JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שי גליק: חברון היא הלב והשורש של העם היהודי - לא מעבדה ולא שליטה | זמן ישראל

חברון היא הלב והשורש של העם היהודי - לא מעבדה ולא שליטה

מערת המכפלה, אילוסטרציה (צילום: גרשון אליסון)
גרשון אליסון
מערת המכפלה, אילוסטרציה

במאמר שכתב אסף קולינר על הסרט "חברון: מעבדת השליטה" הוא תוקף אותי ואת מיקי זוהר ואומר: "אל תתנו לאף אחד לעבוד עליכם. לא לשר התרבות ולא לשי גליק ולא לאף אחד אחר. הסרט 'חברון: מעבדת השליטה' של עידית אברהמי ונועם שיזף (2022) אינו 'משמיץ את חיילי צה"ל' וגם לא 'פוגע בשמה של המדינה'. הסיבה היחידה לכך שאף אחד לא רוצה שאתם – או כל אדם אחר – תצפו בסרט היא, שהוא מספר באופן בהיר ואמין ובטון אובייקטיבי, כיצד מתנחלי חברון השתלטו על מדינת ישראל".

וכעת לעובדות:

חברון היא לא מעבדת שליטה של צה"ל.
חברון הינה אחת מארבע הערים הקדושות של העם היהודי.

בכל שנה, כבר אלפי שנים, קוראים מיליוני יהודים מכל העולם על כך שאברהם אבינו קנה בכסף מלא את מערת המכפלה והשדה לידה מידי עפרון החיתי.

חברון היא לא מעבדת שליטה של צה"ל אלא אחת מארבע הערים הקדושות לעם היהודי. בכל שנה, כבר אלפי שנים, קוראים מיליוני יהודים מכל העולם שאברהם אבינו קנה בכסף מלא את מערת המכפלה והשדה לידה

בכל שנה בשבת חיי שרה באים קרוב לחמישים אלף איש מכל העולם להיות בחברון באותה שבת ולהרגיש את קדושת המקום.

בניגוד לדבריו של מר קולינר: "חברון איננה רק מעבדת השליטה של צה"ל בשטחים. היא קודם כל ובעיקר המעבדה שבה למדו הקיצוניים שביהודים, בניסוי (שלהם) וטעייה (של ממשלות ישראל), כיצד לכפות על הציבור הישראלי את מאווייהם המשיחיים ולהפוך את ישראל לגיהינום שהיא כיום עבור כל מי שאינו שותף לחזון האוטופי של הציונות המשיחית" – אך בעיני רוב העם היהודי לאורך הדורות חברון הרבה יותר חשובה מתל אביב והרצליה. חברון גם קדמה לרעננה וכפר סבא.

חברון זה מלשון חיבור.

מערת המכפלה הינו המקום השני בקדושתו לעם היהודי ובמקום מבקרים קרוב למיליון איש בשנה. לפי המסורת המערה יושבת על פתחו של גן עדן.

קולינר כותב ואני מצטט: "ראשוני המתנחלים פלשו לחברון עוד בטרם התפוגג עשן מלחמת ששת הימים וערכו בה חתונה המונית על רקע מערת המכפלה, בטקס שלא היה מבייש את ארגון החמאס. בתוך פחות משנה, הם התנחלו במלון פארק בעיר וכפו על מדינה מסויגת מאוד לספק להם אבטחה. ראש עיריית חברון המוסלמית, אדם מתון ומלא בכוונות טובות, הסכים להקצות להם זמני תפילה משלהם בתוך המסגד שעל מערת המכפלה, תוך הגמשת חוקי האסלאם, וב-74' נתן את ברכתו להתיישבותם דרך קבע על אדמות סמוכות לעיר, להלן קריית ארבע".

