JavaScript is required for our website accessibility to work properly. החלטה של ממשלת נתניהו אחראית לכך שמני מזוז מונה כעת לשמונה שנים | זמן ישראל
השופט מני מזוז בדיון בבית המשפט העליון ב-22 במרץ 2019 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
שלוש הערות מהחזית המשפטית

החלטה של ממשלת נתניהו אחראית לכך שמני מזוז מונה כעת לשמונה שנים

מתשובת המדינה לעתירה שהוגשה נגד מינויו של השופט בדימוס ליו"ר הוועדה למינוי בכירים עולה כי תיקון שהתקבל בתקופת נתניהו הוא הסיבה שלא ניתן למנות את מזוז באופן זמני או לפחות משמונה שנים ● השופט החדש של העליון יחיאל כשר חושף נטייה לבקר, לעתים אף בלשון בוטה ופסקנית, שופטים אחרים ● ודוד לניאדו יוכל להתמודד שוב בליכוד, אחרי פשרה שהושגה בין הצדדים

1

נתניהו מינה את מזוז לשמונה שנים

בשבוע הבא יקיימו השופטים נעם סולברג, יעל וילנר ורות רונן דיון דחוף בעתירת ארגון "לביא", נגד מינויו של השופט בדימוס מני מזוז ליו"ר הוועדה המייעצת למינויים בכירים.

אפשר להניח בסבירות גבוהה כי העתירה תידחה, בנימוס, בתום הדיון. אפשר שהשופטים יציעו לעותרים למשוך את עתירתם, אפשר שיכתיבו פסק דין קצר באולם. אנשי הפרקליטות יזכירו לשופטים כי השעון מתקתק, ועל אף שבג"ץ לא הוציא צו ביניים בעתירה זו, ממתין שר הביטחון בני גנץ בטרם יניח בפני הוועדה המייעצת את שמו של המועמד המיועד להתמנות לרמטכ"ל.

בתחילת השבוע הגישה הפרקליטות לבית המשפט את תגובתה לעתירה. ארגון "לביא" דרש מבג"ץ למנוע את מינויו של מזוז ליו"ר הוועדה המייעצת מאחר שמינויו נעשה על ידי ממשלת מעבר, וכן בשל "שיקולים זרים" הנובעים מכך שמזוז הוא "אדם שנוי במחלוקת שנצבע בצבעים פוליטיים עזים".

הפרקליטות השיבה בפשטות, כי מאחר שהיועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, קבעה שקיימת דחיפות וחיוניות במינוי מהיר של רמטכ"ל, הרי שלא ניתן למנות רמטכ"ל בלי לאייש את תפקיד יו"ר ועדת המינויים, שנותר מיותם מאז מותו של השופט בדימוס אליעזר גולדברג לפני כחצי שנה.

אליעזר גולדברג בבית המשפט העליון בירושלים, 19 בפברואר 2013 (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90)
אליעזר גולדברג בבית המשפט העליון בירושלים, 19 בפברואר 2013 (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90)

בנוגע לדרישה שהועלתה בעתירה, לפיה אם כבר חייבים למנות יו"ר לוועדת המינויים, אז שיתמנה יו"ר במילוי מקום או לתקופה קצרה, עד שתוקם ממשלה יציבה הנהנית מאמון הכנסת – השיבה הפרקליטות כי אין אפשרות לעשות זאת. הסיבה לכך היא התיקון שהתקבל בתקופת כהונת ממשלות נתניהו לכללי העבודה של ועדת המינויים עצמה, ובאופן ספציפי – למשך הכהונה של חברי הוועדה.

בניגוד לעבר, אז נקבע כי חברי ועדת המינויים (מלבד נציב שירות המדינה המכהן מתוקף תפקידו) יכהנו בה למשך שלוש שנים, עם אפשרות להתמנות לקדנציה שנייה – קבעה ממשלת נתניהו כי המינוי יהיה לשמונה שנים ולתקופת כהונה אחת בלבד. הסיבה לכך היא הרצון למנוע כל תלות של חברי הוועדה בחברי הממשלה, וברצונם הטוב להאריך את מינוים לתקופה שנייה.

