JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שלומית טנא: עודד ליפשיץ ז"ל - פורץ דרך בעיתונות הקיבוצית | זמן ישראל

עודד ליפשיץ ז"ל - פורץ דרך בעיתונות הקיבוצית

עודד ליפשיץ (צילום: עמירם אורן)
עמירם אורן
עודד ליפשיץ

"עודד נלחם למען פלסטינים והם בגדו בו והורידו אותו שאולה" אמרה יוכבד (יוכקה) ליפשיץ, רעייתו של החטוף החלל עודד ליפשיץ, ששוביו רצחו אותו והוא הוחזר השבוע לקיבוצו, ניר עוז.

התקשורת הרבתה לספר על מעקביו העקביים למען השלום ונגד נישול הבדואים בפתחת רפיח. על לוחמנותו למען אמת, צדק ומימוש זכויות אדם. על מאבקיו למען שכניו הפלסטינים שמעבר לגדר. הוא היה לוקח חולים לטיפול בבתי-חולים בישראל במסגרת העמותה "בדרך להחלמה". סופר גם על היותו דמות מרכזית בקיבוץ הנגבי הקטן. עודד היה בין מייסדיו.

התקשורת הרבתה לספר על מעקביו העקביים של ליפשיץ למען השלום ונגד נישול הבדואים בפתחת רפיח. על לוחמנותו למען אמת, צדק ומימוש זכויות אדם. על מאבקיו למען שכניו הפלסטינים שמעבר לגדר

אני מבקשת להזכיר כאן פן נוסף וייחודי בקריירה העשירה של עודד שאינו מוכר לציבור הרחב, גם לא לצעירי הקיבוצים. עודד היה פורץ דרך ממש בעיתונות הקיבוצית בשנות ה-80 של המאה הקודמת. ממובילי המאבק לחופש הביטוי, לשקיפות המידע ולדיווח מלא בלי מורא ובלי משוא פנים. כבר כתבתי על כך משהו בימים הראשונים לאחר ה-7 באוקטובר, כאשר נודע לי על חטיפתו.

עודד ליפשיץ התחיל בעבודה עיתונאית רצופה, ביומון "על המשמר" המנוח של מפלגת מפ"ם וקיבוצי השומר הצעיר, לאחר שכבר חצה את גיל 40. לאחר שהעיתון נסגר, בשנת 1995, הוא המשיך את עבודתו העיתונאית במסגרת המוסף הקיבוצי "הדף הירוק". בשנים האחרונות הוא פרסם טורים מבריקים בעמודי הדעות של עיתון "הארץ".

לעבודתו העיתונאית קדמה קריירה קיבוצית רבגונית. הוא כיהן בקיבוצו בכל התפקידים המרכזיים: היה מזכיר קיבוץ, גזבר ומרכז משק. היה גם חקלאי ולמד מנהל עסקים. הדריך את אנשי הקיבוץ הצעיר כרם-שלום.

המאבקים הרצופים אפיינו גם את התנהלותו של עודד כעיתונאי. הוא הרבה לפרסם רשימות פובליציסטיות מבריקות על נושאי פוליטיקה ואידיאולוגיה, חברה וקיבוץ, ותחקירים מעמיקים על הסתבכויות ופשלות של הממסד הכלכלי הקיבוצי ושל המפעלים האזוריים שבשליטת הקיבוצים.

תחקיריו התבססו על איסוף מידע נרחב ועל נתונים סטטיסטיים. סגנונו היה חד, שנון, ענייני. הוא שלל את הגישה שרווחה בקיבוצים עד לסוף שנות השמונים של המאה הקודמת, אשר לפיה אין להוציא החוצה, לעיתונות החיצונית הנפוצה, את הכביסה הפנימית של משפחת הקיבוץ. שמוטב להתבצר בגישת "הכול נשאר במשפחה".

פן נוסף וייחודי בקריירה העשירה שלו – עודד היה פורץ דרך ממש בעיתונות הקיבוצית בשנות ה-80 של המאה הקודמת. ממובילי המאבק לחופש הביטוי, לשקיפות המידע ולדיווח מלא בלי מורא ובלי משוא פנים

יעקב חזן הישיש ממשמר העמק, איש "ההנהגה ההיסטורית" של מפלגת מפ"ם ותנועת הקיבוץ הארצי אמר בפורום קיבוצי פומבי: "עודד ליפשיץ לא אוהב מספיק את התנועה". הוא קבע גם שבעיתונות קיבוצית "אסור לכתוב דברים שחברי קיבוצים יתביישו לקרוא". והיו צעירים מרדנים אשר קראו לעיתונות הקיבוצית דאז בשם "פרבדה" ("האמת" ברוסית) כשם ביטאונה ושופרה של המפלגה הקומוניסטית בברית המועצות.

