ניו זילנד דורשת לחשוף פרטים על שירות בצה"ל כתנאי לכניסה

ישראלים המבקשים להיכנס לניו זילנד נדרשים למלא שאלון מפורט, הכולל פרטים על היחידה בה שירתו, תפקידיהם והמקומות בהם פעלו במהלך שירותם הצבאי ● בין השאלות: "האם השתתפת בפשעים נגד האנושות?" ו"האם היית בקשר עם ארגון שפגע בזכויות אדם?" ● מי שסירב לענות על השאלון נתקל בסירוב להיכנס למדינה ● מקרה כזה אירע לחייל ששירת ברצועת עזה ● רשות ההגירה של ניו זילנד: "אין מניעה ממי ששירת בסכסוך זה להיכנס"

פעילות צה"ל בעזה, ינואר 2025 (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל
פעילות צה"ל בעזה, ינואר 2025

רשות ההגירה של ממשלת ניו זילנד דורשת מישראלים המבקשים אשרת כניסה למדינה לדווח על פרטי שירותם הצבאי, כתנאי לקבלת האשרה, כך נודע לזמן ישראל.

ישראלים בגילים המחויבים בשירות מילואים, שביקשו אשרות כניסה לטיול בניו זילנד, נדרשים לדווח האם שירתו בצה"ל והאם הם משרתים במילואים פעילים. מי שענה בחיוב נדרש למלא שאלונים מפורטים על שירותו הצבאי.

בשאלון הראשון נשאלו מבקשי האשרה על תאריכי השירות הצבאי, מיקום הבסיס שלהם, החיל בו שירתו, מחנות הצבא שבהם שירתו, היחידות הספציפיות ששירתו במסגרתן, הדרגה שלהם, פרטי התפקיד והמספר האישי.

בשאלון הראשון נשאלו מבקשי האשרה על תאריכי השירות הצבאי, מיקום הבסיס שלהם, החיל בו שירתו, מחנות הצבא שבהם שירתו, היחידות הספציפיות ששירתו במסגרתן, הדרגה שלהם ועוד

בשאלון השני הם נשאלו: "האם היית בקשר (Associated) עם שירות או סוכנות מודיעין, או עם יחידת אכיפה (Enforcement unit)?", "האם היית בקשר עם קבוצה או ארגון שהשתמש באלימות או פגע בזכויות אדם?", ו"האם היית מעורב בפשעי מלחמה, פשעים נגד האנושות או פגיעות בזכויות אדם?"

ראש ממשלת ניו זילנד, כריסטופר לוקסון (צילום: AP Photo/Brett Phibbs, File)
ראש ממשלת ניו זילנד כריסטופר לקסון (צילום: AP Photo/Brett Phibbs, File)

המערכת אינה פוטרת מתשובה חיילים שאינם יכולים לחשוף פרטים על שירותם הצבאי מסיבות של ביטחון שדה, ולכן חיילים כאלה אינם יכולים למלא את השאלון ולקבל אשרה.

לפחות חייל אחד ששירת בעזה במהלך המלחמה, ודיווח על כך, סורב להיכנס לניו זילנד – לטענתו, כתגובה ישירה לדיווח זה. זאת, אף שלדבריו לא היה מעורב בעזה בביצוע פשעי מלחמה.

"הוראות ההגירה אינן מונעות מאנשים ששירתו בסכסוך זה להגיש או לקבל ויזת מבקר. פלסטינים וישראלים יכולים להגיש בקשה לכל אשרה שהם עומדים בדרישות לקבל אותה"

ברשות ההגירה של ניו זילנד (INZ) לא מכחישים את הפרטים, אך מכחישים שעצם השירות במלחמה הנוכחית פוסל ישראלים מכניסה למדינה.

מרשות ההגירה של ניו זילנד נמסר בתגובה: "הרשות מבינה את המצב הקשה שהמשבר הנוכחי גורם לרבים ומביעה סימפתיה עמוקה לאלו שנפרדו מיקיריהם בתקופה הקשה הזאת. הוראות ההגירה אינן מונעות מאנשים ששירתו בסכסוך זה להגיש או לקבל ויזת מבקר.

כוחות צה"ל ברצועת עזה, דצמבר 2024 (צילום: דובר צה"ל)
כוחות צה"ל ברצועת עזה, דצמבר 2024 (צילום: דובר צה"ל)

"מאז תחילת הסכסוך בין ישראל לחמאס, INZ יישמה תהליכים המבטיחים עקביות במענה בקשות המתקבלות מאנשים המתגוררים באזורים הללו. פלסטינים וישראלים יכולים להגיש בקשה לכל אשרה שהם עומדים בדרישות לקבל אותה.

