JavaScript is required for our website accessibility to work properly. למרות התקדמות צה"ל ברצועת עזה, עדיין לא ברור מהו מהלך הסיום | זמן ישראל
לוחמי צה"ל ברצועת עזה, 22 בדצמבר 2023 (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל

למרות התקדמות צה"ל ברצועת עזה, עדיין לא ברור מהו מהלך הסיום

ישראל עלולה למצוא עצמה בקרוב במצב מסוכן מאוד: מצד אחד ניהול של לחימה ומצד שני ניהול של אוכלוסייה פלסטינית ● כבר עכשיו העיסוק בסיוע ההומניטרי גוזל משאבים רבים, וזה יכול להיות מדרון חלקלק להרחבת האחריות לתחומים אזרחיים נוספים ● ישראל חייבת כאן סיוע של מדינות ערב המתונות - והכרזות כמו "לא חמאסטן ולא פתחסטן" לא בהכרח משרתות את המטרה הזו ● פרשנות

זה היה סופשבוע קשה ברצועת עזה – שמותיהם של 14 נופלים בתקריות שונות במהלך שישי-שבת פורסמו אתמול והבוקר – שהוכיח שלמרות ההודעה כי צה"ל "אוחז" בחלקה הצפוני של הרצועה, השטח רחוק מלהיות מטוהר. הוא עדיין רווי במטענים, מחבלים ומנהרות ולכן השליטה לכאורה מעל הקרקע מטעה ומסוכנת.

בדרום הרצועה, צה"ל אמנם מתקדם בפעילות שלו בחאן יונס וייתכן שירחיב אותה אותה צפונה למחנות המרכז, אבל שם – בשונה מהצפון – הלחימה מורכבת יותר, במיוחד לנוכח ריבוי המנהרות סביב מה שנראה כמו המעוז העיקרי שבו מסתתרת צמרת חמאס. כמעט בכל האירועים במהלך השבת שהסתיימו עם נפגעים של צה"ל, המחבלים הגיחו ממנהרות.

יש לשים לב למינוחים שבהם משתמש צה"ל בימים האחרונים. ניכרת כאן זהירות רבה. המינוח "אחיזה מבצעית" שבה משתמש דובר צה"ל, הוא כנראה דרגה מתחת לשליטה. זו טרמינולוגיה המשדרת תיאום ציפיות של צה"ל אל מול הציבור הישראלי (שהזדעזע ממספר הנפגעים בסוף השבוע – למרות שמדובר בצבר לא חריג של תקריות), והרצון להימנע מהצהרות שיכולות לסבך אותו בעתיד בקרב התודעה מול חמאס.

המינוח "אחיזה מבצעית" הוא כנראה דרגה מתחת לשליטה. זו טרמינולוגיה המשדרת תיאום ציפיות מול הציבור הישראלי, והרצון להימנע מהצהרות שיכולות לסבך אותו בקרב התודעה מול חמאס

לעומת הזהירות הזו, נראה שרבים בדרג המדיני לא ממש הפנימו את חשיבות השיח בעת מלחמה. די היה בפרסום דיון הצעקות בקבינט כשהרמטכ"ל הרצי הלוי מוצא עצמו מאוים על ידי השר איתמר בן גביר. המורשע שהיה לשר מאיים על רמטכ"ל במלחמה.

הרמטכ"ל הרצי הלוי בתדרוך ללוחמים ברצועת עזה, 17 בדצמבר 2023 (צילום: דובר צה"ל)
הרמטכ"ל הרצי הלוי בתדרוך ללוחמים ברצועת עזה, 17 בדצמבר 2023 (צילום: דובר צה"ל)

וזה לא הכול. השיח הפוליטי של השבוע שעבר, הצריך (שוב) את ראש הממשלה בנימין נתניהו להכחיש בקולו את השמועה כי צה"ל מצמצם כוחות ברצועה. המהלך הזה המחיש עד כמה ראש הממשלה לחוץ וחרד למעמדו הציבורי המעורער ולתדמיתו המתדרדרת, ועד כמה שרי הממשלה תלושים מאחריותם הלאומית. חלקם הגדול, כמו נתניהו, עוסק רבות ביום שאחרי – לא זה שברצועת עזה אלא זה שלהם בפוליטיקה הישראלית.

מעשית, צה"ל עבר בחלק מהמקומות שאותם כבר כבש לשלב השלישי בלחימה, שעיקרו טיהור השטחים שנתפסו בשבועות האחרונים בצפון הרצועה. הצעד הזה הצריך שינוי בתמהיל הכוחות והמשימות. לא עוד הפצצות ארטילריות ואוויריות כבדות, אלא פעולות ממוקדות של כוחות קרקע בחיפוי אווירי, בדרך כלל נצור, אלא אם יש הסתבכות.

