"אם אני אבקש ממך לקחת משפט שמתחיל במילה 'טעיתי', במה טעית?", פונה רוני קובן לאבישי בן חיים. מפיץ תיאוריית "ישראל הראשונה והשנייה" בוהה בנקודה לא ברורה בחלל, נאלם לשניות ארוכות, ואז משיב בחיוך מאולץ ומאוס: "לא רוצה לענות לך על זה".
זה רגע מדהים שבו קובן חשף את הבלוף של בן חיים והביא נוקאאוט לאיש שללא ספק החריף את הקרע בעם עם תיאוריה רדודה, משסעת ובלתי מבוססת בעליל. תיאוריה שגם אם יש בה גרעין של אמת – אכן היה פה קיפוח לאורך שנים – נוצלה על ידו כדי להעניק חסינות לאריה דרעי, בנימין נתניהו ושות', האחראיים הראשיים להנצחת הדיכוי ולאי השוויון בחברה.
תומר פלג, עוסק בייעוץ תקשורת ויחסי ציבור. שירת בדובר צה"ל. בוגר ביה"ס לעיתונאות "כותרת" ובעל תואר ראשון בהיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב. עבד 7 שנים ב"ידיעות תל אביב". שימש כדובר של ח"כ לשעבר איל בן ראובן (המחנה הציוני) ושל חברת הכנסת אמילי מואטי (עבודה).
סמולנים, בוגדים, חמוצים, אנרכיסטים: לאורך השנים התרגל הציבור הליברלי בישראל להתעלם מהטבעת תוויות שליליות ומהטלת-דופי שיטתית ומסלימה נגדו. הציבור הזה התרגל לסגת לבועת חייו הפרטיים, תוך שימוש במנגנוני-הגנה נפשיים של פיצול, הכחשה והדחקה, במקביל ובדומה להשלמה עם שגרת הטפטופים בעוטף.
ככל שהמרחב הציבורי הלך והתכער, הלך ונעכר, הלך ונהיה מסואב, מושחת, פנאטי ודהוי, פָּנִינוּ להתרווח בקפסולת חיי היום-יום שאליה הוסללנו כביכול מתוך בחירה, ובתוכה חשנו חופשיים ומשפיעים, רגילים ונורמליים, עוצמים-עין ברפלקסיביות להידלדלותה לכדי מרחב שולי ומצומק, מרוּקן וחלול.
יעלה ורטהיים היא פסיכולוגית קלינית וחינוכית, עובדת בקליניקה פרטית בתל-אביב. בזמנה הפנוי כותבת, קוראת וטווה מחשבות מול נופים בריצה.
בציבור הישראלי יש הסכמה רחבה על הצורך בהחזרת החטופים: החיים לשיקום ולחיים בינינו, והמתים לקבורה ולהתרת ספק בקרב בני המשפחה (בנאומים ובתקשורת אומרים: "שלא יהיו לנו עוד רון ארדים").
החזרת חלק מהחטופים כנראה תסוכם בימים אלה ממש. כולם רוצים בהחזרת החטופים. האמנם?
יאיר טל הוא מהנדס מכונות שעבד במספר חברות. היום הוא גמלאי. חקר את ניהול המלחמה במלחמת יום הכיפורים והשלים את כתיבת הספר ישראל טל: פרקים למלחמת יום הכיפורים אשר יצא לאור ב-2019 בהוצאת "ידיעות ספרים". ספרים נוספים שלו יצאו לאור בהוצאת "טפר – הוצאה לאור": אכזבה וגאווה – מלחמת יום הכיפורים ב-2023; ו-טליק: פרקי חיים ב-2024.
ויהי בימים בהם חזר האריה הזקן והמושחת לשלטון ביער, קם התן, שר בתי המטבח, והכריז שהגיעה העת לרפורמה בבית המטבח העליון. "הגיע הזמן להכניס לבית המטבח העליון טבחים התומכים בבישול בשר פיגולים", אמר.
"אני עוסק בנושא הזה למעלה מעשרים שנה, במהלכן התרעתי על נזקי המטבחיזציה וגיבשתי הצעות לרפורמה. לצערי, הסיכונים שמפניהם התרעתי התממשו, ולכן הגיע הזמן לפעול. אני משיק היום את השלב הראשון של רפורמת הטבחים שתכליתה חיזוק מערכת העיכול של כל חיות היער, שיקום הלסתות, השבת האמון במערכת המטבח והחזרת האיזון בין הטורף לנטרף. אנו נדון ברפורמה כאן בקרחת היער ובבית החיות. נדון בהרחבה ובאופן מעמיק".
פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
הראיון עם אבישי בן חיים היה מביש. ראינו גזען קטן, שאינו מסוגל למחשבה מעבר ל"הם ואנחנו" הקורבני הנצחי. אני תמה אם הדוקטורט שלו מוצדק, ומה חלקו של הנרטיב שהוא מנסה לייצר בעצם קבלתו. החידוש היחיד שמעבר לשלל הסטיגמות שהודבקו לעילית האשכנזית, זכינו בתואר נוסף "ההגמוניה" אכן דוקטור לתפארת. לא ראי לשידור.
