JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שנה למהומות, בעכו דורשים הרחבת החינוך המשותף: "איפה שיש שנאה לא צומח כלום" | זמן ישראל
קבוצת לימוד אנגלית משותף יהודי-ערבי, חטיבת ביניים חילמי שאפעי בעכו (צילום: דוברות יוזמות אברהם)
דוברות יוזמות אברהם
שנה למהומות, בעכו דורשים הרחבת החינוך המשותף

"איפה שיש שנאה לא צומח כלום"

200 בתי ספר בערים מעורבות מקיימים לימוד משותף של אנגלית מדוברת לתלמידים יהודים וערבים ● המיזם נשען על פילנתרופיה ובמשרד החינוך בוחנים הרחבה שלו לבתי ספר ותחומים נוספים ● אוכלוסיית היעד היא 35 אלף תלמידים והעלות מוערכת בכ-50 מיליון שקל ● בעכו רוצים עוד כיתות ודרוכים לקראת מצעד הדגלים: "צריך לדעת להגיב מהר ולא לפחד להעביר מסרים של קבלה וסובלנות"

לפני שנה מצעד הדגלים הצית מהומות ברחבי הארץ ובייחוד בערים מעורבות. אחד המוקדים היה בעכו, תחילה בניסיון לינץ' של ערבים ביהודי, לאחר מכן בהצתת מלון האפנדי ומסעדת אורי בורי. העיר עברה טראומה קשה.

"טראומה זו מילה עדינה, זה היה חלום ושברו", אומרת ראשת מנהל חינוך בעכו אורית אסייג.

"אנחנו עיר שמקדמת שוויוניות והוגנות ואירועים פוליטיים שקרו במקומות אחרים בארץ השפיעו עלינו קשות והצטרפו לפשיעה הקיימת בחברה הערבית, ככה שכל מי שלא קיבל פרוטקשן היה ראשון לשרוף צימרים בעיר העתיקה, והיתה כמובן אנטי ממסדיות שהובילה לפגיעה בסמלי שלטון", הוסיפה.

האירועים האלימים בעכו שככו אך המתיחות נותרה באוויר. תזכורת כואבת לכך התקבלה לפני כשבועיים, בתקיפה של שני אחים יהודים בעיר העתיקה. למערכת החינוך בעיר יש תפקיד מרכזי בשיקום היחסים בין ערבים ליהודים, ולדברי אסייג, מיד עם פרוץ האירועים לפני שנה התחילה להתגבש תוכנית פעולה:

"איפה שיש שנאה לא צומח כלום ולא יקרה שינוי. תפקידנו לחנך את הילדים וללמד לגשר על מחלוקות. מהשבר הגדול של מאי יצאנו לתוכנית עבודה עירונית. כשהתותחים רעמו ובלילה שרפו מבנים בבוקר כבר נפגשנו לעשות מעשה – מנהלים, מורים ומנהיגים חינוכיים – כי לחינוך יש תפקיד בעיצוב פני העתיד. לא יכולנו לעבור על זה לסדר היום. למרות הכאב קמנו בבוקר והחלטנו לטפל בזה".

"כשבלילה שרפו מבנים בבוקר כבר נפגשנו לעשות מעשה – מנהלים, מורים ומנהיגים חינוכיים – כי לחינוך יש תפקיד בעיצוב פני העתיד. לא יכולנו עבור על זה לסדר היום"

מכונית עולה באש בזמן המהומות בין ערבים ליהודים בעכו, 12 במאי 2021 (צילום: Roni Ofer/Flash90)
מכונית עולה באש בזמן המהומות בין ערבים ליהודים בעכו, 12 במאי 2021 (צילום: Roni Ofer/Flash90)

חינוך לחיים משותפים

אחת הדרכים שבאמצעותן בעכו מחנכים לחיים משותפים היא קבוצות לימוד אנגלית משותפות לתלמידים יהודים וערבים, על בסיס המודל שנהגה ויושם לראשונה בצפון אירלנד בעקבות הסכסוך ארוך השנים שם.