עם כל הכבוד, יהודים גרו בחברון אלפי שנים. בפרעות תרפ"ט, שקולינר "שכח" משום מה להזכיר במאמר, הם גורשו משם אחרי שנרצחו באכזריות רבה עשרות אזרחים נשים וילדים, חפים מפשע כולם.

יש ליהודים זכות מלאה לגור בחברון ולהתפלל במערת המכפלה. הם לא צריכים שום אישור מאף בנאדם.

קולינר כותב שראש העיר חברון "הסכים להקצות" להם זמן תפילה במסגד. כנראה הוא שכח שלפני שהמקום היה מסגד הוא היה קברי אבות וגם לפי המוסלמים הוא קברי אבות, והמקום מכונה מסגד איברהים על שם אברהם אבינו.

יש ליהודים זכות מלאה לגור בחברון ולהתפלל במערת המכפלה. הם לא צריכים אישור מאף אחד. קולינר כותב שראש העיר חברון "הסכים להקצות" להם זמן תפילה במסגד. כנראה שכח שלפני המסגד היו קברי האבות

חופש הפולחן נוגע בליבת האינטרס של זכויות אדם, תחת המונח המהותי והמשמעותי שנקרא חופש הפולחן וחופש הגישה למקומות קדושים. זה נקבע עוד בסעיף 15 של המנדט הבריטי, לאחר 400 שנה של שלטון עות'מאני אשר לא כיבד רעיונות אלה. לאחר 700 שנה שבהן לא נתנו ליהודים להתפלל במערת המכפלה, צה"ל שחרר את מערת המכפלה ונותן כיום חופש פולחן מלא לבני כל הדתות.

חופש הפולחן הוכר גם בחוק הישראלי כזכות יסוד. חופש הפולחן ליהודים במערת המכפלה איננה "מתנה" שראש העיר הערבי נותן ליהודים. זה חלק מזכויות יסוד שמגיעות להם.

יהודי חברון באו לגור בחברון ביחד עם המקומיים. אף אחד לא גירש אותם. הם גירשו את עצמם אחרי שיהודים נרצחו שוב ושוב בעיר חברון.

ראש העיר של חברון כיום הוא תייסר אבו סנינא שנמנה עם חולייה שרצחה שישה יהודים בחורי ישיבה, שכל פשעם היה שהם בחרו להתפלל בעיר חברון.

וזה אחרי אינספור פיגועים קשים שבהם נרצחו עשרות יהודים בעיר חברון.

אגב, גילוי נאות, יש לי בן דוד שנפצע ביום חתונתו בחברון. עלי אישית ירו בחברון, ודוד שלי קיבל את אות הנשיא על שחילץ פצועים תחת אש בחברון. ושוב, כל המקרים הללו זה מחבלים שירו באזרחים חפים מפשע בכוונת מכוון, דבר שמהווה פשע מלחמה.

חופש הפולחן הוכר גם בחוק הישראלי כזכות יסוד. חופש הפולחן ליהודים במערת המכפלה איננה "מתנה" שראש העיר הערבי נותן ליהודים. זה חלק מזכויות יסוד שמגיעות להם

אחרי עשרות פיגועים קשים בחברון החליט הצבא לחלק את חברון: 3 אחוז ליהודים ן-97 אחוז לפלסטינים. האם זה הוגן? ממש לא. ובכל אופן הסרט "חברון: מעבדת שליטה" לא מספר את זה אלא בוחר לספר רק על השלושה אחוז.

הסרט, כמו המאמר, מתעלמים מעשרות פיגועים קשים ורצחניים. תושבי חברון הולכים עם נשק כדי להגן על חייהם מפני צמאי דם שצולפים ורוצחים תינוקת בת שנה (שלהבת פס) בעודה בעגלה.

כבר בוטלה הקרנתו של הסרט בפרדס חנה וברחובות והוא כמעט ואיננו מוקרן ברחבי הארץ .

