JavaScript is required for our website accessibility to work properly. סיפורי ווגאתה כריסטי: סכסוך משפטי בין נשות הכדורגלנים מרתק את בריטניה | זמן ישראל
רבקה וארדי וקולין רוני (צילום: AP Photo, מונטז')
AP Photo, מונטז'
רבקה וארדי וקולין רוני
סכסוך משפטי בין נשות הכדורגלנים מרתק את בריטניה

סיפורי ווגאתה כריסטי

בזמן שרוסיה מבצעת פשעי מלחמה ויוקר המחייה נוסק, הבריטים מרותקים לאופרת סבון המתנהלת בבית המשפט בימים האחרונים ● קולין רוני, אשתו של ויין, תפסה את רבקה וארדי, אשתו של ג'יימי, מוכרת עליה מידע לצהובון ה"סאן" ● רבקה מצדה תבעה את קולין על לשון הרע ● שתיהן הפסידו עד כה הרבה כבוד ומיליוני ליש"ט, במה שמתברר כמשפט על תרבות הסלבריטי המוזרה של אנגליה

עריכה

מדי ערב בימים האחרונים בבריטניה, אחרי כמחצית ממהדורת החדשות, אחרי שיוקר המחיה והמלחמה באוקראינה זכו לכיסוי הרציני הראוי להם, מגיע החלק הקליל של המהדורה – וזה נפתח בדיווח מבית המשפט הגבוה בסטרנד, לונדון. כתבים ותיקים עומדים מחוץ לבית המשפט ובסבר פנים רציני מספרים על הנקניקייה של פיטר אנדרה או על מסיבת פיג'מות בבית משפחת כדורגלן.

ביום שהמשפט הזה יגיע אל קיצו, יש לשער, הוא יעלה במדרג החדשות וינפנף משם את רצח העם באוקראינה. זו לא רק התקוטטות מביכה בין שתי נשים, זהו גם משפט על תרבות הסלבריטי המוזרה של אנגליה.

ביום שהמשפט הזה יגיע אל קיצו, יש לשער, הוא יעלה במדרג החדשות וינפנף משם את רצח העם באוקראינה. זו לא רק התקוטטות מביכה בין שתי נשים, זהו גם משפט על תרבות הסלבריטי המוזרה של אנגליה

תחילת הסיפור במונדיאל 2006 בגרמניה, אז ליוותה את נבחרת אנגליה קבוצת נשות וחברות השחקנים שזכו לכינוי "ווגס" – Wags, ראשי תיבות של Wives and girlfriends. החבורה, בראשות ויקטוריה בקהאם – אז כוכבת-על בפני עצמה ואשתו של דיוויד בקהאם, אחד הכוכבים הגדולים ביותר של הכדורגל – הפכה ליקירת הצהובונים הבריטים ולמוצר מבוקש בתחום הרכילות.

ויקטוריה בקהאם, אשתו של דיוויד בקהאם, ושריל טווידי, אז חברתו של גארי קול, צופות במשחק במוקדמות המונדיאל, 15 ביוני 2006 (צילום: AP Photo/Kevork Djansezian)
ויקטוריה בקהאם, אשתו של דיוויד בקהאם, ושריל טווידי, אז חברתו של גארי קול, צופות במשחק במוקדמות המונדיאל, 15 ביוני 2006 (צילום: AP Photo/Kevork Djansezian)

סיפורים על כדורגלנים ובנות זוגם הפכו לחלק חשוב במדורי הרכילות ואף כיכבו בעמודים הראשונים אם הסיפור היה עסיסי במיוחד. תעשיה שלמה התפתחה סביב הנושא.

סיפורים על כדורגלנים ובנות זוגם הפכו לחלק חשוב במדורי הרכילות ואף כיכבו בעמודים הראשונים אם הסיפור היה עסיסי במיוחד. תעשיה שלמה התפתחה סביב הנושא

עשר שנים מאוחר יותר, באליפות אירופה שנערכה בצרפת, הבקהאמים כבר לא היו שם, נבחרת אנגליה כשלה אבל נשות הכדורגלנים המשיכו לככב ובראשן קולין רוני, אשתו של הקפטן ויין רוני.

