JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אורי ארליך: 51% מבני הנוער שונאים ערבים - הם לומדים את זה בבית ספר | זמן ישראל

51% מבני הנוער שונאים ערבים - הם לומדים את זה בבית ספר

יותר ממחצית מבני הנוער היהודים בישראל מדווחים כי הם שונאים ערבים – כך עולה מסקר של מרכז אקורד שפורסם לאחרונה. כרבע מהמשיבים סבורים שיש להחרים עסקים בבעלות ערבית, וכרבע תומכים בהפרדה בין יהודים וערבים במרחב הציבורי.

הנתונים מחרידים, אך אינם מפתיעים: הם תוצאה ישירה של חינוך מתמשך, שנחשף לעין כל מדי שנה במצעד הדגלים ברובע המוסלמי בירושלים — מצעד גזעני ואלים שלא מעט בתי ספר לוקחים בו חלק במסגרת של פעילות חינוכית מאורגנת.

נתוני שנאת ערבים בקרב נוער יהודי מחרידים, אך אינם מפתיעים, לנוכח חינוך מתמשך, שנחשף לעין במצעדי הדגלים ברובע המוסלמי בירושלים — מצעד גזעני ואלים, שבתי ספר רבים לוקחים בו חלק מאורגן

יש שיגידו כי הנתונים הם צילום מסך של מציאות קיצונית וכאוטית פוסט שבעה באוקטובר, שלוכד את השפעות המלחמה וממשלת הימין הקיצוני על בני הנוער. ככל הנראה הם יצדקו. הפרמטרים האלו מעצימים את העמדות של בני הנוער ברגע נתון. ועדיין, ממצאי הסקר הם חלק ממגמה של שנים.

התחזקותו של איתמר בן גביר בקרב בני הנוער החלה הרבה לפני השבעה באוקטובר, ובמערכת החינוך פועלות במשך שנים ארוכות תכניות אנטי ליברליות ואנטי דמוקרטיות שמשפיעות על בני הנוער ומביאות אותנו עד הלום.

מדי שנה קבוצה של פעילים ירושלמים, ואני ביניהם, מתעדים את המצעד. בשנה שעברה אספנו יחד, "עיר עמים" ו"עמק שווה", את חומרי הצילום שלנו. די מהר גילינו, אף שזו לא הייתה כוונתנו המקורית, כי ביכולתנו לערוך רשימה של עשרות ישיבות ובתי הספר שתלמידיהן לקחו חלק בוונדליזם ובשירי השטנה.

הצלחנו לעשות זאת מכיוון שהצועדים אינם מתביישים בוונדליזם ובגזענות. ההיפך. ביטויי האלימות ושירי השטנה הם מקור לגאווה והתעלות רוח. התלמידים מנופפים בדגלי הישיבות בזמן שהם שרים מוות לערבים. הפגיעה ברכוש – שבעליו הפלסטינים נדרש להימצא בעוצר באותה שעה – מתבצעת כשהם לבושים בחולצות שהודפסו במיוחד לאירוע ועליהן לוגו בית הספר.

הצועדים לא מתביישים בוונדליזם ובגזענות. ביטויי האלימות ושירי השטנה הם מקור לגאווה והתעלות רוח. התלמידים מנופפים בדגלי הישיבות ועוטים חולצות עם לוגו ביה"ס כשהם שרים מוות לערבים ופוגעים ברכוש

את הסרטון שערכנו העלנו לרשת ותייגנו גם את משרד החינוך, אבל עד עתה אף אחד לא ביקש את הרשימה או את התיעודים.

