JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מעבר לגבול: הכוורת החדשה של טראמפ רואה במזרח התיכון בעיקר מטרד | זמן ישראל
מייק האקבי, בעת שהיה מושל ארקנסו, בביקור בהתנחלות אפרת בגדה המערבית, 1 באוגוסט 2018 (צילום: AP Photo/Oded Balilty)
AP Photo/Oded Balilty
מעבר לגבול

הכוורת החדשה של טראמפ רואה במזרח התיכון בעיקר מטרד

למרות היותם תומכי ישראל נלהבים, הנבחרים של טראמפ לתפקידי מפתח לא יביאו יציבות לאזור ● בן סלמאן רוצה לרקוד על כל החתונות ● עיתונאי איראני מתנגד שלטון התאבד בעקבות התעללות והוצאות להורג של אסירים פוליטיים ● האו"ם מנסה לקדם הסדרה בתימן, שבנתיים גוועת ברעב ● והשבוע לפני 48 שנים: כוחות סוריים נכנסים לביירות ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

כוורת הכאוס של טראמפ

פרשן של ערוץ "פוקס ניוז", אוונגליסט שתומך בהתנחלויות ויזם הנדל"ן החביב על דונלד טראמפ – זאת הכוורת המדינית החדשה של הנשיא הנבחר של ארצות הברית, שהבטיח לסיים את כל המלחמות ובמקביל "לטפל בכל הרעים". כיצד בדיוק תושג המטרה הזאת?

בשלב זה אין שום ודאות לגבי שום דבר: טראמפ רוצה לעשות עסקה עם ערב הסעודית אך גם נחוש לרסן את איראן. הוא מעוניין בסיום המלחמה בעזה ובלבנון, אך לא אם זה לדעתו יחזק את הרעים. שאלת מפתח היא איזה משקל יהיה לאנשים בהם בחר לתפקידי מפתח – חלקם בעלי עבר מפוקפק ביותר – ובאיזו מהירות הוא עתיד להחליף אותם.

השגריר הנבחר לישראל מייק האקבי, תומך נלהב בהתנחלויות, בוודאי לא ירסן את ממשלתו של בנימין נתניהו בכל מה שנוגע להרחבת הבנייה בהתחלויות והתעללות בפלסטינים בשטחים, אותם הוא מכנה אך ורק "יהודה ושומרון". הוא כבר הצהיר בראיון ברדיו השבוע כי ייתכן שממשל טראמפ יתמוך בסיפוח של השטח הכבוש.

השגריר הנבחר לישראל מייק האקבי, תומך נלהב בהתנחלויות, בוודאי לא ירסן את ממשלתו של בנימין נתניהו בכל מה שנוגע להרחבת הבנייה בהתחלויות והתעללות בפלסטינים בשטחים

מצד שני, צעדי סיפוח עליהם בונים בצלאל סמוטריץ', איתמר בן גביר ונתניהו, עלולים להרחיק את טראמפ מהעסקה הגדולה עם הסעודים ולחולל עוד מלחמה או שתיים במזרח התיכון. לכאורה, אין לטראמפ מה להרוויח מכך. כאשר הוא נמצא בקדנציה השנייה והאחרונה שלו, סביר להניח שהוא יהיה פחות מחויב למפלגה שלו ולבוחריו מאשר בעבר. אך גם הקשב שלו, שממילא היה יחסית נמוך, הצטמצם עוד יותר.

הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ לצד מגיש פוקס פיט הגסט. 6 באפריל, 2017 (צילום: AP Photo/Andrew Harnik)
הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ לצד מגיש פוקס פיט הגסט. 6 באפריל, 2017 (צילום: AP Photo/Andrew Harnik)

מה חושב על שלום במזרח התיכון פיט הגסת, שר ההגנה המיועד של טראמפ, שעד לאחרונה כיהן בתור פרשן ומגיש טלוויזיה? מי בכלל יודע? המינוי שלו עורר גלי הלם בוושינגטון ובבירות העולם, כיוון שמדובר בתעלומה גמורה ובאיש שאינו בקיא ברזי מדיניות או ביטחון.

