JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יותר משנה מאז הפיתוח: עדיין אין תוצאות לניסוי טיפול הנוגדנים לקורונה | זמן ישראל
הזמן עובר, הקורונה לא נגמרת - וגם לא הניסוי בפיתוח הישראלי נגד הנגיף

יותר משנה מאז הפיתוח: עדיין אין תוצאות לניסוי טיפול הנוגדנים לקורונה

זה נראה מבטיח: קמהדע, חברת ביו-טכנולוגיה ישראלית מבית קמה, פיתחה תכשיר נוגדנים לקורונה ● משרד הבריאות החל בניסוי רחב בבתי החולים, אבל החודשים עוברים והתוצאות אינן נחשפות ● מנכ"ל החברה: "לא בידיים שלנו" ● "הניסוי טרם הסתיים", אומרים במשרד הבריאות ● מעקב זמן ישראל

עובד בחדר הנקי של מעבדות קמהדע (צילום: קמהדע/ויקיפדיה)
קמהדע/ויקיפדיה
עובד בחדר הנקי של מעבדות קמהדע

משרד הבריאות טרם פרסם את הנתונים על הניסוי השני בטיפול בתכשיר הנוגדנים הניסיוני לקורונה lGg, שפיתחה חברת הביו-טכנולוגיה הישראלית קמהדע. זאת, למרות שעברה יותר משנה ורבע מאז שקמהדע פיתחה את התכשיר, ויותר מחמישה חודשים מאז שהחל הניסוי. כך עולה מבדיקת זמן ישראל.

תכשיר הנוגדנים מתבסס על פלזמה של חולים שהחלימו מקורונה, ובחברה מדווחים כי מדובר בתכשיר הראשון מסוגו בעולם. הניסוי הנוכחי מהווה המשך לניסוי שביצעה החברה על 12 חולים, שהסתיים באוקטובר. בניסוי הראשון דווח כי במצבם של 11 מהחולים חל שיפור משמעותי תוך יומיים, ואילו מצבו של החולה ה-12 המשיך להתדרדר.

עם פרסום תוצאות הניסוי הראשון, חתמה החברה על הסכם עם משרד הבריאות לפיו תספק למערכת הבריאות נוגדנים שיאפשרו לבצע ניסוי נוסף, נרחב יותר, על כ-500 חולים.

ב-29 בדצמבר סופקו הנוגדנים וב-17 בינואר אושר ביצוע הניסוי, השני, המורחב. כפי שפורסם לראשונה בזמן ישראל, זמן קצר לאחר מכן, בסוף ינואר, החלה בדיקת הנוגדנים על חולי קורונה קשים שהיו מאושפזים בבתי חולים, ביניהם וולפסון, הלל יפה, אסותא ואסף הרופא.

עובד בחדר הנקי של מעבדות קמהדע (צילום: קמהדע)
עובד בחדר הנקי של מעבדות קמהדע (צילום: קמהדע)

פתרון משלים מצוין

הפיתוח של קמהדע – שמרכז הפיתוח שלה נמצא במכון ויצמן, ומרכז הייצור בקיבוץ בית קמה שבנגב – מבוסס על פיתוחים קודמים שלהם לטיפול בנוגדנים למחלות אחרות, שכבר אושרו בעבר על ידי ה-FDA ומשמשים לטיפול בחולים בישראל ובעולם.

החברה דיווחה לבורסה באוקטובר 2020 כי על בסיס הניסויים המתוכננים היא צפויה לקבל אישור FDA ולהתחיל בייצור קליני של הנוגדנים בראשית 2021, מה שכבר לא יצא לפועל.

מנכ"ל קמהדע עמיר לונדון מסביר: "משלב מאוד מוקדם במגיפה הבנו שיש לנו יכולת לפתח נוגדן לקורונה, על בסיס טכנולוגיית הפקת הנוגדנים שלנו המאושרת FDA , כמו למשל הנוגדן נגד כלבת שנמכר בארה"ב ובמדינות רבות בעולם.

