JavaScript is required for our website accessibility to work properly. למרות הנאום הפושר, צריך להיזהר בפירוש הכוונות של נסראללה | זמן ישראל
תומכי חזבאללה מאזינים לנאום חסן נסראללה בביירות, לבנון, 3 בנובמבר 2023 (צילום: Ahmad AL-RUBAYE / AFP)
Ahmad AL-RUBAYE / AFP
מהלך בין הטיפות בנוגע לישראל ומאיים על ארה"ב:

למרות הנאום הפושר, צריך להיזהר בפירוש הכוונות של נסראללה

מזכ"ל חזבאללה לא הכריז על מלחמה כוללת נגד ישראל ביום שישי, אבל חשוב לקחת את הדברים שאמר בזהירות רבה, במיוחד אחרי 7 באוקטובר ● למרות התגברות הירי בצפון, באופן חריג ישראל משאירה לפי שעה את מדינת לבנון מחוץ למעגל התקיפות ● ובזמן שבישראל היה מי שנשם לרווחה, בארה"ב דווקא הרימו גבה לנוכח התעוזה של נסראללה לאיים ישירות על הצי האמריקאי ● פרשנות

תשומת הלב של אזרחי ישראל נדדה ביום שישי בין שלושה נואמים – מזכ"ל חזבאללה חסן נסראללה, מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן וראש הממשלה בנימין נתניהו. במשך כשלוש שעות התכתבו ביניהים שלושה מנהיגים מעל ראשה של ישראל הנלחמת.

זו אולי אחת ההשלכות של התופעה החדשה שאליה נקלעה ישראל – מלחמה רב זירתית, שבה צה"ל הוא הגורם הנלחם וממשלת ישראל היא לא הגורם המחליט לבדו. הציפייה הדרוכה לגבי מה יאמר נסראללה הסתיימה בקול זלזול כללי באולפני הטלוויזיה.

מזכ"ל חזבאללה לא הכריז על מלחמה כוללת נגד ישראל. הצהרתית הוא אמר בדיוק את ההפך: "אנחנו במלחמה מ־8 באוקטובר", "זו מלחמה של הפלסטינים" ו"אנחנו גרמנו לחצי מהצבא הישראלי להתרכז בצפון ובכך מנענו מעזה מכה כואבת יותר".

שלושת המשפטים הללו תורגמו בישראל כניסיון לגדר את הלחימה למה שהיא כרגע – חילופי מהלומות לאורך הגבול, כמס שפתיים להרפתקה של חמאס. אלא שצריך לקחת את הדברים הללו של נסראללה בזהירות רבה, כל שכן אחרי 7 באוקטובר.

תומכי חזבאללה מאזינים לנאומו של חסן נסראללה בביירות, לבנון, 3 בנובמבר 2023 (צילום: AP Photo/Hussein Malla)
תומכי חזבאללה מאזינים לנאומו של חסן נסראללה בביירות, לבנון, 3 בנובמבר 2023 (צילום: AP Photo/Hussein Malla)

כמה תהליכים מקבילים בולמים את חזבאללה לפי שעה, כשהעיקריים שבהם הם האיום המפורש של ארה"ב להגיב במידה שישראל תותקף; ממשלת לבנון – שעשתה הכול כדי להבהיר לחזבאללה שהם לבד בעניין הזה מול ישראל; וצה"ל, שנפרס אחרי 7 באוקטובר באופן חסר תקדים בגבול הצפוני.

אבל לצד הכוחות המרסנים יש את הכוחות המאיצים: נסראללה, שהכריז על הפעולה הקרקעית ברצועה כקו אדום שיחייב תגובה מצדו, גילה ביום ראשון שעבר – כמו הציבור בישראל – שהפעולה הקרקעית כבר החלה. זה תפס אותו לא מוכן.

בעיני נסראללה המערכה לאורך קו הגבול לא גבתה מספיק קורבנות בצד הישראלי, בעוד שהוא סופר כבר יותר מ־70 הרוגים. רוב ההרוגים הם חוליות נ"ט שנפגעות עוד לפני השיגור – או שניות אחריו

כשכבר התעשת, כוחות צה"ל כבר כיתרו את העיר עזה מכל עבר ובודדו אותה מדרום הרצועה. נוסף על כך, בעיני נסראללה המערכה לאורך קו הגבול לא גבתה מספיק קורבנות בצד הישראלי, בעוד שהוא סופר כבר יותר מ־70 הרוגים. רוב ההרוגים הם חוליות נ"ט שנפגעות עוד לפני השיגור – או שניות אחריו.