במסגרת לימודי תואר שלישי, פתחתי מודלים לקבלת החלטות תחילה בתחום רכישת והפעלת מחשבים ומערכות תיקשורת ואינטרנט. למראה התמיהה התברר שגםנבנושא טכנו כלכלי ,הבחירה מותנית ברקע האישי ואינטרסים. אבישי בן חיים ,שוגה לחלןטין, 109 אחוז. כמו השחורים בארה"ב , והפלסטינים הערבים ממשיכי המופתי הירושלמי, לר לוקחים אחריות ומסלפים את המציאות. 1. הורי ניצולי שואה ,שהכירו במחנות המעבר. אבי לוחם אצל שפוצץ רכבת בריטית באוסטריה. עךה לארץ ב 1951, נשלח לצפון וצישם למעברה פחון ברחובות. גדלתי במצוקה ועבדתי יחד עימו. יוצאי אירופה כול מי שעלה בשנות ה 50 התגורר בתנאי מעברה. 2.הקיבוצים והמושבים שהוקמו לפני 1947 היו בפועל חילים ששמרו על הגבול. 3. בבדיקות דיאנאי, אין אשכנזים למעט אלה שנושאים את שם המישפחה אשכנזי. 4. כך אין הגדרה כוללת של מיזרחיים. יוצאי ספרד המקוריים הינם אנגלים הולנדים איטלקים לבנונים בולגרים תורכים. במרוקו הם לא התערו עם אמסלמים. נציגי ש"ס מרוקאים ערבים לא ספרדים. גם לא הרב הגדול שעמד בראשות ש"ס. יהודי אירופה מפוצלים ובעבר ולא התחתנו זה עם זה.פולנים לא עם גרמנים העידה שהכי תרמו טכנולוגית תרבותית לישראל והם הכי נוצלו וקופחו כך גם העירקים הלבנונים הרומנים. אבישי, אינו ראוי לתואר ה3 שלו. אדם מתוסכלנוצר אופקים.
אני לא מסכימה.
מה שעשה רוני קובן לא עשה אף אחד לפניו. את פטפטנותו ולהגיו של אב"ח אי אפשר לעצור והם מקבלים במה ברגע שהוא פותח את הפה.
רוני קובן קימט אותו לכדור נייר וזרק אותו לפח הפסולת הלא נחוצה.
העובדה שחסידיו יתעלמו מהעובדות וימשיכו לתמוך בו, היא ידועה גם ללא רוני קובן. כמו שנאמר: "גם אם נתניהו יאנוס את הבת שלי אני ימשיך לתמוך בו "(ימשיך זה בכוונה ומאפיין את השיח).
צר לי להווכח בעובדה הנוספת שהמלחמה המחרידה הזו לא כיבתה את אוהדיו גם אם סבלו ממנה באופן ישיר בדרגות חומרה שונות. אל תאמינו למי שנשבעים שלא יצביעו נתניהו בבחירות הבאות. שמענו כבר את הקשקושים הללו ונתניהו ודע שזה נפיחה חולפת.
הראיון הזה היה לברי הדעת שהרהרו בהכלה לגבי התיאוריה המנוולת של אב"ח וכשראו את הראיון הבינו שמדובר בחומר תעמולה המשתווה לדעתי למיין קאמפף.
אב"ח הוא גזען נחות, עויין כלפי המזרחים המוצלחים ומקטין את חלקם כמו את נינט שהחזיר אותה 20 שנה לים של דמעות בהתעלמות מכל מה שהשיגה במו ידיה עד כה בלי להתבכיין ולקושש חמלה בשם הקיפוח.
את מני מזוז הוא לא יכול לסבול כי הוא מוצלח ולא מתלונן. יש עוד אלפים רבים כאלו והרבה יותר מזה. בואו נדבר במאות אלפים מזרחים ומזרחיות מוצלחים שהשיגו הישגים כאלו ואחרים.
למי שרוצים להצדיק את כשלונותיהם בבכיינות מתמשכת והפיכת ביבי לישראל השניה, לא יעזור כלום. לאמת אין שום ערך
צודק
רוצה להרחיב: מאז תחילת המהפכה המשטרית הפסקתי לצפות בטלוויזיה. אבל יש 3 תוכניות שעדיין המשכתי לראות: היהודים באים, סוכן תרבות ופגישה אישית.
למרות שפגישה אישית היא מעין תוכנית קידום לתוכניות אחרות בערוץ, עדיין היתה מעט שונה ומעניינת. אבל
את התוכנית עם צביקה יחזקאלי כן ראיתי, עם הרבה יותר מקורטוב של מלח. אבל אבישי בן חיים? גם עם עיניים מכוסות ואוזניים סתומות לא התכוננתי ולא מתכונן לראות.
בגלל כל מה שהכותב הנכבד ציין, ועוד הרבה הרבה יותר.
לא מרגיש בנוח לחלל את האתר עם דברי הנאצות שבא לי לשפוך פה.
שמו של אב"ח צריך להשתנות לעב"מ. וכמו שאר בכירי ארגון המחבלים של הדיקטטור הצורר ורוצח החטופים ביבים שקרניהו גם הוא צריך לגמור את הסיבוב הזה עמוק בתוך מחילות הכלא, וזהו הפירוש החדש של ראשי התיבות עב"מ.