JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שלומית טנא: השירים הכי אהובים – "כל שיר הוא זיכרון בלתי נמנע" | זמן ישראל

השירים הכי אהובים – "כל שיר הוא זיכרון בלתי נמנע"

שלמה ארצי בצעירותו (שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים)
שלמה ארצי בצעירותו (שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים)

בפסח האחרון פרסם רז שכניק ב"ידיעות אחרונות" את המגזין היפהפה "השירים של המדינה". המגזין הכיל רשימה של "75 השירים היפים והאהובים ביותר בתולדות ישראל", רשימה שהורכבה על-ידי צוות של 65 עיתונאים ואנשי מוסיקה ותרבות.

אל כל אחד משמות השירים שנזכרו שם נספחה הנמקה משכנעת לבחירתו. אל חלק מההנמקות נלוו שיחות עם יוצרי השירים או עם הזמרים המבצעים. השיר שדורג כ"אהוב ביותר בכל הזמנים" הוא, לא במפתיע, "עטור מצחך" בביצוע אריק איינשטיין, קורין אלאל ויהודית רביץ. יוני רכטר הלחין את הטקסט של אברהם חלפי.

מצעד השירים שנבחרו מחזק ומאשש לדעתי את קביעתו של מנחם בן ז"ל אשר הכתיר את הפזמון העברי כ"כמוסת חיינו הנהדרת שבאמצעותה מתנסחת ומשתכללת הישראליות". כך כתב מנחם בן בערב יום-העצמאות שנת 2014.

מצעד השירים שנבחרו מחזק ומאשש לדעתי את קביעתו של מנחם בן ז"ל אשר הכתיר את הפזמון העברי כ"כמוסת חיינו הנהדרת שבאמצעותה מתנסחת ומשתכללת הישראליות"

כבר ציטטתי בעבר את דבריו אלו בהקשר אחר. הוא פרסם בוואלה את בחירתו בשירים המופלאים ביותר בשפה העברית והביא רשימה בת יותר ממאה שירים, מנומקת ומחוזקת בציטוטים מתוך תמלילי השירים שחוברו מאז ראשית הציונות ועד ימינו אלה.

מנחם בן, מבקר תרבות, ספרות ושירה, פרסם גם שירים בצעירותו. הוא גילה תשוקה בוערת לשירה ולתנ"ך ובורך באבחנות דקות. הוא הסתייג בחריפות מהוראת השירה באקדמיה ובבית-הספר והיה מעיד על עצמו: "אני גדול המבינים הישראליים בשירה". ומדי פעם חזר והצהיר: "אני ישרן כפייתי".

התפעלותו מהזמר העברי משכנעת ומוצדקת בעיני. כדבריו בוואלה מדובר "באמנות שהגיעה כאן לשיאיה הכי מפותחים. היא נגישה, נוכחת, פעילה יותר משירת המשוררים המצוינת אך נעולה בפני רוב בני-האדם. גם יותר ממיטב התיאטרון הישראלי שנשאר בגדר פלא חד-פעמי, זיכרון הולך ודועך, ובדומה לו גם הטובים שבסרטי הקולנוע הישראלי".

מנחם בן, כדבריו, מצא כישרונות ישראליים מדהימים גם בתחומי המוסיקה הקלאסית, עיתונות הדפוס והטלוויזיה. אבל בעיניו "הפזמון הישראלי הוא לא פחות מגאוני". לדעתו שלמה ארצי שלנו עולה אפילו על בוב דילן ועל ליאונרד כהן. אגב, ארצי גרף את מספר השירים הגדול ביותר במצעד השירים האהובים.

בעיני מנחם בן ז"ל "הפזמון הישראלי הוא לא פחות מגאוני". לדעתו שלמה ארצי שלנו עולה אפילו על בוב דילן ועל ליאונרד כהן. אגב, ארצי גרף את מספר השירים הגדול ביותר במצעד השירים האהובים

עשרה שירים בלבד מתוך 75 הנבחרים חוברו ובוצעו במאה ה-21. את המצעד סוגר השיר הכי "טרי" שהבליח כבר לפני עשור, בשנת 2013: "תל-אביב" מאת דורון מדלי (המתמחה במיוחד בשירי אירוויזיון). הזמר המבצע: עומר אדם.