קולין לא הייתה דמות מוחצנת בקנה מידה של הז'אנר אבל היא משכה עניין בשל היותה נשואה לויין, שמידי כמה שנים נתפס בחברת אישה אחרת. דמות האישה הנאה, האצילית והסובלת של פרחח הכדורגל הוא סיפור רווי הקלקות. קולין הפכה לווג הבכירה, כל סיפור על משפחת רוני היה שווה הון לצהובונים ולמוסר המידע, והצהובונים לא ידעו שובע.

קולין רוני, אשתו של ויין רוני, מגיעה לבית המשפט בלונדון, 17 במאי 2022 (צילום: AP Photo/Alastair Grant)
קולין רוני, אשתו של ויין רוני, מגיעה לבית המשפט בלונדון, 17 במאי 2022 (צילום: AP Photo/Alastair Grant)

אחד ממקורות המידע של "הסאן", עיתון מוחרם בליברפול – עירם של בני הזוג רוני – בשל חלקו באסון הילסבורו, היה חשבון האינסטגרם הפרטי של קולין רוני.

קולין החלה לחשוד שמי מחבריה או חברותיה מדליף את המידע שאמור להיות פרטי. קשה אמנם להבין מדוע היא מעלה מידע פרטי ברשת חברתית אבל נניח לזה כרגע. ההגיון עוצר בכניסה לממלכת הווגס.

קולין החלה לחשוד שמי מחבריה או חברותיה מדליף את המידע שאמור להיות פרטי. קשה אמנם להבין מדוע היא מעלה מידע פרטי ברשת חברתית אבל נניח לזה כרגע. ההגיון עוצר בכניסה לממלכת הווגס

במצוקתה, קולין – לווגס יש בעיקר שמות פרטיים – הכינה מלכודת והחלה לפרסם ידיעות שקריות אותן יכלה לראות רק עוקבת אחת, ובאוקטובר 2019 חשפה את ממצאי החקירה בפוסט מיוחד אותו היא סיימה בשורת המחץ: "עכשיו אני יודעת בביטחון מאיזה חשבון הם דלפו. זהו החשבון של…רבקה וארדי".

לשם שינוי, מדורי הרכילות התעסקו בסיפור של ממש. נרשמה התלהבות גורפת מהעוקץ של קולין והעורמה שהיא הפגינה ומההודעה הדרמטית כמובן, וגם נימות לא נעימות של שמחה מריב מתוקשר של שתי נשים עשירות מאוד ממעמד הפועלים, המעמד שניתן להשמיץ באופן הבוטה ביותר מבלי להחשד בגזענות.

הפרשת זכתה במהרה לכינוי המבריק "ווגאתה כריסטי" על שם סופרת הבלשים האגדית אגתה כריסטי ותרבות הווג והכתה גלים. נטפליקס צייצו "אז כנראה שנצטרך להכין סרט תעודה על זה" וספק אם הם יהיו היחידים.

הפרשת זכתה במהרה לכינוי המבריק "ווגאתה כריסטי" על שם סופרת הבלשים האגדית אגתה כריסטי ותרבות הווג והכתה גלים. נטפליקס צייצו "אז כנראה שנצטרך להכין סרט תעודה על זה" וספק אם הם יהיו היחידים

במגרשים זכה ג'יימי וארדי – גיבור האליפות ההיסטורית של לסטר סיטי ב-2016 ואחד מטובי החלוצים בליגה – לשיר מקניט חדש: Your bird is a grass  – הבחורה שלך שטינקרית. וארדי, שנהנה להתגרות בקהלים יריבים, ענה לא פעם בשער משלו בעונה מצוינת שהגיעה לשיאה בזכיה בגביע האנגלי ב-2020 אבל רבקה, כך היא טוענת, סבלה ממש.

היא הגישה תביעת לשון הרע נגד קולין. בכתב התביעה, רבקה הכחישה את ההאשמות נגדה, אמרה שהיא הפכה לדמות שנואה וסיפרה שסבלה מהתקפי פאניקה, סיבוכים בהיריון וגם אבנים בכליות. "אני לא רוצה להישמע חצופה אבל אני לא צריכה את הכסף, מה אני ארוויח אם אמכור סיפורים עליך?", היא צייצה אז.