"משלב מאוד מוקדם במגיפה הבנו שיש לנו יכולת לפתח נוגדן לקורונה, על בסיס טכנולוגיית הפקת הנוגדנים שלנו"

"באפריל 2020 קיבלנו פלזמות ראשונות של מחלימים, וזאת הייתה נקודת הזמן בה התחלנו בפיתוח.  ביוני כבר היינו הראשונים בעולם להשלים את ייצור המנה הקלינית הראשונה והתחלנו להשתמש בה, בשלב ראשון רק כאספקת טיפולי חמלה לחולים קשים. ובהמשך כחלק מניסוי קליני שעשינו בישראל.

חולה קורונה מונשם במצב קשה במחלת הקורונה בבית החולים הדסה עין כרם, 1 בפברואר 2021 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)
חולה קורונה מונשם במצב קשה במחלת הקורונה בבית החולים הדסה עין כרם, 1 בפברואר 2021 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)

"על מנת להמשיך בפיתוח ובייצור בהיקפים גדולים ולאפשר פוטנציאל למכירה עתידית של המוצר גם מחוץ לישראל עברנו החל מהקיץ שעבר לרכוש ולהשתמש בפלזמה של מחלימים בארה"ב, שהינה מאושרת FDA.

"אנחנו לא יכולים להשתמש בכל תרומות הפלזמה שאנחנו מקבלים, בגלל רמת הניטרול: שנינו, אתה ואני, יכולים להיות מחלימים מקורונה, ולכאורה הנוגדנים שלנו אמורים לנטרל את הנגיף באותה מידה, אבל למעשה הנוגדנים שלך יכולים להיות יותר טובים, כלומר בעלי רמת ניטרול גבוהה יותר.

"לכן, אנחנו בודקים את רמת הניטרול בכל תרומות הפלזמה, ובפועל רק כ-20% מהתרומות הינן בעלות נוגדנים מספיק טובים כדי להכניס אותן לייצור. בכל מקרה, בארה"ב יש מיליונים רבים של מחלימים מקורונה ולכן אין לנו מחסור בתרומות פלזמה".

טיפול סופר קריטי

לונדון מבהיר שעדיין הטיפול המוצלח ביותר בקורונה הוא החיסון. "הכי טוב למנוע את התחלואה מראש ולא לטפל בדיעבד במי שכבר חלה, התאשפז, סובל, נמצא בסכנת חיים ומכביד על מערכת הבריאות כולה.

מנכ"ל חברת קמהדע, עמיר לונדון (צילום: אפי צמח)
מנכ"ל חברת קמהדע, עמיר לונדון (צילום: אפי צמח)

"יחד עם זאת, טיפול בנוגדנים הוא טיפול משלים לחיסון, לקורונה כמו למחלות מדבקות ומגפות אחרות. עכשיו, כאשר מתברר שגם אחרי החיסון יש התפרצויות נקודתיות של תחלואה, החשיבות של הטיפול המשלים עולה.

"הטיפול בנוגדנים הוא סופר קריטי לאנשים עם מערכת חיסונית מוחלשת. מחקרים מראים שמדוכאי חיסון, ביניהם מושתלי איברים או חולים שמקבלים טיפולים שמחלישים את מערכת החיסון עקב מחלות אוטו-אימוניות או טיפולים אונקולוגיים, סובלים מכך שהחיסון פחות אפקטיבי לגביהם, ובמקרים מסויימים הם כלל לא יכולים להתחסן.

"מה שאנחנו מפתחים, זה שבמקום להתבסס על המערכת החיסונית שלהם, אנחנו מספקים להם נוגדנים מן המוכן. זאת ממש הצלת חיים.