תלמידי חמ"ד מתפרעים ושרים שירי שטנה במצעד הדגלים

בשבוע שעבר, לאחר שמצעד הדגלים צעד שוב ברובע המוסלמי, שלחה קבוצה של מאות הורים ומחנכים מהחינוך הממלכתי דתי (חמ"ד) מכתב להנהלת אגף חמ"ד ובו ביקשה שיפגין נחישות ויד תקיפה נגד גילויי הגזענות והאלימות במצעד. הפנייה נותרה ללא תשובה רשמית. מפקחת אחת השיבה בשמה והסבירה כי הפונים "מכפישים נערים ונערות אצילים" וטענה כי השתתפה במצעד "והנוער המקסים של החינוך הממלכתי דתי רקד בצורה מכובדת ולא הפגין התנהגות לא נאותה".עבורה ועבורכם ארזנו מבחר מהסרטונים שצילמנו בזמן המצעד ובהם תלמידי ישיבות עם חולצות שלוגו הישיבה עליהן כשהם מנופפים בגאווה בדגליהם בזמן שהם מתפרעים ושרים שירי שטנה, ולידם מחנכים ומבוגרים אדישים. ולא זה לא שוליים, זו המהות עצמה. אתם מוזמנים לשפוט בעצמכם האם כך נראית פעילות חינוכית? ונדליזם, אלימות ושירי שטנה לא יכולים להיות חלק מפעילות בית ספרית. אנו קוראים למשרד החינוך לאסור השתתפות ישיבות ובתי ספר במצעד בשנים הבאות. בידינו תיעודים נוספים של תלמידים מעשרות ישיבות שלקחו חלק בהפגנת הגזענות והאלימות.משרד החינוך עמק שווה – Emek Shaveh ???????????????????????????????????? עיר עמים יצאה לקמפיין מימון המונים. מול חזון העליונות היהודית שמבקש הימין להשליט בירושלים ובמרחב כולו, מול ההבטחה לעתיד של איבה, ומלחמות, יש בירושלים אלטרנטיבה ברורה. ????תנו לנו גב, תרמו לעיר עמים כדי שנוכל לחזק את הפעילות שלנו למען ירושלים חופשיה, שוויונית והוגנת. בירתם וביתם של שני העמים- הישראלי והפלסטיני.https://tinyurl.com/iramim2024aשימו ????: זהו קמפיין מאצ'ינג!! כל שקל שתתרמו שווה שני שקלים(!) בזכות נדיבותה הרבה של ידידת עיר עמים סאלי גוטסמן, שהבטיחה להכפיל כל תרומה שנקבל עד סוף הקמפיין.

Posted by ‎Ir amim עיר עמים عير عميم‎ on Wednesday, June 19, 2024

למצעד מגיעים התלמידים באוטובוסים מאורגנים עם רבניהם ומחנכיהם וחוגגים יחדיו את אמונותיהם. אותן אמונות באות לידי ביטוי בשירים שהם שרים במצעד. הרפרטואר עשיר וכולל בין השאר את הלהיטים "מוות לערבים", "מוחמד מת" והפזמון הוא כבר מוכר "שיישרף לכם הכפר".

סביר להניח כי אילו הסקר היה נערך רק בקרב הציונות הדתית היו הנתונים גבוהים בהרבה, ולכך יש לזקוף את הקרדיט גם לאותם רבנים ומחנכים שצועדים עימם.

כאשר יצאתי מהמצעד בשנה שעברה, כשברקע שירת "שיישרף לכם הכפר", ראיתי מחנך נוזף בקבוצת בנות שנכנסו לשער שכם. "מה אתן עושות כאן?" הוא שאל. "בנות לא צועדות כאן. יש הפרדה". הסיטואציה ההזויה שבה איש חינוך נוזף בבנות שאינן מקפידות על הפרדה מגדרית, בעודו מתעלם לחלוטין מהאלימות המופגנת של תלמידיו, הבהירה לי שהוא אינו  מתרשל בתפקידו, הוא פשוט לא רואה את הכשל החינוכי.

בשנה שעברה חתמו כ-400 הורים, מורות ומורים מהציונות הדתית על מכתב פתוח שנשלח לכמה עשרות בעלי תפקידים במטה חמ"ד, וכן למנהלות ומנהלי מוסדות החינוך הממלכתי-דתי, בדרישה שיוקיעו את האלימות והשנאה ויפעלו נגדן ביד תקיפה. מלבד מפקחת אחת שטענה כי ההורים מכפישים את הנוער הנפלא, לא זכו ההורים לתגובה.

הסיטואציה ההזויה בה איש חינוך נוזף בבנות שאינן מקפידות על הפרדה מגדרית, בעודו מתעלם לחלוטין מאלימות תלמידיו, הבהירה לי שהוא לא מתרשל בתפקידו – הוא פשוט לא רואה את הכשל החינוכי

בסוף החודש יצעד המצעד פעם נוספת. במדינה נורמלית שר החינוך היה מזדעזע מהנתונים שעולים מהסקר של מכון אקורד, מכנס ישיבת חירום ומבטל את השתתפותם של מוסדות חינוך במצעד אלים וגזעני.

מבחינת לוחות זמנים עדיין אפשרי לבטל את המצעד. אבל המצעד הזה צועד במסלול ובאופן שהממשלה הזו רוצה שהוא יצעד. לכך היא מחנכת את תלמידי ישראל. הגענו לאן שצעדנו. הנתונים של מכון אקורד משקפים זאת היטב.

