JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שני בתי ספר בארץ הגיעו לעצמאות אנרגטית מלאה | זמן ישראל
פאנלים סולאריים על גג בית הספר "יעלים" באילת (צילום: טל אגסי)
טל אגסי
שני בתי ספר הגיעו לעצמאות אנרגטית מלאה

אילת וחבל אילות עושות בית ספר אנרגטי לכולם

שני בתי ספר באילת ובחבל אילות הם הראשונים בארץ שהפכו לעצמאיים אנרגטית ● לצד גגות המכוסים בפאנלים סולאריים, הם מצוידים במערכות אגירה המבטיחות אספקת חשמל גם במקרה של תרחיש עלטה ● באילת מקווים כי בתי הספר החלוציים יסמנו את הכיוון לכלל האזור, שכבר כיום מייצר בשעות היום את כל צריכת החשמל שלו מאנרגיית שמש

הילדים יושבים במעגל סביב המורה ניקול, כשמסך מגע ענק מקיף אותם. המסך מחולק למשבצות, כל אחת מוקדשת לנושא אחר, וכשמקישים עליה – מופיעה משימה או שאלה.

אני נזכר בכיתת הלימוד של ילדותי ומבין שאף על פי שמערכת החינוך מתמודדת עם אתגרים רבים, משהו בכל זאת השתנה. אז, כפי שכתב עלי מוהר, הייתה תמונה על הקיר. היום – יש לינק.

בחלל הדיגיטלי הזה לומדים תלמידי בית הספר "יעלים" באילת על הסביבה – מים, אקלים, אדמה ואנרגיה. הכוונה היא להנגיש את הנושאים בגובה העיניים. בית הספר מרושת במכשירי ניטור המודדים, בין היתר, את איכות האוויר בכיתות ואת כמות האנרגיה המיוצרת מהמערכות הסולאריות שעל הגגות.

בית הספר היסודי "יעלים", שממוקם בשכונה הוותיקה באילת, הוא אחד משני בתי הספר הראשונים בארץ שהגיעו לעצמאות אנרגטית מלאה. השני הוא "נוף אדום" שבו לומדים ילדי המועצה האזורית הסמוכה חבל אילות

הנתונים זמינים לילדים, שמוזמנים לחקור את סביבתם הקרובה. הילדים הבוגרים יותר, בכיתות ה'–ו', אומרת המורה ניקול, עפים על זה. אחרי שיתמחו בסביבתם הקרובה, בשאיפה, תתרחב סקרנותם אל העולם כולו.

בית הספר היסודי "יעלים", שממוקם בשכונה הוותיקה באילת, הוא אחד משני בתי הספר הראשונים בארץ שהגיעו לעצמאות אנרגטית מלאה. השני הוא "נוף אדום" שבו לומדים ילדי המועצה האזורית הסמוכה חבל אילות.

פאנלים סולאריים על גג בית הספר "נוף אדום" בחבל אילות (צילום: אלעד טופל)
פאנלים סולאריים על גג בית הספר "נוף אדום" בחבל אילות (צילום: אינטר מהנדסים בע"מ)

כל בתי הספר באילת מכוסים פאנלים סולאריים, כמו יותר ויותר מוסדות חינוך ברחבי הארץ, אבל רק ב"יעלים" ו"נוף אדום" הותקנה גם מערכת אגירה המאפשרת להם להיות בשעת הצורך "מנותקי רשת".

ברגעים היותר מפחידים של המלחמה בשנה האחרונה, בהם כיכבו תרחישי העלטה, היה ברור שמבנים שנהנים מעצמאות אנרגטית – שילוב של ייצור אנרגיה מהשמש ויכולת אגירה – הם הדבר החם הבא. במערכת החינוך של אילת ואילות זה כבר קורה.

"ייצור החשמל עובר את התחזית", אומר נעים, "יש בעיר קרינה חזקה מאוד. התחשיב שלנו מבוסס על 1,800 שעות שמש בשנה, אבל כל המערכות עוברות את זה"

בבית ספר "יעלים" מותקנות שלוש מערכות של פאנלים סולאריים בהיקף 210 קילוואט. אחת המערכות עשויה מפאנלים גמישים: "התקנו אותם על גג של מפעל הפיס", מצביע אבי נעים מהיחידה הסביבתית בעירייה על המבנה. "התברר שהקונסטרוקציה לא מספיק חזקה כדי להחזיק פאנלים כבדים. ראינו פאנלים גמישים על תחנת דלק והבנו שזה מה שאנחנו מחפשים".

