JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הזמן הירוק: גם בסוף הקדנציה שלה, עינת קליש רותם בוחרת לאכזב | זמן ישראל
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

גם בסוף הקדנציה שלה, עינת קליש רותם בוחרת לאכזב

אחרי שאישרה את השתתפותה בפאנל סביבה לקראת הבחירות, ראשת עיריית חיפה ביטלה את הגעתה בפוסט מקומם ומעליב בפייסבוק ● הטרגדיה בערד שבה נספה אברהם ברוך הציפה זכרונות מהשנה של אסון הכרמל ● משרד החקלאות מריץ קמפיין למניעת הכנסת צמחייה לישראל - אך לא תמיד אוכף זאת ● ונספרסו מעודדת מיחזור, אך שליחים שלה נתפסו כשהם זורקים את הקפסולות לפח

ראשת עיריית חיפה עינת קליש-רותם בשכונת נאות פרס בחיפה, לרגל השקת פרויקט הקמת אולם ספורט רב תכליתי בשכונה, 25 באוקטובר 2021 (צילום: ראובן כהן, עיריית חיפה)
ראובן כהן, עיריית חיפה
ראשת עיריית חיפה עינת קליש-רותם בשכונת נאות פרס בחיפה, לרגל השקת פרויקט הקמת אולם ספורט רב תכליתי בשכונה, 25 באוקטובר 2021

1

די צפוף במרוץ לראשות עיריית חיפה: לא פחות משישה מועמדים ניצבים על כן הזינוק, ובתנועה הסביבתית הבינו שזה הרגע לגרום להם להתחרות על ליבו של הקהל הירוק.

ביום רביעי השבוע ארגן "פורום טבע וסביבה בחיפה" – שת"פ של ארגונים ארציים כמו "צלול" והחברה להגנת הטבע עם פעילי סביבה מקומיים – פאנל בנושאי סביבה אליו הוזמנו כל המועמדים.

חיפה מאותגרת על ידי שלל סוגיות סביבתיות: עתיד התעשייה במפרץ, חזירי הבר, טיפול בוואדיות הייחודיות שבתוך העיר, בנייה לגובה על רכס הכרמל ועוד. לא חסר על מה לדבר.

חיפה מאותגרת על ידי שלל סוגיות סביבתיות: עתיד התעשייה במפרץ, חזירי הבר, טיפול בוואדיות הייחודיות שבתוך העיר, בנייה לגובה על רכס הכרמל ועוד. לא חסר על מה לדבר

האודיטוריום במרכז "חדרים" היה מלא למדי, אבל עוד לפני שהמתמודדים אמרו את המילה הראשונה היה ברור שהסיפור הוא דווקא אלה שלא באו.

יונה יהב הודיע שייאלץ להיעדר בגלל הלוויתה של מרים גוראל, אשת ראש העיר המנוח אריה גוראל, שהלכה לעולמה. הציפיות לעימות חזיתי בינו לבין עינת קליש רותם, ראשת העיר המכהנת שהחליפה אותו בשעתו ושעכשיו הוא קורא עליה תיגר, נכזבו. רק שבסופו של דבר גם קליש רותם הבריזה.

ראש עיריית חיפה לשעבר יונה יהב, יולי 2023 (צילום: יוסי אלוני/פלאש90)
ראש עיריית חיפה לשעבר יונה יהב, יולי 2023 (צילום: יוסי אלוני/פלאש90)

קליש רותם אישרה מבעוד מועד את השתתפותה בפאנל. ביום שקדם לו עדיין התקיימו שיחות בין המארגנים לבין לשכתה על תיאומים אחרונים. ואז, בבוקר האירוע, התעוררו פעילי הסביבה בחיפה וקראו פוסט שהעלתה בדף הפייסבוק שלה. מהפוסט הם למדו שראשת העיר לא מתכוונת לבוא, ואולי אף פעם לא התכוונה.

"אתם מוזמנים לבוא ולבזבז ערב מחייכם על אירוע בו ידברו על הכול, חוץ מאשר על מה שהולך באמת לקום בחיפה", כתבה, והתכוונה לכך שלטענתה הממשלה לא באמת מתכוונת לפנות את התעשייה והדלקים ממפרץ חיפה.

