JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ד"ר רינה ענתי: פעם שניה בחצי שנה שהיועמ"ש מציג בפני בג"ץ חוות דעת שנויה במחלוקת | זמן ישראל

פעם שניה בחצי שנה שהיועמ"ש מציג בפני בג"ץ חוות דעת שנויה במחלוקת

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט (צילום: Amir Cohen/Pool via AP)
Amir Cohen/Pool via AP
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט

היום ידון בג"ץ בעתירות הרבות שהוגשו נגד חוק הלאום (חוק-יסוד: ישראל – מדינת הלאום של העם היהודי). אחת השאלות העיקריות שתידון בעתירות עצמן ונדונה בתשובת היועמ"ש לעתירות, היא סמכותו של בג"ץ לדון בחוק, שכן המדובר בחוק יסוד. אולם אין בכוונתי לעסוק בסמכות זו של בג"ץ, שוודאי תידון מחר בהרחבה, אלא שברצוני לדון בפסיקה הניתנת מכוח חוק הלאום.

היום ידון בג"ץ בעתירות הרבות נגד חוק הלאום. אחת השאלות העיקריות שתידון בעתירות עצמן ונדונה בתשובת היועמ"ש לעתירות, היא סמכותו של בג"ץ לדון בחוק, שכן המדובר בחוק יסוד

ובכן, בחודש שעבר ניתנה פסיקה של בית משפט השלום בקריות [תא"מ (קריות) 12092-06-18 פלוני (קטין) נ' עירית כרמיאל (24.11.20209)]. התובעים, שני אחים, ערבים, הגישו תביעה כנגד הנתבעת – עירית כרמיאל, בגין החזר נסיעות למקומות לימוד בישובים הערבים הסמוכים. זאת מאחר שאין בית ספר ערבי בתוך העיר. בית המשפט דחה את התביעה ממספר נימוקים, שהאחרון שבהם מתבסס על סעיף 7 לחוק הלאום:

"צביונה של העיר. כרמיאל עיר יהודית נועדה לבסס את ההתיישבות היהודית בגליל. הקמת בית ספר בשפה הערבית, או למצער מימון הסעות לתלמידים ערביים, לכל דיכפין ובכל אתר, עלול לשנות את המאזן הדמוגרפי ולפגוע בצביונה של העיר (כיום מתגוררים בעיר כ-%6 ערבים). פיתוח ההתיישבות היהודית וביסוסה הינו ערך לאומי המעוגן בחוק יסוד ויש בו כדי להוות שיקול ראוי ודומיננטי במערכת השיקולים העירונית, כולל לעניין הקמת בתי ספר וקביעת מדיניות במימון הסעות אל מחוץ לעיר".

לאחר הפסיקה פרסם היועמ"ש מנדלבליט את תגובתו, וטען כי החלטת בית המשפט:

"מבטאת פרשנות שגויה של החוק […] החוק אינו גורע מזכויות היסוד של הפרט המוגנות בחוקי היסוד האחרים, ובמיוחד חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. על כן, אין לקרוא בחוק היסוד החדש כל עוגן או בסיס לגריעה מזכויותיהם של ילדים בישראל לחינוך ובכלל".

עוד כתב מנדלבליט כי הפרשנות השגויה של החוק אינה יכולה לשמש בסיס להחלטה:

"על מתן מימון להסעות לבתי ספר בעיר כרמיאל עבור יהודים בלבד".

תגובתו של מנדלבליט מעוררת תהיות. הוא טוען שחוק הלאום (שהוא חוק יסוד, כלומר מהווה נורמה עליונה ומקור לפרשנות של חוקים אחרים), שנעדרת ממנו הגדרת המדינה כיהודית ודמוקרטית – החוק הזה אינו פוגע בזכויות הפרט, וכי אלו מוגנות בחוקי יסוד אחרים כמו חוק יסוד כבוד האדם וחרותו.

התגובה מעוררת תהיות, כיוון שהיועמ"ש אמור היה לדעת שהחוק איננו מהווה בעיה לכשעצמו. הבעיה עלולה להתעורר בפרשנות שבית המשפט נותן לחוק, מתוקף תפקידו לשפוך אור במקום בו לשון החוק איננה בהירה.