מערכת נוספת מספקת הצללה לרחבה שמשתרעת בין שתי שורות של כיתות. בשניים מהפאנלים נראים סימני נזק ושברים – זה לא טיל ולא כטב"ם, כנראה תוצאה של מפגש עם כדור שנבעט בשעת משחק. "ייצור החשמל עובר את התחזית", אומר נעים, "יש בעיר קרינה חזקה מאוד. התחשיב שלנו מבוסס על 1,800 שעות שמש בשנה, אבל כל המערכות עוברות את זה".

סככת הסעות עם פאנלים סולאריים דו־צדדיים בבית ספר "נוף אדום" בחבל אילות (צילום: אלעד טופל)
סככת הסעות עם פאנלים סולאריים דו־צדדיים בבית ספר "נוף אדום" בחבל אילות (צילום: אלעד טופל)

בירכתי בית הספר, רחוק מהמולת הילדים, ניצבים שלושה ארונות נעולים. בתוך הארונות מתגלות שורות־שורות של סוללות ליתיום. נעים: "בשעות השיא המערכת מייצרת חשמל לבית הספר, והעודפים נאגרים כאן. אם החשמל נפסק, בית הספר יכול להמשיך לפעול עוד יממה. את החשמל שנאגר אנחנו מוכרים לחברת החשמל בשעות הערב שבהן התעריף בפסגה".

ב"נוף אדום" הלכו צעד נוסף, וסככת ההסעות – שעל הדרך מספקת צל לתלמידים שממתינים לאוטובוס – מחופה בפאנלים גם מצידה התחתון. מתברר שגם מהשיקוף של האור בקרקע ניתן להפיק אנרגיה בשעות מסוימות.

לפני כשנתיים אילת הוכנסה על ידי האיחוד לרשימה מכובדת של מאה ערים חכמות שמתוכננות לאפס את הפליטות עד 2030

העצמאות האנרגטית של בתי הספר החלוציים הושגה בסיוע מענקים נדיבים של האיחוד האירופי במסגרת "פרויקט ברלין", שבו מממן האיחוד הקמת מבני ציבור עצמאיים אנרגטית במדינות שונות. זה רק חלק מגשם הפינוקים לו זוכה אילת מצד האיחוד האירופי בשנים האחרונות.

לפני כשנתיים העיר הוכנסה על ידי האיחוד לרשימה מכובדת של מאה ערים חכמות שמתוכננות לאפס את הפליטות עד 2030. כדי שזה יקרה, החברים הנכבדים מאירופה יצטרכו לשפוך על רחובות אילת כמה אלפי עצים ושורה של קווי אוטובוס. בלי תחבורה ציבורית ראויה, שבילי אופניים וצל, אילת לא תוכל להיות עיר ירוקה באמת.

יחידות האגירה בבית ספר "יעלים" באילת (צילום: אסף אדמון)
יחידות לאגירת חשמל בבית ספר "יעלים" (צילום: אסף אדמון)

בכל הנוגע לאנרגיה, אילת בלי ספק נמצאת בשפיץ של ישראל: אילת וחבל אילות הן הרשויות הראשונות בארץ שמייצרות מהשמש את כל צריכת החשמל שלהן בשעות היום. זה קורה גם באדיבות השדות הסולאריים הנרחבים בערבה הדרומית, אחד מהם נראה מחלון המטוס בטרם הנחיתה בשדה התעופה רמון.

בזכות ההישג הזה, ובזכות ההסתערות של היחידה הסביבתית אילת־אילות על קולות קוראים של האיחוד האירופי, שלל תקציבים נחתו בעיר. במסגרת אחד הפרויקטים הוכרזה שכונת יעלים, שבה שוכן בית הספר, כ"שכונת אקלים", והמרחב הציבורי בה עבר מתיחת פנים משמעותית של יירוק והצללה.

במסגרת פרויקט אחר שמותנע עכשיו יתבצע פיילוט לצמצום זריקת ובזבוז המזון בשלושה מלונות גדולים בעיר.