"אתם תגלו שכל המועמדים ה'סביבתיים' לראשות העיר משתפים פעולה עם הספין של הממשלה כי הם לא באמת מבינים אותו… אני לא אהיה חלק מתרבות השקר.

"אתם תגלו שכל המועמדים ה'סביבתיים' לראשות העיר משתפים פעולה עם הספין של הממשלה כי הם לא באמת מבינים אותו… אני לא אהיה חלק מתרבות השקר"

"זה לא אומר שאין לי מה לומר על הנושאים האלה, יש לי הרבה. אלה נושאים סביבתיים אותם קידמתי ביתר שאת בקדנציה האחרונה. אני גאה בהישגים שלנו וגם אציג אותם בזמן הנכון ובמקום מכובד. לא בתיאטרון בובות. אם אתם רוצים בחיפה ראש עיר בובה שיפחד לעשות שרירים מול הממשלה – לכו לפאנל. תיהנו".

פעילי הסביבה והמארגנים היו המומים. לא רק שקליש רותם אישרה את השתתפותה, ולא רק שהיא מודיעה על הביטול בפוסט בפייסבוק, היא גם מוצאת לנכון לבזות ולעלוב באירוע שהם ארגנו בעמל רב, עם ים של כוונות טובות ותקציב אפסי.

הפאנל של "פורום טבע וסביבה בחיפה" ללא נוכחות ראשת העיר עינת קליש רותם, 21 בספטמבר 2023 (צילום: יובל ארבל)
הפאנל של "פורום טבע וסביבה בחיפה" ללא נוכחות ראשת העיר עינת קליש רותם, 21 בספטמבר 2023 (צילום: יובל ארבל)

בין מאות התגובות לפוסט, בלטו אלה של הפעילים שלקחו חלק בארגון הערב. הם פשוט לא הבינו למה היחס הזה מגיע להם. אחד המארגנים, תומר שליו, כתב:

תגובה מאכזבת מאוד מצד דמות ציבורית שנושאת בתפקיד ראש עיר. כמות המלל המניפולטיבי לא מכסה על העובדה שאת למעשה בורחת ברגע האחרון מהתמודדות עם מועמדים אחרים ועם שאלות קשות.

אם לשיטתך הפאנל לא ראוי – מדוע אישרת שתשתתפי בו?

האם לא היה ראוי שתעדכני את מארגני האירוע בטרם תוציאי את הפוסט?

האם תקשורת דרך פוסטים בפייסבוק היא אמצעי הקשר היחיד שלך לציבור הרחב?

האם לא ראוי, הגיוני ומכובד שתגיעי לכנס ותייצגי את עמדתך, תהא אשר תהא? הרי תקבלי את כל הבמה להציג את דעתך.

בביטול הגעתך ברגע האחרון תחת האמירה 'אני לא אהיה חלק מתרבות השקר', את מטילה דופי בכל שאר המשתתפים בכנס, ובפרט במארגני הכנס, המהווים את ליבת הארגונים הסביבתיים בעיר. זה לגמרי יריקה בפרצוף של כולנו. התנהלות מבזה.

לאור מצבה של קליש רותם בסקרים, חיפאים רבים כבר מכנים אותה "ראשת העיר היוצאת". ואכן, נראה שהפוסט התמוה הזה הוא אקורד סיום הולם – ואם לא הולם אז מייצג – לקדנציה מביכה שבה מי שנכנסה לתפקיד מלווה בכל כך הרבה תקוות הצליחה לריב, להסתכסך ולהתנתק כמעט מכל גורם אפשרי בעיר – כולל פעילי וארגוני הסביבה שרבים מהם הצביעו לה ותמכו בה.

לאור מצבה של קליש רותם בסקרים, חיפאים רבים כבר מכנים אותה "ראשת העיר היוצאת". ואכן, נראה שהפוסט התמוה הזה הוא אקורד סיום הולם – ואם לא הולם אז מייצג – לקדנציה מביכה

2

גלי השרפות הקטלניים שפקדו את העולם בקיץ הזה – גם בחלקים הסמוכים אלינו – הציפו את השאלה האם שירותי הכבאות של ישראל ערוכים למשימות שהאקלים המשתנה מציב בפניהם.