בסעיף 7 לחוק יסוד הלאום, כאמור, נקבע כי:

"המדינה רואה בפיתוח התיישבות יהודית ערך לאומי, ותפעל על מנת לעודד ולקדם הקמה וביסוס שלה".

מסעיף זה יכול להשתמע, בפרשנות כזו או אחרת, כי אם פיתוח ההתיישבות הוא ערך לאומי, הרי שהפליית אזרחים ערבים מכוחו תהיה מותרת, אם היא נעשית למען הערך הלאומי. ממש כפי שעשה כבוד הרשם הבכיר יניב לוזון בפסיקה לעיל.

מסעיף זה יכול להשתמע, כי אם פיתוח ההתיישבות הוא ערך לאומי, הרי שהפליית אזרחים ערבים מכוחו תהיה מותרת, אם היא נעשית למען הערך הלאומי. ממש כפי שעשה כבוד הרשם הבכיר יניב לוזון בפסיקה לעיל

ויוער כי לכבוד הרשם הבכיר היו די נימוקים לדחיית התביעה אף ללא הנימוק של חוק הלאום, אך הוא בחר לעשות שימוש גם בנימוק המבוסס על פרשנות לסעיף 7 של חוק הלאום. מאוד בער בעצמותיו להדגיש שכרמיאל היא עיר ליהודים.

ואציין כי הפסיקה האחרונה מבית המשפט השלום איננה הפסיקה הראשונה העושה שימוש בחוק הלאום. קדמה לה פסיקה של כבוד השופט משה דרורי מבית משפט המחוזי בירושלים. כבר בדצמבר 2018 פסק השופט דרורי בתביעה נזיקין כנגד חמאס פיצויים עונשיים לנפגעים מפיגוע, מכוח חוק הלאום, וקבע כי מטרת החוק איננה דקלרטיבית בלבד אלא שיש לו משמעות מעשית בבתי המשפט.

הפסיקה התבססה על פרשנות סעיף 6(א) לחוק הקובעת כי:

"המדינה תשקוד על הבטחת שלומם של בני העם היהודי ושל אזרחיה הנתונים בצרה ובשביה בשל יהדותם או בשל אזרחותם" [תא (י-ם) 9135-07 משיח דוד נ' הרשות הפלסטינית, המועצה הפלסטינית (17.09.2018)].

ותגובת היועמ"ש מעוררת תהיות, שכן היה עליו לומר שמדינת ישראל קמה ממילא כמדינת הלאום של העם היהודי, וכל מה שכתוב בחוק ידוע ושריר וקיים – החל מעקרונות היסוד, המשך בסמלי המדינה, בשפה, בהיות המדינה מדינת קיבוץ גלויות שבירתה ירושלים, וכלה בחגים ובמועדים הרשמיים. היה עליו לומר שמדינת ישראל הצליחה להגן על כל אלה גם ללא חקיקת חוק הלאום, תוך שמירה על עקרונות מגילת העצמאות ובהם עקרון השוויון.

היועמ"ש היה צריך לדעת כי חוק הלאום בא למשוך את השטיח מתחת למגילת העצמאות והמעמד המשפטי לו זכתה כמסמך חוקתי מחייב בפסיקה. חוק הלאום בא להשלים את המעבר של ישראל ממדינה דמוקרטית למדינת לאום בה יש לאום אחד שזוכה למלוא הזכויות ואילו המיעוט הערבי אינו שווה זכויות, זה מסמך ששם ללעג את מדינת ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית – והוא כל מה שהימין הלאומני, הגזעני, המשיחי שבשטחים צריך כדי לבסס מדיניות של אפרטהייד בשטחים.

חוק הלאום בא להשלים את המעבר של ישראל ממדינה דמוקרטית למדינת לאום, בה יש לאום אחד שזוכה למלוא הזכויות ואילו המיעוט הערבי אינו שווה זכויות. זה מסמך ששם ללעג את מדינת ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית

כאמור, עוד לא נדונה חוקתיותו של החוק בבג"ץ, וכבר שני שופטים חרוצים מאוד נפנפו בפסיקתם בדגל הלאום. לכן חוות הדעת של מנדלבליט, הקובעת מצד אחד כי אין בחוק פגיעה בזכויות הפרט, ומנגד קובעת כי הפסיקה שניתנה מכוח החוק שגויה כי היא פוגעת בזכויות הפרט – היא דבר והיפוכו.