בתי הספר "יעלים" ו"נוף אדום" הם הראשונים, אבל מעכשיו הם אמורים להיות הסטנדרט: העירייה החליטה שכל מבנה ציבור וכל בית ספר שייבנו מעכשיו יהיו מכוסים פאנלים סולאריים שיגובו במערכות אגירה

התמיכות מאירופה מאפשרות את ההשקעה, אבל בטווח הארוך מדובר בפרויקטים שמכניסים לעירייה לא מעט כסף. "הפאנלים הסולאריים מכניסים לנו כיום שלושה מיליון שקל בשנה, שמאפשרים לפנות תקציבים לדברים חיוניים בעיר", אומר אסף אדמון, מנהל היחידה הסביבתית אילת־אילות.

בתי הספר "יעלים" ו"נוף אדום" הם הראשונים, אבל מעכשיו הם אמורים להיות הסטנדרט: העירייה החליטה שכל מבנה ציבור וכל בית ספר שייבנו מעכשיו יהיו מכוסים פאנלים סולאריים שיגובו במערכות אגירה, אומר אדמון.

יחידות האגירה בבית ספר "יעלים" באילת (צילום: אסף אדמון)
יחידות לאגירת חשמל (צילום: אסף אדמון)

"יעלים" צמוד למרכז קהילתי, שגם בו מתכננים להתקין מערכות אגירה שיהפכו את כל המתחם ל"מרכז חוסן" שכונתי – כזה שבשעת מחסור בחשמל יוכל להציע מפלט אנרגטי לתושבי האזור.

בטווח הארוך, הכוונה היא להוציא את אילת כולה לעצמאות אנרגטית מלאה: היום העיר מספקת לעצמה את החשמל ביום, וכדי שזה יקרה גם בלילה היא צריכה להצטייד במערכות אגירה. זה לא זול ולא יקרה מייד, אבל אם ממילא האילתים מרגישים לפעמים שהם לא חלק ממדינת ישראל, בכל הנוגע לחשמל יש סיכוי שזה יהפוך למציאות מוקדם מכפי שנדמה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 849 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 30 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: גופמן שוחח עם מעורבים בפרשת הפעלת אלמקייס לפני עדותם בפני ועדת גרוניס

מלוני: איטליה מגנה את ההשתלטות על המשט ודורשת שחרור האזרחים האיטלקים ● 12 לוחמים נפצעו מפגיעת רחפן נפץ של חזבאללה בצפון הארץ, מצב שניים מהחיילים שנפגעו בינוני ומצב היתר קל ● באיראן מאיימים כי גם תקיפה קצרה של ארה״ב תוביל ל-"גל תקיפות ארוך וכואב" נגד יעדים אמריקאיים ● חזבאללה הפיל בדרום לבנון כלי טיס מאויש מרחוק עם טיל קרקע–אוויר

לכל העדכונים עוד 31 עדכונים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

ביחד בראשות בנט מתייצבת בראש הטבלה

איחוד בנט-לפיד מניב תוצאות, והמפלגה מזנקת ל-28 מנדטים ועוקפת את הליכוד ● איזנקוט שומר על כוחו למרות האיחוד - והצטרפותו למפלגת ביחד מקטינה את סך החלקים ● אולם שום תזוזה או איחוד לא משנה את מאזן הכוחות בין הקואליציה לאופוזיציה ● ואפילו פרישה של נתניהו לפני הבחירות - שאמנם תחליש משמעותית את הליכוד - לא מעבירה מצביעים מגוש הקואליציה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 389 מילים
אמיר בן-דוד

מדינה בורחת מבשורה

בזמן שברוב חלקי הארץ כבר התרגלו מחדש לשגרה הנעימה שבה אין צורך להיות דרוך כל הזמן על מנת להספיק להגיע למרחב המוגן הסמוך בעת אזעקה, בצפון נמשכים ימי המלחמה ● וגם: המתנחלים ממשיכים להתפרע ● השתלטות בלב ים ● העיניים עדיין על איראן ● ועידת השלום העממית נפתחת היום ● ועוד...

צה"ל תוקף בבינת ג'בייל בדרום לבנון - המראה מהצד הישראלי. 29 באפריל 2026 (צילום: אייל מרגולין/פלאש90)
אייל מרגולין/פלאש90

הפער בין רטוריקת ה"אחדות" לבין הדרת ערבים מהמרחב הפוליטי

ההכרזה של נפתלי בנט ויאיר לפיד על ריצה משותפת בבחירות 2026 תחת השם "ביחד" מבקשת לשדר ממלכתיות, אחריות ואחדות שורות. לכאורה, זהו ניסיון לייצר אלטרנטיבה שלטונית מגובשת. בפועל, נדמה כי מדובר בעוד חוליה בשרשרת ארוכה של נרמול הדרת האזרחים הערבים מהמרחב הפוליטי הלגיטימי.

