JavaScript is required for our website accessibility to work properly. "לדעתי הרצל דמיין שככה זה יהיה": החגיגה של חגואל בבאזל הגיע לסיומה | זמן ישראל
הנשיא יצחק הרצוג באירוע של ההסתדרות הציונית העולמית לציון 125 שנים לקונגרס הציוני הראשון בבאזל, 29 באוגוסט 2022 (צילום: חיים צח/לע"מ)
חיים צח/לע"מ
החגיגה של חגואל הגיע לסיומה

"לדעתי הרצל דמיין שככה זה יהיה"

החגיגות לציון 125 שנה לקונגרס הציוני הראשון בבאזל הסתיימו אמש, והרצל יכול שוב לנוח על משכבו בשלום ● האורחים הצטלמו על המרפסת ויו"ר ההסתדרות הציונית העולמית הסתובב בין כולם כמנצח ● אף אחד לא שאל למה זה בעצם טוב - ואיך זה שהארוע הסתיים באפס תוצאות ● פעם, לפני כמה שנים, היה אחד שדווקא מחה נגד השיטה: היום הוא ראש הממשלה, וגם קולו של לפיד נאלם ● פרשנות

תם טקס: החגיגות הראוותניות והמיותרות בבאזל לציון 125 שנה לקונגרס הציוני הראשון הסתיימו, והגיע הזמן לסכם הישגים ותוצאות.

מה היה לנו שם, בחינגה המוזרה שרקחה ההסתדרות הציונית העולמית, ארגון מיותר שמבזבז קרוב ל- 200 מיליון שקל מכספי העם היהודי וקרקעות מדינת ישראל בשנה, ומייצר כמעט אפס תוצאות?

ובכן, יו"ר הצ"ע יעקב חגואל לא הסתתר והעלה שורה של סרטונים מרהיבים המתעדים שהרצל או לא, במרכז הבמה עומד קודם כל הוא. באחד מהם הוא מסייר בחברת אורחת הכבוד הנוצצת נטלי דדון בתפקיד "ציונה" בסטאדקזינו המפואר ומבשר לאומה ש"כאן זה קרה".

"ציונה, זה האולם", מכריז חגואל וציונה/דדון מגיבה ב"די, נו". חגואל ממשיך לדבר אל הדוגמנית שלצידו כאל ילד קטן העושה את צעדיו הראשונים במשעולי הציונות: "עכשיו אנחנו נערכים לאירוע הגאלה שיהיה כאן הערב. תראי איזה מדהים! את מדמיינת את האנשים כאן?"

חגואל ממשיך לדבר אל הדוגמנית שלצידו כאל ילד קטן העושה את צעדיו הראשונים במשעולי הציונות: "עכשיו אנחנו נערכים לאירוע הגאלה שיהיה כאן הערב. תראי איזה מדהים! את מדמיינת את האנשים כאן?"

"ציונה" אכן נלהבת: "אני תוהה אם הוא (הרצל) דמיין שככה זה יהיה" וחגואל מחייך: "לדעתי הוא דמיין. היה לו דמיון אדיר. הוא היה חולם החולמים".

אבל חגואל אינו טיפוס חולמני, אלא איש של עשייה. יו"ר הליכוד העולמי לשעבר, האיש שמארגן פעם אחר פעם אירועים פוליטיים בכספי ציבור למען מקורבו דני דנון, ניצל את האירועים כדי ל"התחייב": "בעזרת השם, בעוד עשר שנים רוב העם היהודי יהיה בישראל". יש למה לחכות.

מאוחר יותר תשתף אותנו גם ציונה דדון בהשוואה בין הסיפור שלה לבין סיפור של חוזה המדינה:

"רבים חשבו שהרצל אדם מטורף. ואני מסכימה ש'אין גאון ללא שמץ של שגעון!'. ובדיוק כאן אני נדחפת לתמונה, נזכרת בגלגולים שלי בקריירה… לא פעם ואפילו פעמיים הייתי מושא ללעג, רעשים של דאחקות וזאת שכל כך אוהבים לשנוא (בתעשייה בעיקר)…הובלתי דרך לא פעם אך הפנמתי כבר מזמן שלהיות חלוצה זה מחייב, מחייב לספוג הרבה שיט. רק תתארו לכם שהיינו מקשיבים לרעשי רקע…לא הייתה מדינה ולא היה אותי חס ושלום".