"אנו מעניקים עדיפות לטיפול בבקשות של אנשים המושפעים מהסכסוך. עם זאת, כל המבקשים חייבים לעמוד בדרישות ההגירה הרלוונטיות כדי לקבל אשרה. ייתכן שתישקלנה חריגות על בסיס פרטני.

"נכון ל־14 בינואר 2025, התקבלו אצלנו 944 בקשות מאזרחים ישראלים בקטגוריות ויזה זמניות ותושבות. מתוך הבקשות שהתקבלו, 809 אושרו, 37 נדחו, 69 נמצאות בתהליך, והיתר בוטלו"

"נכון ל־14 בינואר 2025, התקבלו אצלנו 944 בקשות מאזרחים ישראלים בקטגוריות ויזה זמניות ותושבות. מתוך הבקשות שהתקבלו, 809 אושרו, 37 נדחו, 69 נמצאות בתהליך, והיתר בוטלו.

"באותה תקופה, התקבלו 259 בקשות ממחזיקי דרכונים פלסטיניים בקטגוריות ויזה זמניות ותושבות. מתוך הבקשות (של הפלסטינים) שהתקבלו, 177 אושרו, 53 נדחו, 21 נמצאות בתהליך, והיתר בוטלו".

אילוסטרציה: נוסעים בנמל התעופה הבינלאומי של אוקלנד, ניו זילנד, 12 במרץ 2024 (צילום: BRETT PHIBBS / AFP)
אילוסטרציה: נוסעים בנמל התעופה הבינלאומי של אוקלנד, ניו זילנד, 12 במרץ 2024 (צילום: BRETT PHIBBS / AFP)

מבדיקה שערכנו בנתונים הסטטיסטיים של INZ עולה כי שיעור הדחיות לבקשות של ישראלים לכניסה לניו זילנד בזמן המלחמה (כ־4%) אינו גבוה באופן חריג ביחס לשיעור דחיות הכניסה של ישראלים בשנים קודמות או לדחיית אזרחים ממדינות מפותחות אחרות.

לפני כחודש נחשף ברשת "סקיי ניוז" האוסטרלית כי אוסטרליה מציגה לישראלים המבקשים להיכנס אליה שאלון דומה, ודחתה בקשות כניסה של ישראלים ששירתו בעזה וביקשו לבקר קרובת משפחה. החשיפה עוררה סערה ותגובות קשות באוסטרליה ובישראל, אך ככל הידוע, אוסטרליה לא שינתה את מדיניותה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
11
אילן, איפה כתוב בידיעה שלנו שזה משהו חדש? זו הייתה טעות של "הארץ" שלקח את הידיעה מ"הטיימס אוף איזראל", שתרגם את הידיעה מזמן ישראל. כמו משחק טלפון שבור כשהיינו ילדים. אבל הידיעה שלנו מע... המשך קריאה

אילן, איפה כתוב בידיעה שלנו שזה משהו חדש? זו הייתה טעות של "הארץ" שלקח את הידיעה מ"הטיימס אוף איזראל", שתרגם את הידיעה מזמן ישראל. כמו משחק טלפון שבור כשהיינו ילדים.

אבל הידיעה שלנו מעולם לא טענה שזה משהו חדש. ערך הידיעה הוא רק מפני שהנושא הפך לרלוונטי בזמן הזה, בגלל המלחמה.

השאלון של ניו זילנד, אגב, הוא מרחיק לכת באופן יוצא דופן בסוג השאלות שהוא שואל על השירות הצבאי – והוא *לא* דומה בכלום לטפסים כמו באנגליה, צרפת, גרמניה או אפילו ארה"ב.

אגב, עוד נקודה מעניינת: השאלון המפורט מוגש רק למבקשי ויזה בעלי פרופיל מסויים. כשניסינו את התהליך, אני (אישה) והכתב (גבר) בגילאים מעבר לגיל המילואים, בכלל לא התבקשנו למלא את השאלון הזה. מישהו צעיר יותר בעל אזרחות בולגרית בנוסף לישראלית, ביצע את התהליך עם האזרחות הבולגרית שלו – ולא התבקש למלא את השאלון, וכשביצע את התהליך עם האזרחות הישראלית – כן התבקש. (מיותר לציין שבכל הדוגמאות לא השלמנו את התהליך).

יש כאן איזו היתממות מאוד מחשידה מצד שלטונות ניו זילנד, ואף יותר מוזר בעיניי הרצון העיוור של אנשים להגן עליהם בצייתנות עיוורת.

הי בירנית, לצערי אכן הכתבה לא מדויקת ומנסה לעשות כותרת פופליסטית מכלום. כאמור זה רק רלוונטי למי שמגיש בקשה לביקור של מעל 3 חודשים. תמיד הייתה דרישה לציין שרות צבאי זה לא משהו חדש וזה קי... המשך קריאה

הי בירנית,
לצערי אכן הכתבה לא מדויקת ומנסה לעשות כותרת פופליסטית מכלום. כאמור זה רק רלוונטי למי שמגיש בקשה לביקור של מעל 3 חודשים. תמיד הייתה דרישה לציין שרות צבאי זה לא משהו חדש וזה קיים במרבית המדינות בעולם. לצורך הנושא זה נמצא בדרישות של כל כך הרבה מדינות עבור ויזה ארוכת זמן.