"מדוכאי חיסון סובלים מכך שהחיסון פחות אפקטיבי לגביהם, ולפעמים הם לא יכולים להתחסן. במקום להתבסס על המערכת החיסונית שלהם, אנחנו מספקים להם נוגדנים מן המוכן. זאת ממש הצלת חיים"

"זאת, בנוסף למיעוט מקרב המחוסנים שהחיסון לא מגן עליהם מסיבות לא ברורות או כחלק מירידת השפעת רמת ההגנה לאורך זמן, וכן לאנשים שלצערי בחרו שלא להתחסן, וכן למקרים הנדירים של קורונה קשה אצל ילדים, שחלקם טרם התחסנו וחלקם כלל אינם יכולים להתחסן, עקב מגבלת גיל.

מעבדות חברת קמהדע (צילום: חברת קמהדע)
מעבדות חברת קמהדע (צילום: חברת קמהדע)

"מבחינתי, היכולת שלנו לפתח ולייצר מוצרים חדשניים שעוזרים לאנשים במחלות קשות, היא הדבר הגדול והחשוב באמת שאנחנו עושים".

הנוגדן שלכם מגן גם מפני הווריאנט ההודי דלתא, וגם מפני וריאנטים חדשים שעדיין לא קיימים אבל עלולים לצוץ בעתיד?
"אחד היתרונות הגדולים של המוצר שלנו, זה שהוא פוליקלונלי – כלומר, נוגדן רב-שבטי, שמורכב מקוקטייל נוגדנים שאמורים לנטרל וריאנטים שונים של המגפה. הפלזמה של המחלימים כוללת נוגדנים שהגנו מפני הווריאנט שתקף את החולה שתרם אותו. כך שברגע שחלק גדול מהמחלימים הם אנשים שנדבקו בווריאנט מסויים, הרי המוצר שלנו מתעדכן לאותו וריאנט.

"הקונספט של נוגדני פלזמה פוליקלונאליים אינו חדש ולמעשה המוצר שלנו הוא גרסה ספציפית כנגד קורונה כפי שיש מוצרים דומים עבור וירוסים ספציפיים אחרים (כלבת, הפטיטיס, CMV ועוד) ואף מוצר שנקרא IVIG שהוא קוקטייל של מגוון נוגדנים שונים הניתן לחולים בעלי כשל כרוני במערכת החיסון. בעתיד יתכן ונוגדני קורונה יתווספו לקוקטייל הכללי הזה".

אם הפיתוח קיים כבר מאפריל 2020, ומשרד הבריאות קיבל מכם נוגדנים לניסוי על מאות חולים מתחילת 2021, למה עדיין אין תוצאות?
"בהתאם להסכם שלנו עם משרד הבריאות, אנחנו סיפקנו את המוצר למשרד לטיפולים בבתי החולים והם אחראיים על מתן הטיפולים וניהול הניסוי שמתבצע באחריותם. קמהדע לא מנהלת את הניסוי, לא אחראית על חלוקת הטיפולים. אנחנו לא יודעים למי הטיפולים ניתנים ולא מנהלים את התוצאות".

עובד מגן דוד אדום מוביל חולה קורונה לבית חולים בנהריה. יולי 2020 (צילום: David Cohen/Flash90)
עובד מגן דוד אדום מוביל חולה קורונה לבית חולים בנהריה. יולי 2020 (צילום: David Cohen/Flash90)

לא התקשרת לשאול?
"ברור שזה מעניין אותי, אבל זה לא בידיים שלנו, אני אמור להמתין לתוצאות של הניסוי של משרד הבריאות".

אז למה הניסוי מתעכב?
"למיטב ידיעתי, העיכוב נובע מכך שלאורך מספר חודשים המגיפה בארץ דעכה והיו יחסית מעט חולים מאושפזים ולפיכך פחות משתתפים בניסוי"

עד אפריל היו בבתי החולים בישראל מאות חולים שמוגדרים קשים, ומאז אפריל יש עשרות.
"אני באמת לא יודע, אלה שאלות שכדאי להפנות למשרד הבריאות".

