JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אסף פרידור: ישראל האחרונה | זמן ישראל

ישראל האחרונה

בני הזוג טראמפ מקבלים את פני הזוג נתניהו בכניסה לבית הלבן, לרגל חתימה על שלום בין ישראל, בחריין והאמירויות, 15 בספטמבר 2020 (צילום: ג'ייקוב מגיד / טיימס אוף ישראל)
ג'ייקוב מגיד / טיימס אוף ישראל
בני הזוג טראמפ מקבלים את פני הזוג נתניהו בכניסה לבית הלבן, לרגל חתימה על שלום בין ישראל, בחריין והאמירויות, 15 בספטמבר 2020

לאור מקרים רבים כל כך ניתן לקבוע, בשפתו של "פרשן" ערוץ 13 ד"ר אבישי בן חיים, כי אם יש ישראל ראשונה ושניה, ישראל האחרונה מורכבת מפריבילגים, מושחתים ומנותקים, או בקיצור: מהממשלה. על הציבור להחליט: או לאפשר להם את מדיניות "הבה נ-גילה" או לפטר אותם.

לצורך קידום צרכיו הפוליטיים – נתניהו יצר את ההשוואה בין המתפללים החרדיים למפגינים. כולם זוכרים איך פרסם על הקיר הקדוש שלו בפייסבוק את הפוסט על הקיר הקדוש – הכותל המערבי, כשהוא ריק מאדם בערב יום כיפור (לפני שהתאספו שם המתפללים ל"סליחות"), לצד צילום של מעון רה"מ בבלפור גדוש במפגינים. הוא שכח לעדכן בהמשך כי הרחבה התמלאה, כי בתי כנסת רבים נשארו פתוחים, וכי אירועים המוניים כמו חתונות ולוויות המשיכו להתקיים במגזר החרדי כסדרם. עדויות כאלה ואחרות מן המגזר מעלות כי ישנן הבנות או סיכומים כאלה ואחרים עם המשטרה על העלמת עין בתנאים כאלה ואחרים.

אבל נתניהו ניסה לעשות הכל כדי לגרום לציבור להאמין שמוקד התחלואה הוא לא בקרב החרדים, אלא בקרב המפגינים. בין השאר, כינה את המפגינים "מדגרת קורונה" ו"מפיצי מחלות", כינויים שמתאימים יותר לתקופות אפלות בהיסטוריה היהודית.

עתה מסתבר כי דוקא נתניהו עצמו שייך לקבוצה בה ריכוז התחלואה הוא הגבוה ביותר: חברי הכנסת והממשלה. כפי שפורסם השבוע, על פי הנתונים הרשמיים, אחוז הנדבקים מבין חברי הכנסת גבוה מאוד בהשוואה לשאר האוכלוסיה, כאשר אחד מכל 12 חברי כנסת נדבק בנגיף הקורונה. לעומת אחד מכל 35 בני אדם בציבור הישראלי שנדבק בנגיף. בין הנדבקים: משה אבוטבול, משה ארבל וינון אזולאי (ש"ס), איימן עודה וסמי אבו שחאדה (הרשימה המשותפת) רפי פרץ (הבית היהודי) גילה גמליאל, גדי יברקן (הליכוד) יעקב ליצמן (יהדות התורה) ופנינה תמנו שטה (כחול לבן) – סך הכל עשרה נדבקים מתוך 120 חברי הכנסת.

אז יתכן, על פי הנתונים, שנתניהו עצמו הוא חלק ממדגרת קורונה לא קטנה. הוא וחברו הטוב הנשיא דונלד טראמפ מוכה ההיבריס, ששימש לכל העולם דוגמה שלילית, ונראה שעדיין לא הפיק את הלקח גם אחרי שחלה בנגיף. עוד לפני שהחלים הופיע בציבור ללא מסכה ונסע לסיבוב בחירות עם אנשי צוותו במכונית סגורה.

על פי הנתונים, נתניהו עצמו הוא חלק ממדגרת קורונה לא קטנה. הוא וחברו הטוב הנשיא טראמפ, מוכה ההיבריס, ששימש לכל העולם דוגמה שלילית ונראה שעדיין לא הפיק את הלקח גם אחרי שחלה בנגיף

באפריל פרסמתי כאן את הפוסט "מה שמגיע למלך לא מגיע לנו". מאז היה מצופה שההתנהלות תשתנה ויופקו לקחים, אך התופעה רק התרחבה. מאז הסדר – אף אחד לא עשה סדר.

נתניהו מפציר בציבור לשמור, מאשים את הציבור בחוסר משמעת, אבל בביתו שלו ובממשלתו שלו מפרים את ההנחיות.

