JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הסיוע זורם לעזה תחת הפסקת האש, אבל העזרה לא מגיעה לכולם | זמן ישראל
משאיות הנושאות סיוע הומניטרי נכנסות לרצועת עזה במעבר רפיח, 26 בינואר 2025 (צילום: AP Photo/Amr Nabil)
AP Photo/Amr Nabil
משאיות הנושאות סיוע הומניטרי נכנסות לרצועת עזה במעבר רפיח, 26 בינואר 2025
"אנחנו צריכים חשמל ומחסה, ובינתיים השווקים מוצפים בשוקולד ובסיגריות"

הסיוע זורם לעזה תחת הפסקת האש, אבל העזרה לא מגיעה לכולם

כחלק מהסכם הפסקת האש, ישראל התחייבה לאפשר כניסת 600 משאיות סיוע ביום לעזה – גידול משמעותי בכמות ● לפי ההערכות הישראליות, לפחות 4,200 משאיות נכנסו לרצועה מדי שבוע מאז שהפסקת האש החלה ● אך ארגוני סיוע אומרים כי חלוקת הסיוע מורכבת בשל הכבישים ההרוסים, הבדיקות הביטחוניות שצה"ל מבצע על האספקה – והאיום מפצצות שלא התפוצצו

16 יום לאחר שהפסקת האש בין חמאס לישראל נכנסה לתוקף, סיוע הומניטרי זורם לרצועת עזה ומביא מעט הקלה לאזור הסובל מרעב, עקירה המונית והרס בעקבות 15 חודשי מלחמה. אך פלסטינים ועובדי סיוע אומרים שעדיין מדובר במאבק סיזיפי להבטיח שהעזרה תגיע לכולם.

כחלק מהסכם הפסקת האש, ישראל התחייבה לאפשר כניסת 600 משאיות סיוע ביום לעזה – גידול משמעותי בכמות. לפי ההערכות הישראליות, לפחות 4,200 משאיות נכנסו לרצועה מדי שבוע מאז שהפסקת האש החלה. אך ארגוני סיוע אומרים כי חלוקת הסיוע מורכבת בשל הכבישים ההרוסים, הבדיקות הביטחוניות שצה"ל מבצע על האספקה – והאיום מפצצות שלא התפוצצו.

ביום שבת, סמיר אבו הולי, בן 68, השגיח על נקודת חלוקת מזון בג'באליה, אזור בצפון עזה שנהרס כמעט לחלוטין במהלך מתקפות חוזרות ונשנות של צה"ל, כשהאחרונה שבהן ניתקה כמעט לחלוטין את הסיוע למשך יותר מחודש. "יש לי יותר מעשרה ילדים. כולם צריכים חלב ואוכל. לפני הפסקת האש, בקושי הצלחנו להשיג מזון", הוא אמר. "היום יש מעט הקלה".

סוכנות המזון המרכזית של האו"ם, תוכנית המזון העולמית (WFP), הודיעה כי בארבעת הימים הראשונים של הפסקת האש חילקה יותר מזון לפלסטינים בעזה מכפי שחילקה בממוצע במשך כל חודש של המלחמה

זרם מוגבר של סיוע

סוכנות המזון המרכזית של האו"ם, תוכנית המזון העולמית (WFP), הודיעה כי בארבעת הימים הראשונים של הפסקת האש חילקה יותר מזון לפלסטינים בעזה מכפי שחילקה בממוצע במשך כל חודש של המלחמה. מאז תחילת הפסקת האש, למעלה מ-32,000 טונות של סיוע נכנסו לעזה, כך מסרה הסוכנות בשבוע שעבר.

משאיות הנושאות סיוע הומניטרי נכנסות לרצועת עזה דרך מעבר כרם שלום, 22 בינואר 2025 (צילום: AP Photo/Jehad Alshrafi)
משאיות הנושאות סיוע הומניטרי נכנסות לרצועת עזה דרך מעבר כרם שלום, 22 בינואר 2025 (צילום: AP Photo/Jehad Alshrafi)

כעת, הסיוע נכנס דרך שני מעברים בצפון ומעבר אחד בדרום. סוכנויות סיוע דיווחו כי הן פותחות מאפיות ומחלקות חטיפי אנרגיה, וכי משטרת חמאס חזרה לרחובות כדי לסייע בשמירה על הסדר.