ולבסוף, יש את מי שנבחר להיות השליח המיוחד למזרח התיכון סטיב ויטקוף, שנודע בעיקר בזכות פרוייקטים שלו בתחום הנדל"ן ותרומות נדיבות לקמפיין של טראמפ. "סטיב הוא מנהיג מוערך מאוד בעסקים ובפילנתרופיה, שהצליח בכל פרויקט וקהילה בהם היה מעורב", אמר טראמפ בהצהרה. "סטיב יהיה קול בלתי נלאה למען השלום, ויגרום לכולנו להיות גאים".

בראיון ל"פוקס ניוז" ביולי, ויטקוף תיאר את נאומו של ראש הממשלה נתניהו בקונגרס כ"חזק" וציין שזה היה "אפי" להיות בחדר. הוא גם מתח ביקורת על הדמוקרטים שבחרו להחרים את הנאום.

בראיון ל"פוקס ניוז" ביולי, ויטקוף תיאר את נאומו של ראש הממשלה נתניהו בקונגרס כ"חזק" וציין שזה היה "אפי" להיות בחדר. הוא גם מתח ביקורת על הדמוקרטים שבחרו להחרים את הנאום

כיצד ויקטוף עומד לפתור את המשבר בלבנון, לטפל בחות'ים, לגרום לנתניהו לסיים את הלחימה בעזה ולקדם שלום ויציבות במזרח התיכון? השאלות הללו כרגע תלויות באוויר, בעיקר כי לא מדובר בסוף פסוק: בקדנציה הראשונה שלו, טראמפ החליף כמעט את כל הבכירים סביבו, וחלקם עזבו אותו כי לא יכלו להסתדר עם ה-דונלד.

סטיב ויטקוף נואם בעצרת בחירות למען דונלד טראמפ במדיסון סקוור גארדן בניו יורק, 27 באוקטובר 2024 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)
סטיב ויטקוף נואם בעצרת בחירות למען דונלד טראמפ במדיסון סקוור גארדן בניו יורק, 27 באוקטובר 2024 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)

החשש הוא שמי שישלם את המחיר לקפריזות ולשינויים הבלתי צפויים הוא מי שגר במזרח התיכון וכעת נתון לחסדי חבורה של אנשים אקראיים ללא רקע, השכלה וניסיון מתאים.

בן סלמאן רוצה לרקוד על כל החתונות

מלכים, נשיאים, ראשי ממשלה ושרי חוץ ממדינות ערב ומדינות מוסלמיות רבות הגיעו השבוע לריאד על מנת לקחת חלק במפגש מיוחד אותו יזם יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן במטרה לקדם את הקמתה של מדינה פלסטינית.

לא ברור האם המאמצים הללו יעלו יפה לאור התנגדותה לעניין של ממשלת ישראל והממשל האמריקאי החדש, אך מאוד יכול להיות שהמטרה העיקרית הייתה אחרת: להפגין אחדות שורות בעולם הערבי והאסלאמי ולהציג קודם כל לטראמפ עד כמה המצב במזרח התיכון השתנה במהלך ארבע שנים אחרונות.

לאחר שהאשים את ישראל ברצח עם, הנסיך הסעודי אמר כי על הקהילה הבינלאומית לחייב את ישראל "לכבד את ריבונותה של הרפובליקה האסלאמית של איראן, שהיא מדינה-אחות, ולא להפר את ריבונותה"

לאחר שהאשים את ישראל ברצח עם, הנסיך הסעודי אמר כי על הקהילה הבינלאומית לחייב את ישראל "לכבד את ריבונותה של הרפובליקה האסלאמית של איראן, שהיא מדינה-אחות, ולא להפר את ריבונותה".