מעשית, צה"ל עבר בחלק מהמקומות שאותם כבר כבש לשלב השלישי בלחימה, שעיקרו טיהור השטחים שנתפסו בשבועות האחרונים בצפון הרצועה. הצעד הזה הצריך שינוי בתמהיל הכוחות והמשימות

לו רק היו שרי הממשלה בודקים מול המזכיר הצבאי של ראש הממשלה את הדברים, סביר שהיו מבינים. אלא שהם העדיפו לצייץ ולרמוז שראש המוסד נשלח לפגוש את ראש ממשלת קטאר עם הצעות מרחקיות לכת כולל צמצום הלחימה.

בדיוק כמו בהצבעה ביולי, בהצבעה במליאת הכנסת על צמצום עילת הסבירות: אז המתינו לשרי הממשלה במשכן שני אלופים – ראש אגף המבצעים וראש אמ"ן – לשיחות עדכון על מצבה הביטחוני המורכב והמסוכן של מדינת ישראל, כפי שהוא מתפרש בעיני השכנים ועל ההשלכות שיכולות להיות לשסע החברתי העמוק והירידה בכשירות צה"ל. גם אז וגם השבוע, לא טרחו שרי הממשלה להתעדכן.

שר הביטחון יואב גלנט והשר בני גנץ בבית חאנון שברצועת עזה, 23 בדצמבר 2023 (צילום: אלעד מלכה)
שר הביטחון יואב גלנט והשר בני גנץ בבית חאנון שברצועת עזה, 23 בדצמבר 2023 (צילום: אלעד מלכה)

שר הביטחון יואב גלנט – שמוצא עצמו מתרחק ככל שעובר הזמן מראש הממשלה ומתקרב יותר ויותר לשני חבריו לשעבר במטכ"ל, השרים בני גנץ וגדי איזנקוט – אמר ביום חמישי כי יחיא סנוואר שומע היטב את שרשראות הטנקים והדי הפיצוצים שמתקרבים אליו ובקרוב יפגוש את קני הרובים של חיילי צה"ל.

בסגנונו שלו, היבשושי והמאיים, גלנט ביקש להעביר מסר לציבור הישראלי שמפרש את הלחימה, הנפגעים והחללים – במיוחד בשבוע האחרון – כדשדוש. בעניין הזה יש לומר שלצה"ל יש עדיין שתי משימות שהוא עדיין לא השלים, אם נפריד את עניין החטופים שחונה כולו אצל הדרג המדיני: כיבוש מחנות המרכז מהם נורו רוב המטחים בשבוע האחרון לעבר ישראל, והטיפול בעיר רפיח.

לא בכדי צה"ל נוהג ברפיח בזהירות רבה. הקרבה למצרים והממשק הצמוד איתה בהעברת הסיוע ההומניטרי, מצריך ניהול נכון ועדין של הלחימה. לצד זאת, בישראל מדברים באופן גלוי על כך שביום אחרי, ציר פילדלפי יהיה חייב להיות נשלט, ולכן תפיסת העיר וניקוי המנהרות בה הכרחי.

הקרבה למצרים והממשק הצמוד איתה בהעברת הסיוע ההומניטרי, מצריך ניהול נכון ועדין של הלחימה. לצד זאת, בישראל מדברים באופן גלוי על כך שביום אחרי, ציר פילדלפי יהיה חייב להיות נשלט

בצה"ל עובדים בינתיים בצורה סדורה על פי התכנית שגיבש פיקוד הדרום. אלא שלמרות ההתקדמות המרשימה על הקרקע, עדיין לא ברור מהו מהלך הסיום. צה"ל מגדיר את לוחות הזמנים להשלמת כיבוש דרום הרצועה בעוד מספר שבועות ואחר כך יחל בו השלב השלישי של הטיהור.

טנק של צה"ל בדרום הארץ, בקרבת הגבול עם רצועת עזה, 23 בדצמבר 2023 (צילום: AP Photo/Tsafrir Abayov)
טנק של צה"ל בדרום הארץ, בקרבת הגבול עם רצועת עזה, 23 בדצמבר 2023 (צילום: AP Photo/Tsafrir Abayov)

כאן בדיוק נכנסת שאלת אסטרטגיית היציאה מהלחימה והרצועה. איך היא תראה? מה ההגדרה המדוייקת של פירוק חמאס? עד אחרון המחבלים, אחרונת המנהרות, חיסול צמרת הארגון, שליטה של כוח חדש שאליו תועבר הסמכות האזרחית? בינתיים אין לאף אחד בדרג המדיני תשובות ברורות בענין הזה.

מעל השאלה הזו מרחף כמובן עניין החטופים. האם עיסקת שחרור גדולה תכלול סיום לחימה? בישראל מתנגדים בתוקף, בחמאס מתבצרים בדרישתם בתוקף.