התהייה רק התחדדה לנוכח הסרטון הוויראלי שתיעד את רגעיו האחרונים, הנוראיים, של אברהם ברוך, שנספה בשרפה בערד. בסרטון כיכב, כזכור, הסולם הקצר-מדי שאחד השכנים ניסה לחלץ בעזרתו את המנוח.

השילוב בין ערד, שירותי הכיבוי וסולמות קצרים נשמע לי מוכר. חיפוש קצר בארכיון זרק אותי 13 שנה לאחור, אל קיץ 2010. באותו קיץ ישראל עברה גל של שרפות, ושירותי הכיבוי ניצבו מולן חסרי אונים, דלי תקציב, כוח אדם וציוד.

בשיאם של האירועים, קיימתי שיחה מהפכת קרביים עם אלי לוי, שהיה ראש מועצת להבים שבנגב ומספר חודשים לפני כן התמנה ליו"ר איגוד ערים באר שבע לכבאות. אחרי שקיבל אחריות על שירותי כיבוי לכ-800 אלף אזרחים, הוא יצא לסיבוב היכרות בשטח, ומה שראה עשה לו שחור בעיניים.

זה התחיל בתנאים שבהם הכבאים נדרשו לעבוד. בתחנת האם של המרחב, בבאר שבע, סיפר לוי, אין שירותים. "מה שאתה שומע", הוא אמר, "הכבאים עושים פיפי על הגדר. כשכבאי צריך לחרבן, הוא מניע את הכבאית ונוסע הביתה".

בתחנת האם של המרחב, בבאר שבע, סיפר לוי, אין שירותים. "מה שאתה שומע", הוא אמר, "הכבאים עושים פיפי על הגדר. כשכבאי צריך לחרבן, הוא מניע את הכבאית ונוסע הביתה"

עם כל הכבוד ליציאות של הכבאים, הדברים החמורים באמת שגילה נגעו למצב הציוד. רוב הכבאיות, סיפר לוי, היו רכבים בני 30-35 שצה"ל הוציא משירות. "כשהן יורדות לאירוע בים המלח", אמר, "צריך לשגר גרר שיסחוב אותן בעליות בחזרה לערד או לדימונה".

זמן קצר אחרי השיחה שלנו, שאת עיקריה פרסמתי אז ב"מעריב", לוי הופיע בפני הוועדה לביקורת המדינה בכנסת לדיון על מצב שירותי הכבאות בדרום. נציב מכבי האש, רב טפסר שמעון רומח, תיאר באזני הח"כים את המצב הקשה.

כיבוי שריפה בשכונה 11 בתל שבע. 30 באפריל 2023 (צילום: מתנאל בושר / דוברות כבאות דרום)
כיבוי שריפה בשכונה 11 בתל שבע. 30 באפריל 2023 (צילום: מתנאל בושר / דוברות כבאות דרום)

כשהגיע תורו של אלי לוי לדבר, הוא נשאל על מצב שירותי הכבאות באזור ים המלח, וכאן התפתח הדיאלוג הבא:

לוי: "הבעיה היא שאין סולם בחוף ים המלח. אם אתם יורדים לבית מלון באזור ים המלח, תדאגו לישון בקומות הנמוכות".

ח"כ יואל חסון: "מה זאת אומרת? אם בבית המלון יש שרפה בקומה התשיעית, מה קורה?"

לוי: "זו בעיה, תוקם ועדת חקירה".

חסון: "באמת?"

ח"כ מרינה סולודקין: "לא הבנת? כולם מתים".

חמישה חודשים אחרי חילופי הדברים האלה פרצה השרפה הגדולה בכרמל שבה נספו 44 בני אדם, ביניהם שלושה כבאים. הוקמה ועדת חקירה והוקצו תקציבים חסרי תקדים במונחים ישראליים לשדרוג מערך הכבאות. אבל מתברר שגם אחרי יותר מעשור, לפחות בדרום, עדיין עדיף ללכת לישון בקומה נמוכה.