חגואל עצמו הזמין אותנו, הציונים והציוניות שלא ניחנו בכישורים ובעשייה של דדון ולכן לא יכלו להשתתף באירוע (אפילו אם ישלמו) לקחת בו חלק באמצעות עדכונים שוטפים:

חגואל מקבל מקברניט אל על את המיקרופון בטיסה המיוחדת; ליאור סושרד עושה סלפי בשדה התעופה; הילה קורח, מגישת חדשות 13 שעכשיו פנויה יותר כנראה לחלטורות, מכריזה על "פתיחת הארועים" כאילו מדובר באולימפיאדה; ושוב חגואל לוחץ יד למנהיג דת דרוזי, מברך את האורחים, ולא שוכח לשבח את הרצל. שהכול נהיה בדברו.

הביאו איש עם זקן

כ-1,400 מוזמנים הוטסו לחגיגות חגואל בבאזל. בין המוזמנים 173 נציגי הוועד הפועל המחולק לפי מפתחות מפלגתיים, חברי כנסת (אמיר אוחנה, צבי האוזר, מיכל וולדיגר, איתן גינצבורג, שירלי פינטו), שר התפוצות נחמן שי ונשיא המדינה יצחק הרצוג.

אל אלו הצטרפו שורה של עיתונאים (יניר קוזין מגל"צ, הילה קורח מחדשות 13 והפרשן יואב לימור שהנחו את האירוע, צביקה קליין מהג'רוזלם פוסט, ינון מגל מערוץ 14, ועוד). מבלי להתעצל, כולם הצטלמו בעל המרפסת, הוסיפו לתמונה פילטר שחור-לבן בשביל האותנטיות, ואנחנו שילמנו את החשבון.

הדיווחים העיתונאיים כללו גם הם מסרים רבי משמעות. צביקה קליין, שליח הג'רוזלם פוסט, תיעד את חגואל מתפלל במניין בשדה התעופה נתב"ג ותהה "מה היה חושב על כך הרצל". יניר קוזין, בדרך כלל כתב מדיני רציני של גלי צה"ל, התלהב מ"שחקן עם זקן" שבידר את הקהל באירוע, וחשף את "מעריץ הרצל המושבע" מאיחוד האמירויות. ינון מגל הצטלם בחליפה מהודרת ליד נברשת מרהיבה והתחייב: "גם בקוקטיילים הכי מפונפנים ממשיך לייצג אתכם".

צביקה קליין, שליח הג'רוזלם פוסט, תיעד את חגואל מתפלל במניין בנתב"ג ותהה "מה היה חושב על כך הרצל". יניר קוזין, בדרך כלל כתב מדיני רציני של גלי צה"ל, התלהב מ"שחקן עם זקן" שבידר את הקהל באירוע

אם הפרפראות האלה היו נלוות למשהו בעל ערך, אפשר היה לקבל אותם בחיוך. אבל משלושה ימים של דיונים, השקות וקשקושים לא יצאה שום כותרת ושום תובנה בעלת ערך, להוציא כמובן ההבטחה של מנהיג העם היהודי חגואל לייצר רוב יהודי בארץ ישראל.

עד 2012, התפקיד הרם שבו מכהן חגואל כיום לא היה קיים. יו"ר הסוכנות היהודית שימש גם כיו"ר ההסתדרות הציונית. אבל ג'ובים צריך לייצר, אז פיצלו את התפקיד והרחיבו אותו. מתחת לחגואל מועסקים שורה של סגנים ומנהלי מחלקות שמונו לפי בריתות מפלגתיות המנציחות את החלוקה ההיסטורית של המוסדות.

כל ראש מחלקה הוא במעמד של שר, מרוויח עשרות אלפי שקלים בחודש ומפעיל לשכה. בשנים האחרונות נוצרו מחלקות חדשות עם ג'ובים חדשים ולשכות נוצצות, וכיום מונה הנהלתה המנופחת של הצ"ע 34 חברים מסיעות מגוונות כמו ליכוד, מרצ, יש עתיד, העבודה, כחול-לבן וש"ס. מתוכם, 14 סגנים וראשי מחלקות בשכר מלא.

כל ראש מחלקה הוא במעמד של שר, מרוויח עשרות אלפי שקלים בחודש ומפעיל לשכה. בשנים האחרונות נוצרו מחלקות חדשות עם ג'ובים חדשים ולשכות נוצצות, וכיום מונה הנהלתה המנופחת של הצ"ע 34 חברים

עוד בהנהלה: נציגי קרן היסוד, קק"ל, הסוכנות היהודית, נעמ"ת, החטיבה להתיישבות ועוד. אינפלציה של מוסדות וג'ובים שעלותם מגיעה למאות מיליוני שקלים בשנה.