לפני הפסקת האש, ארגוני סיוע טענו כי אספקת הסיוע הייתה מסובכת בשל כנופיות חמושים שבזזו את המשאיות, תקיפות על עובדי סיוע, בדיקות ישראליות ממושכות וקשיים בתיאום עם מתפ"ש, הגוף הצבאי הישראלי האחראי על הסדרת הכנסת הסיוע. ישראל, מצדה, האשימה את האו"ם וארגוני הסיוע בכך שאינם מצליחים להעביר את הסיוע בתוך עזה לאחר שהוא כבר נכנס לרצועה.

כעת יש "רצון פוליטי לגרום לכל זה לעבוד", אומרת תניה הרי, מנכ"לית ארגון "גישה", הפועל למען חופש התנועה של פלסטינים. "מתפ"ש מזרז את המענה לבקשות תיאום. הוא מאפשר את הפעלתם של שני מעברים במקום מעבר אחד בצפון. הפסקת האש מאפשרת לכוחות חמאס לפעול בחופשיות כדי למנוע ביזה… והיעדר לחימה מאפשר לארגוני הסיוע לנוע באופן חופשי ובטוח.

"מתפ"ש מזרז את המענה לבקשות תיאום ומאפשר את הפעלתם של שני מעברים. הפסקת האש מאפשרת לכוחות חמאס לפעול בחופשיות כדי למנוע ביזה, והיעדר לחימה מאפשר לארגונים לנוע באופן חופשי ובטוח"

נדין ג'ומאע, צעירה מבורייג' שבמרכז עזה, אומרת שהסיוע אינו זמין באופן חופשי, והיא נאלצת לקנות מוצרים בשוק, שם הם נמכרים במחירים מופקעים. למרות שהמחירים יורדים, קמח וגז בישול עדיין עולים בערך פי שלושה מהמחיר שלפני המלחמה, לפי תוכנית המזון העולמית (WFP).

עזתים לוקחים חבילות סיוע הומניטרי באזור רפיח, בדרום הרצועה, 21 בינואר 2025 (צילום: Bashar TALEB / AFP)
עזתים לוקחים חבילות סיוע הומניטרי באזור רפיח, בדרום הרצועה, 21 בינואר 2025 (צילום: Bashar TALEB / AFP)

בני משפחתה של ג'ומאע מתקיימים בעיקר ממזון משומר זול. "אנחנו צריכים יותר אוכל, מים, מוצרים לבית, למטבח ולחדר הרחצה, וציוד לנשים", היא אמרה.

מוצפים בשוקולד במקום אוהלים

למרות שגורמים הומניטריים טוענים זה זמן רב שהדרך היעילה ביותר למנוע ספסרות היא להציף את עזה בסיוע, פלסטינים בצפון אומרים כי עד כה, זרם הסיוע רק חיזק גורמים מפוקפקים בשוק השחור. התושבים מתלוננים כי אוהלים כמעט שאינם נכנסים לעזה, בעוד שמוצרים לא חיוניים כמו שוקולד, אגוזים ומשקאות מוגזים מופיעים לפתע בשפע.

למרות שגורמים הומניטריים טוענים זה זמן רב שהדרך היעילה ביותר למנוע ספסרות היא להציף את עזה בסיוע, פלסטינים בצפון אומרים כי עד כה, זרם הסיוע רק חיזק גורמים מפוקפקים בשוק השחור

אחמד קמר, בן 34, שחזר להתגורר בהריסות ביתו בג'באליה, טוען שבאזור שלו הגיעו רק כמה עשרות משאיות סיוע. "מאות משפחות כאן ישנות בחוץ ובקור", אמר השבוע. "אנחנו צריכים חשמל ומחסה, ובינתיים השווקים מוצפים בשוקולד ובסיגריות".