הרגע המבהיר הגיע דווקא בשאלה ישירה במסיבת העיתונאים: האם תיתכן קואליציה עתידית עם מפלגה ערבית, בדומה לשותפות עם חבר הכנסת ויו"ר מפלגת רע"ם, מנסור עבאס, בממשלת השינוי.

ינאל ג׳בארין הוא איש תקשורת ופעיל פוליטי, מנהל המחלקה הציבורית בארגון יוזמות אברהם, ארגון משותף ערבי יהודי לקידום שוויון שותפות וחברה משותפת במדינה. תושב העיר אום אל פחם ופועל למדינה דמוקרטית שוויונית החותרת לשלום לכולם.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 687 מילים

תנופת אנטנות ביו"ש, סכנת חיים בנגב המנותק

בזמן שמשרד התקשורת מקדם פריסת תשתיות מואצת בגדה המערבית בגיבוי ממשלתי, בנגב ובפריפריה ממשיכים להתמודד עם אזורים ללא קליטה, שאף מתקשים לקבל התרעות חירום ● המעבר לדור 4 ו־5 החריף את הבעיה, והמחלוקת על המימון משאירה אותה ללא פתרון ● "זה החמיר בשנה האחרונה והגיע למצב שבו זה כבר נגע לחיי אדם"

לכתבה המלאה עוד 807 מילים

למקרה שפיספסת

המדריך הישראלי לחורבן בהסכמה - אנטומיה של שלטון האטד הנצחי

משל יותם (שופטים ט) הוא מן החריפים והמוכרים בין המשלים בתנ"ך, ולא במקרה הוא ממשיך להדהד גם מחוץ להקשרו ההיסטורי. המשל נותן את הדיאגנוזה הפוליטית הקרה, האכזרית והמדויקת ביותר שנכתבה אי-פעם על חברה המחליטה, בעיניים פקוחות ובנפש חפצה, על התאבדות קולקטיבית.

יותם לא היה רק פליט שנמלט מטבח שביצע אחיו; הוא היה האנליסט הראשון שזיהה את המכניקה של הריקבון הפוליטי, את הרגע שבו דבקות בהחלטה שגויה הופכת לטרגדיה – כאשר קוץ יבש הופך למלך.

ד"ר עופר חן הוא בוגר החוגים להיסטוריה, פילוסופיה ותלמוד ובעל פוסט דוקטורט במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. ספריו ומחקריו מקיפים נושאים רבים ומגוונים, החל מחקר המשיחיות היהודית, היסטוריה של המשפט הישראלי וכלה בספרות מודרנית ותולדות ההלכה. משמש כחוקר במכון לחקר התפוצות באוניברסיטת תל אביב. חבר אגודת הסופרים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 673 מילים

חמאס הפסיד בקלפי לרשימות המזוהות עם הפת"ח ולטכנוקרטים, אך הוכיח שליטה מלאה מאחורי הקלעים ● במקביל, השיחות על פירוק הנשק מקרטעות, ישראל מגבירה בהדרגה את הלחץ הצבאי, והנהגת הארגון מתלבטת בין קו ניצי לפרגמטי ● ברקע מרחפת גם אפשרות לכפיית חזרת הרשות הפלסטינית לעזה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 630 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

המאבק על הגיוס עובר לכיס של התורמים

שליחת תלמידים להפגנה מול בית הקמצ"ר שהידרדרה לפריצה לחצר, מציפה את הסתירה בין אכיפת חובת הגיוס לבין הטבות המס למוסדות החרדיים ● עמדת היועמ"שית בעתירת "ישראל חופשית" מאותתת כי בג"ץ עשוי להתערב במנגנון סעיף 46 ● לפי שעה, המערכת הפוליטית החרדית נותרת כמעט לבדה במאבק על מקורות הכוח שלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 821 מילים

השלום כתוכנית עבודה

לקראת ועידת השלום העממית שתתכנס מחר בתל אביב, מומחים, אנשי ביטחון ופעילי שטח משרטטים מפות דרכים מעשיות לשינוי המציאות ● משיתוף פעולה אזורי ופירוז עזה, דרך המאבק בסיפוח והוכחת היתכנות פתרון שתי המדינות, ועד לשימוש בפסולת כמנוע לשותפות ● כי הסטטוס-קוו אינו גזירת גורל