עורכי "על המשמר" אמנם לא נדרשו לשלוח את עודד ליפשיץ הביתה, אבל בכירים בתנועה הקיבוצית לחצו עליהם "שיפעלו לריסונו". ארגונים כלכליים קיבוציים אף איימו על "על המשמר" במניעת מודעות.

עודד לא נבהל מהעימותים התכופים עם הממסד הקיבוצי. הוא שמר על פרופורציות ונמנע מהתלהמות. ואף דיבר באותה תקופה על תהליך איטי של היפתחות לתקשורת ביקורתית ואמינה.

"מתחילים להבין", אמר לי בראיון, "שאין פרות קדושות. שאהבה בסיסית של עיתונאי לתנועה הקיבוצית לא צריכה לחסום מידע". עודד ועיתונאים ספורים נוספים, בהיותם בגילאי השלושים והארבעים שלהם, שברו מסורת ארוכה של סגנון עיתונאי קיבוצי, חיובי, כמעט לטפני. סגנונם של "אנשים שלנו" הפונים אל משפחת הקיבוץ. היום זה נראה כהתפרצות לדלת פתוחה. אך אז התנהלותם הייתה נועזת למדי.

עורכי "על המשמר" אמנם לא נדרשו לשלוח את עודד ליפשיץ הביתה, אבל בכירים בתנועה הקיבוצית לחצו עליהם "שיפעלו לריסונו". ארגונים כלכליים קיבוציים אף איימו על "על המשמר" במניעת מודעות

קשה להיות לאורך זמן בעל טור עיתונאי שבועי. בעלי טורים ותיקים רבים מתקשים לשמור על רעננות כתיבתם. להאיר תמיד זוויות ועובדות חדשות בלי לטרחן ובלי למחזר את עצמם. בטורי הדעה השבועיים של עודד מצאתי תמיד חידושים, עובדות ותובנות חדשות. אמרתי לו פעם שבעיניי זה מעורר השתאות. תגובתו הפתיעה אותי.

"טור אחד בשבוע", אמר, "לא מספיק לי כדי לבטא את כל מה שיש לי לומר". כל כך קודח היה ראשו, כל כך מלא וגדוש.

*  *  *

עודד ליפשיץ טיפל, כאמור, בעט מושחזת בממסד הכלכלי של התנועות הקיבוציות. עם זאת, הוא שמר ביושר על פרופורציות ונמנע מלגלוש לתיאורים פופוליסטיים על השתלטות השחיתות.

פרשיות כלכליות שבהן הסתבכו התנועות הקיבוציות גררו גל שמועות על חיי דולצ"ה ויטה שמנהלים בכירי כלכלה קיבוצניקים בעיר הגדולה. חברים מהשורה הצביעו בזעם על סממני יוקרה וסטטוס מנקרי עיניים שבהם מתהדרים מנהלים. נשמעו רינונים על מעופפים בקפיצות דילוגים לחו"ל, על בכיר שהוא חבר "מועדון הבריאות" בהילטון ונוסע במוניות ספיישל מתל-אביב לביתו שבצפון. לשכות מנהלים מפוארות ופגישות עסקים במסעדות יוקרה אף הן נחשבו לצרימה "לא קיבוצית".

עודד ליפשיץ טיפל, כאמור, בעט מושחזת בממסד הכלכלי של התנועות הקיבוציות. עם זאת, הוא שמר ביושר על פרופורציות ונמנע מלגלוש לתיאורים פופוליסטיים על השתלטות השחיתות

באותה תקופה, ב-1986, פרסמתי ב"ידיעות אחרונות" כתבה על "הפעילים" – זה כינויים של קיבוצניקים שיוצאים למשך מספר שנים למלא תפקידים במוסדות התנועה בעיר. עודד ליפשיץ היה בין המרואיינים שצוטטו באותה כתבה. הוא ביקש לשמור על פרופורציות ולרסן את השמועות.

"רוב הבכירים הקיבוצניקים", העיד ליפשיץ, "שומרים על סגנון חיים צנוע ועל נורמות קיבוציות. לשכות סטייל 'דאלאס' אפשר למצוא רק אצל מנהלי המפעלים האזוריים. דאלאס, להזכירכם, הייתה סדרת טלוויזיה פופולרית שגיבוריה היו בני משפחת אילי נפט עתירי ממון.

"כך, למשל", הוסיף עודד, "המשרדים התל-אביביים של 'משקי הנגב' יותר מפוארים מהלשכה של מנהל 'כור'. אבל יש פער ניכר בין הפשטות וסגנון החיים הצנוע של רוב הפעילים הקיבוצניקים לבין הסגנון של עמיתיהם, בכירי המפעלים האזוריים. הסיבה לפער הזה ברורה, המפעלים האזוריים לא כפופים לפיקוח ציבורי הדוק. ואילו הפעילים במוסדות התנועה בעיר יושבים בתוך עמם. במשרדיהם אין שום סממן של לשכות מנהלים".