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן (משמאל) ונשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן (מימין) עומדים עם ראשי מדינות הליגה הערבית לצילום קבוצתי בריאד, 11 בנובמבר 2024 (צילום: Abdulla AL-NEYADI / UAE PRESIDENTIAL COURT / AFP)
יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן (משמאל) ונשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן (מימין) עומדים עם ראשי מדינות הליגה הערבית לצילום קבוצתי בריאד, 11 בנובמבר 2024 (צילום: Abdulla AL-NEYADI / UAE PRESIDENTIAL COURT / AFP)

האם בן סלמאן אינו חושש מתגובה חריפה של טראמפ שברגעים אלה מעצב את הכוורת שלו ומכניס לתוכה את הגורמים שנחשבים לחמומי מוח אפילו ביחס לזירה הרפובליקאית ושדרשו לא פעם בעבר להפציץ את טהרן? כנראה שלא.

בן סלמאן מעוניין לקדם עסקה רחבה עם טראמפ שתכלול ברית הגנה, הרבה נשק ותוכנית גרעין אזרחית. אין בכך ספק. אך יחד עם זאת, הוא חושש מאוד (כמו כולם) ממדיניות בלתי צפויה של טראמפ ומצעדים חפוזים שעלולים להמיט אסון על ארצו.

בן סלמאן מעוניין לקדם עסקה רחבה עם טראמפ שתכלול ברית הגנה, הרבה נשק ותוכנית גרעין אזרחית. אין בכך ספק. אך יחד עם זאת, הוא חושש מאוד (כמו כולם) ממדיניות בלתי צפויה של טראמפ

תוכניות שאפתניות כגון פיתוח עיר העתיד ניאום זקוקות לשקט תעשייתי ולא למלחמות מדממות וממושכות. אגב ניאום: השבוע עזב נדמי אל-נסר, מנכ"ל הפרויקט, את תפקידו בלי שהעניק הסבר כלשהו. לפי מקור ב"רויטרס", אחת הסיבות לעזיבתו של נסר הייתה אי-עמידה ביעדי ביצוע מרכזיים.

עיתונאי איראני מתנגד שלטון התאבד

תקשורת איראנית אופוזיציונית פרסמה השבוע כי העיתונאי והפעיל האיראני כיאנוש סנג'ארי שם קץ לחייו ביום רביעי בטהרן. יום קודם לכן פרסם סנג'ארי הודעה ברשת X בה הצהיר כי יסיים את חייו אם ארבעה אסירים פוליטיים שאותם ציין בשמם לא ישוחררו עד שקיעת השמש באותו יום.

פעיל האופוזיציה האיראנית כיאנוש סנג'ארי נואם בניו יורק ב-2014 (צילום: Theo Wargo / Getty Images via AFP)
פעיל האופוזיציה האיראנית כיאנוש סנג'ארי נואם בניו יורק ב-2014 (צילום: Theo Wargo / Getty Images via AFP)

סנג'ארי היה מבקר נוקב של השלטון הדתי באיראן ופעיל למען דמוקרטיה וזכויות אדם. הוא נעצר ונכלא מספר פעמים על ידי השלטונות האיראניים בין השנים 1999 ו-2007 בשל פעילותו.

במהלך מאסרו, סנג'ארי סבל מבידוד ומה שהוא תיאר כ"עינויים לבנים" – התעללות פסיכולוגית באמצעות מניעת גירויים חושיים – דבר שהותיר בו צלקות רגשיות עמוקות.

במהלך מאסרו, סנג'ארי סבל מבידוד ומה שהוא תיאר כ"עינויים לבנים" – התעללות פסיכולוגית באמצעות מניעת גירויים חושיים – דבר שהותיר בו צלקות רגשיות עמוקות

סנג'ארי נמלט מאיראן ב-2007 וקיבל מקלט בנורווגיה בסיוע "אמנסטי אינטרנשיונל". בחו"ל עבד עם ארגוני זכויות אדם ומאוחר יותר כעיתונאי ב"קול אמריקה" בוושינגטון. ב-2016 סנג'ארי חזר לאיראן בעקבות עניין משפחתי, שם נעצר ונידון ל-11 שנות מאסר בהאשמות בעלות מניע פוליטי.

