JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דפנה גלפז: התחושה כאזרח היא כמו להיות מושתל דנ"א - זה לא אנחנו | זמן ישראל

התחושה כאזרח היא כמו להיות מושתל דנ"א - זה לא אנחנו

שלט בהפגנה בבלפור (צילום: ארז חרודי)
ארז חרודי
שלט בהפגנה בבלפור

יודעים משהו? אתם חוצפנים. באמת תודה שבאתם אבל – למה עכשיו?
מחאה בישראל תמיד נמצאת ברקע אבל הנה המחשה פשוטה איך בעשור וחצי האחרונים, כל מחאה שהייתה – כוונה לאותו מקום והשיגה תוצאות דומות.

יודעים משהו? אתם חוצפנים. באמת תודה שבאתם אבל – למה עכשיו? מחאה בישראל תמיד נמצאת ברקע אבל הנה המחשה פשוטה איך בעשור וחצי האחרונים, כל מחאה כוונה לאותו מקום והשיגה תוצאות דומות

ואלו היו התוצאות:

1

ב-2009 צעקנו בירושלים מול משרד רה"מ, שהיה אז כמו היום – בנימין נתניהו – נגד סגירת ערוץ עשר. החשכנו מסך, הרמנו קמפיין שלם.

זה הפך לריטואל שחזר על עצמו כל כמה שנים ומה קרה בסוף כולנו יודעים.

לאחר עשור של מאבק הערוץ נסגר, ולא רק שנסגר, גם הדנ"א שלו עבר וידוא הריגה. את אותו דבר נתניהו עשה נגד רשות השידור וכעת הוא עושה זאת נגד התאגיד כאן 11(*).

2

ב-2011 מחינו על מחירי הדיור. כבר אז זה היה בלתי אפשרי לקנות דירה, בטח באזורי ביקוש שבהם גם רוב מקורות הפרנסה הפוטנציאליים, לאדם רגיל מן השורה.

באמצע היה את משה כחלון (זוכרים אותו?) עם מחיר למשתכן, שנתיים קמפיין לווריד.

ומה קרה מאז? מחירי הדיור הכפילו את עצמם (בהקשר הספציפי הזה אל תהיו מודאגים. עכשיו, כשכסף מתחיל לזלוג החוצה – המחירים יירדו בוודאות).

3

ב-2016 יצאנו למחאת הקנאביס. ביקשנו לגליזציה וגידול ביתי.

ומה קרה? השוק השחור של הקנאביס בישראל הפך למפלצת, וסיפק השראה בין היתר לארבע בלדריות הקוקאין. לא יתנו לכם לגדל גם אם תשלמו. המחאה בנושא נדמה לגמרי ובטח שלא היה מיקוד לגבי שימוש מיטבי בצמח. ספק אם יהיה לאחר שהמהות, גם במקרה הזה, נשחקה עד דק.

4

ב-2019 בבלפור עשרות אלפים צעקו "יאללה ביבי לך, יאללה ביבי לך, יאללה ביבי לך, יאללה יאללה ביבי לך". וקורונה, והפגנות. הקורונה הלכה. ביבי עוד כאן.

והיו עוד מחאות בדרך. את כולן הוא הכניע. זה מדהים ומבעית להתבונן לאורך השנים מהצד ומבפנים איך הוא מצליח בכך, ואצלי כבר מתעגנת ההבנה שאם כולנו מרגישים שנחטפנו – כנראה זה באמת מה שקרה. אנחנו כבר לא בידינו. ישראל היא לא מדינה עצמאית.

והיו עוד מחאות בדרך. את כולן הוא הכניע. זה מדהים ומבעית להתבונן לאורך השנים מהצד ומבפנים איך הוא הצליח בכך, ואצלי כבר מתעגנת ההבנה שאם כולנו מרגישים שנחטפנו – כנראה זה מה שקרה

היו תמיד והיום יותר מאי פעם יש כוחות גדולים יותר, הנוגעים ליחסי כוחות וממשל גלובליים, והתחושה היא שהעבירו את הבעלות עלינו לידיים אחרות אשר לשות אחרת את הבצק שהוא אנחנו.

אם פעם היינו (ועדיין, לא סותר) קולוניה אמריקאית, היום באחוזים נכבדים, אנחנו כבר בידיים שהן לא מערביות. ולא יעזרו המחאות, כשם שלרוב לא עזרו בעבר. להפך, יתכן שהזיקו אף יותר.