הפסיקה הזו מזכירה מאוד חוות דעת אחרת שלו, שנדונה אף היא בבג"ץ בחודש מאי 2021, בה הוא אמר ש:

"אין עילה להתערבות בהטלת הרכבת הממשלה על נאשם בפלילים בכפוף לחתימה על הסדר ניגוד עניינים".

ומאז שהוא נתן את חוות הדעת הבלתי מתקבלת על הדעת ההיא, לא רק שהנאשם לא חתם על הסדר ניגוד עניינים, אלא שהוא פועל בגלוי בכל אותם עניינים בהם הוא אינו אמור לפעול בשל היותו נאשם בפלילים.

זו הפעם השנייה בתוך כחצי שנה שבה היועמ"ש מציג בפני בג"ץ חוות דעת, שלא רק שאינן מתיישבות עם השכל הישר ועם ההיגיון, אלא שמשפטית הן אינן נכונות. מסמך משפטי לא יכול לקבוע בנימוקיו דבר אחד – ובהחלטה, בשורה התחתונה, את ההיפך מכך. הנימוקים חייבים להתיישב עם ההחלטה ולא לסתור אותה.

דוקטור לביוכימיה ומשפטנית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 921 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום שישי, 29 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

טראמפ: נכנס לחדר המצב כדי לקבל החלטה סופית על ההסכם עם איראן

מקור איראני: ההבנות בין איראן לארה"ב עדיין לא הושלמו סופית ● כוחות צה"ל בדרום לבנון חצו את נהר הליטני ● איראן: "אנחנו משיגים ויתורים לא באמצעות שיחות, אלא באמצעות טילים" ● דוח של האו"ם: כוחות הביטחון ביצעו פשעי מין בפלסטינים, בהם מעשי אונס, ירי לאיברי מין וחיפושים בעירום ללא הצדקה; משרד החוץ: הטענות הופרכו

לכל העדכונים עוד 27 עדכונים

משחק סימולציה - מבט השוואתי בין סיום מלחמת העולם השנייה להיום

ה-8 במאי שחל החודש עורר בי מחשבה מטרידה, שנולדה מתוך סימולציה דמיונית שגוללתי בתודעתי. במבט השוואתי בין אתמול להיום, אני תוהה כיצד היו נראים פני הדברים אילו המציאות ששררה אז הייתה מתרחשת בתוך האקלים הפוליטי והבינלאומי של ימינו.

במילים אחרות, מה היה עולה בגורל ההיסטוריה אילו התחביר המדיני הנוכחי היה מתקיים בתקופת מלחמת העולם השנייה, בארה"ב בפרט. להלן המשחק.

מירון מנור צוקרמן התמחה בביטחון לאומי ובתוך כך שימש בעבר ובמשך שנים כסגן ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן וכמנהל "כנס הרצליה השנתי על מאזן הביטחון והחוסן הלאומי". בתוקף רקעו היה גם עוזר מזכיר "פורום אירופה-ישראל" ופעיל ב"פורום נאטו-ישראל".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,048 מילים

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אמיר בן-דוד

באינדונזיה בוחנים בביקורתיות את פעלתנות נשיאם בזירה הגלובלית

מימיו הראשונים כנשיא אינדונזיה באוקטובר 2024, היה ברור כי גולת הכותרת של כהונת פרבואו סוביאנטו תהייה במגרש של מדיניות החוץ. ואכן הוא מתבלט מאז כמי שמוביל ומנווט בנחישות מדיניות המכוונת לשדרג מעמד ארצו בזירה הבינלאומית, ולא פחות – למצב עצמו כמנהיג בולט בה.

כל זאת בגישה מובהקת של דיפלומטיה פרסונלית, הכוללת מסעות רבים בעולם, מפגשים עם דמויות מפתח במרחב הגלובלי, בראש ובראשונה מפגשים עם מנהיגי מעצמות העל, וכן פרופיל נוכחות גבוה בבמות בינלאומיות, שם הם מציג לא פעם ראייה אסטרטגית סדורה.