ישראל עלולה למצוא עצמה בשלב מסוים במצב מסוכן מאוד: מצד אחד ניהול של לחימה ומצד שני ניהול של אוכלוסייה פלסטינית. כבר עכשיו העיסוק בסיוע ההומניטרי שואב משאבים ישראליים רבים, וזה יכול להיות מדרון חלקלק להרחבת האחריות לתחומים אזרחיים נוספים.

לכן, חייבים כבר בשלב הזה לאתר כתובות בצד השני למשימות האזרחיות הללו. קודם כל לניהול השוטף ואחר כך ליום שאחרי – לדוגמה, אנשים שעבדו ברשות הפלסטינית בעזה. המנגנון הזה קיים, הוא אולי צריך רענון יסודי, אבל הוא עדיין הכתובת היחידה שדרכה ישראל יכולה להתנער מהאחריות האזרחית שרק תלך ותגדל.

חייבים כבר עכשיו לאתר כתובות בצד השני למשימות האזרחיות הללו. קודם כל לניהול השוטף ואחר כך ליום שאחרי – לדוגמה, אנשים שעבדו ברשות הפלסטינית בעזה

דגלי הרשות הפלסטינית מונפים בהפגנה באום אל-פחם, 22 באוקטובר 2021 (צילום: Jamal Awad/Flash90)
דגלי הרשות הפלסטינית מונפים בהפגנה באום אל-פחם, 22 באוקטובר 2021 (צילום: Jamal Awad/Flash90)

הרשות הפלסטינית ברמאללה היא זו שמשלמת עד היום את המשכורות לפקידים הללו. משכורות חלקיות, בגלל קיצוץ כספי ההעברה על ידי שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בניגוד לחוות הדעת המקצועית של מערכת הביטחון.

מעבר לכך, ישראל חייבת כאן גם את מדינות ערב המתונות – ללא קטאר. ככל שמעגל האחריות האזרחית יגדל ויתפרס אזורית, כך תוכל ישראל להתמודד טוב יותר עם היום שאחרי.

ישראל חייבת כאן גם את מדינות ערב המתונות – ללא קטאר. ככל שמעגל האחריות האזרחית יגדל ויתפרס אזורית, כך תוכל ישראל להתמודד טוב יותר עם היום שאחרי

הכרזות על "לא חמאסטן ולא פתחסטן" לא בהכרח משרתות את המטרה הזו, גם אם הן נכונות בחלקן – במיוחד לנוכח מצבה של הרשות הפלסטינית. אבל חשוב לזכור מי גרם לה להגיע למצבה הנוכחי על חשבון חיזוק וטיפוח חמאס.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 959 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

היועמ"שית מבקשת להגיש לבג"ץ מידע חדש בנוגע לגופמן; דיווח: ניסה לפגוע בבירור

דיווח: ראש שב״כ הביע חששות מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה ● שר החוץ של איראן: ידענו על ביקור נתניהו באמירויות, הם יתנו את הדין ● דוברו לשעבר של נתניהו אישר את קיום הביקור לאחר ההכחשה מטעם האמירויות ● פסגה אמריקאית סינית בבייג׳ינג; שי לטראמפ: כשאנחנו מתעמתים, שני הצדדים סובלים; טראמפ כינה את מקבילו ״מנהיג גדול וחבר״

לכל העדכונים עוד 13 עדכונים

ירושלים - אפשר גם אחרת

לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).

כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תיש... המשך קריאה

כ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.

לפוסט המלא עוד 576 מילים ו-1 תגובות

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
אמיר בן-דוד

סוציולוגיה ומשפט בהתמודדות עם מיידי אבנים בגדה המערבית

לאחרונה פורסם כי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר בשיחה סגורה ביחס לפלסטינים מיידי אבנים, כי מדובר בטרור ואף הוסיף: "בשנת 2025 הרגנו 42 זורקי אבנים על כבישים".

בסטטיסטיקה של האלוף בלוט נכלל כנראה עאמר רביע, נער פלסטיני בן 14 ובעל אזרחות אמריקאית, שנהרג בשישה באפריל 2025 בעיירה תורמוסעיא. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוח הצבאי "זיהה שלושה מחבלים אשר יידו סלעים לעבר כביש מהיר עם רכבים אזרחיים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים שהיוו סכנה על האזרחים, חיסלו אחד מהם ופגעו בשני המחבלים הנוספים". אביו של הנער טען שנמצאו בגופו 11 פצעי ירי. ממצאי בדיקה או חקירה של האירוע טרם פורסמו.

אל"מ (מיל') ד"ר לירון ליבמן הוא חבר בקבוצת המחקר "תמרור-פוליטוגרפיה". הוא עו"ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית, ולשעבר ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 626 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

למקרה שפיספסת

הקריאה ליהודי התפוצות לבוא הביתה היא תחמושת לאנטישמיות

"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים. 

*  *  *

מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 642 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.