ביום שבו התבשרנו על מותם שובר הלב של עוד שני חטופים במהלך שביים, אלכס דנציג ז"ל ויגב בוכשטב ז"ל, בחרו שורת רבנים בולטים מהאגף החרד"לי לפרסם גילוי דעת נגד שחרור החטופים.
אחרי תשלום מס שפתיים על כך שפדיון שבויים הוא מהמצוות "הגדולות והחשובות בתורה", מיהרו הרבנים – בהם הרב הראשי של צפת שמואל אליהו, אביו של השר עמיחי אליהו, הרב יעקב אריאל, הרב אליקים לבנון, הרב דב ליאור, הרב זלמן ברוך מלמד, הרב יעקב שפירא והרב דוד תורג'מן – לקבוע:
"המחירים הנדרשים לשחרור החטופים מסכנים את כל אזרחי המדינה, זקנים עם נערים טף ונשים. כגון: שחרור כל המפלצות המסוכנות על מנת שיוכלו לשקם את צבא החמאס המתמוטט, נסיגה מאזורים אסטרטגיים, הפסקת הלחימה לפני הכנעת החמאס – בכל אלו ודומיהם אין הציבור יכול לעמוד".
אחרי תשלום מס שפתיים על כך שפדיון שבויים הוא מהמצוות "הגדולות והחשובות בתורה", מיהרו הרבנים לקבוע כי "המחירים הנדרשים לשחרור החטופים מסכנים את כל אזרחי המדינה"
מהדיווחים השונים עלה, שכמעט כל ראשי מערכת הביטחון – השר יואב גלנט, הרמטכ"ל, ראשי השירותים הביטחוניים והאחראים על ניהול המו"מ מול המתווכות – סברו שלאור התגברות הלחץ הצבאי על חמאס והתפתחויות נוספות, נוצר חלון הזדמנויות ממשי וצר. חלון הזדמנויות שלא ברור מתי ייפתח שוב, אם בכלל, להשבתם הביתה של החטופים שנותרו בחיים. עוד דווח בשמם של הבכירים, כי ישראל תדע לתת מענה ראוי לכל הפשרות הביטחוניות שתידרש להן במסגרת הסכם הפסקת אש.
לא צריך כמובן להצדיע לכל הערכה קולקטיבית של ראשי המערכת, ומותר לחלוק עליה, אבל למול האזהרה המהדהדת שלהם והברורה מאליו, שלחטופים הולך ואוזל הזמן, אזהרה שלמרבה הצער מאוששת שוב ושוב בהודעות על מותם של עוד ועוד חטופים מסיבות שונות – הגיבו הרבנים בקור מצמית.
הם ציטטו את הרב שאול ישראלי, תלמידו של הראי"ה, הרב קוק האבא, ש"בירר נושא חמור זה לעומקו וקבע שמצווה להציל שבויים, אך לא במחיר של סיכון כלל ישראל".
הם טועים ומטעים. הסכם לא יסכן את כלל ישראל, להפך. הסכנה ל-115 רון ארדים חמורה פי אלף. מקץ כמעט עשרה חודשים לפרוץ המלחמה ולחטיפה ההמונית והמבעיתה, סגירת הפצע הפתוח והמדמם חיונית לשיקום החוסן הלאומי, לתחילת השבת האמון בין המדינה לעשרות אלפים מאזרחיה שהופקרו לגורלם בשבת הנוראית, ולתחילת חידוש הברית בין המדינה לאזרחיה כולם.
לא צריך כמובן להצדיע לכל הערכה קולקטיבית של ראשי מערכת הביטחון, ומותר לחלוק עליה, אבל למול אזהרתם המהדהדת והברורה מאליה שלחטופים הולך ואוזל הזמן – הגיבו הרבנים בקור מצמית
לא תהיה תקומה מ-7.10 בלי השבת החטופים. אם לא נפעל סוף סוף, ראש הממשלה בנימין נתניהו ליתר דיוק, יש חשש כבד ונורא שעוד זמן לא רב כבר לא יישאר את מי להשיב בחיים.
למי העסקה באמת מסוכנת? לרבנים החרד"ליים ולאג'נדה המשיחית שהם ושלוחיהם, השרים בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר בראשם, מבקשים להשליט על כולנו, בחסות המלחמה.
הסכם להשבת החטופים פירושו הפסקת הלחימה, נסיגת צה"ל בהדרגה מרוב שטחי רצועת עזה ומכת מוות לחלום העוועים של התנחלויות לאורכה ולרוחבה. אכן סכנה ברורה ומיידית.
וכשהרבנים האלה מזהים את הסכנה הזו, להם ולאן שחשבו להצעיד הלאה את מפעל חייהם הכה מסוכן לכולנו, אין להם שום עכבות לשחרר, ביום פרסום דבר מותם של עוד שני חטופים, קריאה אכזרית ואטומה להמשך הפקרת אלו שעוד נותרו בחיים במנהרות ואלוהים יודע איפה עוד, ולהתמשכות הלחימה עד אין קץ – עד לניצחון המוחלט, שלעולם לא יגיע.
בינתיים אירע האסון הנורא במג'דל שמס, שבו קיפחו את חייהם, כתוצאה מירי נפשע של חזבאללה, 12 ילדים ונערים – בנות ובנים, ואחר כך, בקצב האירועים המטורף פה, ההתנקשויות של ישראל בביירות, בפואד שוכר (חאג' מוחסיין) מס' 2 בחזבאללה, ובאסמאעיל הנייה בטהראן.