אתה לא מאוכזב מהאיטיות של משרד הבריאות?
"אני בהחלט לא מאוכזב. יחסית למשרדי בריאות אחרים בעולם, הם פעלו בחתימת ההסכם איתנו ובהנגשת הטיפול בנוגדנים לחולים בישראל באופן מהיר וביעילות".

מעבדות חברת קמהדע (צילום: חברת קמהדע)
מעבדות חברת קמהדע (צילום: חברת קמהדע)

למה לוקח כל כך הרבה זמן?

כבר בתחילת פברואר, עם התחלת הניסוי של משרד הבריאות, אמר גורם באחד בתי החולים: "אנחנו שמחים על התחלת הניסוי, אבל לא לגמרי מבינים למה התהליך לוקח כל כך הרבה זמן ולמה מנסים את התכשיר על כל כך מעט חולים. היה הגיוני להניע את הדברים יותר מהר".

כבר בתחילת פברואר אמר גורם באחד בתי החולים: "אנחנו לא לגמרי מבינים למה מנסים את התכשיר על כל כך מעט חולים. היה הגיוני להניע את הדברים יותר מהר"

פרופ' חוליו ויינשטיין, מנהל היחידה לסוכרת ויו"ר ועדת הלסינקי בבית החולים וולפסון, הסביר לזמן ישראל בפברואר: "לא עושים ניסויים במהירות גדולה מדי. אם לא הייתה מגפה מסוכנת, ניסוי כזה שנערך במהלך של כמה שבועות היה לוקח שנים.

"הניסוי בודק גם את בטיחות הטיפול ומה יהיו תופעות הלוואי. רק אחרי כל הניסויים הנדרשים, אם וכאשר יתברר שאין חשש לתופעות לוואי מסוכנות, יהיה נכון לטפל בתכשיר באופן המוני. אני מקווה שבקרוב יהיו תוצאות לניסוי הנוכחי ושהתכשיר יסייע בהתמודדות עם המגפה".

כיום קיים טיפול לחולי קורונה באמצעות פלזמה של חולים שהחלימו. הטיפול כרוך באיתור חולים שהחלימו, בדיקת מצבם הרפואי וסוג הדם שלהם ומצבם הרפואי והתאמתם לאלה של החולים הפעילים – מה שהופך את הטיפול בעזרתם לארוך, מורכב ולא נטול סיכונים.

עובדי חברה קדישא נושאים גופה של חולה שמת מקורונה בירושלים, 29 במרץ 2020 (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
עובדי חברה קדישא נושאים גופה של חולה שמת מקורונה בירושלים, 29 במרץ 2020 (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

הטיפול של קמהדע, לעומת זאת, מבוסס על פלזמה שהחברה מייצרת על בסיס פלזמה של חולים שהחלימו לאחר שהוסרו ממנה נגיפים, ולכן הוא אמור להיות מהיר ויעיל בהרבה.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "הניסוי עוד לא הסתיים ואנחנו עדיין מגייסים חולים. לוקח הרבה זמן מהתחלה של ניסוי קליני ועד פרסום תוצאות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,136 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

בניסיון להתמודד עם רחפני הנפץ, צה"ל הצטייד ב־158 אלף מטרים רבועים של רשתות מגן

הצבא הודיע שהוא פועל לרכוש עוד 188 מטרים רבועים של רשתות ● ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● צה"ל הודיע שנכשלו ניסיונות לשגר טילי קרקע–אוויר זעירים לעבר כלי טיס של הצבא בדרום לבנון ● בוושינגטון החל הסבב השלישי של השיחות בין ישראל ללבנון ● שר החוץ של ארצות הברית: טראמפ דן עם נשיא סין לגבי איראן

לכל העדכונים עוד 47 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים
אמיר בן-דוד

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל... המשך קריאה

מאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל הקוראים לעיין שם ולגלות אדם עצום ומיוחד עד מאוד!

https://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C_%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9F

כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב... המשך קריאה

כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר

לפוסט המלא עוד 741 מילים ו-5 תגובות

למקרה שפיספסת

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.