תסתכלו כמה משאבים הושקעו בקמפיין התיירות מול דובאי. כמה זמן שידור בטלוויזיה, לעודד תיירות במקום שלא מכיר בזכויות אדם, וזאת בשעה שפה אנשים נלחמים על תודעת העבר שלהם לגבי ישראל כמדינה מהוגנת. אז די, זהו, אנחנו כבר לא שם.

מה גם ש"להילחם למען הדמוקרטיה" זה לא דבר שעושים, עם כל הכבוד, אחרי חמש מערכות בחירות בשנתיים. חמש מערכות הבחירות האלו היו מה שבסוף הרג את המושג הזה שאנשים פה שולפים, כנראה מבלי להבינו לעומק.

דמוקרטיה זה שלטון העם. בשום שלב אף אחד כאן לא כיבד את בחירת העם ולא רק שלא כיבד, נהפוך הוא. במערך הכולל הושתלו סוכנים ששיבשו את מהלך האירועים וביטלו באמצעות הכוח אשר כביכול ניתן להם, את אותן בחירות (עמיחי שיקלי ועידית סילמן למשל). אנחנו יודעים שפעילי ימין נקטו באלימות ואיומים נגד גורמים פוליטיים, והליכים משפטים בנושא מתנהלים ממש כעת.

תסתכלו כמה משאבים הושקעו בקמפיין התיירות מול דובאי. כמה זמן שידור בטלוויזיה, לעודד תיירות במקום שלא מכיר בזכויות אדם, וזאת בשעה שפה אנשים נלחמים על תודעת העבר שלהם לגבי ישראל כמדינה מהוגנת

אנחנו יודעים, כולנו, שהייתה תעמולת זדון ורעל ברשתות. חוויתי את זה על בשרי – פעמיים. אז אולי זו באמת לא חוכמה לבוא בדיעבד ולהגיד אמרנו לכם, או לתבוע, כמו נפתלי בנט, אנשים שהכפישו, ליבו ושיסו בזמן אמת. אבל זה מה שקורה כשבאים מאוחר מדי.

בנט ואיילת שקד היו במגעים עם פורום קהלת, שכעת מתחוור לנו שטווה רשת שלמה שבאמצעותה קירב את ישראל למה שהיא היום, ולא הייתה לפני 15 שנה.
זה קרה מהר מאד, כשבמקביל אנחנו מוזנים בחצאי אמיתות במקרה הטוב ושקרים גסים ובוטים (תרתי משמע) והמון תוכן נחות. מצחיק אותי שקוראים לזה "רשתות חברתיות – social media". כי הן הכל חוץ מחברתיות. זה כמו שלחברת התרופות קוראים "טבע".

אנחנו מזמן לא דמוקרטיה. הכל הצגה ומשחק. ביבי נתניהו שייך לליגה של ולדימיר פוטין וזו אכן ליגה אחרת. והתחושה כאזרח היא כמו להיות מושתל דנ"א. שזה לא מה שאנחנו, במהות. זו לא ישראל שההורים שלי גדלו בה. זה סיפור אחר. חדש, שילך ויקצין כי אנחנו כבר עכשיו דיקטטורה ולא מהיום.

ההתנגשות בין הצדדים מציפה ומעירה יצרים קמאיים של שליטה ודיכוי, שבתנועת ספירלה רק הולכים ומתגברים. אנחנו כנראה באמת לאס וגאס של המזרח התיכון. רד נקס לבנטינים. ולמרות הרקע הרומנטי – זה לא מקום שמתאים ליפי נפש.

אנחנו מזמן לא דמוקרטיה. הכל הצגה ומשחק. נתניהו שייך לליגה של פוטין וזו אכן ליגה אחרת. התחושה כאזרח היא כמו להיות מושתל דנ"א. שזה לא מה שאנחנו, במהות. זו לא ישראל שההורים שלי גדלו בה

(*) החרב על צוואר התאגיד כעת מחשבת את זווית החיתוך. היא לא חושבת על איך לפגוע כמה שפחות, אלא על כמה מהיר. חברי בתאגיד, אני אומרת לכם עכשיו כאן שחור על גבי מסך – זה יגיע גם אליכם. הוא יקבור את הרצונות שלכם כדי לדשן את ערוגת האינטרסים שלו. שלכם הבחירה אם לשתף פעולה עם זה או בדרככם, להילחם.