אחרי אסון הכרמל, הוקמה ועדת חקירה והוקצו תקציבים חסרי תקדים במונחים ישראליים לשדרוג מערך הכבאות. אבל מתברר שגם אחרי יותר מעשור, לפחות בדרום, עדיין עדיף ללכת לישון בקומה נמוכה

3

"תוודאו שאין לכם טרול בטרולי", מפציר הקריין בתשדיר של משרד החקלאות שהושק לאחרונה לרגל עונת הנסיעות. המסר: אל תכניסו לישראל "צמחים, פירות, ירקות ודברי עץ" שאינם שייכים לכאן, שכן בלי להתכוון אתם עלולים להחדיר לארץ מחלות שהמינים המקומיים לא יידעו להתמודד איתן.

כששמעתי את התשדיר נזכרתי בנסיעה בקיץ האחרון, כאשר כמה שעות לפני ההמראה לארץ בתי קיבלה זר פרחים חינני, פרס על הצטיינותה בטורניר שבו השתתפה. היא אהבה את הפרחים ושאלה אם אפשר לעלות איתם לטיסה. השבתי שאני לא בטוח מה אומרים הכללים לגבי פרחים, ושיש מצב שהם יוחרמו.

סוכם שהיא תיקח איתה את הפרחים, בלי להסתיר אותם כמובן, ותתכונן נפשית לכך שמישהו בדרך יורה לה להשליך אותם כמו בקבוקי המים שאסור להעלות על טיסות באירופה.

בפועל היא עלתה עם הפרחים על המטוס, ירדה איתם בנתב"ג, צעדה כשהזר בידיה כל הדרך אל היציאה והגיעה איתם הביתה בלי שאיש עצר אותה בדרך.

זה נראה לי מוזר, אבל הנחתי שהמידע שהיה בידי לא מעודכן ושאין בעיה עם הכנסת פרחים לישראל. אבל אז התשדיר עלה לאוויר, והפער בין מה שנאמר בו למה שקרה במציאות טרד את מנוחתי. ביקשתי לברר את הדברים עם דוברת משרד החקלאות.

ובכן, כפי שנאמר בתשדיר, אסור להכניס לישראל שום פריט טרי מהצומח. לא זר פרחים, גם לא תפוח שקניתם בבוקר במכולת באתונה ולא הספקתם לאכול לפני ההמראה לארץ.

כפי שנאמר בתשדיר, אסור להכניס לישראל שום פריט טרי מהצומח. לא זר פרחים, גם לא תפוח שקניתם בבוקר במכולת באתונה ולא הספקתם לאכול לפני ההמראה לארץ

המסלול הירוק במכס ביציאה מנתב"ג (צילום: משה שי/פלאש90)
המסלול הירוק במכס ביציאה מנתב"ג (צילום: משה שי/פלאש90)

השאלה המתבקשת היא, אם כך, מי היה אמור לעצור אותנו בדרך ולהחרים את הפרחים? כדי למנוע את כניסתם ארצה לא היה צורך לפתוח שום מזוודה או להעביר את הכבודה שלנו במכונת שיקוף. בתי צעדה עם זר הפרחים ביד, גלוי לעין כל.

מתברר שמי שאמון על הסינון הוא נציג משרד החקלאות בעמדת המכס בנתב"ג, רק שהעמדה הזו לא מאוישת מסביב לשעון. כשנציג משרד החקלאות נעדר, האחריות היא של אנשי המכס, רק שבחמש לפנות בוקר – השעה בה נחתנו – הם כנראה לא היו בשיא ערנותם.

מי שאמון על הסינון הוא נציג משרד החקלאות בעמדת המכס בנתב"ג, רק שהעמדה הזו לא מאוישת מסביב לשעון. כשנציג משרד החקלאות נעדר, האחריות היא של המכס

האחראי על נציגות משרד החקלאות בנתב"ג ביקש ממני את פרטי הטיסה ומועד הנחיתה כדי לתחקר את האירוע ולוודא שהוא לא יישנה. אם זר פרחים חינני מסתנן לארץ באין מפריע לנגד עיניהם של אנשי המכס, אפשר רק לדמיין כמה טרולים מהצומח מסתתרים במעמקי הטרולי של הנוסעים.