בכתב התביעה, רבקה הכחישה את ההאשמות נגדה, אמרה שהיא הפכה לדמות שנואה וסיפרה שסבלה מהתקפי פאניקה, סיבוכים בהיריון וגם אבנים בכליות

דיויד ביירן ו"טוקינג הדס" שרו על זה פעם. "אתה יכול למצוא את עצמך בבית יפה, עם אישה יפה, ואתה עשוי לשאול את עצמך, ובכן, איך הגעתי הנה?"

רבקה וארדי, אשתו של ג'יימי וארדי, מגיעה לבית המשפט בלונדון, 19 במאי 2022 (צילום: AP Photo/Alastair Grant)
רבקה וארדי, אשתו של ג'יימי וארדי, מגיעה לבית המשפט בלונדון, 19 במאי 2022 (צילום: AP Photo/Alastair Grant)

קשה לחשוב על שאלה טובה יותר שממצה את הטרגדיה הזו באופן בהיר וחד יותר. מה יוצא לאישה עשירה מאוד מקשר עם "הסאן"? מדוע דוגמנית לשעבר שהופיעה בתוכניות ריאליטי, שבעלה מרוויח מידי עונה מיליונים רבים, חתמה על עסקה עם השטן?

מה יוצא לאישה עשירה מאוד מקשר עם "הסאן"? מדוע דוגמנית לשעבר שהופיעה בתוכניות ריאליטי, שבעלה מרוויח מידי עונה מיליונים רבים, חתמה על עסקה עם השטן?

מה היא מרוויחה מזה? מה התהליך הנפשי שגורם לאישה מצליחה להתמכר לחשיפה, לנסות לפגוע על פי החשד בחברות לקבוצה החברתית שלה? מה גורם לעבודה עם צהובון להפוך לקשר הרסני שלא ניתן להשתחרר ממנו? מה היא חשבה שיצא לה מחשיפת חייה בבית משפט?

ניתן לשער שרבקה הרגישה חשובה, אולי יכלה לארגן סיפורים מחמיאים לעצמה, אבל נראה בעיקר שזהו סיפור של איבוד קשר עם המציאות. ספק אם היא הצליחה לרגע אחד לחשוב באופן בהיר על הסכסוך והדרכים ליישובו.

במשך שנתיים וחצי התנהלו מגעים בין השתיים, ניסיונות גישור ופשרה ואף הליך טרום משפטי שהבשילו לכדי משפט בו תבעה רבקה מקולין פיצוים על הוצאת דיבה.

השופטת כבר קבעה שמקסימום החזר הוצאות משפט יגיע ל-70 אחוז והפיצוי יהיה בן 15 אלף ל-70 אלף ליש"ט לכל היותר. בהתחשב בכך שכל צד הוציא ככר יותר ממיליון ליש"ט, זו לא בדיוק השקעה כלכלית. וזה הנזק הקטן ביותר. את האסון התדמיתי אף פסק דין לא ישקם.

השופטת כבר קבעה שמקסימום החזר הוצאות משפט יגיע ל-70 אחוז והפיצוי יהיה בן 15 אלף ל-70 אלף ליש"ט לכל היותר. בהתחשב בכך שכל צד הוציא ככר יותר ממיליון ליש"ט, זו לא בדיוק השקעה כלכלית

במשך ארבע ימי דיונים נחקרה רבקה – התובעת, יש להזכיר שוב ושוב – על ידי עורכי דינה של קולין. קו ההגנה של רבקה היה שהסוכנת שלה, קרוליין ווט, העבירה את החומרים ל"סאן" ללא ידיעתה. פרשנים משפטים מעריכים שבית המשפט יכריע על סמך נקודה זו, האם רבקה ידעה על פעילות הסוכנת או לא.

פודקאסט של הבי-בי-סי המוקדש לסיקור משפט נשות הכדורגלנים (צילום: BBC)
<a href="https://www.bbc.co.uk/sounds/brand/p0c4ks17">פודקאסט של הבי-בי-סי</a> המוקדש לסיקור משפט נשות הכדורגלנים (צילום: BBC)

למרבה הצער, מכשיר הטלפון של הסוכנת נפל בטעות למימי הים הצפוני שבוע בלבד אחרי שזו נדרשה להעביר את תכתובת הווטסאפ שלה עם רבקה וכתב "הסאן". גם מכשיר לפטופ ששימש לתקשורת בין הצדדים הפך לבלתי שמיש בצירוף מקרים מצער. הסוכנת ווט גם נמצאה לא כשירה להעיד בשל מצבה הפיזי, אבל זה לא עצר את עורכי דינה של קולין שיצאו למתקפה חזיתית.