למרות שעובדי סיוע אומרים כי תהליך הבדיקה הישראלי הואץ, הכנסת סוגים מסוימים של סיוע לעזה עדיין מהווה אתגר. חלק מהמוצרים מוגדרים כ"דו-שימושיים" ונאסרים לכניסה בשל חשש כי יוסטו לשימוש צבאי על ידי חמושים. חלק מבתי החולים ומתקני ההתפלה עדיין סובלים ממחסור בדלק. חמאס האשים אתמול (ראשון) את ישראל בעיכוב משלוחי ציוד רפואי ומכונות לשיקום.

אוהלים שהוקמו בשכונת שג'אעיה בעיר עזה, 22 בינואר 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
אוהלים שהוקמו בשכונת שג'אעיה בעיר עזה, 22 בינואר 2025 (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)

על פי רשימה שהופצה לארגוני סיוע על ידי מתפ"ש, מכשירי התפלה ואיסוף מים, יחידות אחסון, כלי עבודה, ערכות אוהלים, תנורים, בגדים עמידים במים וציוד לצוותי בניית מחסה דורשים "אישור מראש" לפני כניסתם לעזה. לעומת זאת, אוהלים גדולים, שקי שינה, שירותים ניידים, כריות חימום וחיסונים מורשים להיכנס לרצועה ללא אישור ישראלי.

"בעוד שהסיוע נכנס במספרים גדולים יותר, אנחנו גם יודעים שההגבלות על פריטים חיוניים עדיין נמשכות", אומרת סופי דריסקול, ראש מחלקת התקשורת של הוועד להצלה בינלאומית בשטחים הפלסטיניים.

מתפ"ש מכיר בכך שחלק מהפריטים נמצאים ברשימת השימוש הכפול אך טוען כי הם עדיין מאושרים לכניסה לאחר בדיקה. במתפ"ש ציינו כי אוהלים אינם נחשבים לדו-שימושיים, וישראל אפשרה הכנסת עשרות אלפים מהם לרצועה בשבועות האחרונים "ללא הגבלה".

מתפ"ש מכיר בכך שחלק מהפריטים נמצאים ברשימת השימוש הכפול אך טוען כי הם עדיין מאושרים לכניסה לאחר בדיקה. במתפ"ש ציינו כי אוהלים אינם נחשבים לדו-שימושיים

עוד נאמר כי ישראל האריכה את שעות פעילות המעברים ואפשרה תיקון כבישים בתוך עזה. "באשר לחלוקת הסיוע בתוך עזה, ישראל אינה שולטת על המצב בשטח", נמסר.

נערים פלסטינים רודפים אחרי משאית הנושאת סיוע הומניטרי ברפיח, בדרום רצועת עזה, 21 בינואר 2025 (צילום: AP Photo/Jehad Alshrafi)
נערים פלסטינים רודפים אחרי משאית הנושאת סיוע הומניטרי ברפיח, בדרום רצועת עזה, 21 בינואר 2025 (צילום: AP Photo/Jehad Alshrafi)

כבישים הרוסים, פצצות שלא התפוצצו

הכבישים בעזה נפגעו קשות מהלחימה, ושטחים רבים זרועים בפצצות שלא התפוצצו. האו"ם מעריך כי בין 5% ל-10% מכלל התחמושת שהוטלה על עזה לא התפוצצה, מה שהופך את השטח למסוכן עבור אזרחים ועובדי סיוע.

הכבישים בעזה נפגעו קשות מהלחימה, ושטחים רבים זרועים בפצצות שלא התפוצצו. האו"ם מעריך כי בין 5% ל-10% מכלל התחמושת שהוטלה על עזה לא התפוצצה

UNMAS, סוכנות האו"ם המטפלת בנטרול תחמושת שלא התפוצצה, מסרה כי מאז שהפסקת האש נכנסה לתוקף, שיירות סיוע ואזרחים דיווחו על מציאת פצצות מטוס גדולות, מרגמות ורימוני רובה.

עם שובם לבתיהם, פלסטינים רבים מתגוררים באזורים שבהם תשתית המים נהרסה לחלוטין. דבר זה מגביר את סכנת ההתייבשות ואת התפשטות המחלות בשל תנאי תברואה ירודים ומחסור בגישה לטיפול רפואי. מדבריו של ג'ונתן קריקס, ראש מחלקת התקשורת של יוניצ"ף ברצועת עזה, עולה תמונה קשה מהמציאות בשטח.