בשנה שעברה נוספו שמונה מחלקות חדשות להצ"ע, בעלות של עשרות מיליונים בשנה, וגם הסלחנים יתקשו להבין מדוע צריך גם "ראש מחלקה לפעילות ציונית בתפוצות" (של הליכוד העולמי), גם "ראשת מחלקה לקשר עם ישראלים בתפוצות" (סיעת ארצנו השייכת לתנועה הרפורמית) וגם "ראש מחלקה למפעלים ציוניים" (של סיעת העבודה) וגם "ראש מחלקה לגיוס משאבים וחיזוק הקשר עם הקהילות" (שייכת לש"ס).

ינקי דרעי, בנו של אריה דרעי
ינקי דרעי, בנו של אריה דרעי

לתפקיד האחרון מונה בנו של אריה דרעי, יעקב (ינקי) דרעי, במסגרת הרחבת המחלקה. דודו, שלמה דרעי, אחיו של השר אריה דרעי, היה עד לאחרונה אחד האנשים החזקים בקק"ל. הכול נשאר במשפחה.

יש גם מחלקה להנצחת השואה ולדור ההמשך (יש עתיד-מרצ) ולמאבק באנטישמיות (כחול-לבן), ולעברית ותרבות (הליכוד העולמי), ולשירותים רוחניים (מזרחי), ולתיקון עולם ומעורבות חברתית (יש עתיד-מרצ) ולעידוד עליה (מזרחי-ישראל ביתנו), ולקידום הפריפריה ומעורבות התפוצות (סיעת ארץ הקודש).

גורם שמכיר את המתרחש במוסדות מקרוב מתאר את המתרחש שם כך:

"מתרגשים מאוד מהאירוע הזה, כי הוא באמת נראה חריג וקיצוני, אבל בעצם זוהי השגרה של הצ"ע. 180 מיליון שקל בשנה הולכים למשכורות ולאפס פעילות אמיתית.

"אחת לחמש שנים יש קונגרס ובין הקונגרסים הם נוסעים ברחבי העולם כדי לגייס קולות לבריתות המפלגתיות שלהם, כדי שבקונגרס הבא הם יזכו לנתח שמן יותר מהעוגה. כך שהמטרה היא חיזוק הכוח המפלגתי בתוך הארגון. ככל שיש לך יותר אנשים, כך אתה מקבל יותר תיקים בהצ"ע, לפי מפתח. זה חוק שימור עצמי. ואת אף אחד זה לא מעניין אף פעם. כל המפלגות משתפות פעולה עם השיטה הזאת, אבל בגלל שהעיתונות לא מתעסקת בזה, אף אחד לא מודע.

"כל ראש מחלקה בהצ"ע הוא בעצם שר. וכל אחד מהם משתייך לברית מפלגתית. אפילו הקרן הקיימת לישראל, שמממנת את ההסתדרות הציונית ונחשבת בזבזנית ומושחתת, לפחות יכולה להצביע על עשייה כלשהי ועל פעולות שתואמות את המטרות שלה. בהצ"ע אין אפילו מראית עין כזאת.

"אפילו קק"ל, שמממנת את ההסתדרות הציונית ונחשבת בזבזנית ומושחתת, לפחות יכולה להצביע על עשייה כלשהי ועל פעולות שתואמות את המטרות שלה. בהצ"ע אין אפילו מראית עין כזאת"

"קק"ל עברה תהליך של יותר שקיפות, בעקבות הביקורת הציבורית. משום כך היא מפוקחת על ידי מבקר המדינה. אבל התהליך נעצר באמצע ולכן אין שום כללי פיקוח או חופש מידע על הצ"ע. ולכן הם לא מרגישים מחויבים למסור שום דין וחשבון לציבור.

יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית יעקב חגואל (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית יעקב חגואל (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

"במסגרת פעילותי במפלגת העבודה ופניתי לגורם בכיר במפלגה והתרעתי. אמרתי לו, יושבים החברים בברית עבודה ציונית (הברית של מפלגת העבודה בהצ"ע, אשר שלחה 13 נציגים לבאזל, א"ה) ומתייחסים לזה כמו מועדון חברים. הם נוסעים להונגריה, לדרום אמריקה, לארה"ב ,לקנדה. באפס עשייה ועם אוטובוס מעופף הלוך-חזור. מרחו אותי ככה טוב-טוב ולא קרה כלום.