במהלך מעצרו, סנג'ארי סבל מהתעללות חוזרת, כולל אשפוז כפוי במוסדות פסיכיאטריים וטיפולי שוק חשמלי. הוא סיפר פעם: "בלילה האחות הזריקה לי משהו שנעל את הלסת שלי. כשהתעוררתי, הידיים והרגליים שלי היו קשורות בשלשלאות למיטה".

השבוע, שלושה אסירים פוליטיים שנידונו להוצאה להורג בכלא ספידאר באיראן פתחו בשביתת רעב במחאה על תנאי מעצרם, כאשר מצבם הבריאותי מתדרדר בבידוד. על פי ארגון זכויות האדם "כארון", עלי מוג'דאם, מועין חנפרי ומוחמדרזא מוגדאם, העצורים במתקן כליאה באהוואז, נמצאים במצב בריאותי חמור מאוד ומשפחותיהם מנועות מזכויות ביקור.

האו"ם מנסה לקדם הסדרה בתימן

שליח האו"ם המיוחד לתימן, הנס גרונדברג, קיים השבוע שיחות עם בכירים עומאנים ועם ראש צוות המשא ומתן של החות'ים, מוחמד עבדולסלאם, כחלק ממאמצי האו"ם לפתרון המשבר בתימן.

הדיונים התמקדו בצעדים לשיפור המצב הכלכלי המתדרדר הנובע מהחלטת החות'ים להנהיג מטבע חדש בתימן ולעקוף את הבנק המרכזי המזוהה עם מתנגדיהם.

גרונדברג דרש מהחות'ים לשחרר מיידית וללא תנאים את כל אנשי האו"ם העצורים באופן שרירותי בידי השלטון החו'תי. הוא הציע לאחד מחדש את הבנק המרכזי ולייצב את המטבע

גרונדברג דרש מהחות'ים לשחרר מיידית וללא תנאים את כל אנשי האו"ם ואחרים העצורים באופן שרירותי בידי השלטון החו'תי. הוא הציע לאחד מחדש את הבנק המרכזי ולייצב את המטבע.

ילדים ממלאים ג'ריקנים במים משלוליות גשם במחוז חודיידה בדרום תימן, 28 באוגוסט 2024 (צילום: Khaled ZIAD / AFP)
ילדים ממלאים ג'ריקנים במים משלוליות גשם במחוז חודיידה בדרום תימן, 28 באוגוסט 2024 (צילום: Khaled ZIAD / AFP)

בנתיים החות'ים מציעים לנשיא ארה"ב הנבחר דונלנד טראמפ לסיים את המלחמה בעזה על מנת לשפר את המצב הכלכלי במדינות האזור. תגובתו טראמפ להצעה הזאת לא ידועה, אך בשלב הזה המלחמה בעזה נמשכת, החות'ים ממשיכים לשגר כטב"מים על ספינות בים האדום ועל מטרות בישראל, וכוחות הקואליציה האמריקאית מכים בתשתיות הצבאיות של הארגון.

הרקע לכל המהלכים הללו הוא משבר הומניטרי חריף ביותר בתימן. בספטמבר, מספר בני האדם שסובלים מתת-תזונה הגיע לרמת קריטית ותמותת תינוקות במדינה ממשיכה לעלות אף היא. לאור הנתונים הללו, המאמצים של האו"ם נראים עלובים וחסרי משמעות יותר מתמיד.

השבוע במזרח התיכון: כוחות סוריים נכנסים לביירות

ב-15 בנובמבר 1976 צבא סוריה השתלט באופן מלא על ביירות בניסיון לכפות שלום על בירת לבנון בה התחוללו קרבות קשים, 19 חודשים מאז פרוץ מלחמת האזרחים בה נהרגו 35,000 בני אדם.

ב-15 בנובמבר 1976 צבא סוריה השתלט באופן מלא על ביירות בניסיון לכפות שלום על בירת לבנון בה התחוללו קרבות קשים, 19 חודשים מאז פרוץ מלחמת האזרחים בה נהרגו 35,000 בני אדם

באופן רשמי, הסורים היו רק חלק מכוח שמירת השלום של הליגה הערבית, אך למעשה הם היוו את החלק הדומיננטי והמשמעותי ביותר בכוח הזה.