בעניין הזה – בשונה מהפלסטינים – השיעים בלבנון רגישים להרוגים הרבה יותר, כל שכן אחרי הניסיון הקשה שלהם בלחימה בסוריה. נסראללה בהיבט הזה נמצא בבעיה בחצר הפנימית שלו. זו אולי אחת הסיבות שאתמול הוא העלה ווליום בירי, אבל עדיין התמקד בקו הגבול. כלומר, נשאר באותה מדרגת תגובה, אבל הגביר את העוצמה.

כוחות צה"ל בגבול לבנון, 2 בנובמבר 2023 (צילום: Ayal Margolin/Flash90)
כוחות צה"ל בגבול לבנון, 2 בנובמבר 2023 (צילום: Ayal Margolin/Flash90)

לראשונה מאז החלה הלחימה מול ישראל, שיגר חזבאללה את רקטות ה"בורקאן" שלו, רקטה לטווח קצר בעלת ראש נפץ חריג בגודלו, המכיל יותר מ־100 קילוגרם חומר נפץ. הרקטה הזו פותחה על סמך ידע איראני ונועדה להרס מוצבים ובתים ישראליים לאורך קו הגבול.

ירי הבורקאן תועד, פורסם והודהד על־ידי חזבאללה כרוצה לאמר, אנחנו עדיין קובעים את גובה הלהבות ושולטים בתהליך – ולא ישראל. למעשה, חזבאללה מנסה לאחוז את החבל בשני קצותיו. הוא אומנם לא יורה לעבר היישובים המרוחקים בצד הישראלי, אבל "מאפשר" לגורמי חמאס בלבנון לעשות זאת.

בכל ההצהרות שקדמו ללחימה, בישראל הדגישו כי לבנון תשלם מחיר יקר, בינתיים האמירה הזו נותרה ריקה מתוכן. עד כה, אחרי יותר מחודש של לחימה, ישראל לא תקפה אף מטרה של צבא לבנון

כך, למשל, היה עם המטח לעבר צפת ביום חמישי האחרון. כלומר, הפרוקסי האיראני מפעיל פרוקסי משלוב כדי שהוא לא ישלם מחיר. בעיני רבים בישראל זו ההוכחה שחזבאללה הפך מארגון טרור לצבא טרור עם נכסים פגיעים של מדינה.

בראייתו, פרוקסי חמאסי מאפשר לו לפעול מעבר למדרגת התגובה שהגדיר לעצמו – ועדיין לא לשלם מחיר כואב. בישראל מנסים לטשטש את ההפרדה הזו עם תקיפות רחבות יותר, כולן מוכוונות חזבאללה. באופן חריג את מדינת לבנון משאירה ישראל בינתיים בחוץ.

עשן מיתמר בעקבות תקיפה ישראלית בפאתי עייתא א-שעב, שבקרבת הגבול בין לבנון וישראל, 4 בנובמבר 2023 (צילום: AP Photo / Hussein Malla)
עשן מיתמר בעקבות תקיפה ישראלית בפאתי עייתא א־שעב, שבקרבת הגבול בין לבנון וישראל, 4 בנובמבר 2023 (צילום: AP Photo / Hussein Malla)

בכל ההצהרות שקדמו ללחימה, בישראל הדגישו כי לבנון תשלם מחיר יקר. בינתיים האמירה הזו נותרה ריקה מתוכן. עד כה, אחרי יותר מחודש של לחימה, ישראל לא תקפה אף מטרה של צבא לבנון או ממשלת לבנון. כנראה שיש לכך סיבה השמורה למקבלי ההחלטות.

ההסבר האפשרי להחלטה הזו היא הערכה מודיעינית כי פעולה כזו תחזק את טענת חזבאללה כי הוא מגן המדינה – ותאחד את השורות בצמרת הפוליטית בביירות. זו שבינתיים, מתחת לרדאר, מנסה לרסן את נסראללה ככל הניתן.