אורי ארליך הוא עיתונאי לשעבר, פעיל שמאל ודובר ארגון הארכיאולוגים \"עמק שווה\".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
6

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
זה לא בתי הספר. הנוער הזה שרובו המוחלט ממגזרים דתיים שונים מקבל את זה מהבית, ומה״רבנים״ שלהם. נוער תמיד נוטה לקיצוניות בדיעותיו, שאינן עדיין מבוססות על ניסיון חיים אישי אלא על הסיפורים ... המשך קריאה

זה לא בתי הספר. הנוער הזה שרובו המוחלט ממגזרים דתיים שונים מקבל את זה מהבית, ומה"רבנים" שלהם. נוער תמיד נוטה לקיצוניות בדיעותיו, שאינן עדיין מבוססות על ניסיון חיים אישי אלא על הסיפורים של החברה בה הם גדלים.
כשיש לך אלוהים ורב, לא צריך לדעת או להבין שום דבר בעצמך. במילים אחרות "הם לא מבינים מהחיים שלהם" אבל משוכנעים לחלוטין בצדקת דרכם, ואך ורק בדרכם.

בתור מי שעד 7.10 תמכה הפגינה וסייעה לערבים בארץ ובשטחים, חייבת לציין שהם הרוויחו את השנאה ביושר ובעמל רב. הערבים חולמים ופועלים להשמדתו או גירושו של עם ישראל מעל אדמתו כבר מעל 100 שנה. ... המשך קריאה

בתור מי שעד 7.10 תמכה הפגינה וסייעה לערבים בארץ ובשטחים, חייבת לציין שהם הרוויחו את השנאה ביושר ובעמל רב. הערבים חולמים ופועלים להשמדתו או גירושו של עם ישראל מעל אדמתו כבר מעל 100 שנה. מה חשבתם שלא יהיו לזה תוצאות? המסיכות ירדו ב 7.10 הרבה עיניים נפקחו (לא מספיק, לצערי). האמת הכואבת היא שערביי ישראל צריכים להבין שהם ערבים מוסלמים ישראלים ותו לא ולוותר על הפנטזיה הפלסטלינאית. להיות אזרחים נאמנים זו הדרך היחידה שיוכלו לחיות במדינת ישראל ומי שלא – לא יהיה פה יותר, כך או אחרת.

לפוסט המלא עוד 585 מילים ו-6 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 27 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

דיווח באיראן: לפי טיוטת ההסכם, מצר הורמוז ייפתח והמצור הימי יוסר

ילדה בת שבע נורתה למוות בערערה; המשטרה עצרה מספר גורמים שלפי החשד קשורים לירי ● כמה רחפני נפץ של חזבאללה פגעו בצפון הארץ, בקרבת הגבול ● צה"ל קרא לאוכלוסייה בלבנון להתפנות מהעיר צור ומסביבתה ● ההצבעה בקריאה ראשונה על פיזור הכנסת תיערך ביום שני; טרם נקבע מועד הבחירות

לכל העדכונים עוד 27 עדכונים

קשת אחים - דוח הנציבות האזרחית לפשעי חמאס

כשהייתי תובעת בעזה, בתפקיד הראשון, הגיע לידיי יום אחד תיק הרצח של שעיה דויטש ז"ל. מושבניק מהזורעים, שנדד לירושלים ומשם לכפר-ים בגוש קטיף, שם אהבתו לחקלאות הובילה אותו לגדל זני פרחים מיוחדים.

ב-29.3.1993, שבוע לפני הפסח, נקרא לחממה על ידי פועליו. למפגש הביא ממתקים וופלים לכבוד החג, אלא שהם התנפלו עליו ואחד דקרו בלבו.

עו"ד סא"ל במיל' אורי אגוז, לשעבר בפרקליטות הצבאית, שופטת בעבירות טרור. חברת פורום דבורה. מחזאית ותסריטאית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,464 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שנ"צ במושב האחורי לא יפיל את נתניהו

תיעוד הקמפיין של גדי איזנקוט ב"עובדה" היה ההפך מסרט מלחמה: שיוט אגבי ונינוח ברכב ממפגש למפגש, והירדמות קצרה בתווך, במושב האחורי ● הכריזמה הדובית של איזנקוט מוסמסה לגמרי ● אולי זה מספיק כדי להפוך לראש ממשלה, אבל הרושם הוא שחסר כאן קרב: חזרה מיוזעת מיום ארוך של התחככות, צרידות חרוכה ממאמץ בלתי פוסק לשכנע אנשים, תחושה שמישהו נלחם על זה באמת ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 858 מילים
אמיר בן-דוד

מדינה במבצע חיסול

ספק אם יש מישהו במדינה שמסוגל לדקלם את שמות כל "ראשי הנחש" שישראל חיסלה מאז השבעה באוקטובר. והלילה חיסלנו – בפעם המי יודע כמה – את ראש הזרוע הצבאית של חמאס ● וגם: הווטו האמריקאי בצפון ● האיום הדרמטי של רוסיה ● התפנית המעודדת בגוש עציון ● מבזק ספורט ● ועוד...