4

לא אדם אחד ולא שניים שאני מכיר מנויים על שירות אספקת הקפסולות של "נספרסו" בזכות המחויבות למיחזור שהחברה מתגאה בה כבר יותר מ-30 שנה.

נדמה שזו אחת החברות היחידות בישראל שמצליחות לתרגם בפועל את המיתוג הירוק לנאמנות של לקוחות. הישראלים אוהבים לומר שהסביבה חשובה להם, אבל אצל רובם השיקול הסביבתי לא הופך בפועל לחלק מההתנהלות הצרכנית.

קפסולות משומשות של נספרסו (צילום: Langotastic, iStock)
קפסולות משומשות של נספרסו (צילום: Langotastic, iStock)

גם היא-לי "קונה בנספרסו מתוך אמונה שאני מזהמת פחות", לדבריה, "בכל הזמנה אני מקפידה לבקש שקית מיחזור ויש הערה קבועה ליד שמי שהשליח מתבקש לאסוף את הקפסולות המשומשות ולמסור אותם למיחזור".

לפני כחודש וחצי השליח הגיע כרגיל לביתה של היא-לי, אסף שקית מלאה קפסולות והביא חדשות. זמן קצר אחרי שיצא היא ירדה לזרוק את הזבל, וראתה קפסולות מפוזרות על השביל. כשהגיעה לפח, ראתה שם את שקית הקפסולות שהשליח אסף ממנה. "לא רק שהוא זרק אותן לפח", היא אומרת, "בטיפשותו הוא זרק אותן לפח שלי".

זמן קצר אחרי שהשליח יצא, היא ירדה לזרוק את הזבל וראתה בפח את שקית הקפסולות שאסף ממנה. "לא רק שהוא זרק אותן לפח, בטיפשותו הוא זרק אותן לפח שלי"

הלקוחה העצבנית צילמה את השקית, התקשרה מיד לנספרסו, שם הודיעו לה שרואים את העניין בחומרה ויטפלו בו. מעבר להיבט הסביבתי, יש פה גם עניין צרכני: במסגרת עידוד המיחזור, נספרסו פתחה מועדון לקוחות שבו מי שמקפיד להחזיר את הקפסולות למיחזור מקבל נקודות שבהן הוא יכול לקנות מוצרים. אם השליח משליך את הקפסולות לפח, הלקוח גם מזהם וגם לא מקבל נקודות.

היא-לי האמינה שהלקחים הופקו, אבל המתינה לפעם הבאה שבה שליח הגיע אליה להחלפת קפסולות. "קיבלתי קפה ומסרתי את שקית המיחזור", היא סיפרה לנו ב"יהיה בסדר" בגלי צה"ל, "ודקה אחרי שהשליח יצא ירדתי לבדוק מה קרה לקפסולות. לתדהמתי הן היו בפח של השכנים.

שקית מיחזור של נספרסו מלאה בקפסולות משומשות שהושלכה לפח במקום לחזור אל נספרסו למיחוזר
שקית מיחזור של נספרסו מלאה בקפסולות משומשות שהושלכה לפח במקום לחזור אל נספרסו למיחוזר

"צילמתי את השקית, ומכיוון שכל הבניין שלי מצולם, ניתן לראות את השליח יוצא עם אותה שקית כמה דקות קודם. אני בטוחה שיש עוד הרבה לקוחות שרוצים סביבה נקייה יותר וסומכים על נספרסו שיעמדו בהתחייבות שלהם. אני לא רוצה פיצוי, אני רוצה מיחזור ולא 'ניראות' של מיחזור".

תגובת נספרסו: "בנספרסו ישראל אנו מייחסים חשיבות גבוהה למיחזור קפסולות הקפה, ועל כן השקענו משאבים רבים בהקמת מערך מיחזור עצמאי הפועל יותר מעשור. אנו מתחייבים לשירות הטוב ביותר ולצורך כך גם השותפים שלנו נדרשים לעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר.

