בסוף הסרט "מה קרה בגטקה" מתחרים שני אחים בשחייה אל תוך האוקיינוס. האח הצעיר מנצח, וכשהבכור כמעט טובע, הצעיר גורר אותו לחוף. "איך ניצחת?" שואל הבכור. "אני לא משאיר כוח לדרך חזרה", עונה הצעיר.
זו אסטרטגיה שמטילה אימה ומעידה על נחישות חסרת פשרות, אך גם על חוסר זהירות קטלני. זה תרגיל פסיכולוגי – האח הצעיר משחק עם הפחדים של הבכור ופורץ את הגבולות שנראים הגיוניים כדי לנצח. בפוליטיקה שלנו, המאבקים לא פחות דרמטיים – רק בלי הנוף הרומנטי של האוקיינוס אלא של ים אינטרסים מריר.
פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.
לעניינים "כבדים" לוקח זמן להתברר לעומק. בייחוד כך כאשר הם גם נמצאים במצב של שינוי מתמשך. בסיפורה של מדינת ישראל יש שני נושאים עם חשיבות מרכזית לעצם קיומה, כאלו שהצלחה בהם לא יכולה להיות ברורה מלכתחילה.
הראשון הוא הצלחת השתלבותה של המדינה החדשה במזרח-התיכון, בו היא ממוקמת (מעבר ובנוסף ליכולת ההישרדות הפיזית שלה במלחמות בתחילת דרכה). אי אפשר להיות "נטע זר" לנצח.
מנחם ברג הוא פרופסור (אמריטוס) באוניברסיטת חיפה בחוג לסטטיסטיקה ושימש בעבר כראש החוג. תחום מחקרו: ניתוח סיכונים. שימש גם בעבר כראש התכנית ללימודי אקטואריה באוניברסיטת חיפה.
לפני כמה ימים צדה את עיני ידיעה על האישה היפנית הזקנה ביותר בעולם, שהלכה לעולמה בגיל 116.
נזכרתי מיד בסבתי שהלכה לעולמה בגיל 101 ובסבי שנפטר בגיל 99, הכול בזכות הגנים האפגנים שלהם ובזכות אורח החיים הפעיל והנכון שניהלו כול חייהם.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
המצב אבוד. נציין רק עובדה אחת בתוך הים השחור. מי מינה את השופטים השמרנים הבאים לבית המשפט העליון – דוד מינץ, יעל וילנר, אלכס שטיין, יחיאל כשר, גילה כנפי שטייניץ? שהמינוי שלהם בשנים האחרונות הוא שהפך את את דמותו של בית המשפט מבית משפט ליברלי לבית משפט שמרני על מלא. התשובה היא: נפתלי בנט, איילת שקד וגדעון סער. לכאורה שלושה מהמרכזיים שבין אנשי ממשלת "השינוי". למעשה אנשי ימין שמרני, לא ליברלי בשום אופן. ונעזוב את הפרק הפוליטי של שקד כן תחבור לארגון המחבלים של ביבים שקרניהו או לא תחבור ואת הפרק על פלוגות הסער. ונפתלי בנט הוא בכלל מהתומכים הגדולים של פורום קהלת.