ממשלת נתניהו קבעה כי המינוי יהיה לשמונה שנים ולתקופת כהונה אחת בלבד. הסיבה לכך היא הרצון למנוע כל תלות של חברי הוועדה בחברי הממשלה, וברצונם הטוב להאריך את מינוים לתקופה שנייה

זו הסיבה שלא ניתן היה להציע כעת למזוז להתמנות לתקופה קצרה, אמירה שבה מקופלת הבטחה, שאם ישתף פעולה עם השרים ויאשר את מועמדיהם לתפקידים השונים, תוארך כהונתו לקדנציה מלאה.

כדי להציע למזוז להתמנות לתקופה קצרה היה צריך לשנות כעת את הכללים העקרוניים שנקבעו לעבודת ועדת המינויים, ועניין זה בוודאי אינו בסמכותה של ממשלת מעבר.

השופט מני מזוז (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)
השופט מני מזוז (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

הפרקליטות הדגישה בתשובתה לעתירה כי מינויו של מזוז, הנתפס כחיוני מעצם הצורך החיוני למנות כעת רמטכ"ל, אינו משנה את העקרונות הכלליים בנוגע לחובת ריסון ואיפוק הנגזרת על ממשלות מעבר בכלל, ובתחום המינויים בפרט.

2

"הצל" הפסיד בערעור

לפני שנתיים, באוגוסט 2020, דחה שופט בית משפט השלום בתל אביב רונן אילן את תביעתה של הבשלנית נועה דרוקר נגד יואב אליאסי ("הצל") וחבורה של מעריציו, בעקבות מתקפת הכפשות שתיזמר "הצל" באמצעות הנוהים אחריו על דף הפייסבוק של דרוקר.

כפי שנכתב אז בזמן ישראל, זה היה פסק דין שגוי, מאחר שבהתאם למבחנים המקובלים בפסיקה, "הצל" אכן שידל את מעריציו להוציא לשון הרע כלפי דרוקר.

ואכן, ערעורה של דרוקר התקבל בבית המשפט המחוזי בחודש ינואר האחרון, ואליאסי חויב בתשלום פיצוי בסך 38 אלף שקל.

השידול ללשון הרע נעשה, לפי פסק הדין, לאחר שדרוקר פרסמה בדף הפייסבוק שלה פוסט הנוגע לפרשת אלאור אזריה. מיד לאחר מכן כתב "הצל" למעריציו: "תיכנסו לדף של נועה. ותפרגנו באיזה תגובה מהלב ואיזה כוכב בודד שיידעו איזה נשמה טובה עומדת מאחורי האוכל שהיא מוכרת". הקריאה הזו הניבה שורה ארוכה של הכפשות בדף של דרוקר.

יואב אליאסי ("הצל") (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
יואב אליאסי ("הצל") (צילום: תומר נויברג/פלאש90)

אך "הצל" החליט לא לוותר, והגיש לבית המשפט העליון בקשה לערער בגלגול שלישי על פסק הדין. התיק הונח על שולחנו של השופט יחיאל כשר, מצעירי בית המשפט העליון. על מנת שבית המשפט העליון ידון בערעור יש צורך לשכנע כי מדובר בסוגיה משפטית עקרונית או חדשנית, שיש לה השלכות רוחב החורגות מעבר לעניינו של התיק הקונקרטי.

זה מה שניסה לעשות עורך דינו של אליאסי: "להכרעה מנחה זו", הוא כתב, "תהיה השפעה רבתי על שאלת השידול בשיח המצוי בעידן הרשתות החברתיות".

תשובתה של דרוקר, באמצעות עו"ד גיא אופיר, הוגשה בימים האחרונים. "בפסק הדין אין כל חדש תחת השמש", נכתב, "אחריותו של אליאסי נקבעה ובצדק לאחר יישום המבחנים שנקבעו בפסקי דין קודמים, המהווים את ההלכה המשפטית בענייננו, כרוחם וכלשונם".

לשופט כשר לא לקח יותר מאשר ימים אחדים לקבל את עמדתה של דרוקר, ולדחות את בקשת רשות הערעור.

אין בהחלטתו של השופט כשר שום היבט משפטי חריג או ראוי לציון. ואולם בהיבט הסגנוני, מזדקרת לעין נטייתו של כשר לבקר, לעתים בלשון מעט בוטה ופסקנית, שופטים אחרים.

