אומרים "משנה מקום משנה מזל", אבל במקרה שלנו – משנה מקום משנה חברים. ומעשה שהיה, כך היה. מדי יום ראשון יש לאבי, משה ולי, שותפיי לתסכית, ישיבת מערכת באחד מבתי הקפה בתל אביב. על כוס קפה ועוגה אנו דנים בנתוני ההאזנה של התסכית שלנו ומתכננים מה מקליטים ביום רביעי.
באחת הפעמים נאלצנו לעבור לבית קפה אחר מרוחק קמעה. הגענו בשעת בוקר מוקדמת לבית הקפה, התיישבנו לנו בנוחות ליד הבריסטה הצעיר, הזמנו את הקפה הקבוע והתחלנו בדיונים. כבר כשהתיישבנו, הבחנו כי לידינו יושבת חבורה עליזה של זקנים, בראש השולחן ישבה לה גברת בגיל גבורות והקריאה שיר לחבורה סביבה.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
למונח "תרבות" יש משמעויות רבות ומגוונות. ניתן להגדירו כמכלול תפיסות, אמונות וערכים המייחדים קבוצה מסוימת. אך מעבר לכך, התרבות כוללת גם את הידע, הסמלים והמשמעויות המגולמות באמצעי המדיה השונים, כגון ספרים, מוזיקה, תיאטרון, קולנוע, טלוויזיה ואפילו המדיה הדיגיטלית המתפתחת.
התרבות אינה רק דרך ביטוי אומנותית או אינטלקטואלית – היא השפה שבאמצעותה בני האדם מבינים את עולמם, יוצרים זהות אישית וקולקטיבית, ומנהלים דיאלוג עם חוויות חייהם.
ד״ר אלדד שידלובסקי הוא ראש החוג בפועל לכלכלה ושוק ההון במכללת אשקלון, לשעבר ראש אגף כלכלה ומחקר במשרד האוצר. פרסם לאחרונה ספר ״שיחות על לוינס עם הרב דניאל אפשטיין״.
המהפכה המשפטית היא הכרח. היא נובעת מהצורך החיוני להתאים את סוג המשטר להשגת היעד – סיפוח שטחים. אי אפשר להשיג את המטרה הזאת בלי לנטרל את בג"ץ ו"בצלם", לעקר את מוסדות אכיפת החוק והמנגנונים הדמוקרטים ולהטיל פיקוח על החשיבה.
השלב לריבונות בשטחים חייב לעבור כשהדמוקרטיה אינה מהווה עוד עצם בגרון. ראוי לבלום את האנרכיה שהדמוקרטיה מייצרת כחטוטרת טורדנית המכשילה את גאולת הארץ. בנימין נתניהו השרדן הבלתי נלאה הפנים שהדבר עולה בקנה אחד עם שמירת שלטונו.
משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
נושא הבדידות הוא מורכב מאוד וקשה . אנחנו הזקנים , כמו שדפנה אוהבת לכנות אותנו, מגיעים לגיל השלישי מרקעים שונים מניסיון חיים שונה ומצב חברתי ומשפחתי שונה. גם ההבדלים בין המינים משפיעים על הפתרונות לבדידות. לכן קשה לתת פיתרון אחד נכון וטוב לבעיה הזו. פרלמנטים הם פיתרון טוב לרבים . "קבוצות עיניין" כמו זקני הים שפגשנו בקפה שלנו בצפון הישן גם הם פיתרון טוב. הכי חשוב זה להגיע למספר רב של בני הגיל השלישי גם אלה שטוענים שהם "אינם בודדים"ולהביא אותם למסגרות חברתיות פורמליות ויבלתי פורמליות כדי שיהיה להם חיים חברתיים שייטיבו את זיקנתם
נושא הבדידות, הוא אכן נושא כבד מנשוא. פרלמנט כמו הפרלמנט של הים, יכול להציל נפשות. השאלה היא איך מנגישים את הפרלמנטים והמרכזים הקהילתיים לאנשים בודדים. איך מאתרים את האנשים הבודדים וגורמים להם לצאת מהבית. פה צריך את רשויות הרווחה שיעשו את העבודה הזאת. צריך רק להוציא את האנשים הבודדים מהבית.
גם לנו כאנשים פרטיים, יש את החובה לאתר אנשים בודדים בסביבת מגורינו ולהציע להם את המסגרות האלה. כמו שאמרתי, זה מציל חיים ומאריך חיים.
תודה לך דפנה שאת מפנה זרקור לנושא חשוב זה