וכך, שתיים-שלוש דקות אחרי דיווח על ירי באזרחים באוקראינה, הרס ערים וכפרים ופליטים שהפכו לחסרי-כל או עוני המתפשט ברחבי בריטניה, נדרשה האומה לנקניקייה של פיטר אנדרה.

וכך, שתיים-שלוש דקות אחרי דיווח על ירי באזרחים באוקראינה, הרס ערים וכפרים ופליטים שהפכו לחסרי-כל או עוני המתפשט ברחבי בריטניה, נדרשה האומה לנקניקייה של פיטר אנדרה

אותו אנדרה הוא זמר עבר וכוכב ריאליטי שבילה זמן קצר עם רבקה וארדי לפני שהפכה לגברת וארדי. בריאיון ב-2004 היא סיפרה שיש לו "נקניקייה קטנה", ו"ציוד המכנסיים הקטן ביותר שראיתי". עורכי דינה של גברת רוני ביקשו לשמוע את דעתה על הציטוטים האלו.

רבקה וארדי, אשתו של הכדורגלן ג&#039;יימי וארדי, מגיעה לבית המשפט בלונדון, 12 במאי 2022 (צילום: AP Photo/Alastair Grant)
רבקה וארדי, אשתו של הכדורגלן ג'יימי וארדי, מגיעה לבית המשפט בלונדון, 12 במאי 2022 (צילום: AP Photo/Alastair Grant)

"האם את מרגישה שהציבור צריך לדעת את גודל האיבר של מר אנדרה?" היא נשאלה בבית המשפט. רבקה השיבה כי אולצה לקיים את הריאיון והיא מתחרטת עליו. בעבר גם הסבירה שבעלה לשעבר הכריח אותה להתראיין וכי סיפורי הנקניקייה כלל אינם נכונים. לא שזה הפריע לצהובונים לפרסם את הסיפור ולמחזר אותו, ופיטר אנדרה זכה ללעג שהתעורר מחדש.

אם החקירה הנגדית שעברה רבקה בבית המשפט היתה משחק כדורגל, היא היתה מסתיימת בהפרש דו-ספרתי. העדות שלה נקטעה מספר פעמים בשל בכי היסטרי ובית המשפט יצא להפסקות בהם היא בוודאי הרהרה, יש לקוות אבל כלל לא בטוח, בתועלת מהמשפט הזה.

אנגליה ראתה את רבקה מבקיעה שער עצמי אחר שער עצמי, ואומה שלמה התמכרה לרכילות היישר מבית המשפט – כולל ציורים בלתי מחמיאים לכל הצדדים. הקונצנזוס בציבור הוא: הם אולי עשירים אבל כל כך מטומטמים.

אנגליה ראתה את רבקה מבקיעה שער עצמי אחר שער עצמי, ואומה שלמה התמכרה לרכילות היישר מבית המשפט. הקונצנזוס בציבור הוא: הם אולי עשירים אבל כל כך מטומטמים

איור מבית המשפט: מימין, רבקה וארדי. משמאל: ויין וקולי רוני (צילום: Elizabeth Cook/PA via Alamy)
איור מבית המשפט: מימין, רבקה וארדי. משמאל: ויין וקולי רוני (צילום: Elizabeth Cook/PA via Alamy)

בינתיים, וואט – הסוכנת של רבקה – דווקא הצהירה באופן מפורש, בהודעת ווטסאפ שעורכי דינה של רוני חשפו, כי רבקה היא זו שהדליפה סיפורים. המסר הזה מסבך את וארדי: הוא עומד בניגוד לתצהיר שהיא מסרה לבית המשפט ערב הדיונים, וזו כבר עשויה להיות עבירה פלילית.