דפנה גלפז, אשת תכן וחוקרת תרבות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מסכים בעיקרון. אבל צריך לקחת בחשבון גם את תרבות ההפחדה שמוסדה כאן פחות או יותר מאמצע שנות האלפיים. כמו גם את תרבות השיח הפוליטי הדוחה והלא עניינית. הכל נעשה במכוון כדי להוביל לדה-פוליטי... המשך קריאה

מסכים בעיקרון. אבל צריך לקחת בחשבון גם את תרבות ההפחדה שמוסדה כאן פחות או יותר מאמצע שנות האלפיים. כמו גם את תרבות השיח הפוליטי הדוחה והלא עניינית. הכל נעשה במכוון כדי להוביל לדה-פוליטיזציה של הציבור. איך אפשר להסביר אחרת את זה שיש לנו כאן מחאה עממית בלי סטודנטים, בלי גיבורי תרבות, בלי אנשי רוח? כמו שנאמר בכנס החירום של הארץ: כרגע מתרחש תהליך מואץ של פוליטיזציה של הציבור. כמי שהיה שם גם לפני, תפקידנו הוא להכווין את הפוליטיזציה למקומות הנכונים. אגב, לדעתי היעד צריך להיות הכרה בחברה הערבית כשותף הטבעי של המחנה הליבראלי דמוקרטי, תוך הכרה הזהותם הלאומית ובכך שזכותם כאזרחים שווים להביע את עמדתם נגד הכיבוש. תודה על המאמר!

לפוסט המלא עוד 841 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום שישי, 29 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

טראמפ: נכנס לחדר המצב כדי לקבל החלטה סופית על ההסכם עם איראן

כוחות צה"ל בדרום לבנון חצו את נהר הליטני ● איראן: "אנחנו משיגים ויתורים לא באמצעות שיחות, אלא באמצעות טילים" ● דוח של האו"ם: כוחות הביטחון ביצעו פשעי מין בפלסטינים, בהם מעשי אונס, ירי לאיברי מין וחיפושים בעירום ללא הצדקה; משרד החוץ: הטענות הופרכו ● דיווח: בצה"ל מעריכים שחמאס מחזיק ברשותו רחפנים המופעלים באמצעות סיב אופטי

לכל העדכונים עוד 26 עדכונים

משחק סימולציה - מבט השוואתי בין סיום מלחמת העולם השנייה להיום

ה-8 במאי שחל החודש עורר בי מחשבה מטרידה, שנולדה מתוך סימולציה דמיונית שגוללתי בתודעתי. במבט השוואתי בין אתמול להיום, אני תוהה כיצד היו נראים פני הדברים אילו המציאות ששררה אז הייתה מתרחשת בתוך האקלים הפוליטי והבינלאומי של ימינו.

במילים אחרות, מה היה עולה בגורל ההיסטוריה אילו התחביר המדיני הנוכחי היה מתקיים בתקופת מלחמת העולם השנייה, בארה"ב בפרט. להלן המשחק.

מירון מנור צוקרמן התמחה בביטחון לאומי ובתוך כך שימש בעבר ובמשך שנים כסגן ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן וכמנהל "כנס הרצליה השנתי על מאזן הביטחון והחוסן הלאומי". בתוקף רקעו היה גם עוזר מזכיר "פורום אירופה-ישראל" ופעיל ב"פורום נאטו-ישראל".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,048 מילים

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אמיר בן-דוד

באינדונזיה בוחנים בביקורתיות את פעלתנות נשיאם בזירה הגלובלית

מימיו הראשונים כנשיא אינדונזיה באוקטובר 2024, היה ברור כי גולת הכותרת של כהונת פרבואו סוביאנטו תהייה במגרש של מדיניות החוץ. ואכן הוא מתבלט מאז כמי שמוביל ומנווט בנחישות מדיניות המכוונת לשדרג מעמד ארצו בזירה הבינלאומית, ולא פחות – למצב עצמו כמנהיג בולט בה.

כל זאת בגישה מובהקת של דיפלומטיה פרסונלית, הכוללת מסעות רבים בעולם, מפגשים עם דמויות מפתח במרחב הגלובלי, בראש ובראשונה מפגשים עם מנהיגי מעצמות העל, וכן פרופיל נוכחות גבוה בבמות בינלאומיות, שם הם מציג לא פעם ראייה אסטרטגית סדורה.

