בחודשים האחרונים אנו נמצאים באחת התקופות המשמעותיות ביותר בתולדותיה של מדינת ישראל, וכיום הגענו לצומת דרכים קריטית בה הציבור בישראל יצטרך להכריע האם תהיה כאן דמוקרטיה לדורות או דיקטטורה משיחית.
תחילה יש להכיר בהישג האדיר של המחאה ושל מוביליה בבלימת ההפיכה המשטרית. אין לשער כיצד הייתה מתפתחת ההפיכה המשטרית וכן את רמת הפגיעה ברשות השופטת ובעקרון הפרדת הרשויות ללא המוחים הלוחמים העומדים כחומה בצורה להגן עליהם.
מנחם קפח מתגורר בשדרות. השתחרר משירות קרבי כקצין והתחיל להיות מעורב יותר במה שקורה במדינה ולהשתתף בצעדות ובמחאות. עובד היום אצל קבלן בנתיבות באבטחה ולומד לפסיכומטרי.
בשבועות האחרונים מרבה ניר ברקת להתראיין בסוגיית פיטורי היועצת המשפטית לממשלה. אולי זה מס השפתיים שהוא מנסה לשלם באמצעותו לאדונו בנימין נתניהו.
ברקת מבקש להצדיק את הניסיון לפטרה ואומר, שכשהוא היה ראש עיריית ירושלים הוא סבל מהיועץ המשפטי לעירייה שלא אפשר לו לעשות כרצונו, וכי לאחר שהחליף את היועץ המשפטי לעירייה נפתרו כל בעיותיו.
עו"ד יוסי חביליו הוא סגן ראש העיר ירושלים ויו"ר סיעת "האיחוד הירושלמי". בעבר שימש חביליו כעשור כיועץ המשפטי של עיריית ירושלים. ב-2010 הוענק לעו"ד חביליו אות "אביר התנועה לאיכות השלטון" בקטגוריית השלטון המקומי - "על מאבקו במעשי שחיתות, אי סדרים, ניגודי עניינים ועבירות על חוקי הבחירות, לא פעם בניגוד לעמדת ראשי העירייה וניסיונות חוזרים ונשנים להדיחו", נכתב בנימוקי ההענקת האות.
"אנחנו מדינה מדהימה שיש בה דמוקרטיה תוססת", אמר נשיא המדינה יצחק בוז'י הרצוג במפגש עם חברי סנאט האוניברסיטה העברית שהתקיים לאחרונה.
ממש בסמוך לאמירה המופרכת של הרצוג (לפחות בחציה השני) הודיע שר התקשורת שלמה קרעי כי לא יציית לצו של בג"ץ, המותיר על כנם את מינויים של שניים מחברי מועצת התאגיד. באותו היום הודיעה חברתו לליכוד, חברת הכנסת טלי גוטליב, כי היא לא תיענה לזימון ולא תתייצב לחקירה במשטרה בגין חשיפת זהות איש שב"כ שהוא גם – ממש "במקרה" – בן הזוג של מנהיגת המחאה שקמה ברסלר.
תומר פלג, עוסק בייעוץ תקשורת ויחסי ציבור. שירת בדובר צה"ל. בוגר ביה"ס לעיתונאות "כותרת" ובעל תואר ראשון בהיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב. עבד 7 שנים ב"ידיעות תל אביב". שימש כדובר של ח"כ לשעבר איל בן ראובן (המחנה הציוני) ושל חברת הכנסת אמילי מואטי (עבודה).
אינסוף מילים נכתבו על גיוס החרדים – כן יתגייסו, לא יתגייסו, כן יישאו בנטל או שלא – כאשר גם ועדת נגל, הוועדה לבחינת תקציב הביטחון ובניין הכוח, מתייחסת להכרח שכל חלקי החברה הישראלית יישאו בנטל.
הוועדה ממליצה על גידול משמעותי של תקציב הביטחון והגדלה של תקני הקבע של רבי סרן בכירים, לדוגמה. בתוך כל המילים, דומה כי נשכחו דרגי הבינים של הצבא. אלו שלמעשה "עושים את העבודה" ונושאים בנטל.
ד״ר גילה אורן היא ראש ההתמחות בשיווק ואסטרטגיה, הפקולטה למינהל עסקים במכללה למינהל. גילה היא מדריכת מסעות לפולין, מדריכה ביד ושם ועורכת מחקרים על תחום השואה.
שמורת החולה היא עדות ליכולת ההשתקמות של הטבע
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
מנין לכותב שהציבור המדובר מחפש בית פוליטי חדש? מבחנו של הציבור הזה הוא הקלפי, ושוב ושוב הוא מוכיח, שכשכל אחד ממצביעי הליכוד ניצב מאחורי הפרגוד, הטיפוגרפיה של האותיות מחל כשלעצמן מעוררות ריחות של בית פוליטי מוכר ואהוב, עם תבשילי הפתיליה שהולכים מצוין עם הבריטון של המלך.
מדובר ביציקת בטון של 30 מנדטים ששום דבר לא ישנה את דפוס הצבעתם. שוב לפנינו מאמר ובו פניה לאשכנזים-חילונים להתפשר, לצאת לקראת, להתחשב. ראינו את הכתף הקרה לאחר ההתנצלות הבלתי נתפשת של אהוד ברק בפני כל המזרחיים לדורותיהם, על כל סל העוולות שנעשו כלפיהם ע"י המפלגה. בכך קיבע אהוד ברק את הקשר בין העוולות לבין מחולליהן, כביכול, קשר שהלך והקצין עד כדי שנאה למפלגת העבודה ומרץ.
כמו כן, אל לכותב ללכת שולל אחרי הסקרים המחמיאים לבני גנץ. די בנאום קצר של נתניהו נגד עוכר ישראל התורן, בעיתוי הנגון, ע"מ להריץ לקלפיות את כל המתלבטים, שם בחירת הפתק ידועה מראש, כמתואר לעיל.
לסיכום: זו המחאה, אלה לוחות הזמנים שלה, מי שרוצה מוזמן, מי שלא מסתדר לו – שיביע את הזדהותו בדרכים אחרות או בהפגנות באתר הקרוב למקום מגוריו.