בעכו התוכנית פועלת בשלוש חטיבות הביניים חילמי שאפעי, רוז ועלייה שנייה, כולן שייכות לרשת אורט. המפגשים בין התלמידים קורים עשר פעמים בשנה במשבצת זמן קבועה של בין שעתיים לארבע.

בעכו התוכנית פועלת בשלוש חטיבות הביניים חילמי שאפעי, רוז ועלייה שנייה. המפגשים בין התלמידים קורים עשר פעמים בשנה במשבצת זמן קבועה של בין שעתיים לארבע

הכיתות המקוריות מתחלקות לשניים. קודם מערבבים בין התלמידים ויוצרים כיתות חדשות לצורך העניין, כאשר הלימודים מתבצעים עם שתי המורות בכיתה ובכל פעם קמפוס אחר מארח.

הלימוד המשותף פועל בעכו מזה כמה שנים ומופעל בעיר על ידי עמותת יוזמות אברהם. אירועי מאי 2021 חידדו את הצורך הדחוף בדיוק בתוכנית כזו שמאפשרת מפגש בין תלמידים משתי הקבוצות, כפי שממשיכה ואומרת אסייג:

"מדובר בתוכנית יוצאת דופן שעוסקת בחיים משותפים דרך נראטיב אחר שהוא לא הערבי-יהודי אלא סביב שפת האנגלית כבינלאומית, מגשרת וחוצת תרבויות. באמצעות חציית הגשר השפתי מצליחים להגיע למעגלים של תלמידים שנפגשים אחד עם השני ולומדים שפה שנייה. אחרי מאי שנה שעברה עשינו התאמות לתוכנית, שגם המנהלים והמורים עוברים תהליך באמצעותה".

קבוצת למוד אנגלית משותף בין תלמידי ליידי דייויס בתל אביב ואלמוסתקבאל יפו (צילום: דוברות יוזמות אברהם)
קבוצת למוד אנגלית משותף בין תלמידי ליידי דייויס בתל אביב ואלמוסתקבאל יפו (צילום: דוברות יוזמות אברהם)

מחכים לתקציב משרד החינוך

תוכנית הלימוד המשותף פועלת בישראל מאז 2014 ומופעלת כאמור על ידי יוזמות אברהם בעכו, על ידי מטח בשרון והמשולש ומחלקת החינוך של עיריית ירושלים (מנח"י) ברחבי העיר. התוכנית מבוססת על שותפיות בין בתי ספר יהודים וערבים באותו מרחב גאוגרפי, במטרה לקדם חיים משותפים, שוויון בין זהויות, חינוך לגיוון ושותפות, יחד עם חינוך לשלום, רב-תרבותיות ורב-לשוניות.

היוזמה קיבלה גיבוי מהמדען הראשי, שמחקר שביצע על לימוד משותף ברמלה העלה כי הוא קידם סובלנות כלפי האחר, הפחית דעות קדומות ושיפר את הוראת האנגלית הדבורה, שהיא עקב אכילס של לימודי השפה בישראל.

בסך הכל יש בישראל 200 בתי ספר שמקיימים לימוד משותף בערים ואזורים של אוכלוסייה מעורבת. משתתפים בהם כ-600 מורות ו-3,000 תלמידים וביוזמות אברהם היו רוצים לראות הרבה יותר.

בנייר עמדה שהגישו למשרד החינוך הם ממליצים להורות על קיום הלימוד המשותף בכל הערים המעורבות, לוד, רמלה, תל-אביב-יפו, עכו, חיפה, מעלות תרשיחא ונוף הגליל וכן במועצות האזוריות. המסלול יכול להיות מפגש של יום שלם פעם בשבועיים, בשילוב של תחומי דעת כמו שפות, אומניות וטכנולוגיה או להתמקד במפגש של שעתיים למקצוע אחד.

בעוד חודשיים תוגש לשרת החינוך המלצות ועדה בראשות המשנה למנכ"ל אבי גנון, שתפקידה לבחון קידום חיים משותפים והתוכנית הזו אמורה לקבל דחיפה משמעותית. חברה בוועדה גם יעל מעיין, מנהלת חינוך לחיים משותפים ביוזמות אברהם, וביום חמישי האחרון היא הנחתה בעכו כנס להכרת התוכנית.