"במסגרת פעילותי במפלגת העבודה ופניתי לגורם בכיר במפלגה והתרעתי שמתייחסים לזה כמו מועדון חברים. הם נוסעים להונגריה, לדרום אמריקה, לארה"ב ,לקנדה. באפס עשייה ועם אוטובוס מעופף הלוך-חזור"

"הקונגרס הציוני עצמו זאת מסחרה. אתה יכול להתחיל במרצ ולסיים בתנועת המזרחי. אין פה אידיאולוגיה. שולחים שליחים לחו"ל המחתימים פעילים חדשים שתורמים עץ בישראל תמורת כמה גרושים ואז הם חברים בקונגרס הציוני ואז יש בחירות בחו"ל והם יכולים להשפיע. בתמורה הם יכולים לקבל מקום בדירקטוריון או שיטיסו אותם פעמיים לישראל.

"אז אני יכול לבוא אל הנציג של ישראל ביתנו להגיד לו 'בוא אליי, אני אטיס אותך לישראל שלוש פעמים'. והוא יעזוב אותם וילך איתי. עד 24 שעות לפני סוף הקונגרס אפשר לעבור מסיעה לסיעה".

ביצה אחת גדולה וחמימה של שחיתות

לא תמיד היו כולם קהים לשחיתות המוסדית המטורפת הזאת. ראש הממשלה יאיר לפיד יצא חוצץ כנגדה בעבר במלוא העוצמה. זה היה ב- 2016, אחרי שהתברר שחברי הנהלת ההסתדרות הציונית וחבר הנאמנים של הסוכנות היהודית יוטסו לאירופה במסגרת "מסע הרצל".

יאיר לפיד בישיבת סיעת יש עתיד, 20 ביולי 2022 (צילום: אלעד גוטמן / דוברות יש עתיד)
יאיר לפיד בישיבת סיעת יש עתיד, 20 ביולי 2022 (צילום: אלעד גוטמן / דוברות יש עתיד)

בהשוואה לאירועים השבוע, המסע ההוא בין בירות אירופה נראה כמו פרוטות: בסך הכול תשעה חברי הנהלה ובני/בנות זוגם, עלות של כ- 200 אלף שקל. האירועים השבוע עלו בין 15 ל-20 מיליון שקל מינימום (יש טענות שהרבה יותר – ההסתדרות הציונית כמובן מסרבת למסור נתונים).

ללפיד זה הספיק. הוא כינה זאת ב-2016 "ביצה אחת גדולה וחמימה של פוליטיקה מושחתת ונהנתנית". ואז עוד הייתה השתתפות עצמית של כ-2,500 שקל עבור כל חבר הנהלה.

בפוסט שהוציא אז יו"ר יש עתיד הוא קצף על השחיתות הזאת ולעג לה:

"הנה סיפור קטן (או אולי לא כל כך קטן) למי שעדיין לא הבין למה צריך פוליטיקה חדשה. חברי ההנהלה הציונית ו- 9 מבני ובנות זוגם יוצאים לטייל באירופה הקלאסית על חשבוננו. כולם שם (חוץ מ'יש עתיד' כמובן) – העבודה והליכוד, הבית היהודי ומרצ, כולנו וישראל ביתנו. בשביל זה אנחנו שם. להתריע, להיאבק על הזכויות שלכם, לשמור על הכסף שלכם".

חלפו שש שנים מאז. לפיד הוא כיום ראש הממשלה. נציגי הברית המשותפת של יש עתיד ומרצ המריאו השבוע לאירוע המושחת בבאזל כמו נציגי המפלגות כולם. האנשים של לפיד אכן היו "שם", רק שהפעם בלי "לשמור על הכסף שלכם".

קולו של לפיד נאלם, הוא לא צייץ הגה. אולי גם הוא הבין בינתיים שכך עובדת השיטה. אשתקד אפילו מינה שתיים מקורבות משפחתו לתפקידים בכירים: את גיסתו לתפקיד בקק"ל וקרובת משפחה של רעייתו לתפקיד בהצ"ע. בעקבות הביקורת הנוקבת ביטל את מינוי גיסתו. את שאר נציגי המפלגה השאיר לשמור על הג'ובים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,512 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

בניסיון להתמודד עם רחפני הנפץ, צה"ל הצטייד ב־158 אלף מטרים רבועים של רשתות מגן

הצבא הודיע שהוא פועל לרכוש עוד 188 מטרים רבועים של רשתות ● ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● צה"ל הודיע שנכשלו ניסיונות לשגר טילי קרקע–אוויר זעירים לעבר כלי טיס של הצבא בדרום לבנון ● בוושינגטון החל הסבב השלישי של השיחות בין ישראל ללבנון ● שר החוץ של ארצות הברית: טראמפ דן עם נשיא סין לגבי איראן

לכל העדכונים עוד 47 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים
אמיר בן-דוד

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

למקרה שפיספסת

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב... המשך קריאה

כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר

לפוסט המלא עוד 741 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.