ואכן הכרתי היטב באותה תקופה את בית הקיבוץ הארצי בתל-אביב וכן גם את משרדי התק"ם, התנועה הקיבוצית המאוחדת. חדרים קטנים, כל הדלתות פתוחות. מול הדלת הפתוחה של מחלקת הכלכלה יושבים אנשי מחלקת החברה או המחלקה לחינוך.

האווירה במשרדי התק"ם משפחתית-קיבוצניקית ובלתי אמצעית. רכזי משק, מזכירים, גזברים, נכנסים בטבעיות אל רכזי מחלקות. לא תמיד הם מציגים את עצמם בשמם. די שיאמרו "אני מסאסא" או "אני מניר-עוז".

ב-1986, פרסמתי כתבה על "הפעילים" – כינויים של קיבוצניקים שיוצאים לכמה שנים למלא תפקידים במוסדות התנועה בעיר. ליפשיץ, שהיה בין המרואיינים, ביקש לרסן את השמועות

אילו עודד היה זוכה לחזור חי משביו, הוא היה ודאי כדרכו שוב יוצא למאבק. ועל כך כתב ב"ידיעות אחרונות" נחום ברנע, חברו הקרוב שהכיר היטב את עודד:

"הוא היה מתגייס בכל כוחו למאבק לשחרור החטופים…הוא לא היה מרפה עד שאחרון החטופים היה חוזר הביתה".

שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 995 מילים
כל הזמן // שבת, 30 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

צללים, גלימות ואקסטזה קתולית

בגלריה הלאומית בלונדון עלתה החודש תערוכה של אחד מגדול ציירי תור הזהב הספרדי ● בין קדושים מעונים שמתלבשים כמו דוגמני צמרת ועד ללימונים הכי משכנעים בתולדות האומנות, פרצ'סקו דה סורבראן מתגלה כגאון שצייר את האמונה – אך הלב שלו היה בכלל באופנה

לכתבה המלאה עוד 1,476 מילים

בינה מלאכותית, רגשות אמיתיים

בימים האחרונים עורר ראש הממשלה בנימין נתניהו סערה ציבורית לאחר ששיתף סרטון תחת הכותרת "ביביסט, לא חצי בן אדם". הסרטון מציג סצנה משפחתית הבנויה כפרודיה על "יציאה מהארון": בן צעיר מתיישב מול הוריו, והם מבטיחים לו שיאהבו אותו בכל מקרה. אלא שהגילוי הדרמטי אינו נטייה מינית אלא זהות פוליטית: "אני ימני. אני ביביסט".

מכאן מתגלגלת הסצנה לתגובה מבוהלת של המשפחה הליברלית כביכול, שמתקשה ליישב בין דמותו של הבן המשכיל, עובד ההייטק וקורא הספרים, לבין האפשרות שהוא תומך בנתניהו. הסרטון הפוליטי והבוטה טוען, שבישראל קיימים "ביביסטים בארון", אנשים שמסתירים את עמדתם מפני סביבה חברתית, מקצועית ותרבותית שמביטה בהם בבוז.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות: 1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור. 2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת... המשך קריאה

מעניין כתרגיל וכחו ר למחשבה, אך לטעמי ראוי להוסיף לכל אחד מהכלים שתי משימות מקדימות:
1. "לצפות" בסרטון שבו מדובר ושאליו מתייחס הטור.
2. להגדיר מהו "ביביסט" (לפחות באחת מהתגובות שמתייחסת לכל "ימני" באשר הוא).

לפוסט המלא עוד 1,259 מילים ו-1 תגובות

השבוע התברר סופית שאף אחת ממטרות המלחמה לא הושגה

שלושה חודשים למלחמת איראן השנייה, ואף אחת מהמטרות שהוצבו בתחילתה לא הושגה במלואה ● חזבאללה קורא להפלת הממשלה הלבנונית, הלחימה בדרום לבנון הולכת ומתגברת ● ארדואן מרסק את האופוזיציה ומעצב אותה מחדש ● והשבוע ב-1946: ירדן הופכת למדינה עצמאית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 1,186 מילים
אמיר בן-דוד

סיפור לשבת דו-קרב

ב-1971 יצא למסכים סרט מינורי של במאי צעיר ולא מוכר, שזה היה סרטו העלילתי הראשון. שמו של הבמאי היה סטיבן שפילברג. ככל שהסרט, שצולם בשלושה עשר יום בלבד, נחשב מינורי, עדיין הוא צבר מוניטין ונעשה מוכר וידוע. 