הרמטכ״ל אייל זמיר, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ״ץ בדיון בקריה ב-26 במאי 2026 (צילום: מעיין טואף/ לע״מ)
מעיין טואף/ לע״מ

פסילוסיבין ככיוון מבטיח לטיפול ב-PTSD בארץ

מאז ה-7 באוקטובר אנחנו מתמודדים לא רק עם שיקום בתים וקהילות, אלא גם עם שיקום נזק בלתי נראה: שיקום התודעה.

הנתונים שמצטברים מהשטח מציירים תמונה מוכרת מדי למי שעוסקים בבריאות הנפש – גל מתמשך של הפרעות דחק פוסט־טראומטיות, דיכאון וחרדה, שמאתגר את המערכות הקיימות ודורש מענה רחב, מהיר ומדויק.

פרופסור איל פרוכטר הוא שותף מייסד ומנהל תחום רפואה ומדע קולקטיב עיקר - השותפות לחוסן בישראל.

ד"ר נדיה ליסובודר היא יועצת קלינית CRO, מייסדת ומנכ"לית של גליל מחקר ביו-רפואי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 849 מילים

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

להקים את הסנהדרין

ראוי להקים בישראל את מוסד "הסנהדרין". המערכת הפוליטית סרחה ויוקרתה מצויה בשפל עמוק ברחוב הישראלי. פוליטיקאים רדודים וברוטליים בהתנהגותם החדירו נורמות פסולות לחיים הציבוריים והשחיתו את המערכת הפוליטית.

אנו זקוקים לסוג של חבר מושבעים או בית מגוון בהרכבו, שיהווה מקור השפעה והשראה למנהיגים ולציבור הרחב וישפיע על השיח הציבורי, וזאת בהיעדר ריסון של מקבלי ההחלטות.

משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 632 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים

תגובות אחרונות

הרב לנדו קבר את חוק הפטור והותיר את נתניהו בהלם

אנשי ראש הממשלה היו בטוחים שהצליחו לגבש רוב שיאשר את חוק ההשתמטות ויבטיח את שלמות הקואליציה ● אבל אז הגיע מנהיג הליטאים, הדהים את הח"כים החרדים, והטיל וטו שריסק אלפי שעות של תרגילים פוליטיים ● נתניהו מבועת מהאפשרות שהברית תתפרק לקראת הבחירות, אבל ההחלטה של הרב לנדו מעידה שגם ראש הממשלה כבר לא שולט באירוע ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים ו-1 תגובות

במזה"ת החדש, הבלוקצ'יין ניצח את הסנקציות

איראן גובה דמי מעבר לא חוקיים במצר הורמוז בהיקף של מיליארדים, ועוקפת את הסנקציות שהוטלו עליה באמצעות תשתית פיננסית פרטית הקשורה בטבורה לצמרת הממשל האמריקאי ולכלכלת ארה"ב בכללותה ● הממשל והרשויות בארה"ב פועלים מול התופעה בשני קולות מנוגדים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,143 מילים

ריאיון המסע פורץ הדרך של הרופאה הדרוזית הראשונה

ד"ר נאדיה ח'יר, שזכתה בשבוע שעבר בפרס יוקרתי למנהיגות נשית, נזכרת בימים שבהם לנשים דרוזיות היה אסור לנהוג או ללמוד באוניברסיטה ● ההחלטה ללמוד רפואה נולדה מתוך רצון לעזור לנשים בקהילה שסירבו להיבדק אצל רופאים גברים – ודרשה פגישה חשאית עם מנהיג העדה כדי לקבל אישור חריג

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

בצפון, המורתע הפך למרתיע

יותר מ־130 תקיפות בשבוע אחד ו־11 חיילי צה"ל שנהרגו מאז הפסקת האש אינם עוד "הפרות" נקודתיות, אלא סימן לשינוי מאזן ההרתעה בצפון ● חזבאללה זיהה את נקודת התורפה הישראלית ברחפני הנפץ, הקפיא בפועל את תנועת הכוחות בתוך לבנון והרחיב בהדרגה את טווח הפגיעה גם לתוך ישראל ● כל עוד הדרג המדיני מרסן את התגובה, הארגון ימשיך לפרש את הזהירות הישראלית כחולשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 850 מילים

הפלירטוט החרדי עם איזנקוט הוא בעיקר מסר לנתניהו

החרדים מנסים להחזיר לעצמם את מעמד לשון המאזניים באמצעות פלירטוט פומבי עם איזנקוט, אבל האיום על נתניהו נשען על בלוף כפול: הם לא באמת בדרך לממשלת מרכז–שמאל, ומתווה הגיוס של איזנקוט רחוק מאוד ממה שהם מבקשים ● המטרה הפוליטית ברורה: ללחוץ על הליכוד, לבלבל את הגוש שממול ולנסות להפוך את איזנקוט לגלגל חמישי בקואליציית נתניהו הבאה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 780 מילים

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-2 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-4 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.