יתכן שהמשטרה צריכה לשקול להתמקד, במקום באכיפה בהפגנות, באכיפה דקדקנית יותר גם ברשות המבצעת. נתניהו מתיימר להשתלט על התחלואה, אך הוא מאבד שליטה על שמירת ההנחיות בתוך ממשלתו.

אז מי עלה לנבחרת ההפרות של ישראל האחרונה?

  1. ראש הממשלה בנימין נתניהו הפר סגר כשהזמין לסדר פסח את בנו שלא מתגורר עמו, אחרי שדרש מכולנו להפרד מבני המשפחה בחג. בילה עם רעייתו ללא שמירה על ריחוק פיזי ומסכות באירוע בבית הלבן, בו התגלו בדיעבד חולים מאומתים רבים. התרועע והתחבק ללא מסכות עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שהתגלה שבועיים אח"כ כחולה מאומת גם הוא. יועצו של נתניהו, טופז לוק, הפר בידוד כשחזר מאותו אירוע בבית הלבן, ובמקום להשאר בבית עד תום הבידוד הגיע עם יועץ נוסף להפגנה בבלפור כדי לביים סרטון תעמולה עם מפגינים, תוך סיכון רבבות אנשים. היועץ המדיני של נתניהו, ראובן עזר, הפר פעמיים את הנחיות הבידוד וננזף על ידי הממונים עליו.
  2. השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל הפרה סגר כשנסעה להורי בעלה בטבריה בחג, למרות שהיא עצמה מתגוררת בתל אביב. בילתה עם משפחתה המורחבת בניגוד להנחיות שהיא עצמה הצביעה עליהן, ביקרה בבית כנסת, בו נדבקו 20 מתוך 26 מתפללים, חלתה בקורונה, ולקינוח שיקרה בבדיקה האפידמיולוגית.
  3. שר הדיגיטל הלאומי דודי אמסלם נכנס לבידוד אחרי ששוחח עם גילה גמליאל פנים אל פנים יותר מרבע שעה.
  4. שר החינוך יואב גלנט, אירח בביתו את בתו במהלך הסגר הראשון, על אף שהיא מתגוררת בתל אביב. גלנט טען כי בתו עברה להתגורר בביתו עד סוף הסגר וכי לא תשוב לתל אביב.
  5. שר הבריאות לשעבר יעקב ליצמן הפר את תקנות המשרד שעליו היה ממונה כשהשתתף בתפילה בביתו של חסיד גור. מתפללים העידו כי ליצמן שהה בבית הכנסת והשתתף גם בתפילה בבית פרטי. זאת לאחר שמשרדו אסר על תפילות במקומות סגורים ובבתי כנסת.
  6. ח"כ ניר ברקת הזמין אליו במהלך הסגר הראשון את בתו כדי לחגוג איתו את ליל הסדר.
  7. ח"כ אביגדור ליברמן אירח את בנו בליל הסדר.

ד"ר אבישי בן חיים אומר בכל הזדמנות בטלוויזיה שלמפגינים בבלפור יש פריבילגיה שאין לישראל השנייה. מעבר לנזק שבן חיים גורם כשהוא פועל כדי להרחיב את השסע העדתי בישראל, תוך שהוא מכפיף את המציאות המורכבת לתיאוריה אחת שכבר לא רלוונטית למציאות, הוא גם מרחיב את הפילוג בעם כשהוא עוסק בלי סוף במפגיני בלפור במקום במוקדי הדבקה אמיתיים. והוא בעיקר טועה.

השאלה היא איך מודדים מהי ישראל הראשונה? ומהי השנייה? ומי צריך לקבוע זאת? מי שם את בן חיים לקבוע זאת? מבחינה ערכית, מוסרית, מבחינת שמירת החוק, מבחינת הקפדה וציות להנחיות, מבחינת הזיקה וההבנה של צרכי הציבור ומבחינת שמירה על הקולקטיב המשותף והזהות המשותפת – הממשלה בתחתית הטבלה. היא ישראל האחרונה.

בן חיים אמר:

"המפגינים והמתפללים הקיצוניים פוגעים באמנה החברתית".

אבל הממשלה הפרה את חלקה באמנה החברתית הזו, והמחאה היא התגובה לכך. אילו הממשלה הייתה ממלאת את תפקידה כלפי הציבור ומגנה על בריאותו, דואגת לרווחתו הכלכלית והנפשית ולא מפרה את אמונו, אזי לא הייתה מחאה.

מבחינה ערכית, מוסרית, מבחינת שמירת החוק, ההקפדה והציות להנחיות, הזיקה וההבנה של צרכי הציבור ומבחינת שמירה על הקולקטיב והזהות המשותפת – הממשלה היא ישראל האחרונה

נתניהו מבחינת בן חיים הוא המנהיג הכי גדול מאז בגין במהפך של 77', אולם נתניהו הוא מהאליטה, מהסולתה ושמנה של שכונת רחביה בירושלים, אבל הוא זה שמזלזל בישראל השנייה ובכל השכבות באוכלוסייה, מזלזל באמון הציבור, מזלזל בהנחיותיו שלו ומזלזל במדדים שצוינו לעיל, ובכך הפך את עצמו לישראל האחרונה.

