JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ד"ר עופר חן: ממלחמת מגן למלחמה פוליטית | זמן ישראל

ממלחמת מגן למלחמה פוליטית

בנימין נתניהו בשילוט חוצות עם דונלד טראמפ וולדימיר פוטין - "ליגה אחרת", ספטמבר 2019 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
מרים אלסטר/פלאש90
בנימין נתניהו בשילוט חוצות עם דונלד טראמפ וולדימיר פוטין - "ליגה אחרת", ספטמבר 2019

הופעתה של התנועה הציונית ביטאה שינוי היסטורי בדימוי העצמי של העם היהודי; מאומה שהרחיקה עצמה מכל גילוי של אלימות לאומה שלוחמת על חירותה, ומתאפיינת בנחישות ובנכונות להקרבה.

בראשית דרכה הצטיירה התנועה הציונית בעיני עצמה כתנועת שלום, ולכן צמצמה את השימוש בכוח הצבאי להגנה בלבד ולהבטחת היישוב. בהמשך דאגו מנהיגי מפא"י להציג את ישראל כאומה שוחרת שלום אשר הלחימה כפויה עליה, וכל מערכה צבאית הוצגה ככזו שתכליתה הבטחת הקיום הלאומי ותו לא. הביטוי "אין ברירה" היה שגור בפיהם של מנהיגי ישראל הראשונים וביטא את ההכרח שאין מנוס ממנו.

מנהיגי מפא"י דאגו להציג את ישראל כאומה שוחרת שלום, שהלחימה כפויה עליה, וכל מערכה צבאית הוצגה ככזו שתכליתה הבטחת הקיום הלאומי ותו לא. הביטוי "אין ברירה" היה שגור בפיהם של מנהיגי ישראל הראשונים

שינוי מהותי בדימוי הזה התרחש זמן קצר לאחר פרוץ מלחמת לבנון הראשונה. במאמר דעה בעיתון מעריב (20.8.1982), שכותרתו "בזכות מלחמת ברירה", שבר מנחם בגין את האתוס הציוני ההיסטורי. "כן", הכריז בגין בפתוס, "אז זו לא מלחמה מחוסר ברירה. זה פגם?". מבחינת המורשת הציונית ההיסטורית זה אכן נתפס כפגם מהותי בדימוי שלה כתנועה שוחרת שלום.

בימים אלו אנו עומדים בפני שינוי נוסף, שלא לומר עיוות נוסף בדרכה של התנועה הציונית, אשר מתבטא במלחמה פוליטית. מלחמה כזו, כידוע, איננה אלא קלף ששולף שלטון כושל כדי להסיח את הדעת מכישלונותיו.

התופעה של מלחמה שנועדה גם להשגת יעדים פוליטיים של השליט איננה חדשה בהיסטוריה. בפברואר 1898 הוטבעה האונייה האמריקאית "מיין" בנמל הוואנה, ובכך יצרה עילה לאמריקאים לכבוש את קובה ואת פורטו ריקו מידי הספרדים.

מלחמה זו, שעלתה ביותר מ-150 אלף חללים אמריקאים וכחצי מיליון קובנים, הוגדרה על ידי הדיפלומטיה האמריקאית כ"מלחמה קטנה ונהדרת", וענתה על רצונו של הנשיא ויליאם מקינלי להפנות את תשומת הלב הציבורית מכישלונו בצמצום האבטלה להצלחה צבאית.

דוגמה אחרת נמצא במלחמת פוקלנד בשנת 1982; פלישת ארגנטינה לאיים הבריטים הסמוכים לה זימנה לראש ממשלת בריטניה דאז, מרגרט ת'אצר, הזדמנות פז לשיקום מעמדה הפוליטי, שנפגע בעקבות מחלוקות פנימיות, בעיקר מול האיגודים המקצועיים.

ת'אצר השכילה לגייס את האומה הבריטית כולה תחת הנהגתה, ולמעשה מלחמה זו עיצבה את דמותה כמנהיגה לאומית וביססה את שלטונה לאורך שנות השמונים.