בעוד חודשיים תוגש לשרת החינוך המלצות ועדה בראשות המשנה למנכ"ל אבי גנון, שתפקידה לבחון קידום חיים משותפים והתוכנית הזו אמורה לקבל דחיפה משמעותית

לימוד אנגלית משותף לתלמידים יהודים וערביות בבתי הספר משגב, טאהא חוסין סחנין (צילום: דוברות יוזמות אברהם)
לימוד אנגלית משותף לתלמידים יהודים וערביות בבתי הספר משגב, טאהא חוסין סחנין (צילום: דוברות יוזמות אברהם)

לצד מורות ותלמידים שמשתתפים בתוכנית, היו בכנס אחד מהוגי המודל, פרופ' טוני גלאגר הצפון אירי, וכן חברי כנסת מהקואליציה, מוסי רז, (מרצ), ענבר בזק (יש עתיד) ומשה טור-פז (יש עתיד). הביקוש להרחבת התוכנית קיים ולשם כך צריך משאבים, כפי שאומרת מעיין:

"המצב הוא כזה שהפילנתרופיה מחזיקה את המודל, אנחנו מוגבלים בכמות רק בגלל זה. יש עוד מקומות שרוצים לקיים את התוכנית ואין לנו את התקציב. צריך לממן הסעות, שעות והכשרה למורות, וכן את התיכנון והתיאום ביניהן. במשרד החינוך חושבים שזו הדרך להפגיש בין תלמידים מכל המגזרים בחברה הישראלית, לא רק יהודים וערבים".

"יש עוד מקומות שרוצים את התוכנית אבל הפילנתרופיה מחזיקה אותה ובגלל זה אנחנו מוגבלים בכמות. צריך לממן הסעות, שעות והכשרה למורות, וכן את התיכנון והתיאום"

ביוזמות אברהם מעריכים שהעלות מסתכמת ב-1,935 שקלים לתלמיד ואוכלוסיית היעד היא 35,000 תלמידים בערים מעורבות בשכבות ה'-י'. בסך הכל הסכום הנדרש לקיים את התוכנית בהיקף של מקצוע אחד עד יום לימודים שלם לשש שכבות הוא בין 50 ל-67 מיליון שקל.

כנס היכרות עם מיזם לימוד משותף של עמותת יוזמות אברהם, בהשתתפות חברי הכנסת מוסי רז (מרצ), ענבר בזק (יש עתיד) ומשה טור-פז (יש עתיד) (צילום: דוברות יוזמות אברהם)
כנס היכרות עם מיזם לימוד משותף של עמותת יוזמות אברהם, בהשתתפות חברי הכנסת מוסי רז (מרצ), ענבר בזק (יש עתיד) ומשה טור-פז (יש עתיד) (צילום: דוברות יוזמות אברהם)

לדעת להגיב מהר

גם בעכו רוצים לראות הרחבה של התוכנית, כפי שאומרת אסייג: "זו תוכנית ליבה שמשרד החינוך חייב לאמץ ולחבק ולא להתבסס רק על גיוס תרומות או מה שהרשות תתן לטובת העניין. צריך לתת לה מקום ומשאבים שיחשקו שילוב שלה במערכת החינוך ובכל מדינת ישראל".

מבחינתה, חינוך לחיים משותפים הוא אחד הכלים להפחית עוינות ולקדם הבנה בין האוכלוסייה המעורבת. "אנחנו לא מסתפקים רק בלימוד משותף. יש גם פרלמנט ומועצות נוער משותפות. אנחנו עיר שעוסקת המון בסוגיה הזו בכל מני אמצעים מגני ילדים ועד תיכונים.

אורית אסייג, מנהלת מנהל חינוך בעכו (צילום: באדיבות המצולמת)
אורית אסייג, מנהלת מנהל חינוך בעכו (צילום: באדיבות המצולמת)

"גם סביב הסמיכות של ימי הזיכרון והעצמאות וחגים של המגזר הערבי עשינו עבודה שכללה התארגנות בלילות הרמדאן, כשהורים מהמגזר הערבי ועובדי נוער יצאו לרחובות ולראות שאין טעויות ולא עוסקים בדברים שלא צריך.

