JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בוגדי המלך החדשים | זמן ישראל

בוגדי המלך החדשים

השר איתמר בן גביר, שאמור להגן על כל אזרח בישראל, כולל אלופים במיל', שיסה אתמול את הקהל, כינה את גולן "בוגד" וקרא למשטרה לעצור אותו ● זה נגמר בעזיבתו של גולן תחת אבטחה כבדה ● ולא שגולן אינו חוטא בלשונו - גם הוא כינה את נתניהו בוגד ● ואילו נתניהו שומר על דום שתיקה, הוא הרי גינה כבר את גולן כמה פעמים - ואילו הקריאות נגד גולן משתלבות היטב עם המטרות של נתניהו ● פרשנות

איתמר בן גביר, בנימין נתניהו, יאיר גולן (צילום: יונתן זינדל, מרים אלסטר, חיים גולדברג/פלאש90)
יונתן זינדל, מרים אלסטר, חיים גולדברג/פלאש90
איתמר בן גביר, בנימין נתניהו, יאיר גולן

עשרות מפגינים שהוביל אתמול סגן השר אלמוג בוקר צעקו וצרחו לעבר יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן "בוגד" ו"חמאסניק" במהלך כנס שדרות שהתקיים בבאר שבע.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שאמור להגן על כל אזרח בישראל, כולל אלופים במיל', חיזק מעל הבמה את המשתתפים, הוסיף שמן למדורת ההסתה, כינה את גולן "בוגד" וקרא למשטרה לעצור אותו לפני שעזב את המקום.

גולן ירד מהבמה עם שוטרים. גם הוא חטא בלשונו כינה את ראש הממשלה בנימין נתניהו בוגד. "בוגד במדינת ישראל הוא זה שתוך כדי מלחמה מקיים קשרים עם קטאר. הוא בוגד במדינת ישראל!" הכריז גולן.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שאמור להגן על כל אזרח בישראל, כולל אלופים במיל', חיזק מעל הבמה את המשתתפים, הוסיף שמן למדורת ההסתה, כינה את גולן "בוגד" וקרא למשטרה לעצור אותו

יו"ר הדמוקרטים לא אנין בדבריו, כידוע. האמירות שלו לפיהן "מדינה לא הורגת תינוקות כתחביב" גרמו נזק לישראל בעולם וסערה פוליטית גדולה בארץ. את התוצאה המפחידה ראינו אתמול בבאר שבע.

נתניהו שמר על דום שתיקה. הוא גינה כבר את גולן במילים חריפות, גם בסרטונים שלו עם טופז לוק וגם במסיבת העיתונאים שכינס בשבוע שעבר. ראש הממשלה לא גינה כמובן את הקריאות והאיומים נגד גולן ולא העיר לבן גביר, השר בממשלתו, שניצח על מקהלת הימין הקיצוני בבאר שבע.

אילו היה נתניהו ראש ממשלה רציני ואחראי הוא היה קם ומודיע כי "יאיר גולן הוא אופוזיציונר, אבל הוא גיבור ישראל. הוא היה המועמד שלי לתפקיד הרמטכ"ל. הוא פטריוט כמו כולנו. הוא לא בוגד והקריאות הללו מסוכנות לכולנו, והן עלולות להוביל לרצח נוסף. אני קורא גם לגולן לשמור על לשונו, ולא לכנות אותנו בוגדים. כך נוריד את הלהבות ונתאחד נגד האויבים האמיתיים שלנו".

אני משוכנע שמנחם בגין, המנהיג הראשון של הליכוד, היה יוצא עם טקסט כזה בנסיבות הללו. בגין גם לא היה נותן לבן גביר להתקרב לממשלה שלו וגם לא לקואליציות שהקים.

אני משוכנע שמנחם בגין, המנהיג הראשון של הליכוד, היה יוצא עם טקסט כזה בנסיבות הללו. בגין גם לא היה נותן לבן גביר להתקרב לממשלה שלו וגם לא לקואליציות שהקים

אבל אצל נתניהו זה לא יקרה. נתניהו מפריד ומפרק את החברה הישראלית כבר 30 שנה והדברים ידועים. הפילוג הזה סייע לו להחזיק בשלטון, מכיוון שרוב העם נטוע בימין ומבטיח לו את הרוב הדרוש. נתניהו רק היה צריך לשמר את המצב הזה ולהלהיט את הציבור שלו בדרך אל הקלפיות לקראת הבחירות, וכך עשה תמיד.

הפעם זה קצת שונה. המטרה הבסיסית נשמרת, אבל המשימה של נתניהו קשה פי עשר. הוא צריך להפוך את ה-7 באוקטובר על השמאל כדי לחלץ את עצמו מהאחריות למחדל הביטחוני החמור ביותר בתולדות המדינה, ולהיבחר שוב.

הקריאות "בוגד" נגד גולן, שמנהיג חלק גדול של הציבור הדמוקרטי במדינה, משתלבות היטב עם המטרות הללו של נתניהו.

ראש הממשלה מכתים באמצעות גולן מחנה שלם, ורומז בכל הזדמנות – גם במסיבת העיתונאים האחרונה – לקונספירציה של השמאל עם האויבים ושונאי ישראל, שנועדה להפיל אותו מהשלטון. ככל שנגיע לבחירות, האווירה תקצין – ויש מי שילבה אותה. אתמול ראינו איך בן גביר ואלמוג כהן משרתים את נתניהו.

ראש הממשלה מכתים באמצעות גולן מחנה שלם, ורומז בכל הזדמנות – גם במסיבת העיתונאים האחרונה – לקונספירציה של השמאל עם האויבים ושונאי ישראל, שנועדה להפיל אותו מהשלטון

הטקטיקה ברורה. אחרי שסילק מדרכו את ראשי מערכת הביטחון שהיו מעורבים ישירות במחדל, נתניהו מרחיב את מעגל הקונספירציה שהייתה לכאורה נגדו וכולל בה את מי שעדיין במשחק הפוליטי. אלה הם יאיר גולן וראשי האופוזיציה האחרים, האלופים לשעבר, הפרשנים באולפנים, משפחות החטופים והקפלניסטים.

נתניהו עוד לא משתמש בעצמו בתואר "בוגד". יש אחרים שעושים את זה עבורו, אבל הכיוון שלו ברור. ברור גם שהסכנה לכל מי שמכונה בוגד ואינו מוגן כמו ראש הממשלה היא ממשית, אבל למי אכפת.

נתניהו עוד לא משתמש בעצמו בתואר "בוגד". יש אחרים שעושים את זה עבורו, אבל הכיוון שלו ברור. ברור גם שהסכנה לכל מי שמכונה בוגד ואינו מוגן כמו ראש הממשלה היא ממשית, אבל למי אכפת

יאיר גולן, כאמור, יצא אתמול מהכנס בבאר שבע עם שוטרים ומאבטחים, אבל תארו לכם מה היה קורה אילו נקלע ביום שני לשער שכם, למקום שבו קיצונים מהימין תקפו פלסטינים בשולי צעדת הדגלים. ספק אם גולן היה יוצא משם שלם.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 630 מילים ו-5 תגובות
כל הזמן // יום שלישי, 30 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.