אני אמשיך להוביל את המאבק בהקרנת הסרט, שלא מספר באמת את סיפורה של חברון והקשר שלה לעם היהודי, או את סיפורם של תושבי חברון שחזרו הביתה, לא במטרה לפגוע באף אחד, אבל מהווים מטרה לפגיעה בידי מחבלים צמאי דם.

ולא יעזור כלום, רוב אזרחי ישראל מרגישים שחברון זה חיבור.

שי גליק, 33, הוא מנכ"ל ארגון בצלמו, לזכויות אדם ברוח יהודית, הפועל למען ערכי צדק משפט ומאבק בשחיתות משפטית. הוא איש מחשבים שאוהב לעזור לאנשים ולא מסוגל להשאר אדיש לעוולות. הוא אוהב משחקי שחמט ואוספים, בהם, אוסף של מאות מחזיקי מפתחות. אם יש למישהו מחזיק מפתחות מדובאי הוא ישמח לקבל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אני שב וקורא את תגובך ולא נראה לי שהבנת את נושא המאמר. אדרבא, נראה שמשלח ידך הוא להסיח את תשומת הלב מנלוזותם ואלימותם של אנשי שלומך. ממחלפותיך המהודרות ומנכונותך להתבזות בניסיון נואל לה... המשך קריאה

אני שב וקורא את תגובך ולא נראה לי שהבנת את נושא המאמר. אדרבא, נראה שמשלח ידך הוא להסיח את תשומת הלב מנלוזותם ואלימותם של אנשי שלומך.
ממחלפותיך המהודרות ומנכונותך להתבזות בניסיון נואל להצניע את האמת המכוערת, נראה שמישהו מעריך מאוד את שירותיך ומתגמל אותך כראוי. הרי לך גילוי נאות שראוי היה שתעשה. (ע"ע https://www.zman.co.il/377955/)
מה לעסקי הנדל'ן של חתים ועפרונים ולהתנחלותם המסוכנת והעוינת של גזענים משיחיים במוסדות המדינה? מה לאטימולוגיה של חברון ולטיהור אתני?
מצדך, גילוי נאות נאות באמת היה אמור להיות כך: 'הנני חלק מאותה קבוצה שמנסה לעצב את היהדות בדמותה הקרתנית והשתלטנית ולהפוך את ישראל למקום חשוך שאוכל את יושביו – בדיוק כמו חברון

לפוסט המלא עוד 801 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום שלישי, 26 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

צה"ל תקף בעזה את ראש הזרוע הצבאית החדש של חמאס

דיווח: ארה"ב הזהירה את ישראל שלא לתקוף בביירות, מחשש לפגיעה בהסכם עם איראן ● האופוזיציה דורשת לכנס מיידית את ועדת הכנסת לקידום פיזור הכנסת ● מבקר המדינה: הממשלה לא ערוכה למתקפות סייבר, מערכות רגישות היו חשופות ● דיווח: בריטניה מעכבת את אישור מינויו של צחי ברוורמן לשגריר על רקע ההליך המשפטי נגדו

לכל העדכונים עוד 46 עדכונים

אהרן ברק - "כיפת הברזל" של הדמוקרטיה הישראלית

דמותו של אהרן ברק – כחוקר משפטי בעל שיעור קומה עולמי, כיועץ משפטי שנאבק ללא חת בשחיתות הציבורית וכשופט עליון פורץ דרך – מציבה אותו כאחד מהמאורות הגדולים של המשפט הישראלי. יחד עם זאת, מורשתו מצויה כיום בלב מחלוקת ציבורית עמוקה, החורגת בהרבה מכל דיון טכני בגבולות הפרשנות או בהיקף הביקורת השיפוטית.

בעוד שבקהיליית המשפט הבינלאומית נחשב ברק לאחד המשפטנים הבולטים של תקופתנו, בישראל נקשר שמו במאבק פוליטי וחברתי רחב על דמותה וזהותה של החברה הישראלית.