אין בהחלטתו של השופט כשר שום היבט משפטי חריג או ראוי לציון. ואולם בהיבט הסגנוני, מזדקרת לעין נטייתו של כשר לבקר, לעתים בלשון מעט בוטה, שופטים אחרים

שופט בית המשפט העליון יחיאל כשר (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
שופט בית המשפט העליון יחיאל כשר (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

לא זו בלבד שמבחינתו של כשר שופט השלום אילן "נתפס לכלל טעות"; אלא שכשר מנצל את ההחלטה בעניין אליאסי כדי "להעיר" באופן חריג לשופט יצחק עמית, על שגיאה שעשה בפסק דין אחר, בעניין פיצויי נזיקין של הרשות הפלסטינית, שניתן בחודש אפריל השנה.

לדידו של כשר, מהדברים שכתב עמית נשמטו מספר מילים, מתוך ציטוט שעשה מספרו של אהרן ברק, והשמטה זו שינתה לחלוטין את כוונת המשפט. כך בחר השופט כשר לנתח את פסק דינו של השופט עמית בעניין הרשות הפלסטינית:

"ראשית, ההערה הנ"ל [של השופט עמית מתוך פסק דין הרשות הפלסטינית] אינה מהווה חלק מנימוקי פסק הדין, ולכן יש לראות בה הערת-אגב בלתי מחייבת. שנית, בהערה הנ"ל נפלה טעות סופר, כך שנשמטו ממנה מספר מילים המשנות את משמעותה לחלוטין, בניגוד לכוונת מחברה – ואבאר: כתימוכין להערתו הפנה השופט עמית לספרו של פרופ' אהרן ברק 'אחריות למעשי הזולת', בעמ' 439. המעיין בעמוד האמור בספר יגלה כי מצוי בו משפט כמעט זהה לחלוטין לזה הנזכר, אולם שונה מהותית בתוכנו. ברי אפוא כי בהערה הנזכרת לעיל נפלה טעות סופר בכך שנשמטו ממנה מילים. בהתאם לכך, הרי שיש לקרוא את ההערה שלעיל תוך השלמת המילים שנפלו ממנה, וכזו ודאי הייתה כוונתו של השופט עמית, אשר ממילא לא התכוון להביע את דעתו שלו, אלא את דעתם של מחברי המקורות שהפנה להם".

אין זו התנהלות שיפוטית יומיומית, שבה שופט מתקן, מעל דפי פסק דין, החלטה שיפוטית חלוטה של שופט מאותה ערכאה, שאינה נוגעת לעניין ואינה עומדת לבחינה. בפרט בהתחשב בפער הוותק שבין עמית לכשר.

אין זו התנהלות שיפוטית יומיומית, שבה שופט מתקן, מעל דפי פסק דין, החלטה שיפוטית חלוטה של שופט מאותה ערכאה, שאינה נוגעת לעניין ואינה עומדת לבחינה. בפרט בהתחשב בפער הוותק שבין עמית לכשר

אפשר שמדובר בפועל יוצא של הוותק השיפוטי של כשר, שמונה ישירות לעליון מבלי שהשתפשף בערכאות הדיוניות. גם הכללים הבלתי כתובים של קולגיאליות הם עניין של ניסיון נרכש, מתברר.

3

שובו של לניאדו

לפני כחודש נפל דבר בדברי ימי מפלגת הליכוד: נציג רשמי מטעם המפלגה, עו"ד אבי הלוי – שהוא יועצה המשפטי של המפלגה – עמד בבית המשפט המחוזי בתל אביב מול השופטת עינת רביד, וביקש ממנה בכל לשון של בקשה להפוך את פסק הדין שניתן על ידי בית הדין הפנימי של הליכוד, בעניינו של פעיל הליכוד דוד לניאדו.

עו"ד אבי הלוי, היועץ המשפטי של הליכוד (צילום: פלאש90)
עו"ד אבי הלוי, היועץ המשפטי של הליכוד (צילום: פלאש90)

זהו מחזה נדיר, מאחר שבדרך כלל נאבקות מפלגות נגד התערבות של בתי המשפט הכלליים בפסיקות בתי הדין הפנימיים שלהן, ולא משוועות להתערבות.