המלחמה, שעלתה ביותר מ-150 אלף חללים אמריקאים וכחצי מיליון קובנים, הוגדרה ע"י הדיפלומטיה האמריקאית כ"מלחמה קטנה ונהדרת", וענתה על רצון הנשיא מקינלי להסיט את תשומת הלב מכישלון צמצום האבטלה

דוגמה אחרונה נמצא במלחמת רוסיה אוקראינה, שבהיבטים שונים דומה למלחמה של ישראל בעזה. לאחר הפלישה הרוסית לאוקראינה נשמעו קולות ביקורת כלפי הנשיא ולדימיר פוטין, ונדמה היה כי אחיזתו בשלטון מתערערת.  ביטוי מובהק לכך התגלה במרידתו של יבגני פריגוז'ין, מפקד כוח ואגנר.

אולם, מאז שקטו קולות הביקורת והתחלפו בסיסמה לפיה "בזמן מלחמה אין מקום לוויכוחים פוליטיים", שהפכה לפתגם מקובל במוסקבה של היום. אמנם מעת לעת נשמעים קולות ביקורת כלפי פוטין בנוסח "אתה אשם", או "בגללך המלחמה" וכיו"ב, אולם אלו נותרים בשולי השוליים של השיח הציבורי.

הודות לעובדה שאין מנהיג אופוזיציה ברור ומקובל, ובעזרת ערוצי תעמולה שפרטו על מיתרי הפחד והציגו את האיומים כלפי רוסיה מצד המערב כאיומים קיומיים, התייצב שלטונו של פוטין. הוא נתפס על ידי רבים כמגן של "אמא רוסיה", עד שבבחירות במרץ האחרון הוא זכה ב88% מקולות הבוחרים.

לא במקרה פוטין משתעשע כעת בכוונה לחולל שינוי חוקתי נוסף שיאפשר את המשך שלטונו גם מעבר לשנות שלטונה הארוכות של יקטרינה הגדולה. לא פחות. הדמיון בינו לבין חברו מאותה תמונה שהציגה "הנהגה מליגה אחרת", ברור גם לעין בלתי מזוינת.

לא במקרה פוטין משתעשע בכוונה לחולל שינוי חוקתי נוסף שיאפשר את המשך שלטונו גם מעבר לשנות שלטונה הארוכות של יקטרינה הגדולה. הדמיון בינו לבין חברו מתמונת ה"הנהגה מליגה אחרת" – ברור

בפועל הסתיימה המלחמה בעזה כבר לפני יותר מחודשיים. מטרותיה לא הושגו: שלטון חמאס נותר על כנו והחטופים לא הוחזרו. אבל הס מלהודות בכך גם בתמורה להשבת החטופים.

נהפוך הוא: הסיסמה המתעתעת – "מלחמה עד הניצחון המוחלט" נועדה בראש ובראשונה להאריך את הימשכותה עד אין קץ. לא במקרה דווח לפני ימים אחדים כי ראש הממשלה נמנע במפגיע מכינוס הקבינט לדיון במטרות המלחמה; יעדי המלחמה נכון לעכשיו הם פוליטיים לחלוטין.

הימשכות המלחמה מעניקה את הצידוק להשתיק את קולות הביקורת, להחזיק במוסרות השלטון תוך השמעת קריאות מזויפות לאחדות, ובעיקר היא מעניקה את הצידוק לדחות את הקץ: ועדת בדיקה – אחרי המלחמה, הסקת מסקנות – אחרי המלחמה, קבלת החלטות היסטוריות – אחרי המלחמה, ביקורת ציבורית – אחרי המלחמה.

לא במקרה חתם הסופר איל מגד, בעבר מגדולי תומכי בנימין נתניהו, את מאמרו האחרון בקביעה הברורה, לפיה אין סיכוי שהמלחמה תסתיים בעתיד הנראה לעין. "הימשכותה לנצח היא המחסום היחיד שימנע את הקטסטרופה הפרטית של נתניהו. המלחמה", הדגיש מגד, "תסתיים רק עם הפלתו".

ניתן לומר כי כמו שמלחמת הברירה של מנחם בגין הייתה זרה למורשת הציונית ההיסטורית, כך מלחמתו הפוליטית של נתניהו זרה למורשת היהודית. רק פעם אחת בהיסטוריה עמד מנהיג מישראל בפני בחירה ברורה בין טובתו האישית לבין טובת העם.