ד"ר עופר חן הוא בוגר החוגים להיסטוריה, פילוסופיה ותלמוד ובעל פוסט דוקטורט במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. ספריו ומחקריו מקיפים נושאים רבים ומגוונים, החל מחקר המשיחיות היהודית, היסטוריה של המשפט הישראלי וכלה בספרות מודרנית ותולדות ההלכה. משמש כחוקר במכון לחקר התפוצות באוניברסיטת תל אביב. חבר אגודת הסופרים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,195 מילים ו-2 תגובות

במזה"ת החדש, הבלוקצ'יין ניצח את הסנקציות

איראן גובה דמי מעבר לא חוקיים במצר הורמוז בהיקף של מיליארדים, ועוקפת את הסנקציות שהוטלו עליה באמצעות תשתית פיננסית פרטית הקשורה בטבורה לצמרת הממשל האמריקאי ולכלכלת ארה"ב בכללותה ● הממשל והרשויות בארה"ב פועלים מול התופעה בשני קולות מנוגדים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,143 מילים
אמיר בן-דוד

לכל סיום יש הטרלה חדשה

אחד המאפיינים של העידן המשונה שבו אנחנו חיים זה ששום דבר לא באמת נגמר. כל משא ומתן הוא פרומו לפיצוץ שמוביל לעוד סיבוב של ספקולציות שמובילות לנאום שמוביל לפגישת פסגה שמובילה למסיבת עיתונאים וחוזר חלילה ● וגם: חמינאי חוזר לאיים ● הצפון ממשיך לבעור ● חדשות משפטיות ● גל חום קיצוני באירופה ● ועוד...

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בבית הקברות הצבאי בארלינגטון, וירג'יניה, 25 במאי 2026 (צילום: AP Photo/Alex Brandon)
AP Photo/Alex Brandon

אנושיות בלב הכאוס - על העומדים בפרץ בפרעות הפרהוד

במרחב הציבורי העכשווי, הנטייה לשקוע אל תוך פריזמה קוטבית של "שחור ולבן" הופכת דומיננטית מתמיד. השנאה הנספגת בשיח האינטנסיבי אינה מותירה מקום למורכבות, והכללות גורפות מחליפות לעיתים קרובות את הדיון המושכל באחריות ובמוסר.

כמי שמרכז עיסוקה המקצועי הוא צמצום האלימות וקידום הסובלנות, אני מוצאת כי חיוני להאיר את אותם צמתי הכרעה מוסריים שבהם נשמר צלם האדם דווקא בשעות האפלות ביותר.

לילי הלפרין היא חוקרת, מרצה וראש "מרכז אמת" לקידום הסובלנות וצמצום האלימות. מאמריה עוסקים בסוגיות הבוערות של החברה והחינוך בישראל מתוך תפיסה המחברת בין אירועי העבר לאתגרי השעה והיא שותפה למאבקים חברתיים וחינוכיים לשיפור פניהם.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 579 מילים

ריאיון המסע פורץ הדרך של הרופאה הדרוזית הראשונה

ד"ר נאדיה ח'יר, שזכתה בשבוע שעבר בפרס יוקרתי למנהיגות נשית, נזכרת בימים שבהם לנשים דרוזיות היה אסור לנהוג או ללמוד באוניברסיטה ● ההחלטה ללמוד רפואה נולדה מתוך רצון לעזור לנשים בקהילה שסירבו להיבדק אצל רופאים גברים – ודרשה פגישה חשאית עם מנהיג העדה כדי לקבל אישור חריג

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

האבולוציה לא עצרה לרגע

האבולוציה האנושית עדיין מתרחשת. אנחנו נוטים לחשוב על האבולוציה האנושית כעל סיפור עתיק שהסתיים כאשר האדם המודרני הופיע לפני מאות אלפי שנים. בתודעה הציבורית, האבולוציה שייכת לעידן המערות, לציידים-לקטים ולשלדים מאובנים.