לכתבה המלאה עוד 3,344 מילים ו-1 תגובות

שנה אחרי שרפת הענק שהשתוללה ביום העצמאות, פארק קנדה עדיין סגור לקהל על אף מאמצי השיקום של קק"ל ● המראה אפוקליפטי: מדרונות שלמים של עצים מפוחמים שעלולים ליפול בכל רגע ● במהלך השרפה התפוצצו מוקשים ירדניים בחלקות שבשולי הפארק, ורק השבוע הושגה הסכמה על פינויים ● "אם הייתי יכול לבחור איזה יער יישרף, הייתי בוחר יער אחר"

לכתבה המלאה עוד 1,116 מילים

בג"ץ משנה כיוון ומשרטט את הדרך לוועדת חקירה

חיוב הממשלה לעדכן בתוך חודשיים על מתווה לחקר אירועי 7 באוקטובר מסמן שינוי כיוון זהיר בגישת בג"ץ ● השופטים מכירים בקושי המשפטי שבאי־הקמת ועדת חקירה לצד תקדימיות ההתערבות והקושי בגיבוש סעד אופרטיבי ● המסר: הסמכות להתערב קיימת, אך מתחם ההתערבות מצומצם ונדיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 902 מילים

ביחד? איזנקוט מטרפד את האיחוד שהוא עצמו יזם

איזנקוט, שדחף במשך חודשים לאיחוד עם בנט ולפיד, מסרב להסתפק במקום השני ודורש להוביל את הרשימה ● הוא וגנץ טוענים שהחיבור דווקא גורע קולות ואינו מקרב את הגוש לשלטון ● מנגד, בנט ולפיד ממשיכים להאמין שהאיחוד יביא למהפך, אך נאלצים להתמודד עם בניית רשימה שתכריע גורלות ותחשוף מתחים פנימיים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 644 מילים

שעון החול של טראמפ

כיום קיים פער חסר תקדים בין סוחרי החוזים העתידיים בנפט לבין המציאות בשטח ● בעוד "מחיר הנייר" בבורסה נותר יציב יחסית, בתי הזיקוק כבר משלמים פרמיות ענק בניסיון נואש לשרוד את המחסור הפיזי שנוצר ● אנליסטים מזהירים כי זהו רק פרומו למה שמצפה לנו בחודשים הקרובים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 878 מילים

הבחירות הקרובות להנהגת חמאס יקבעו את גורלה של רצועת עזה

ארגון הטרור נערך לבחור מנהיג חדש לראשונה מאז חיסולו של יחיא סנוואר, כאשר שני המועמדים המובילים מושכים לכיוונים מנוגדים לחלוטין: המשך הלחימה כדי לשמר את האחיזה ברצועה, או ויתור אסטרטגי בשטח בתמורה להבטחת הישרדות הארגון

לכתבה המלאה עוד 2,298 מילים

יותר משני שלישים ממצביעי גוש השינוי תומכים בחבירת איזנקוט לבנט ולפיד במסגרת "ביחד", אך בסביבתו נשמעת הסתייגות מהמהלך ● הסקרים מצביעים על יתרון למפלגה מאוחדת, אך ללא שינוי במפת הגושים ● לפי שעה, הקמת ממשלת השינוי נותרת תלויה ברע"ם ● בתוך כך, האיחוד דוחק את הנשים מחוץ לצמרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 778 מילים ו-1 תגובות

חזבאללה כופה משוואה חדשה על ישראל בלבנון

על רקע פעילות חזבאללה, צה"ל ביקש כבר במוצאי שבת להגיב בעוצמה, אך ראש הממשלה אישר לתקוף בבעלבכ רק לאחר שיגור הכטב"מים לצפון ● בשטח הכוחות חשופים לרחפני סיב אופטי שקשה ליירט ● במקביל חזבאללה אוכף את הפסקת האש באש – ומקצין את הרטוריקה ● החשש: ניסיון לכפות משוואה חדשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 644 מילים

ישראל שוב מתייבשת

17 שנה אחרי קמפיין הפרצופים הסדוקים של רננה רז, רשות המים עשויה להעלות בקרוב קמפיין חדש לחיסכון במים ● אחרי שנת בצורת קשה ועוד שנה חלשה בצפון יש מומחים שקוראים להטיל מס בצורת, אבל הסיכוי שזה יקרה קלוש ● אחרי שנים שההתפלה שווקה כפתרון קסם, רוב הציבור כלל לא מודע לכך שישראל מצויה במשבר מים

לכתבה המלאה עוד 1,130 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.