ממסרוני ווטסאפ עולה כי לרבקה היה קשר עם כתב "הסאן" ושהיא מסרה לעיתון סיפור על נהיגה בשכרות של שחקן לסטר בשם דני דרינקווטר ואף ביקשה תשלום על כך. על הדוכן, בחקירה הנגדית, וארדי טענה שהיא לא זכרה את המקרה – ועל מקרה אחר שהיא שתתה יותר מדי ולכן הוא נשמט מזכרונה. ברשתות החברתיות רבקה כבר הפסידה את המשפט ואת מה שנותר מכבודה.

במשך ארבעה ימים סיפקה עדותה סיפורים כמו הפעם ההיא בה התעקשה לשבת ליד קולין רוני במשחק של נבחרת אנגליה כדי שגם היא, רבקה, תופיעה בצילומי העיתונות. כן, עורכי דין בכירים ישבו באולם בית משפט והתעסקו בדבר הזה.

במשך ארבעה ימים סיפקה עדותה סיפורים כמו הפעם ההיא בה התעקשה לשבת ליד קולין רוני במשחק של נבחרת אנגליה כדי שגם היא, רבקה, תופיעה בצילומי העיתונות. כן, עורכי דין בכירים התעסקו בדבר הזה

שער הדיילי מירור במהלך משפט נשות הכדורגלנים, 21 במאי 2022
שער הדיילי מירור במהלך משפט נשות הכדורגלנים, 21 במאי 2022

"למה אנחנו כאן בכלל?" שאל עורך דינה של רוני במשפט המיותר והמרתק של השנה. הוא לפחות יקנה בנטלי חדשה מהעיסוק בהבלים האלו וזכה לפרסום שיסדר לו תיקים נוספים.

שופטת בית משפט, עורכי דין מהטובים ביותר, כתבי משפט, ספורט ובידור – כולם ישבו באולם במרכז לונדון והקשיבו לאישה מדברת על ציוץ שלה בו היא אמרה: "להתווכח עם קולין זה כמו להתווכח עם יונה. אתה יכול להגיד שזה נכון או לא נכון אבל בסוף היא עדיין תחרבן לך על הראש".

כולם ישבו באולם במרכז לונדון והקשיבו לאישה מדברת על ציוץ שלה בו היא אמרה: "להתווכח עם קולין זה כמו להתווכח עם יונה. אתה יכול להגיד שזה נכון או לא נכון אבל בסוף היא עדיין תחרבן לך על הראש"

אולי זה תיאור טוב של המשפט, בו הוכח שאישה שעבדה עם צהובונים עדיין טוענת שהיא לא עבדה איתם במקרה מסוים אחד והפרסום האמור פגע בתדמיתה. זה אפילו עשוי לעבוד ולהביא לה ניצחון במשפט, אבל השיער שלה עדין יהיה מטונף.

מרתק יהיה לשמוע ביום שאחרי הכרעת הדין את מה שקרה מאחרי הקלעים. מי המליץ לרבקה וארדי ללכת לבית משפט – או לפחות מה היא עצמה אמרה לאנשים שניסו להסביר לה שזה לא רעיון טוב. זה היה הרגע הגורלי שבו רכילות הופכת לטרגדיה. הרגע בו בועת מדורי הרכילות פוגשת את המציאות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,653 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

בניסיון להתמודד עם רחפני הנפץ, צה"ל הצטייד ב־158 אלף מטרים רבועים של רשתות מגן

הצבא הודיע שהוא פועל לרכוש עוד 188 מטרים רבועים של רשתות ● ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● צה"ל הודיע שנכשלו ניסיונות לשגר טילי קרקע–אוויר זעירים לעבר כלי טיס של הצבא בדרום לבנון ● בוושינגטון החל הסבב השלישי של השיחות בין ישראל ללבנון ● שר החוץ של ארצות הברית: טראמפ דן עם נשיא סין לגבי איראן

לכל העדכונים עוד 47 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים
אמיר בן-דוד

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל... המשך קריאה

מאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל הקוראים לעיין שם ולגלות אדם עצום ומיוחד עד מאוד!

https://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C_%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9F

כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב... המשך קריאה

כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר

לפוסט המלא עוד 741 מילים ו-5 תגובות

למקרה שפיספסת

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.