אך מחקר חדש ומסקרן שפורסם בשנת 2026 בכתב העת המדעי היוקרתי Nature מציע תמונה שונה לחלוטין: האבולוציה האנושית לא רק שלא נעצרה, אלא האיצה באופן משמעותי דווקא בעשרת אלפים השנים האחרונות.

ד״ר אסנת רזיאל היא מומחית בכירורגיה, מנהלת המרכז הרב-תחומי לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מאמר מאוד מעניין! אבולוציה מעצם מהותה היא תהליך של שינוי בהתאם לסביבה, ולכן אם הסביבה משתנה באופן דרסטי, גם האבולוציה אמורה להשתנות באופן דרסטי. מצד שני, גם אם הסביבה קפואה לחלוטין ו... המשך קריאה

מאמר מאוד מעניין!

אבולוציה מעצם מהותה היא תהליך של שינוי בהתאם לסביבה, ולכן אם הסביבה משתנה באופן דרסטי, גם האבולוציה אמורה להשתנות באופן דרסטי. מצד שני, גם אם הסביבה קפואה לחלוטין ואינה משתנה, האבולוציה רק תאט אבל לא תעצור לחלוטין: תמיד יהיה תהליך מסויים של שינויים בזמן לפי איזורים מקומיים בסביבה (הקפואה), לפי ההיסטוריה האינדבדואלית של הפרט ומשפחתו, ולפי הבדלים בתוך אותו מין ביולוגי. הרי אנחנו שונים זה מזה והדנ"א שלנו אינו זהה לחלוטין.

בעצם אפשר לתאר את תהליך האבולוציה כמו סימולציה עם רעש, שנע בשני צירים במקביל: רעש אחד הוא התפלגות סטטיסטית מסויימת – לצורף העניין גרדיינט נמוך כלשהו. והוא תמיד קיים סביב הממוצע. רעש שני קשור למרחק שבין אותו ממוצע לבין האופטימליות מבחינת הסביבה. דהיינו, אם האופטימליות מבחינת הסביבה היא A והממוצע הוא B, אז הרעש הוא פונקציה של המרחק ביניהם.

לצורך העניין, ננסה לכתוב זאת בצורה פיסיקלית. נניח שיש לנו טבלה שמכילה את כל בני האדם שחיו אי פעם בעולם; כל שורה בטבלה היא בנאדם אחד. הטבלה מכילה את העמודה T, שמייצגת את הזמן שאותו אדם נולד בו; את העמודה E שמכילה את תנאי הסביבה המסויימים שאותו אדם חי בה; את העמודה E_opt שמכילה את האסטרטגיה הביולוגית המתאימה ביותר לסביבה המסויימת הזאת (אני צריך לחשוב איך אפשר למדל דבר כזה); ואת העמודה X, שהיא ערך מספרי מסויים שמייצג את הפיזור של הדנ"א של אותו אדם ביחס לאחרים. את זה אני הייתי מחשב בעזרת אלגוריתם KNN עם 20 אלף מימדים – מספר הגנים שיש באדם. זה יצא ערך כמו (x1_1, x1_2, x1_3 …. x1_20000). ושיהיה בהצלחה עם המעבד של המחשב שלכם.

כעת נבנה מדד שמתאר תהליך אבולוציוני ונקרא לו UDI. הוא יחושב בצורה הבאה:
UDI(T=t) = func(abs(E_opt – mean(X))) + constant

זה מדד שמייצג את הלחץ על האוכלוסייה לעבור שינוי אבולוציוני. דהיינו, את "האנרגיה הפוטנציאלית" שחבויה בתוך הדנ"א של האוכלוסייה. ככל ש-UDI יותר גבוה, כך האבולוציה תהיה מהירה יותר. ומכאן נוכל להשוות את תהליך האבולוציה. למשל אם UDI(T=1) < UDI(T=2) אז האבולוציה תתרחש מהר יותר בזמן 2 מאשר בזמן 1.