"הייתי על כביש שבו אלפי ילדים ומשפחות צעדו", סיפר מקריקס בדרום עזה. "ראיתי אותם בלי כלום. רק עם הבגדים שלגופם".

הכתבה הוכנה על ידי כתבת AP ג'וליה פרנקל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפי התאור אני מסיק שהכבישים ההרוסים והפצצות שלא התפוצצו הם אלו ששודדים את המשאיות באיומי נשק ומשבשים את חלוקת האספקה. ״משטרת חמאס חזרה לרחובות כדי לסייע בשמירה על הסדר.״ - לירות לאזרחי... המשך קריאה

לפי התאור אני מסיק שהכבישים ההרוסים והפצצות שלא התפוצצו הם אלו ששודדים את המשאיות באיומי נשק ומשבשים את חלוקת האספקה.

"משטרת חמאס חזרה לרחובות כדי לסייע בשמירה על הסדר." – לירות לאזרחים עזתים בברכיים זה כנראה נחשב שמירה על הסדר במונחים עזתים.

לכתבה המלאה עוד 940 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: ראש שב״כ הביע חששות מהטיית הבחירות והורה לארגון להתמקד בכך בתקופה הקרובה

שר החוץ של איראן: ידענו על ביקור נתניהו באמירויות, הם יתנו את הדין ● דוברו לשעבר של נתניהו אישר את קיום הביקור לאחר ההכחשה מטעם האמירויות ● פסגה אמריקאית סינית בבייג׳ינג; שי לטראמפ על השטיח האדום: כשאנחנו מתעמתים זה עם זה, שני הצדדים סובלים, טראמפ כינה את מקבילו ״מנהיג גדול וחבר״

לכל העדכונים עוד 3 עדכונים

חזבאללה מנסה להחזיר את ישראל למלכודת המשוואות

מאז הפסקת האש, חזבאללה מנסה לשקם את ההרתעה באמצעות ירי לעבר כוחות צה"ל והימנעות מירי על יישובים ● מבחינת ישראל, זו בדיוק הנקודה שבה צריך לעצור את חזרת "מדיניות המשוואות", לפני שההבלגה שוב תהפוך למגבלה אסטרטגית בגבול הצפוני ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 577 מילים

סוציולוגיה ומשפט בהתמודדות עם מיידי אבנים בגדה המערבית

לאחרונה פורסם כי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר בשיחה סגורה ביחס לפלסטינים מיידי אבנים, כי מדובר בטרור ואף הוסיף: "בשנת 2025 הרגנו 42 זורקי אבנים על כבישים".

בסטטיסטיקה של האלוף בלוט נכלל כנראה עאמר רביע, נער פלסטיני בן 14 ובעל אזרחות אמריקאית, שנהרג בשישה באפריל 2025 בעיירה תורמוסעיא. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוח הצבאי "זיהה שלושה מחבלים אשר יידו סלעים לעבר כביש מהיר עם רכבים אזרחיים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים שהיוו סכנה על האזרחים, חיסלו אחד מהם ופגעו בשני המחבלים הנוספים". אביו של הנער טען שנמצאו בגופו 11 פצעי ירי. ממצאי בדיקה או חקירה של האירוע טרם פורסמו.

אל"מ (מיל') ד"ר לירון ליבמן הוא חבר בקבוצת המחקר "תמרור-פוליטוגרפיה". הוא עו"ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית, ולשעבר ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 626 מילים
אמיר בן-דוד
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים

הקריאה ליהודי התפוצות לבוא הביתה היא תחמושת לאנטישמיות

"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים. 

*  *  *

מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 642 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות

ארדן משדר קריאות מצוקה

השגריר לשעבר חזר לארץ וגילה שראש הממשלה מטרפד לו כל תפקיד פנוי, כולל יו"ר התעשייה האווירית, בגלל קשריו עם ליברמן ● האיום המרומז להקים מפלגת ימין הוא בסך הכול ניסיון לסחוט שריון ברשימת הליכוד ● אבל המתנה הזו לא תגיע, וארדן צפוי למצוא את עצמו ממתין מחוץ למגרש עד שנתניהו יפסיד או יפרוש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 593 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.