"אחרי מאי בנינו 'תורת למידה עירונית', איך מערכת החינוך צריכה להתנהג בפעם הבאה שיקרה אירוע לאומני:

"מה מנהלים עושים, איפה מתייצבים, איזה מסרים מעבירים ברשתות חברתיות ובהודעות לתלמידים בכינוסים שכבתיים כדי למנוע שימוש של כוחות ציניים ופוליטיים בתלמידים שנורא קל להסיח את דעתם בגיל ההתבגרות.

"כשמנהלים דברים ולא בורחים אפשר להתמודד. יש דריכות לקראת יום ראשון עם מצעד הדגלים הקרוב ונראה איך זה ישפיע על החיים של כולנו. צריך לדעת להגיב מהר ולא לפחד להעביר מסרים של סובלנות וקבלה".

"כשמנהלים דברים אפשר להתמודד. יש דריכות לקראת מצעד הדגלים הקרוב ונראה איך זה ישפיע. צריך לדעת להגיב מהר ולא לפחד להעביר מסרים של סובלנות וקבלה"

קבוצת לימוד אנגלית משותף בבתי הספר אורט גרינבר טבעון וחטיבת בסמת טבעון (צילום: דוברות יוזמות אברהם)
קבוצת לימוד אנגלית משותף בבתי הספר אורט גרינבר טבעון וחטיבת בסמת טבעון (צילום: דוברות יוזמות אברהם)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,000 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

היועמ"שית מבקשת להגיש לבג"ץ מידע חדש שהתגלה בנוגע לרומן גופמן

דיווח: ראש שב״כ הביע חששות מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה ● שר החוץ של איראן: ידענו על ביקור נתניהו באמירויות, הם יתנו את הדין ● דוברו לשעבר של נתניהו אישר את קיום הביקור לאחר ההכחשה מטעם האמירויות ● פסגה אמריקאית סינית בבייג׳ינג; שי לטראמפ: כשאנחנו מתעמתים, שני הצדדים סובלים; טראמפ כינה את מקבילו ״מנהיג גדול וחבר״

לכל העדכונים עוד 7 עדכונים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים

סוציולוגיה ומשפט בהתמודדות עם מיידי אבנים בגדה המערבית

לאחרונה פורסם כי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר בשיחה סגורה ביחס לפלסטינים מיידי אבנים, כי מדובר בטרור ואף הוסיף: "בשנת 2025 הרגנו 42 זורקי אבנים על כבישים".

בסטטיסטיקה של האלוף בלוט נכלל כנראה עאמר רביע, נער פלסטיני בן 14 ובעל אזרחות אמריקאית, שנהרג בשישה באפריל 2025 בעיירה תורמוסעיא. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוח הצבאי "זיהה שלושה מחבלים אשר יידו סלעים לעבר כביש מהיר עם רכבים אזרחיים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים שהיוו סכנה על האזרחים, חיסלו אחד מהם ופגעו בשני המחבלים הנוספים". אביו של הנער טען שנמצאו בגופו 11 פצעי ירי. ממצאי בדיקה או חקירה של האירוע טרם פורסמו.

אל"מ (מיל') ד"ר לירון ליבמן הוא חבר בקבוצת המחקר "תמרור-פוליטוגרפיה". הוא עו"ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית, ולשעבר ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 626 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

הקריאה ליהודי התפוצות לבוא הביתה היא תחמושת לאנטישמיות

"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים. 

*  *  *

מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 642 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות

ארדן משדר קריאות מצוקה

השגריר לשעבר חזר לארץ וגילה שראש הממשלה מטרפד לו כל תפקיד פנוי, כולל יו"ר התעשייה האווירית, בגלל קשריו עם ליברמן ● האיום המרומז להקים מפלגת ימין הוא בסך הכול ניסיון לסחוט שריון ברשימת הליכוד ● אבל המתנה הזו לא תגיע, וארדן צפוי למצוא את עצמו ממתין מחוץ למגרש עד שנתניהו יפסיד או יפרוש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 593 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.