JavaScript is required for our website accessibility to work properly. פנחס ענברי: אם יורקים עליכם, אל תגידו שיורד גשם | זמן ישראל

אם יורקים עליכם, אל תגידו שיורד גשם

מוחמד שתייה (צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)
Nasser Ishtayeh/Flash90
מוחמד שתייה

לפני שנים רבות, כאשר מיכאל איתן היה שר המדע, ניהלתי בחסותו פרוייקט של שיתוף פעולה בתחום ההייטק בין חברות ישראליות ופלסטיניות. יום אחד הייתה פגישה בלשכתו של מיכאל איתן. הוא היה מרוצה ואמר כי ידווח לרשות הפלסטינית על הפרוייקט. כל הפלסטינים קמו מייד על רגליהם וצעקו: לא, לא – אל תגידו להם דבר. כל הפרוייקט הזה היה מתחת למכ"ם של מוחמד שתייה, ראש ממשלת הרשות הפלסטינית היום, ומי שהיה אז מנהל פקדאר, הגוף הכלכלי העליון של הרשות הפלסטינית.

הפלסטינים קמו מייד על רגליהם וצעקו: לא, לא – אל תגידו להם דבר. כל הפרוייקט הזה היה מתחת למכ"ם של מוחמד שתייה, מנהל הגוף הכלכלי העליון של הרשות הפלסטינית

למה אני מספר זאת? כי אש"ף, עוד בתוניס, ערב כניסתו לשטחים, החליט שלא לשתף פעולה עם ישראל בתחום הכלכלה, החברה והתרבות, וסוכנות פקדאר בניהולו של שתייה הייתה אמונה על ביצוע התוכנית הזאת.

הרשות הפלסטינית נקטה שורה של תכסיסים כדי להסתיר אמת מרה זאת מעיני הישראלים שוחרי הטוב, ומעיני האירופים שמדיניותם הייתה הפוכה למדיניות הפלסטינית.

מי שמכיר את שתייה ואת עמדותיו לא היה צריך להיות מופתע מהחזרת חיסוני הקורונה בידי הרשות הפלסטינית, ומן הדרך המעליבה שבה זה נעשה.

כאשר סין שלחה לרשות חיסונים בכמות סמלית – כלי התקשורת הפלסטינים לא הפסיקו לשבח את סין מפה עד הודעה חדשה, אבל כאשר ישראל שלחה להם כמות משמעותית של החיסון הטוב ביותר הנמצא, החיסון של פייזר, גם החזירו אותו וגם העליבו אותנו ששלחנו להם חיסון שפג תוקפו.

זאת למרות שמאה אלף חיסונים תקפים עד לסוף יוני 2021 לחיסון דחוף של האוכלוסיה, וכל היתר, מיליון ומאה אלף חיסונים, תקפים עד סוף יולי 2021.

מי שמכיר את שתייה ואת עמדותיו לא היה צריך להיות מופתע מהחזרת חיסוני הקורונה בידי הרשות הפלסטינית, ומן הדרך המעליבה שבה זה נעשה

הלקח לכל שוחרי הטוב שלנו: תמשיכו להיות אנשים טובים, אבל אם יורקים עליכם – אל תגידו שיורד גשם.

פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 288 מילים
כל הזמן // יום רביעי, 1 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.