אבל האם זה נכון? ובכן, זה לא באמת נכון. כי הרי אותו constant הוא לא באמת קבוע, אלא פונקציה מורכבת להחריד שתלויה במין הביולוגי הספציפי, ומן הסתם גם ב-E; ואותו E_opt אינו חד ערכי וייתכנו כמה וכמה E_opt עבור כל ערך E; ואותו X אינו באמת בר-חישוב, כי הגנים בוודאות קשורים איכשהו זה לזה. אבל מי יודע? יש מצב שזה יעבוד. אולי יום אחד אצליח לעשות דוקטורט…. חח

לפוסט המלא עוד 936 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

בצפון, המורתע הפך למרתיע

יותר מ־130 תקיפות בשבוע אחד ו־11 חיילי צה"ל שנהרגו מאז הפסקת האש אינם עוד "הפרות" נקודתיות, אלא סימן לשינוי מאזן ההרתעה בצפון ● חזבאללה זיהה את נקודת התורפה הישראלית ברחפני הנפץ, הקפיא בפועל את תנועת הכוחות בתוך לבנון והרחיב בהדרגה את טווח הפגיעה גם לתוך ישראל ● כל עוד הדרג המדיני מרסן את התגובה, הארגון ימשיך לפרש את הזהירות הישראלית כחולשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 850 מילים

תגובות אחרונות

הפלירטוט החרדי עם איזנקוט הוא בעיקר מסר לנתניהו

החרדים מנסים להחזיר לעצמם את מעמד לשון המאזניים באמצעות פלירטוט פומבי עם איזנקוט, אבל האיום על נתניהו נשען על בלוף כפול: הם לא באמת בדרך לממשלת מרכז–שמאל, ומתווה הגיוס של איזנקוט רחוק מאוד ממה שהם מבקשים ● המטרה הפוליטית ברורה: ללחוץ על הליכוד, לבלבל את הגוש שממול ולנסות להפוך את איזנקוט לגלגל חמישי בקואליציית נתניהו הבאה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 780 מילים

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-2 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-4 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים

הסוס הטרויאני של חב"ד העיר את הרוב הדומם

מעקב זמן ישראל המחאה הציבורית בעקבות תחקיר זמן ישראל נושאת פירות: ראש עיריית רחובות מתחיל לסגת מההחלטה להציב בית כנסת בתוך בית ספר יסודי בעיר ● במקביל, הציבור החילוני התייצב בהמוניו לצד גלידריה שנפתחה בשבת וספגה התנכלויות מצד העירייה ● שוב הוכח כי לציבור יש יכולת להיאבק בהדתה ובפגיעה באיכות החיים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 810 מילים ו-2 תגובות

ישראל הפכה לשק החבטות של הקמפיינים המקומיים בארה"ב

מדמוקרטית בטקסס שמציעה לסרס "ציונים אמריקאים" ועד ציר רפובליקאי בקנטקי שלועג ליריבו על קשרים עם איפא"ק: שאלת הסיוע לישראל הפכה למטבע עובר לסוחר בבחירות האמצע בארה"ב ● עם תמיכה צונחת בקרב צעירים משני צידי המתרס הפוליטי, המועמדים מגלים שהדרך הקלה ביותר למשוך תשומת לב היא לתקוף את בת הברית במזרח התיכון ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

נראה שבישראל השלימו עם העובדה שאם אכן יושג הסכם מול טהרן, נושא הגרעין יידחה לסוף המשא ומתן ● בזמן שהאיראנים דורשים "הפסקת אש אזורית" שתגן על חזבאללה ומפשירים מיליארדים מקטאר, בירושלים מתמקדים בניסיון לוודא שארצות הברית תוציא את כל האורניום המועשר ● במקביל, רצף התאריכים שמתקרב דוחק את הנשיא האמריקאי להשיג שקט בכל מחיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 556 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.