הסכם להשבת החטופים פירושו הפסקת הלחימה, נסיגת צה"ל בהדרגה מרוב שטחי רצועת עזה ומכת מוות לחלום העוועים של התנחלויות לאורכה ולרוחבה. אכן סכנה ברורה ומיידית
כהרף עין, העסקה שנראתה מתקרבת – נדמית עכשיו מתרחקת מאוד. אבל אסור לתת לאויבינו להוביל אותנו, ואסור, להבדיל, להיכנע לקיצונים שבתוכנו. חייבים להחזיר את החטופים.
עידן למדן הוא עורך דין וחבר מועצת עיריית רמת השרון.
שוב משבר. שוב דיונים בין האוצר, ההסתדרות, נשיאות המגזר העסקי, לשכות המסחר, ושלל ארגונים חברתיים בוועדת העבודה והרווחה סביב מתווה לחל"ת עבור העובדים – אלו שהיו צריכים להישאר בבית עם הילדים, שלא יכולים להגיע פיזית לעבודה, שבן או בת הזוג נקראו למילואים והם צריכים למלא תפקיד גם של אמא וגם של אבא.
היינו במקום הזה לפני יותר מחצי שנה, במלחמת "עם כלביא". היינו פה גם במלחמה שהגיעה אחרי ה-7 באוקטובר וגם ב-2020 סביב הקורונה.
עו״ד תומר שמוקלר הוא מנהל המחלקה הציבורית בפורום ארלוזורוב. בעל תואר ראשון במשפטים (בהצטיינות יתרה) מהקריה האקדמית אונו ותואר ראשון בחינוך ומחשבת ישראל מהמכללה האקדמית בית ברל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
המלחמה הוציאה אותנו מהבמה הקדמית המלוטשת אל המפגש האנושי החשוף. עכשיו, כשחוזרים לשגרה כפויה, כדאי שנשאל את עצמנו מה באמת למדנו על תקשורת ועל היכולת להיות פשוט נוכחים.
* * *
כמעט בן רגע הגיעה הפסקת אש. הרחובות מתמלאים, הילדים חוזרים למסגרות, היומנים חוזרים להתמלא בפגישות, ואנו נדרשים לעבור מ־0 ל־100. או שאולי זה בכלל מ־100 ל־0. ומי יודע מתי שוב נידרש להאיץ או לבלום שוב.
ד"ר רויטל שרעבי כהן מתמחה בתקשורת המונים, תרבות פופולרית, ותקשורת בינאישית- ומרצה בחוג לממשל, תקשורת ודיפלומטיה, בחוג לפסיכולוגיה ובחוג לתקשורת צילומית במרכז האקדמי הרב תחומי, ירושלים וכן במחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת באוניברסיטה הפתוחה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומנהלות ומנהלים, עם סיומן הזמני של המלחמות, אני מוצא לנכון לכתוב אליכם בעניין השאלה: מה ראוי לעשות בחלק האחרון של שנת הלימודים תשפ"ו ויהיה ראוי להמשיכו בשנת הלימודים תשפ"ז?
אני סבור בכל מאודי, שאין אפשרות להמשיך ב"עסקים כרגיל". ב-4 בינואר 2023, לפני שלוש ורבע שנים, החלה המהפכה המשטרית בישראל, תשעה חודשים לאחר מכן התרחשה "השבת השחורה" ואחריה מלחמת חרבות ברזל שנמשכה שנתיים וחצי, ואחריה מלחמת לבנון ומלחמת איראן. לא שפוי!
ד"ר אברהם פרנק נולד בקיבוץ גן שמואל ב-1945, והוא חבר בו עד היום. מ-1972 עד 2007 עסק בחינוך פורמלי, מחצית התקופה כמנהל תיכון. ב-2008 עשה דוקטורט על מנהלי בתי ספר, הפך לפעיל חברתי בנושא החינוך, וכתב מספר ספרים ולא מעט מאמרים על המערכת. החל מ-2018 פעיל גם בנושא הקיימות; זהו בעיניו האתגר הראשי העומד בפני האנושות.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואני מאוד מעריך את העבודה שלכם ובהחלט מוכן לשלם ולתמוך בעיתונות איכותית, אבל הייתי שמח לראות מודל קצת שונה. במקום לבקש רק תמיכה, אני מציע שתייצרו "מסלול מנויים" רשמי. אני אשמח לשלם מחיר מנוי חודשי, אבל בתמורה הייתי מצפה לראות מסלול שמעניק ערך מוסף – הטבות ייחודיות, אקסטרה תוכן, או כל פריבילגיה אחרת שתהפוך את ההשקעה למשתלמת ותיתן תמורה אמיתית לאנשים שבוחרים לשלם. מודל כזה של win-win ייתן להרבה יותר קוראים מוטיבציה להצטרף ולתמוך בכם לאורך זמן.
מחפש אפשרות לתרומה חד פעמית
כן, ברור שהייתם מעדיפים הוראת קבע (תחסכי לי את ההסבר)
אבל לא לכולנו זה מתאים (חוסך לך את ההסבר)
בנוסף הייתי רוצה לדעת את המעמד בהקשר לסעיף 46 (תרומה מוכרת)
עמותות מוכרות *תמיד* מאפשרות תרומה חד פעמית
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
סילמן מבשר רעות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם

























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו"רבני תורת הארץ הטובה" מוזמנים לגלגל את ההצהרה שלהם לגליל ולדחוף אותו איפה שהשמש לא זורחת. צר לי על הבוטות, אבל הם ושכמותם, והרבנים החרדים רוקנו את התואר רב מכל יראת כבוד שהוא עורר פעם. בימינו "רב" משמעו אדם חשוך מזוקן ועלוב.