ד״ר גיורא אלירז הינו עמית נלווה במכון טרומן באוניברסיטה העברית בירושלים, ועמית מחקר במכון למדיניות נגד טרור באוניברסיטת רייכמן וכן בפורום לחשיבה אזורית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,243 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

בחירתה של אווה אילוז

לסוציולוגית אווה אילוז יש ספר חדש, "ציוויליזצית הרגשות", שמתמקד באנטישמיות של "השמאל הגלובלי".

אני מודה שהלכתי להרצאה שלה באמסטרדם עם דעה מגובשת על מה שיש לה להגיד. אלה הם לא דברים חדשים אלא דברים שהיא חוזרת עליהם מאז ה-7 באוקטובר בעיתונות הבינלאומית ומעל כל במה ציבורית.

ד״ר הילה דיין היא מרצה לפוליטיקה וסוציולוגיה באמסטרדם יוניברסיטי קולג׳ וממקימות הפלטפורמה לישראלים ביקורתיים בהולנד gate48.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ד״ר דיין הפיל האמיתי שבחדר הוא זה: חמאס, ארגון דתי-מוסלמי-קיצוני שהקים בעזה מדינת רצח פלשטנאצית מאז קיץ 2007 הוא גוף שמקדיש את עצמו באופן סופי וסופני להשמדת היהודים כולם בכל העולם, כולל... המשך קריאה

ד"ר דיין הפיל האמיתי שבחדר הוא זה: חמאס, ארגון דתי-מוסלמי-קיצוני שהקים בעזה מדינת רצח פלשטנאצית מאז קיץ 2007 הוא גוף שמקדיש את עצמו באופן סופי וסופני להשמדת היהודים כולם בכל העולם, כולל השמדתך שלך. קראי בבקשה את אמנת היסוד של החמאס מסוף שנות ה-80 של המאה ה-20: באמנה הזו מופיע כמה וכמה פעמים הציווי הדתי מהקוראן על השמדת כל היהודים. לפני שהשתלט על רצועת עזה בהפיכה צבאית בקיץ 2007 זכה החמאס בבחירות האחרונות לרשות הפלשטנאצית שהתקיימו בקיץ 2006 ברוב קולות עצום של כ-80 אחוז מהמצביעים ברצועת עזה הבלתי כבושה לחלוטין בידי היהודים (ישראל נסוגה מהרצועה לחלוטין בספטמבר 2005), וברוב קטן הרבה יותר של קצת יותר מ-50 אחוז בגדה המערבית שחלקה היה ועודנו כבוש בידי היהודים. כלומר, מדינת ישראל נלחמה מאז קיץ 2007 במדינת טרור שהוקמה על גבולה המוכר בידי האו"ם והקהילה הבינלאומית כאשר מטרתה של אותה מדינת טרור הוא להשמיד את ישראל ואת היהודים בה ובשלב שני להשמיד את היהודים בכל העולם. המשפט הבא יהיה משפט קשה: תפסיקי לקשקש על הסבל הפלשטנאצי בעזה, שטח בלתי כבוש לחלוטין מ-2005 עד סוף אוקטובר 2023. מי שרוצה ופועל באופן אקטיבי כדי להשמיד אותי כיהודי וכישראלי אין לי שום בעייה להשמיד אותו, ואם יש לך בעייה עם זה, את מוזמנת לשתות מים היישר מיובלות הנהרות בהולנד, מקום מושבך. אגב הולנד. המדינה שאוכלוסייתה הנוצרית היתה זו שהסגירה בהלשנות את הכמות הגדולה ביותר באחוזים של יהודים מכל מדינות אירופה לידי הגרמנים הנאצים במהלך השואה.

לפוסט המלא עוד 928 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-1 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים

הרב לנדו קבר את חוק הפטור והותיר את נתניהו בהלם

אנשי ראש הממשלה היו בטוחים שהצליחו לגבש רוב שיאשר את חוק ההשתמטות ויבטיח את שלמות הקואליציה ● אבל אז הגיע מנהיג הליטאים, הדהים את הח"כים החרדים, והטיל וטו שריסק אלפי שעות של תרגילים פוליטיים ● נתניהו מבועת מהאפשרות שהברית תתפרק לקראת הבחירות, אבל ההחלטה של הרב לנדו מעידה שגם ראש הממשלה כבר לא שולט באירוע ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.