בעוד שבישראל היה מי שנשם לרווחה אחרי הנאום, בארה"ב יש מי שמרים גבה לנוכח התעוזה של נסראללה לאיים ישירות על הצי האמריקאי. ובמילים אחרות, ארגון הטרור הגדול בעולם מאיים על מעצמה עולמית

אלא שבעוד שבישראל היה מי שנשם לרווחה אחרי הנאום, בארה"ב יש מי שמרים גבה לנוכח התעוזה של נסראללה לאיים ישירות על הצי האמריקאי. ובמילים אחרות, ארגון הטרור הגדול בעולם מאיים על מעצמה עולמית.

האיום הישיר של נסראללה לפגוע בספינות הקרב של ארה"ב הובלט מאוד בעיתונות האיראנית, והודהד ברשתות החברתיות של גורמי השלטון השונים. ארה"ב הרשמית לא התייחסה לאיום במפורש, אבל כמה שעות אחרי הנאום היא שחררה הודעה ותמונות בחשבון הטוויטר של נושאת המטוסים אייזנהאואר הנמצאת בדרכה לאזור עם ההאשטאג Ready on Arrival.

בתמונות נראים מטוסי תקיפה חמושים מסוג F-18 על הסיפון לצד ספינות קרב של הצי האיטלקי. היעד הסופי של כוח התקיפה החדש עדיין לא ברור. האם הוא יצטרף לנושאת המטוסים פורד – הממוקמת מדרום לקפריסין – מול לבנון? או שמא יחצה את תעלת סואץ ויתמקם בים האדום, בואכה המפרץ הפרסי מול איראן ותימן – תרתי משמע.

כך או כך, מדובר בצעד אמריקאי משמעותי המקרין על האזור כולו. נראה שארה"ב עדיין לא אמרה כאן את המילה האחרונה, כל שכן כשהכוחות שלה ממשיכים לספוג בימים האחרונים תקיפות יום־יומיות מהמיליציות השיעיות בעיראק ובסוריה.

כנראה שלא בכדי גורם אנונימי אמריקאי צוטט השבוע בהודעת משרד ההגנה אומר: "אנחנו יודעים שאיראן עומדת מאחורי התקיפות הללו – וזה מסוכן".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 835 מילים
כל הזמן // יום שישי, 15 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

סמ"ר נגב דגן, בן 20 מדקל, נפל בדרום לבנון מפגיעת פצמ"ר

בג"ץ הוציא צו שמקפיא את החלטות הממשלה בעניין מועצת הרשות השנייה ● ה"ניו יורק טיימס" דחה את איום התביעה של נתניהו על תחקיר הפגיעות המיניות באסירים פלסטינים: "איום חסר בסיס, חלק מספר מהלכים פוליטי שחוק היטב" ● טראמפ על איראן: "פתרנו הרבה בעיות שאנשים אחרים לא היו מצליחים לפתור" ● דיווחים: מתנחלים הציתו מסגד וכלי רכב בכפר פלסטיני בגדה

לכל העדכונים עוד 7 עדכונים

קץ האשליה של ההייטק חסר הגבולות

דמיינו את התרחיש הבא: יזם ישראלי בעל קשרים בינלאומיים מפתח בתל אביב מערכת בינה מלאכותית מתקדמת, ואז, ברגע שהטכנולוגיה מגיעה לבשלות, הוא מעביר אותה לקטאר.

"הטכנולוגיה הזו שלנו", יכולה המדינה להכריז, ולעצור את היציאה של היזם ולבטל את העסקה. השאלה היא, האם יש לישראל עמדת מדיניות מבוססת דיון ציבורי מעמיק מספיק כדי לעשות זאת.

ד"ר מעוז רוזנטל הוא ראש החוג לממשל, תקשורת ודיפלומטיה במרכז האקדמי הרב תחומי ירושלים. ועמית מחקר בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 626 מילים

נתניהו צריך אריה שותק

בזמן שיהדות התורה מאיימת לפרק את גוש הימין, דרעי מבין שכל מילה נגד נתניהו תבריח את הבוחרים שלו לבן גביר ● בלי חוק גיוס ועם תדמית של פראייר, יו"ר ש"ס נאלץ להכחיש כל קשר למרכז-שמאל – ובונה על עצרות חגי תשרי כדי להציל את המפלגה בקלפי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 511 מילים
אמיר בן-דוד
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

למקרה שפיספסת

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.