בפועל הסתיימה המלחמה בעזה כבר לפני יותר מחודשיים. מטרותיה לא הושגו: שלטון חמאס נותר על כנו והחטופים לא הוחזרו. אבל הס מלהודות בכך גם בתמורה להשבת החטופים

בעקבות פרשת עגל הזהב (שמות בפרק ל"ב) הודיע אלוהים למשה רבנו על החלטתו להשמיד את העם כולו ולהצמיח ממשה אומה חדשה. תשובתו של משה הייתה ברורה: הוא דחה על הסף את ההצעה והעדיף את מותו על פני פגיעה בעם. לגודל האירוניה, דווקא ראש ממשלת ה"ימין מלא מלא" רואה בפוטין, יותר מאשר במשה, את המודל הראוי לחיקוי.

ד"ר עופר חן הוא בוגר החוגים להיסטוריה, פילוסופיה ותלמוד ובעל פוסט דוקטורט במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. ספריו ומחקריו מקיפים נושאים רבים ומגוונים, החל מחקר המשיחיות היהודית, היסטוריה של המשפט הישראלי וכלה בספרות מודרנית ותולדות ההלכה. משמש כחוקר במכון לחקר התפוצות באוניברסיטת תל אביב. חבר אגודת הסופרים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
החלק הפחות מצוטט מפרשת עגל הזהב הוא שמשה אסף אליו את שבט לוי, הורה להם לחגור חרבות, ושלח את כח הנוחבה שלו לטבוח בעם. זה נגמר ב-3000 הרוגים. הם היו באמצע המדבר אז לא היה לאן לחטוף עוד אי... המשך קריאה

החלק הפחות מצוטט מפרשת עגל הזהב הוא שמשה אסף אליו את שבט לוי, הורה להם לחגור חרבות, ושלח את כח הנוחבה שלו לטבוח בעם. זה נגמר ב-3000 הרוגים. הם היו באמצע המדבר אז לא היה לאן לחטוף עוד איזה 250. מסקנות ועדת החקירה נקברו וכולם שכחו לו את זה.
אולי זה נחשב מתון בסטנדרט של התנ"ך.

לפוסט המלא עוד 816 מילים ו-3 תגובות
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

צה"ל: נערכים להתגברות הירי לצפון; אין שינוי בהנחיות

בצוהריים הופעלו לראשונה מאז הכרזת האש בלבנון אזעקות באזור צפת, ראש פינה ויישובים באזור. הלילה נפלה רקטה בקריית שמונה, ללא נפגעים ● יועצו של חמינאי: טראמפ בוגד בדיפלומטיה; הגסת׳: ארצות הברית מוכנה לחדש את התקיפות נגד איראן אם לא יושג הסכם

לכל העדכונים עוד 4 עדכונים

הפה של מאי גולן לא רק דוחה, הוא גם מסכן את ישראל

בשבוע שעבר, השרה לשוויון חברתי מאי גולן עלתה לנאום במליאת הכנסת והטיחה בחבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת הדמוקרטים שהוא "מחתן כלבים בבתי הכנסת ההזויים שלך".

כידוע, גלעד קריב אינו מפקד פלגה ביחידת עוקץ הצה"לית ולא אחראי על צוותי כלבנים, אלא אחד ממנהיגי היהדות הרפורמית בישראל.

צח בורוביץ' הוא מנכ"ל חברת "הקבינט" קשרי ממשל ולובינג, ובעברו איש המועצה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 548 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

אנרגיות של מלחמה בעמק

חברי קיבוץ גבעת חיים מאוחד הצביעו נגד הקמת תחנת כוח גזית, אבל זו רק התחנה הראשונה במאבק שמסעיר את עמק חפר ● אתרי הטבע בצפון שוב נסגרו בגלל המלחמה, והישראלים מתנתקים מחבל ארץ שאין לו תחליף ● הגשר החדש מעל הירקון אלגנטי ומזמין אבל נטול צל ● וגם: רשתות ישנות ממטעי הבננות מגנות על חיילים בלבנון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,682 מילים
אמיר בן-דוד

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-1 תגובות

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

למקרה שפיספסת

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים

תגובות אחרונות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.