הינה דיווח מאתר שמאוד דומה לזמן ישראל מבחינה עיתונאית, כדאי לקרוא ולשמוע.
https://thespinoff.co.nz/media/04-02-2025/how-the-ted-cruz-tweet-storm-encapsulates-our-strange-new-information-space

אילן קורא ותיק

הי אלי, הכתבה לא מבלבלת כלום. לניו זילנד יש מה שנקרא visitors visa וזו ויזה למי שרוצה להגיע למדינה ולשהות בה מעל שלושה חודשים (מתחת לשלושה חודשים יש NZeTA). כפי שכתבתי בתגובה קודמ... המשך קריאה

הי אלי,

הכתבה לא מבלבלת כלום. לניו זילנד יש מה שנקרא visitors visa וזו ויזה למי שרוצה להגיע למדינה ולשהות בה מעל שלושה חודשים (מתחת לשלושה חודשים יש NZeTA).

כפי שכתבתי בתגובה קודמת, הגשת visitors visa דורשת מילוי פרטים נוספים מה-NZeTA – ולא צריך לעשות הרבה כדי לנסות בעצמך. תבקש מחבר בגיל מילואים ללכת לאת ההגירה של ניו זילנד וללחוץ על "visitors visa" ולהתחיל למלא שם את הפרטים. אתה יכול גם לראות את כל השאלות הללו על השירות הצבאי ובאיזו יחידות שירתת וכו' בטופס הזה (היישר מאתר ההגירה של ניו זילנד):

https://www.immigration.govt.nz/documents/forms-and-guides/inz1200.pdf

ולבסוף, הכתבה ב"טיימס אוף איזראל" היא תרגום של הכתבה הזו בזמן ישראל. זה אפילו כתוב בתחתית הידיעה ב"טיימס אוף איזראל". חבל שאתה לא בודק לפני שאתה ממציא דברים. ככה מייצרים פייק.

https://www.timesofisrael.com/new-zealand-requires-israelis-to-disclose-idf-service-details-as-condition-for-entry/

תודה,

בירנית

שלום רותם, מרשים לראות את הרצון העז שלך להגן על ניו זילנד. פטריוטיות במיטבה. ועדיין, כמה תיקונים נדרשים עבורך: 1. הכתבה הזו, כאן, היא הכתבה המקורית. היא זו שתורגמה אחר כך ל"טיימס ... המשך קריאה

שלום רותם,

מרשים לראות את הרצון העז שלך להגן על ניו זילנד. פטריוטיות במיטבה. ועדיין, כמה תיקונים נדרשים עבורך:

1. הכתבה הזו, כאן, היא הכתבה המקורית. היא זו שתורגמה אחר כך ל"טיימס אוף איזראל". אתה גם יכול לראות זאת בתחתית הכתבה ב"טיימס אוף איזראל", שם כתוב זאת במפורש:

https://www.timesofisrael.com/new-zealand-requires-israelis-to-disclose-idf-service-details-as-condition-for-entry/

2. הגשת visitors visa דורשת מילוי פרטים נוספים מה-NZeTA – ולא צריך לעשות הרבה כדי לנסות בעצמך. תבקש מחבר בגיל מילואים ללכת לאת ההגירה של ניו זילנד וללחוץ על "visitors visa" ולהתחיל למלא שם את הפרטים.
אתה יכול גם לראות את כל השאלות הללו על השירות הצבאי ובאיזו יחידות שירתת וכו' בטופס הזה (היישר מאתר ההגירה של ניו זילנד):

https://www.immigration.govt.nz/documents/forms-and-guides/inz1200.pdf

3. אגב, ביקשנו ממישהו שיש לו אזרחות בולגרית בנוסף לאזרחות ישראלית. כשמילא בקשה כבולגרי, לא נדרש לענות על השאלון הנוסף. כשמילא בקשה כישראלי, נדרש גם נדרש.

תודה,

בירנית

הכתבה מבלבלת בין תהליכי בקשת תושבות שבה נדרש (מכל פונה בן כל לאום) מידע על עבר צבאי, לבין בקשת ויזת תייר בה אין כל התייחסות לכל האמור מעלה ואין סלקציה מוכוונת באמצעות טפסים בין הפונים ל... המשך קריאה

הכתבה מבלבלת בין תהליכי בקשת תושבות שבה נדרש (מכל פונה בן כל לאום) מידע על עבר צבאי, לבין בקשת ויזת תייר בה אין כל התייחסות לכל האמור מעלה ואין סלקציה מוכוונת באמצעות טפסים בין הפונים למיניהם. המידע בכתבה הוא חובבני ומתיימר, ללא בדיקת הטפסים והנהלים, אלא מפי השמועה (כתבה קודמת ב"טיימס אוף ישראל"). כך מייצרים פייק.