ובכל זאת, ועדת הבחירות של הליכוד והמפלגה עצמה עתרו לבית המשפט המחוזי, לאחר שבית הדין אישר את השתתפותו של לניאדו בבחירות הפנימיות של הליכוד, שהתקיימו ב-10 באוגוסט.

מפלגת הליכוד טענה כי נוכח עברו הפלילי של לניאדו יש לפסול אותו מהתמודדות, וזאת בהתאם לתקנון המפלגה. במקביל, יו"ר הליכוד בנימין נתניהו קרא לחברי המפלגה שלא להצביע ללניאדו. ניכר שבמפלגה שרר חשש אמיתי מהאפשרות שלניאדו ישתבץ ברשימת המפלגה לכנסת.

בית המשפט המחוזי נענה לבקשת המפלגה, ופסל הן את פסק הדין של בית הדין הפנימי של הליכוד והן את מועמדותו של לניאדו. השופטת רביד מתחה ביקורת חריפה על בית הדין של המפלגה, ועל כך שפסיקתו הייתה בלתי מנומקת, בניגוד לחובתו הבסיסית. בינתיים חלפו הפריימריז, ולניאדו אכן נותר הפעם מחוץ למירוץ.

עם זאת, לניאדו טרח והגיש ערעור לבית המשפט העליון, בדרישה לקיים בחירות חוזרות למשבצת המשוריינת למועמד ממחוז תל אביב.

דודו לניאדו בבית המשפט המחוזי בתל אביב, 9 באוגוסט 2022 (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)
דודו לניאדו בבית המשפט המחוזי בתל אביב, 9 באוגוסט 2022 (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)

לטענת לניאדו, שאף שימש עוזר פרלמנטרי וראש מטה של חברת כנסת מטעם הליכוד, וחברה לייעוץ פוליטי שבבעלותו אף הועסקה כקבלן חיצוני ע"י הליכוד, פסק הדין של המחוזי פגע אנושות בזכויותיו בהתאם לחוק המידע הפלילי ותקנת השבים – שלפיו יש לו זכות כי הרשעות העבר לא ייזקפו לחובתו.

הליכוד, כהרגלו, זיהה את הפוטנציאל: מצד אחד, הפריימריז בליכוד כבר חלפו ולניאדו לא התמודד; מצד שני, מה שחשוב לו כעת הוא שלא ייחשב פסול בהתמודדות עתידית; ומצד שלישי, התקדים המסוכן שבו בית המשפט המחוזי מתערב בהחלטת בית הדין הפנימי של המפלגה, ועוד לבקשת המפלגה עצמה – כל אלה הובילו את הצדדים לחתימת הסכם פשרה.

בדיון שהתקיים שלשום (רביעי) בבית המשפט העליון, לאחר שהצדדים טענו באריכות רבה, הם ביקשו מהשופטים ענת ברון, אלכס שטיין וחאלד כבוב כמה דקות להידברות מחוץ לאולם.

כשחזרו, הודיעו כי סיכמו שלא יתקיימו בחירות נוספות במחוז תל אביב; כי פסק דינו של בית המשפט המחוזי יבוטל; וכי מוסכם על הצדדים שאין מניעה שלניאדו יועסק על ידי הליכוד.

הצדדים סיכמו שלא יתקיימו בחירות נוספות במחוז תל אביב; כי פסק דינו של בית המשפט המחוזי יבוטל; וכי מוסכם על הצדדים שאין מניעה שלניאדו יועסק על ידי הליכוד

השופטים נתנו להסכם הפשרה תוקף של פסק דין וסגרו את התיק. כל הצדדים ניצחו, האינטרס הציבורי נשכח בצד הדרך.

תגיות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,413 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

בניסיון להתמודד עם רחפני הנפץ, צה"ל הצטייד ב־158 אלף מטרים רבועים של רשתות מגן

הצבא הודיע שהוא פועל לרכוש עוד 188 מטרים רבועים של רשתות ● ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● צה"ל הודיע שנכשלו ניסיונות לשגר טילי קרקע–אוויר זעירים לעבר כלי טיס של הצבא בדרום לבנון ● בוושינגטון החל הסבב השלישי של השיחות בין ישראל ללבנון ● שר החוץ של ארצות הברית: טראמפ דן עם נשיא סין לגבי איראן

לכל העדכונים עוד 40 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

למקרה שפיספסת

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 741 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.