בדברי המבוא למצעד השירים הנבחרים רז שכניק ציין שההתרפקות על שירים ישנים אינה תופעה ישראלית בלעדית. היא מאפיינת גם עמים נוספים במערב. גם במשאלים דומים שנערכו בחו"ל הבכורה ניתנה לשירים ישנים נושנים. וזה מוכיח "שיש יצירות אמנותיות המרחפות בחלל הנצח ומצליחות להישאר רלוונטיות, נוגעות, על-זמניות, איייקוניות". ואני חושבת: אולי זה כוחו של יין ישן שמשתבח עם השנים.

"כל שיר הוא זיכרון בלתי נמנע" – אולי לכך התכוון שלמה ארצי בשירו "שדות של אירוסים"? אותו שיר געגועים דווקא לא נכלל ברשימת השירים האהובים.

רז שכניק מוסיף ומציין שאמנים צעירים לא מוצאים בדרך כלל את דרכם למצעדי שירים המשקפים "ראי היסטורי עמוק". וכך "טוי" שניצח באירוויזיון לא יכול להתחרות ב"שיר של יום חולין" מאת רחל שפירא ויאיר רוזנבלום, באותו שיר עם "שורשים המתארכים לאט".

שכניק מצביע על סיבה נוספת להדרתם מהמצעד של שירים חדישים ופופולריים (במשדרי הרדיו הם דוחקים כידוע את השירים הישנים עם "ארץ ישראל היפה") – מרכיבי רשימות של שירים אהובים נוטים, לפי שכניק, ללכת עם הרגש ועם ניגונים מלודיים וקליטים.

בדברי המבוא למצעד השירים הנבחרים רז שכניק ציין שההתרפקות על שירים ישנים אינה תופעה ישראלית בלעדית. ואני חושבת: אולי זה כוחו של יין ישן שמשתבח עם השנים

מלאכת ההרכבה של רשימת שירים מועדפים כרוכה תמיד בפשרות מכאיבות. רז שכניק מזכיר שירים ראויים מאוד שנשארו מחוץ למצעד. וביניהם להיטי ענק כמו "שירת הסטיקר" של הדג נחש או "אדון עולם" האלמותי של עוזי חיטמן.

מצעד האהובים יגרום ודאי אכזבות כמעט לכל אחד. כל אחד יתאכזב לא למצוא ברשימה לפחות שיר אחד אהוב עליו במיוחד. וכך אני עצמי ציפיתי לשווא למצוא בין 75 הנבחרים את שירו של יהונתן גפן "אתם זוכרים את השירים".

זהו שיר געגועים לילדות הכפרית, הכול-כך ארצישראלית, במחוז ילדותו של גפן (מושב נהלל) וגם געגועים לימים שבין המלחמות הגדולות. חנן יובל הפליא להלחין את מילותיו של גפן. הגעגוע מציף ומדמיע כבר בהישמע הצלילים הראשונים.

יהונתן גפן חיבר את השיר אחרי מלחמת יום הכיפורים. אנחנו, בני דורו של גפן, גדלנו ובגרנו בשנים שבין מלחמת תש"ח ל"ששת הימים", 1967. בנעורינו לא חווינו מלחמות טוטליות, גדולות. ועל-כך מרמזות שורות השיר הבאות. בעיני הן אלמותיות:

"הכול עבר כל-כך מהר
וקצת קשה להיזכר
איך פעם זה היה פשוט
לשיר, לחיות ולא למות".

כאמור, אותם שירים "עתיקים" השולטים ב"מצעד השירים של המדינה" נדחקים כבר שנים לתוכניות רדיו כמו "ארבע אחרי הצהריים", אותה תוכנית נצחית ומעוררת נוסטלגיה המשודרת בגל"צ מאז 1980. או מרתון השירים של "שבת עברית" המשודר ברצף בשישבת ברדיו תל-אביב 103.

המתענגים, כמוני וכמו רבים ממכריי על השירים הללו הם רובם מאזינים ותיקים. וזה מזכיר לי קביעה חכמה של הסופר א.ב יהושע: יש תחום אחד – הזמר העברי – שההתייחסות אליו חושפת פער בין הדורות שעליו אי אפשר לגשר. ואכן, ותיקים מתקשים לתפוס ולפצח את סוד הקסם של להיטים חדישים, מאלו שרועמים בשידורי גלגל"צ. ואילו צעירים רבים מואסים ב"שירי ארצישראל היפה".