בן חיים טועה בכך שאינו שם את הדגש בביקורתו על ישראל האחרונה הזו, שאמורה וצריכה להיות, לפחות על פי תפקידה, אחריותה והשכר שאנחנו משלמים לה – ישראל הראשונה. הדוגמה והמופת לכולנו.

בן חיים טועה כשאינו מבין את משמעות פרשות השחיתות הפליליות בהן מסובך ראש הממשלה ושאינו מייחס חשיבות להיעדר הדוגמה האישית של ממשלת ישראל.

זו ממשלה חולה, חלקה חולה בקורונה, חלקה חולה בשחיתות וחלקה חולה במחלת האיתרוג והשמירה על חבריהם המושחתים.

חברי הממשלה טוענים שהם לא מנותקים מהציבור. הם התנערו מהאמירה של השר צחי הנגבי על כך ש"הטענה שיש רעבים בישראל היא חרטא" וטענו שמשרד האוצר גיבש תוכנית והזרים כספים. ובכן, חלק גדול מהמפגינים הם עצמאים ושכירים שחושבים אחרת, המקרה של גילה גמליאל וליצמן מראה אחרת.

בן חיים טועה בכך שאינו שם את הדגש על ישראל האחרונה שאמורה וצריכה להיות, לפחות על פי תפקידה, אחריותה והשכר שאנחנו משלמים לה – ישראל הראשונה. הדוגמה והמופת לכולנו

יש לא מעט אזרחים שטוענים כי יש דמוקרטיה בישראל וחולקים על טענת המפגינים וטענת חלק לא מבוטל מהציבור – כי אנחנו בדרך לדיקטטורה. אבל הדמוקרטיה מורכבת מעקרונות יסוד. עקרון השוויון הופר בחקיקת חוק הלאום. חירויות הפרט נשללו בהגבלה על זכות ההפגנה. הזכות לפרטיות הוגבלה עם איכוני המשטרה והנסיון לאפשר לשוטרים להכנס לבתים, וגם עקרון השוויון בפני החוק מופר ברגל גסה בכל פעם שראש הממשלה או אחד מהשרים מפר את ההנחיות. הפרויקטור ניסה ליצור אמון וראש הממשלה ושריו ממשיכים להפר אותו.

מקבלי ההחלטות שלנו לא עצרו באדום ברמזור של הפרויקטור ועתה מצפצפים עלינו בכל הזדמנות, מה שמעניין אותם הוא לא גורלנו, אלא גורל הכסא שלהם וגורלו המשפטי של נתניהו שמאפשר להם להשאר על הכסא הזה.

עיתונאי, בעל תואר B.A בממשל ודיפלומטיה ותואר MA במדיניות ציבורית מאוניברסיטת ת"א. עוסק בקידום נושאי סביבה וקיימות וממשל פתוח, שקיפות, ממשל מקוון ושיתוף ציבור. מאמין בהשפעת התקשורת על חיזוק הדמוקרטיה וחקר האמת

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,159 מילים
כל הזמן // שבת, 25 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

סבא שלי היה נאצי

ריאיון לאחר שגילה כי סבו שלו היה חבר במפלגה הנאצית וקצין בוורמאכט, יוהאנס שפור מציע כיום סדנאות מחקר ייחודיות לגרמנים המבקשים להתעמת עם עברה האפל של משפחתם ● בריאיון לזמן ישראל הוא אומר: "אנשים מעדיפים לדעת את האמת הקשה מאשר למלא את החלל בדמיון שלהם"

לכתבה המלאה עוד 1,940 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֱנוֹשִׁיּוּת 299

מתוך התהום רייצ׳ל גולדברג פולין מציעה לנו מפת דרכים איך להיות אדם טוב בעולם

לכתבה המלאה עוד 908 מילים
אמיר בן-דוד

למה פוליטיקאים יוצאים בהכרזות כאילו הם כל-יודעים?

זאת כנראה תופעה רווחת בקרב פוליטיקאים: הם נוטים להסתמך על נטייתם של המוני אנשים להיאחז בעמדה קיצונית, בינארית, בתפיסה של שחור-לבן שאין בה מקום לאמצע, לגוונים אפורים.

כל דעה פסקנית ונחרצת מתבססת על הכללות גורפות. לתפיסה מעין זאת נלווים בדרך כלל קושי להכיל אמביוולנטיות. פסקנות הדוחה כל ספקנות.

שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 677 מילים

הממשלה טענה במשך חודשים ש"זו לא העת" לחקור, וכעת, כשבאופק מסתמנות בחירות, הרכב של שבעה שופטי בג"ץ בראשות המשנה לנשיא סולברג שוקל להניח לנושא עד לאחר הבחירות כדי לא לספוג אש פוליטית ● הרעיון להמתין למשפט הציבור בקלפי מרוקן מתוכן את הביקורת השיפוטית ומשדר מסר הרסני שלפיו ניתן לחמוק מחקירת המחדל הגדול בתולדות המדינה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 981 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

"לאהוב לעד רק ליום אחד"  - על פזמוניה של מירית שם אור

השבוע ציינה מירית שם אור את יום הולדתה, וזו הזדמנות להיזכר בכמה משיריה ולעמוד על ייחודם.

מירית שם אור ­­- עיתונאית וסופרת מוערכת – נודעה גם כמי שכתבה עשרות להיטים לאורך השנים. מירית מעולם לא שאפה להציג עצמה כמשוררת, אלא כתמלילנית שבעצם "נקלעה לסיטואציה".

ד"ר אמיר מזור הוא היסטוריון המתמחה בעולם האסלאם של ימי הביניים ובקורות היהודים תחת שלטון האסלאם. כמו כן כותב טורי דעה בנושא גיבורי תרבות בתחום המוסיקה הפופולרית, השירה והפיזמונאות בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,129 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

"יצירה היא הבסיס ליהדות"

יעקב אגם, אבי האומנות הקינטית, יחגוג בחודש הבא 98 ● השבוע קיבל את פרס ישראל לאומנות פלסטית בטקס אישי שנערך עבורו במוזאון הנושא את שמו בראשון לציון ● כשהוא מוקף במשפחתו ובמעריציו, אגם סיפר על ההשראה ששאב מדיונות החול בילדותו ומסביר מדוע שום דבר באומנות שלו לא נשאר במקום

לכתבה המלאה עוד 1,123 מילים

סרן במיל' ותומך להט"ב מול מועמדים שמרניים

בכירי עיריית ת"א נמנעים מתמיכה פומבית בבחירות לרב הראשי, אך לפי דיווחים שוקלים לגבות מועמד של ש"ס או מועמד מהימין שמתח ביקורת על קהילת הלהט"ב ● מנגד מתמודד הרב אריה לוין, הנתפס כאופציה ליברלית ומקדם פלורליזם דתי, אך אינו נהנה מתמיכה מובהקת בסיעות החילוניות ● אחד מתומכיו: "יש לנו חלופה ליברלית טובה, למה לא לתמוך בה?"

לכתבה המלאה עוד 629 מילים

פסטיבל הניצחון המוקדם של טראמפ קורס אל תוך המציאות

הפסקת האש השברירית הוארכה, אך אי־הוודאות סביב המו"מ והמתיחות במצר הורמוז רק גוברות ● בין הצהרות הניצחון של טראמפ לדיווחים על היקף הפגיעה באיראן נחשפים פערים ● גם בצד הישראלי ההישגים מתערערים מול המציאות ● כשאין הכרעה צבאית ברורה, כל צד מבקש לנצח דרך הנרטיב, בעולם של שקרים ומניפולציות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 683 מילים ו-1 תגובות

משמרות המהפכה ממשיכים לייצר משוואות אש במצר הורמוז ומסרבים לשלוח נציגים לשיחות התיווך בפקיסטן ● מחירי הנפט המזנקים פוגעים בעולם אך גם איראן סובלת ממשבר קמח ומתקשה לשנע נפט החוצה ● במקום לחזור לאופציה הצבאית, הנשיא האמריקאי מהמר על קריסה כלכלית של טהרן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 671 מילים

תשאירו לי מקום להתנגד

בערב יום העצמאות ישבתי עם אהובתי מול הטלוויזיה רק כדי לגלות שהשיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שכתבתי לה לפני 35 שנים - שיר קטן ואינטימי נטול פאתוס - טובע בים של קיטש פוליטי מצמרר וקברים מוארים ● טקס המשואות לא היה רק מופע חנפנות למנהיג שחיבר בין אנטבה לעזה, אלא אירוע שהדגים איך פוליטיקאים מוחקים את האמת בעזרת רגשנות מזויפת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,595 מילים ו-2 תגובות

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים ו-1 תגובות

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים

בין הרבנים ללוחמות

שורת מקרי חיכוך סביב שירות לוחמות חושפת מתחים בין הדרישות הדתיות לבין הצרכים המבצעיים ● משימות משתנות בניגוד לפקודות, וכללי הצניעות נאכפים רק על נשים, בעוד החרדים אינם מתגייסים ● בצה"ל כבר מודים שאין חלופה ללוחמות – אך ההגנה על זכויותיהן עדיין לא מגיעה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 560 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.