עד כדי כך היה הסרט מוצלח, עד שמבקרי קולנוע היללו את הבמאי הצעיר שהפך סרט בתקציב זעום לאחד מסרטי האקשן המותחים של תקופתו. אני לא ממש זוכר אם מישהו מהמבקרים ניבא לבמאי הסרט הזה עתיד גדול.

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,133 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
בֶּן גְּבִיר 303

הגיע הזמן שפוליטיקאים יפסיקו להישאל אם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם המפלגות הערביות ויעומתו עם השאלה הקיומית החשובה באמת: האם הם מתחייבים לא להיכנס לממשלה עם איתמר בן גביר

לכתבה המלאה עוד 835 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

מלחמת האזרחים של גולי איראן

קונגרס חירות איראן (IFC) התכנס לאחרונה בלונדון במטרה ליצור חזית אחידה נגד ממשל האייתוללות, אך נתקל באלימות מצד תומכי השאה לשעבר שהולכים ומקצינים ● כעת, חברי הארגון מנסים לנווט בין פלגים מסוכסכים, להקים "ממשלה" חלופית, לשמור על מרחק בטוח מישראל ולזכות באמונו של העם האיראני בדרך להפלת המשטר

לכתבה המלאה עוד 2,328 מילים

התסבוכת הפלילית של רומן גופמן

מסמך הראיות שהגישה היועמ"שית לבג"ץ מוכיח מעבר לכל ספק כי המועמד לראשות המוסד שיקר בפרשת הפעלתו של אורי אלמקייס - ומניח תשתית מספקת לחקירה פלילית על שיבוש מהלכי משפט ● הנזק שגופמן גרם חמור לא פחות - ואולי אף יותר - מהנזק שגרמה הפצ"רית לשעבר ● גורלו לא צריך להיות לא שונה מגורלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

נתניהו רוצה ניצחון מוחלט על רשימת הליכוד לכנסת

הפחד מנציגי המחוזות העלה אצל נתניהו רעיון ישן של הקמת ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה לכנסת ● בפגישה בלשכתו הוא עשה "כיפה אדומה" לשרים הבכירים כשהביא ראשי ערים שדרשו להעניק לו שליטה כמעט מוחלטת באמצעות שריונים ● הבכירים שחוששים לאבד את כוחם מתנגדים בתוקף, אבל נראה שבסוף ראש הממשלה יכופף שוב את המפלגה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 774 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

רוב המצביעים - ואפילו בגוש הקואליציה - מתנגדים לישיבה עם המפלגות החרדיות

גם מצביעי הימין מאבדים סבלנות כלפי השותפות עם ש"ס ויהדות התורה, כאשר רוב בוחרי עוצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדים לקואליציה איתן - כך עולה מסקר חדש שערך יוסי טאטיקה ● במקביל, מגמת ההתחזקות של איזנקוט נמשכת ומפלגת ישר מזנקת לשיא של 18 מנדטים ● ואילו איחוד אפשרי של המפלגות הערביות עלול לטרוף שוב את הקלפים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 503 מילים ו-2 תגובות

עיניים עצומות לרווחה

ריאיון טענה מפוקפקת של תקיפה מינית באמצעות כלב אפשרה לישראלים לפטור בשאט נפש את תחקיר "הניו יורק טיימס" על אלימות מינית נגד אסירים פלסטינים ● עו"ד שרי בשי, מנכ"לית הוועד נגד עינויים - ומי שסיפקה לכתב העיתון חלק מהעדויות - עומדת מאחורי הטענות הקשות ומסבירה מה קרה לנו מאז השבעה באוקטובר ● "אין תרבות שמענה, יש כוח שמענה. וכשנותנים לאנשים כוח בלתי מרוסן, הם תמיד ינצלו אותו לרעה"

לכתבה המלאה עוד 4,124 מילים

גפני גילה את הפמיניזם כשצריך להציל את הפטור מגיוס

חוק המעונות הוא לא מאבק על נשים חרדיות אלא עוד פרק במלחמת ההתשה של המפלגות החרדיות נגד שירות ושוויון ● גפני עטף את פטור הגיוס באריזה פמיניסטית, יהדות התורה השתמשה בוועדת חקירה ממלכתית כקלף מיקוח, והליכוד שוב הוכיח שאין לו קו אדום כשמדובר בהישרדות הקואליציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 688 מילים

מלכודת הדבש האיראנית

המשטר באיראן לא נפל ולא השתנה: הוא נותר כוחני ותאב נקם ● חילופי האש במפרץ בוחנים את גבולות הפסקת האש, אבל המטרה המיידית של טהרן היא כסף: לנצל את רצונו של טראמפ בשקט עד אחרי המונדיאל כדי לשחרר מיליארדים מוקפאים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.