JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מה ליברמן רוצה | זמן ישראל

מה ליברמן רוצה

חודשיים אחרי שהוביל את המדינה לבחירות, אביגדור ליברמן שוב משנה את הנרטיב ● אחרי שהודיע כי יתמוך בכחול-לבן - וחזר בו, הכריז כי ימליץ על ראש המפלגה הגדולה - וחזר בו, עכשיו ראש ישראל ביתנו מצהיר כי אולי בכלל לא ימליץ על איש ● כחודש וחצי עד לבחירות, ועם כ-10 מנדטים לפי הסקרים, היעד הסופי של ליברמן מתחיל להתבהר ● פרשנות

אביגדור ליברמן (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
תומר נויברג/פלאש90

חודשיים אחרי שהוביל את המדינה לבחירות, אביגדור ליברמן שוב משנה את הנרטיב ● אחרי שהודיע כי יתמוך בכחול-לבן - וחזר בו, הכריז כי ימליץ על ראש המפלגה הגדולה - וחזר בו, עכשיו ראש ישראל ביתנו מצהיר כי אולי בכלל לא ימליץ על איש ● כחודש וחצי עד לבחירות, ועם כ-10 מנדטים לפי הסקרים, היעד הסופי של ליברמן מתחיל להתבהר ● פרשנות

אביגדור ליברמן דומה בזמן האחרון לאדם שזכה בלוטו ולא יודע מה לקנות קודם – אז בסוף הוא לא קונה כלום.

ליברמן, האיש שאצלו מילה היא מילה, עשה אתמול עוד סיבוב פרסה מפואר ושינה שוב את הנרטיב שמלווה אותו, מאז הוביל את המדינה לבחירות לפני חודשיים בדיוק.

הפעם ליברמן חזר בו מההתחייבות לתמוך במפלגה שתקבל הכי הרבה מנדטים והמציא גרסה מפותלת חדשה. "אנחנו נתמוך במפלגה הראשונה שתודיע כי היא תומכת בממשלת אחדות, אחרת לא נמליץ על איש", כך אמר, אחרי שהבין כי אם ימשיך בדרכו הקודמת, תחל ריצה המונית לעבר המפלגות הגדולות, גם על חשבונו.

מי שעוקב מקרוב אחרי מה שליברמן אומר בימים האחרונים, עלול להסיק כי מדובר בפוליטיקאי מבולבל למדי.

אחרי שהודיע כי יתמוך במפלגה הגדולה הייתה לליברמן עוד תחנת ביניים מביכה. בראיון לגל"צ אמר ליברמן כי יתמוך בבני גנץ. מהר מאד הוא הבין שאין לו באמת אופציה כזו. ליברמן לא יכול באמת לתמוך בכחול-לבן ובקואליציה שתקום עם העבודה ומרצ, בתמיכת המפלגות הערביות. שטויות.

ליברמן לא יכול גם להתנות את התמיכה שלו במי שיקים ממשלת אחדות, כפי שהצהיר אתמול. ממשלה כזו לא יכולה לקום, כי בנימין נתניהו לא יכול להיות חבר בה – אין לליכוד בראשות נתניהו פרטנר בכחול-לבן. בליכוד יש אמנם ניצני מרד פה ושם, אבל שום דבר עוד לא בשל שם להדחה כל כך דרמטית שתוביל לממשלת אחדות בין הליכוד וכחול-לבן, בהובלת מועמד אחר מהליכוד.

ואם ליברמן לא יתמוך באיש, אז הנשיא יטיל את הרכבת הממשלה בשלב ראשון על נתניהו, כי יהיו לו יותר תומכים, כי הימין יותר חזק. ובמקרה כזה אין כמובן ממשלת אחדות.

אביגדור ליברמן מציג את רשימת ישראל ביתנו לכנסת ה-22 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
אביגדור ליברמן מציג את רשימת ישראל ביתנו לכנסת ה-22 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)

ונניח שתקום ממשלת אחדות עם הליכוד וכחול-לבן. למה הם בכלל צריכים את ליברמן? אין מפלגות נוחות יותר? איך ליברמן דורש לעצמו את תיקי הביטחון, הפנים, הבריאות והקליטה בממשלה שאפילו לא צריכה אותו? על מי הוא בעצם עובד. מה הבדיחה הזו?

ועדיין: לליברמן יש 10 מנדטים בכל הסקרים האחרונים, ובאופן היסטורי, לישראל ביתנו יש בדרך כלל יותר מנדטים בתוצאות הסופיות ממה שניבאו לה הסקרים. אז מה יכול ליברמן לעשות בכל זאת עם כל העושר הזה?

הנה התסריט שיכול להיות קרוב יותר למציאות: אם נתניהו לא יוכל להרכיב ממשלה בלי ליברמן – כלומר, לא יגיע לגוש של 61 מנדטים בלי ישראל ביתנו – ליברמן יצטרף בכל זאת אל גוש הימין שמוכר לו כל כך.

במקרה כזה, התנאי של ליברמן לכניסה לממשלה יהיה רוטציה בראשות הממשלה, בהתאם למספר המנדטים שהוא ישיג בבחירות. נניח שהליכוד יקבל 25 מנדטים וישראל ביתנו 15 מנדטים, אזי ליברמן ידרוש שנה וחצי בראשות הממשלה. ואחרי זה, ברור שליברמן יחזור עם ישראל ביתנו אל הליכוד, שממנו הוא בא.

ד"ר אלינה ברדץ'-יאלוב, הדוברת של ישראל ביתנו ומקום 10 ברשימה, בוודאי תגיב בחומרה על התסריט האחרון, ותטען שוב שמדובר "בתיאוריה לא נכונה ואף שקרית", אבל היא בוודאי גם יודעת: האופציה הזו רצה לא רק בין פרשנים פוליטיים, אלא גם בין מקורבי ליברמן עצמו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 437 מילים
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.