המתענגים, כמוני וכרבים ממכריי על השירים הללו הם רובם מאזינים ותיקים. וזה מזכיר לי קביעה חכמה של א.ב יהושע: יש תחום אחד – הזמר העברי – שההתייחסות אליו חושפת פער בין הדורות שעליו אי אפשר לגשר

הסבר עקיף לדחיקתם של השירים הישנים מצוי בספרו של הפרופסור חוקר הספרות והתרבות נסים קלדרון: "יום שני, שירה ורוק בישראל אחרי יונה וולך". הספר יצא לאור בשנת 2009. לפי גרסתו של קלדרון, באמצע שנות ה-80 של המאה הקודמת הרוק השתלט על שירי הזמר בארצנו ודחק את שירי "ארץ ישראל היפה". התחוללה כאן פריחה של ז'אנר "הזמר הכותב". בין כוכביו הגדולים: שלום חנוך, מאיר אריאל, מיכה שטרית, ערן צור.

ואכן, כל אלה יוצרים מרשימים מאוד. הם השאירו לנו ביטויים שהיו למטבעות לשון ולסלוגנים, כגון "עברנו את פרעה נעבור גם את זה" של מאיר אריאל, או "תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר" – אמירה של שלום חנוך. ועוד מתוצרת חנוך: "משיח לא בא, משיח גם לא מצלצל", או "ערימה של חבר'ה על הדשא" של שני הקיבוצניקים ממשמרות, חברי הנפש חנוך ואריאל.

לעומת זאת, יוצרים רבים אחרים מז'אנר "הזמר הכותב" לא חיברו תמלילים משובחים ולא העשירו אותנו במטבעות לשון ובסלוגנים שימושיים.

וכבר מזמן חדלו להלחין כאן שירי משוררים מובילים כמו נתן אלתרמן, לאה גולדברג, חיים גורי, יהודה עמיחי, אברהם חלפי, אלכסנדר פן ונתן יונתן אשר הושמעו ב"ערבי שירי משוררים".

"הערב" הראשון שהופק על-ידי גלי-צה"ל התקיים בינואר 1971. יוזמו היה יצחק לבני, מפקד התחנה דאז. והוא היה הדוחף בעקשנות לביצוע הרעיון. המטרה המוצהרת של "הערב", כדברי לבני, הייתה ליצור חיבור בין שירה משובחת למלחינים וכך להעלות את רמת הפזמונים המושמעים שהייתה אז ירודה. לדעת לבני הפזמונים מלאו אז מליצות נבובות ותיאורים בנאליים של רגשות.

זאת הייתה מהפכה תרבותית והיא הצליחה מעל למשוער, קבע אמיר בן-דוד בסדרת כתבותיו "אתם זוכרים את השירים" שפורסמה כאן, ב"זמן ישראל", לפני קרוב לשנתיים.

לדבריו, אותו ערב ראשון של שירי המשוררים ו"הערבים" שבאו אחריו "הצליחו לשנות את כיוון התנועה של המוסיקה הפופולרית העברית ולבסס בה סוגה משגשגת שכמעט אין דומה לה בתרבויות אחרות בעולם". כיום כבר ידוע שישראלים רבים מכירים בעל-פה שירה עברית בעיקר בזכות הלחנתה. ושירי משוררים רבים שהולחנו היו ללהיטים.

זאת הייתה מהפכה תרבותית שהצליחה מעל למשוער, קבע אמיר בן-דוד ב"אתם זוכרים את השירים". ידוע שישראלים רבים מכירים בע"פ שירה עברית בעיקר בזכות הלחנתה. ושירי משוררים רבים שהולחנו היו ללהיטים

למרבה הצער עדיין לא מסתמנים יורשים לפזמונאים מופלאים כמו נעמי שמר, יורם טהר-לב, רחל שפירא, יהונתן גפן, יוסי גמזו, תרצה אתר, אהוד מנור או ירון לונדון. הוא חיבר בצעירותו פזמונים שנונים, חכמים, רבי חן. וכשנשאל: למה חדלת? ענה חד וחלק: כי לא היה להם דורש.

ולמרות כל זאת רבים מאתנו ממשיכים להתגעגע ליין הישן והטוב. מעדיפים "שורשים המתארכים לאט". וכמאמר שלמה ארצי "שירים הם זיכרון בלתי נמנע".

שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,224 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום ראשון, 17 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: בית הדין בהאג הוציא צווי מעצר נגד שלושה פוליטיקאים ושני אנשי צבא ישראלים

ח״כ משה ארבל מש״ס פרש מהכנסת ● קיש על כישלון התלמידים: היו בעיות בשאלות; דיווח: המשנה למנכ"ל משרד החינוך אסף לאחרונה מידע על המבחנים ● בית המשפט הותר לפרסם כי יובל וילנר הוא החשוד באונס של שי-לי עטרי ונעמה שחר ● חברי אופוזיציה נטשו דיון של ועדת חוקה במחאה על קידום מזורז של חוק פיצול תפקיד היועמ"ש ● טראמפ מאיים על איראן: השקט לפני הסערה

לכל העדכונים עוד 19 עדכונים

מסיבות, חתונות, חופשות ופגישות עם ראשי הליכוד

יומן ראש עיריית אשקלון תומר גלאם, החשוד בפלילים, עמוס בלו"ז "אישי", חופשות, חצאי ימי עבודה, מפגשים פוליטיים ומאות בריתות וחתונות ● מה חסר בו? עבודה למען תושבי אשקלון, שזקוקים למיגון, נאנקים תחת קשיי המלחמה וקוראים בעיתונות כיצד העירייה והעומד בראשה מסתבכים בפרשיות שחיתות ● עיריית אשקלון: "ראש העיר פועל לילות כימים למען התושבים"

לכתבה המלאה עוד 1,221 מילים
אמיר בן-דוד

מלחמת הפסקת האש

פער בלתי נסבל מתקיים כעת בין הדיווחים על כך שארצות הברית הודיעה בסוף השבוע על "הארכת הפסקת האש בין ישראל ללבנון ב-45 ימים נוספים" לבין העובדה הפשוטה, החותכת, שהאש בצפון לא פוסקת ● וגם: צווי מעצר סודיים בהאג ● נועם בתן עמד בציפיות ● החינוך הישראלי בצרות ● פורסם שמו של החשוד באונס נעמה שחר ושי-לי עטרי ● ועוד...

עשן מיתמר מזירת תקיפה אווירית ישראלית שכוונה לעבר הכפר אל-קליילה שבדרום לבנון, ב-16 במאי 2026 (צילום: Kawnat HAJU / AFP)
Kawnat HAJU / AFP

הפילוג 2026

זה קרה בחברה הישראלית בתחילת שנות ה-50  וזה עלול לקרות שוב.

משפחות נקרעו, התפרקו. קהילות שלמות נחלקו לשניים. היו מכות בין החברים. הורים הפסיקו לדבר עם בניהם. אוכלוסייה שלמה עזבה מסיבות אידאולוגיות. בתוך הקיבוצים המאבק היה כה חריף, עד שמשטרה נקראה להפריד בין הניצים בתל יוסף ועין חרוד.

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,207 מילים

קרב התאריכים

מאחורי "משבר חוק הגיוס" מסתתר תרגיל פוליטי שקוף של המפלגות החרדיות, והוויכוח האמיתי בקואליציה נסוב כעת על מועד הבחירות ● לנתניהו יש שלל סיבות להתעקש על קיום הבחירות בסוף אוקטובר: מאולם בית המשפט, דרך עצרת האו"ם ועד חופשות הקיץ ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 979 מילים ו-2 תגובות

מעצרי הילדים בגדה הם חלק ממציאות בה ילדים אינם מוגנים

אי אפשר לדבר על הרג ילדים בגדה המערבית בלי לדבר על מעצרי הילדים. אי אפשר להפריד בין הדברים, כי מעצרי הילדים הם חלק מאותה מציאות: מציאות שבה ילדים אינם מוגנים, שבה עצם היותם ילדים כבר לא מהווה חיץ מפני אלימות, הפחדה ופגיעה.

מי שמבקש להבין את מה שקורה היום בגדה, צריך לראות את התמונה השלמה. מצד אחד – אלימות הולכת וגוברת של מתנחלים, שפועלים מתוך תפיסה ברורה של דחיקה ושל יצירת מציאות בלתי אפשרית לחיים עבור קהילות פלסטיניות.