על פי הדיווחים בתקשורת לבנונית וזרה, כאשר הסורים נכנסו לביירות, הם בקושי נתקלו בהתנגדות חמושה. הם דהרו על הטנקים הסובייטים ומשאיות צבאיות שנשאו חיילי חי"ר חמושים. יותר מאוחר הסורים נלחמו כמעט בכל קבוצה חמושה בלבנון – החל מפלסטינים ודרוזים ועד כוחות נוצריים.

הצבא הסורי נותר בלבנון כמעט שלושים שנים, ועזב את ארץ הארזים רק ב-2005, לאחר נוכחות צבאית ממושכת. גם לאחר מכן הסורים לא ממש עזבו, שכן סוכנויות ביטחון סוריות רבות המשיכו להתערב בחיי לבנון.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,331 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

בניסיון להתמודד עם רחפני הנפץ, צה"ל הצטייד ב־158 אלף מטרים רבועים של רשתות מגן

הצבא הודיע שהוא פועל לרכוש עוד 188 מטרים רבועים של רשתות ● ארבעה פצועים, בהם אחד במצב אנוש, מפגיעה של רחפן נפץ של חזבאללה בראש הנקרה ● צה"ל הודיע שנכשלו ניסיונות לשגר טילי קרקע–אוויר זעירים לעבר כלי טיס של הצבא בדרום לבנון ● בוושינגטון החל הסבב השלישי של השיחות בין ישראל ללבנון ● שר החוץ של ארצות הברית: טראמפ דן עם נשיא סין לגבי איראן

לכל העדכונים עוד 45 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע

הישראלים כבר בחרו באיזה צד של המפה הפוליטית הם נמצאים, והפכו את הבחירות הקרובות לקרב על תזוזות פנימיות ● סקר חדש של יוסי טאטיקה מגלה שבוחרי גוש הקואליציה יותר שומרים אמונים למפלגות שלהם, בעוד שבמרכז-שמאל עדיין מתלבטים איזה פתק לשים בקלפי ● ובינתיים בסקר המנדטים נמשך התיקו בין בנט לנתניהו

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 284 מילים

פרילנסרים פלסטינים מוצאים מפלט מהמלחמה בחללי עבודה משותפים המופעלים על ידי גנרטורים ● בין תקיפות אוויריות להפסקות חשמל, הם ממשיכים לספק שירותי תכנות ועיצוב ללקוחות בחו"ל כדי להבטיח את הישרדות משפחותיהם בצל הקריסה הכלכלית

לכתבה המלאה עוד 997 מילים

מאפגניסטן לירושלים - פרק שני במסע משפחתי

בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי". 

כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים

סוף סוף אפשר להבין מה התקציב עושה לכיס שלנו

אתר חדש בשם "התקציב שלי" משתמש בכלי AI כדי להציג לכל אזרח ניתוח אישי של השפעת התקציב על הכיס, מהעלאת המע"מ ועד הקיצוצים בשירותים האזרחיים ● המייסד דני גיגי, מנכ"ל פורום הדיור הציבורי, רוצה להפוך את ספר התקציב מכלי אטום למנגנון של שקיפות, מעורבות ציבורית והשפעה פוליטית

לכתבה המלאה עוד 832 מילים

למקרה שפיספסת

אחיו החילוני של הרבי מלובביץ' יוצא לאור

בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.

ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'. 

מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב... המשך קריאה

כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר

לפוסט המלא עוד 741 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

צה"ל הבטיח לבג"ץ תחקיר על לחימת נשים, אבל מסרב לומר מה עלה בגורלו

בפסק הדין התקדימי על פתיחת כלל התפקידים לנשים, בג"ץ הסתמך על הודעת צה"ל שלפיה מתקיים תחקיר עומק על לחימת נשים במלחמה ● אלא שבמשך שבועיים דובר צה"ל סירב להשיב מתי החל התחקיר, מי מוביל אותו ומתי יפורסמו מסקנותיו ● בינתיים, הלחץ הפוליטי נגד שילוב לוחמות רק גובר

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.