ד״ר גיורא אלירז הינו עמית נלווה במכון טרומן באוניברסיטה העברית בירושלים, ועמית מחקר במכון למדיניות נגד טרור באוניברסיטת רייכמן וכן בפורום לחשיבה אזורית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,243 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

בחירתה של אווה אילוז

לסוציולוגית אווה אילוז יש ספר חדש, "ציוויליזצית הרגשות", שמתמקד באנטישמיות של "השמאל הגלובלי".

אני מודה שהלכתי להרצאה שלה באמסטרדם עם דעה מגובשת על מה שיש לה להגיד. אלה הם לא דברים חדשים אלא דברים שהיא חוזרת עליהם מאז ה-7 באוקטובר בעיתונות הבינלאומית ומעל כל במה ציבורית.

ד״ר הילה דיין היא מרצה לפוליטיקה וסוציולוגיה באמסטרדם יוניברסיטי קולג׳ וממקימות הפלטפורמה לישראלים ביקורתיים בהולנד gate48.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ד״ר דיין הפיל האמיתי שבחדר הוא זה: חמאס, ארגון דתי-מוסלמי-קיצוני שהקים בעזה מדינת רצח פלשטנאצית מאז קיץ 2007 הוא גוף שמקדיש את עצמו באופן סופי וסופני להשמדת היהודים כולם בכל העולם, כולל... המשך קריאה

ד"ר דיין הפיל האמיתי שבחדר הוא זה: חמאס, ארגון דתי-מוסלמי-קיצוני שהקים בעזה מדינת רצח פלשטנאצית מאז קיץ 2007 הוא גוף שמקדיש את עצמו באופן סופי וסופני להשמדת היהודים כולם בכל העולם, כולל השמדתך שלך. קראי בבקשה את אמנת היסוד של החמאס מסוף שנות ה-80 של המאה ה-20: באמנה הזו מופיע כמה וכמה פעמים הציווי הדתי מהקוראן על השמדת כל היהודים. לפני שהשתלט על רצועת עזה בהפיכה צבאית בקיץ 2007 זכה החמאס בבחירות האחרונות לרשות הפלשטנאצית שהתקיימו בקיץ 2006 ברוב קולות עצום של כ-80 אחוז מהמצביעים ברצועת עזה הבלתי כבושה לחלוטין בידי היהודים (ישראל נסוגה מהרצועה לחלוטין בספטמבר 2005), וברוב קטן הרבה יותר של קצת יותר מ-50 אחוז בגדה המערבית שחלקה היה ועודנו כבוש בידי היהודים. כלומר, מדינת ישראל נלחמה מאז קיץ 2007 במדינת טרור שהוקמה על גבולה המוכר בידי האו"ם והקהילה הבינלאומית כאשר מטרתה של אותה מדינת טרור הוא להשמיד את ישראל ואת היהודים בה ובשלב שני להשמיד את היהודים בכל העולם. המשפט הבא יהיה משפט קשה: תפסיקי לקשקש על הסבל הפלשטנאצי בעזה, שטח בלתי כבוש לחלוטין מ-2005 עד סוף אוקטובר 2023. מי שרוצה ופועל באופן אקטיבי כדי להשמיד אותי כיהודי וכישראלי אין לי שום בעייה להשמיד אותו, ואם יש לך בעייה עם זה, את מוזמנת לשתות מים היישר מיובלות הנהרות בהולנד, מקום מושבך. אגב הולנד. המדינה שאוכלוסייתה הנוצרית היתה זו שהסגירה בהלשנות את הכמות הגדולה ביותר באחוזים של יהודים מכל מדינות אירופה לידי הגרמנים הנאצים במהלך השואה.

לפוסט המלא עוד 928 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-1 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים

הרב לנדו קבר את חוק הפטור והותיר את נתניהו בהלם

אנשי ראש הממשלה היו בטוחים שהצליחו לגבש רוב שיאשר את חוק ההשתמטות ויבטיח את שלמות הקואליציה ● אבל אז הגיע מנהיג הליטאים, הדהים את הח"כים החרדים, והטיל וטו שריסק אלפי שעות של תרגילים פוליטיים ● נתניהו מבועת מהאפשרות שהברית תתפרק לקראת הבחירות, אבל ההחלטה של הרב לנדו מעידה שגם ראש הממשלה כבר לא שולט באירוע ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.