"נושא התלונה נבדק ונחקר לעומק וטופל בחומרה הגבוהה ביותר, על מנת להבטיח שכל קפסולה משומשת שהוחזרה על ידי לקוח תגיע לתוכנית המיחזור שלנו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,776 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

נציגי הקואליציה הגישו הצעת חוק לפיזור הכנסת; טרם נקבע מועד לבחירות

נתניהו ביקר במהלך המלחמה באיחוד האמירויות ונפגש עם הנשיא מוחמד בן זאיד ● הרצוג התייחס להתעלמות ראש הממשלה מהזמנתו לקיים מגעים עם התביעה: "צד אחד אמר שהוא מוכן לבוא לחדר, אני מצפה שגם הצד השני יבוא" ● דיווח: גורמים בכירים בצבא העידו שהקצין שבחן את הפעלת אורי אלמקייס אמר שגופמן שיקר לו

לכל העדכונים עוד 38 עדכונים

הקריאה ליהודי התפוצות לבוא הביתה היא תחמושת לאנטישמיות

"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים. 

*  *  *

מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 642 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים
אמיר בן-דוד

פצצת הניכור המתקתקת

"ואיש אינו שואל את עצמו מאיפה להיכן
ואיש איננו נאבק בגלגלי הזמן
הזמן המתגלגל לו כאן כחפץ
חבית שבקרביה חומר נפץ
עומד אני כתימהוני ומסמן עצור
אולי יחדל הזמן מלעבור".

מילים אלו שכתב בשירו "פצצת זמן", עמירם קופר ז"ל, משורר, חבר ניר עוז, שנחטף בגיל 84 מביתו בשבעה באוקטובר ונרצח אחרי שהצליח לשרוד חודשים ארוכים בשבי, הן דוגמה אחת מני רבות לחוויית החיים בנגב המערבי במהלך השנים שקדמו לטבח ה-7/10.

איתי זידנברג הוא מזכ״ל השומר הצעיר לשעבר ומנכ״ל ומייסד משותף של ברית הנגב וההר - יוזמה משותפת של חברים מקיבוצי הנגב המערבי (בארי וניר עוז) ומגוש עציון, שנולדה אחרי ה- 7 באוקטובר במטרה לבנות מחדש אמון, אחריות הדדית ואמנה חברתית לתיקון מדינת ישראל והחברה הישראלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 843 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

למקרה שפיספסת

מערכת החינוך הישראלית במשבר - דוח מבקר המדינה

יש משברים שהם גלויים, חריפים ומיידיים, ואילו אחרים מתפתחים באופן איטי ושקט יותר, אבל השלכותיהם עמוקות הרבה יותר. המשבר במערכת החינוך הישראלית משתייך לקטגוריה השנייה.

דוח מבקר המדינה, שפורסם ביולי 2024, ואליו מצטרפים הדוחות של 2025 ו-2026, מעלים תמונה חד-משמעית: מערכת החינוך הישראלית בעיצומו של משבר עמוק ומתמשך, שהחריף בעקבות רצף הזעזועים של השנים האחרונות.

קרין דנה היא ילידת פריז. עלתה לישראל ב-2016. נטורופתית ותרפיסטית הוליסטית, אמא ל-4 ילדים, פעילה למען מספר נושאים בעמותות לזכויות בעלי חיים וטבעונות, זכויות נכים, חינוך, ובריאות. מייסדת שותפה של הפלטפורמה ‘’חשיבה’’ למען ציבור דוברי הצרפתית בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 939 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות

ארדן משדר קריאות מצוקה

השגריר לשעבר חזר לארץ וגילה שראש הממשלה מטרפד לו כל תפקיד פנוי, כולל יו"ר התעשייה האווירית, בגלל קשריו עם ליברמן ● האיום המרומז להקים מפלגת ימין הוא בסך הכול ניסיון לסחוט שריון ברשימת הליכוד ● אבל המתנה הזו לא תגיע, וארדן צפוי למצוא את עצמו ממתין מחוץ למגרש עד שנתניהו יפסיד או יפרוש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 593 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.