אם בקשתם בקשה לויזה אלקטרונית (NZETA ) אף אחד לא ישאל אתכם שום דבר על השירות הצבאי שלכם. בקשר לכותרת- קשקוש בלבוש ניו זילנד לא מבקשת לחשוף שום פרטים ואתם והשירות הצבאי שלכם ממש לא מעניי... המשך קריאה

אם בקשתם בקשה לויזה אלקטרונית (NZETA )
אף אחד לא ישאל אתכם שום דבר על השירות הצבאי שלכם.
בקשר לכותרת- קשקוש בלבוש
ניו זילנד לא מבקשת לחשוף שום פרטים ואתם והשירות הצבאי שלכם ממש לא מעניינים כאן אף אחד (חוץ מקומץ פסיכים שמנסים לעשות מעשים פופוליסטיים)
אם הכתב הנכבד שהעלה את הכתבה (המתורגמת) היה מדייק, היה אפשר פשוט להוריד את הפאניקה ולהבין שכל מי שמבקש ויזה (תייר,עבודה, תושבות וכו' ולא נזט"א שרלוונטית ל 95% מהמטיילים) לניו זילנד נדרש לענות על שאלות הקשורות לעברו הצבאי, ללא שום קשר למה שקורה בישראל עכשיו.
מי שיקרא עד הסוף יראה במו עיניו:
מבדיקה שערכנו בנתונים הסטטיסטיים של INZ עולה כי שיעור הדחיות לבקשות של ישראלים לכניסה לניו זילנד בזמן המלחמה (כ־4%) אינו גבוה באופן חריג ביחס לשיעור דחיות הכניסה של ישראלים בשנים קודמות או לדחיית אזרחים ממדינות מפותחות אחרות.
אני רוצה בהזדמנות זאת להודיע חד וחלק – אף אחד לא מחפש אתכם, לא רודף אחריכם וניו זילנד בטוחה מאוד למטיילים.
זה שיש כאן אחוז בודד של מוסלמים/ תומכי פלסטין.. לא אומר כלום. הם יכולים להפגין פעם בשבוע עם עצמם ולנופף בדגלים שלהם וזה בסדר. גם הצד הישראלי עושה זאת. אף אחד לא המציא את הגלגל. מי שמטייל לא רואה ולא שומע.. וגם אם כן אלו מקרים בודדים ונקודתיים.
בואו לטייל כאן, והשארו רגועים
תגובת משרד ההגירה הניו-זילנדי בעקבות פניה מהקהילה היהודית:
Quick reply from Erica Stanford's Immigration office:
Thank you for your email. I can assure you that there has been no change in New Zealand policy and a person serving in the IDF are not grounds to decline a request for a visa from an Israeli national.
In most instances, Israeli tourists travel to New Zealand on a visa-waiver agreement and are not required to apply for a visa. In instances where they are required to apply for a visa (for example, if they wish to come to New Zealand for more than 90 days) then there are additional grounds that they need to be able to satisfy (for example, showing sufficient connections to their country that we can have confidence they will leave New Zealand before their visa expires including about current employment, that they can financially support themselves etc).
We have been advised by Immigration New Zealand that in the instance that has been cited in the article that the person's visa application was not declined due to their service in the IDF but for other reasons. Immigration NZ has also contacted the Times of Israel requesting a correction to the story.
Like you, the Minister is concerned about the recent instigation of a "hotline" to report Israelis who are just trying to holiday in New Zealand and she supports the comments by the Human Rights Commission that such an approach contributes to social division.

בתור אחת ששהתה מעל לשנה וחצי בניו זילנד כתיירת עובדת, גם לפני המלחמה הייתה דרישה למלא פרטים על השירות הצבאי. זה לא משהו חדש. כל מדינה שמגישים אליה ויזה "מיוחדת" תבקש לדעת על שירות צבאי ... המשך קריאה

בתור אחת ששהתה מעל לשנה וחצי בניו זילנד כתיירת עובדת, גם לפני המלחמה הייתה דרישה למלא פרטים על השירות הצבאי. זה לא משהו חדש. כל מדינה שמגישים אליה ויזה "מיוחדת" תבקש לדעת על שירות צבאי שביצעתם במידה והיה כזה.
די לכותרות מפוצצות.
אגב, גם ממש ביקשו מסמך על תפקידים, אם אני זוכרת נכון וצירפתי להם ולא הייתה שום בעיה (כן היה כתוב שהייתי לוחמת).

עוד 490 מילים ו-11 תגובות
סגירה