טיטי כרמל הוא מנכ"ל "הורים נגד מעצרי ילדים", פעיל חברתי ואיש טיפול. בעל ניסיון רב בעבודה עם אוכלוסיות בקצה רצף הסיכון, ובפעולה למען צדק וזכויות אדם.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 534 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

איומי איראן על זינוק בהעשרת האורניום חושפים בעיקר את הלחץ של המשטר ● בעוד מומחים מעריכים כי התקיפות באספהאן ובנתנז הרחיקו את הפצצה, במערכת הביטחון מזהירים מפני שאננות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 875 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

הזיהום שהתגלה בשדה דב עלול להפוך לצונאמי

איך הפך שדה דב מרובע העתיד של ישראל לתיבת פנדורה ● הממשלה הודיעה שתפצה את העסקים הקטנים שייפגעו מעבודות המטרו. עכשיו באים? ● הספריות השיתופיות הן רעיון מקסים ומתברר שגם פופולרי ● וגם: בחולות קיסריה מסתתרת קתדרלה שעשויה מאצות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,771 מילים

הייתי המפקד הרוסי במשחק מלחמה. כך הבסתי את נאט"ו

חולשתה הצבאית של אירופה, היעדר כוחות זמינים בשטח והססנות פוליטית אפשרו לי לנצל את נקודות התורפה של הברית כדי לנתק את המדינות הבלטיות בתוך ימים ספורים ● בעקבות התרגיל, התברר עד כמה אירופה תהיה חשופה ופגיעה ביום שאחרי המלחמה באוקראינה

לכתבה המלאה עוד 1,935 מילים

פרסום ביקור נתניהו באמירויות מעיד על בעיה חמורה בשליטה בסוגרים

נתניהו לא הצליח להתאפק ופרסם את הביקור הסודי, בלי להתחשב בהשלכות על יחסי החוץ ● לא מחכות לטראמפ: פקיסטן ועיראק חתמו על עסקאות אנרגיה עם איראן ● הקשרים בין איחוד האמירויות לסוריה מתחממים, אך הכלכלה הסורית עדיין נאבקת ● והשבוע ב-1971: סאדאת בולם את ניסיון ההפיכה נגדו ומטהר את מפלגתו מתומכי נאצר ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,251 מילים

"היצירות היו אקט של התנגדות"

בסתיו 1940, בתוך מציאות של רעב ותופת, התאגדו אומני הגטו כדי לארגן תערוכה יוצאת דופן שמשכה אליה אלפי מבקרים בתנאים בלתי אפשריים ● היצירות ששרדו נשמרו בחשאי על ידי אומנים שהועבדו ביודנראט, ומהוות עדות מרטיטה לרוח האדם ולכוחה של היצירה

לכתבה המלאה עוד 1,050 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֵירוֹוִיזְיוֹן 302

ככל שישראל מתרחקת בשנים האחרונות מערכי הליברליות, הסובלנות, הפתיחות והקלילות הפופית שמאפיינים את האירוויזיון, נדמה שחשיבות האירוע רק הלכה וגדלה פה. אבל גם בתוך ההקשר המוגזם הזה, התחקיר שפורסם השבוע ב"ניו יורק טיימס" היה חריג, שלא לומר מגוחך ממש

לכתבה המלאה עוד 1,069 מילים

בג"ץ ניפץ את פנטזיית השליטה של קרעי בשידור הציבורי

פסק הדין שהשיב לתפקידה את יו"ר ועדת האיתור של תאגיד השידור, השופטת בדימוס נחמה מוניץ, הוא לא רק הפסד של שלמה קרעי בבית המשפט, אלא שיעור באזרחות ● שופטי העליון לא הסתפקו בביטול ההדחה, אלא ניצלו את ההזדמנות כדי לשרטט קו אדום מול התנהלותו המופקרת של שר התקשורת, להדגיש את חשיבות השידור הציבורי ולעגן שוב את חובת הציות לייעוץ המשפטי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 934 מילים ו-1 תגובות

נתניהו צריך אריה שותק

בזמן שיהדות התורה מאיימת לפרק את גוש הימין, דרעי מבין שכל מילה נגד נתניהו תבריח את הבוחרים שלו לבן גביר ● בלי חוק גיוס ועם תדמית של פראייר, יו"ר ש"ס נאלץ להכחיש כל קשר למרכז-שמאל – ובונה על עצרות חגי תשרי כדי להציל את המפלגה בקלפי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 511 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.