JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יאיר בן־חור: הנאשם נתניהו | זמן ישראל

הנאשם נתניהו

הפגנת תמיכה בנתניהו, 26 בנובמבר 2019 (צילום: Flash90/מרים אלסטר)
Flash90/מרים אלסטר
הפגנת תמיכה בנתניהו, 26 בנובמבר 2019

בימים אלו אנו עדים להיסטוריה בהתגלמותה. למעשה, אנחנו לא רק עדים לה או מתבוננים בה, אלא חיים אותה וחווים אותה על בשרנו ממש. בראשונה בתולדות המדינה מוגש כתב אישום חמור על שוחד, מרמה והפרת אמונים נגד ראש ממשלה מכהן שכרגע משמש ראש ממשלה זמני של ממשלת מעבר זמנית. בראשונה בתולדות המדינה לתואר ראש הממשלה נוסף תואר חדש: נאשם. אמור מעתה: הנאשם נתניהו.

בעוד שלושים וחמישים שנה ילַמדו בבתי הספר ובאוניברסיטאות על התקופה הזאת, עבודות תזה ודוקטורט ייכתבו על תקופת שלטונו הרעה של הנאשם נתניהו למען יֵדעו הדורות הבאים איך קרה האסון הזה ולאן הנאשם נתניהו דרדר מדינה שלמה.

באיזו מדינה דמוקרטית ראש הממשלה שנאשם בפלילים ובקבלת שוחד מארגן לעצמו עצרת תמיכה המונית בו ונגד מוסדות החוק והמדינה? תוקף את רשויות החוק שהוא עצמו מינה וממונה עליהן?

באיזו מדינה דמוקרטית ראש הממשלה שנאשם בפלילים ובקבלת שוחד מארגן לעצמו עצרת תמיכה המונית בו ונגד מוסדות החוק והמדינה? באיזו מדינה דמוקרטית ראש הממשלה שנאשם בפלילים ובקבלת שוחד תוקף את רשויות החוק שהוא עצמו מינה וממונה עליהן? נשמע לכם נורמלי ותקין?

נשמע לכם תקין שחשוד בשחיתות (שבינתיים הפך למואשם בשחיתות) ימנה את חוקריו ואת מי שאמור לקבוע אם להגיש כתב אישום ולנהל את משפטו (המפכ"ל אלשיך, היועמ"ש מנדלבליט, מבקר המדינה אנגלמן ובקרוב גם את פרקליט המדינה)?

ראש הממשלה הזמני, הנאשם נתניהו, הוא ראש הממשלה הראשון שצבר הון, מעמד, כוח, שליטה ושלטון אדירים. הוא שולט בכל מוקדי הכוח והשליטה בישראל, האיש החזק ביותר פוליטית בישראל.

והאיש בעל הכוח הפוליטי הבלתי מוגבל הזה מעז ללא בושה ובחוצפה יתרה להתלונן על הפיכה שלטונית שרשויות החוק (שכזכור, הוא מינה וממונה עליהן) מבצעות נגדו?! אם זה לא היה טרגי כל כך הייתי מתפקע מצחוק.

נשמע לכם תקין שחשוד בשחיתות (שהפך למואשם בשחיתות) ימנה את חוקריו ואת מי שאמור לקבוע אם להגיש כתב אישום ולנהל את משפטו (המפכ"ל אלשיך, היועמ"ש מנדלבליט, מבקר המדינה אנגלמן ובקרוב גם את פרקליט המדינה)?

בפועל הפוך הדבר, בפועל היחיד שעושה כאן הפיכה שלטונית הוא נתניהו עצמו בכוחו הפוליטי חסר הגבולות והמעצורים. וכבר כתבתי במקום אחר שנתניהו תמיד מקדים להאשים אחרים במה שהוא־עצמו עושה.

לא צריך תואר בפסיכולוגיה כדי להבין שכוח בלתי מוגבל הוא דבר הרסני ומשחית. כשנותנים לאדם אחד כוח בלתי מוגבל לזמן בלתי מוגבל, הוא הופך לשליט יחיד כול יכול המאיים על שלטון החוק והדמוקרטיה.

ברור לכל בר־דעת שכשלבן תמותה יש כוח בלתי מוגבל וגם לזמן בלתי מוגבל הוא מאבד כיוון ומצפן, ולא ירחק היום שבו ינצל את כוחו לרעה ולשלילה, שהרי אחרי הכול הוא רק בן אדם, לא אל ולא משיח.

בפועל הפוך הדבר, היחיד שעושה כאן הפיכה שלטונית הוא נתניהו עצמו בכוחו הפוליטי חסר הגבולות והמעצורים. וכבר כתבתי במקום אחר שנתניהו תמיד מקדים להאשים אחרים במה שהוא־עצמו עושה

ואכן נתניהו משתמש בכוחו הבלתי מוגבל כדי לחולל הפיכה שלטונית בישראל. במסגרת ההפיכה הוא ביצע הפיכה רבתי בתקשורת ועכשיו עובר להפיכה שלטונית במוסדות המדינה בדרך להפיכתה לשלטון מלוכני מושחת ודיקטטורי.

במסגרת זאת שלח הנאשם נתניהו את חייליו לצאת באלימות קשה ובזויה נגד הדמוקרטיה ונגד מוסדות החוק והשלטון. וכולנו צפינו באותה אלימות נגד כתבי טלוויזיה, שומרי הסף והשמאל.

במדינה מתוקנת ומנוהלת היטב וללא פחד נתניהו היה מוצא את עצמו מזמן בבית הסוהר. אבל כששומרי הסף שהוא עצמו מינה מפוחדים ממנו ועושים לו הנחות מפליגות – וגם אז הוא תוקף אותם – זו התוצאה: מערכות חוק ואכיפה פגועות ומוחלשות.

במדינה מתוקנת ומנוהלת היטב וללא פחד נתניהו היה מוצא את עצמו מזמן בבית הסוהר. אבל כששומרי הסף שהוא עצמו מינה מפוחדים ממנו ועושים לו הנחות מפליגות – וגם אז הוא תוקף אותם – זו התוצאה

ומי הראשון שנפגע ממערכות חוק, שלטון ואכיפה מוחלשות, כנועות וחסרות כוח? אזרחי ישראל כמובן. והינה, זה שנה שאין מפכ"ל משטרה קבוע. זה שנה שישראל משותקת וקפואה רק בגלל הנאשם נתניהו.

מושחתים ומושחתים־לכאורה יילחמו בשחיתות?

אילו נלחמה ישראל בשחיתות באמת היא הייתה מאריכה את כהונתו של מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך, לא הייתה מאפשרת למנות למבקר המדינה את הליצן התורן מתניהו אנגלמן, והייתה ממנה את ליאת בן־ארי לפרקליטת המדינה שתחליף את שי ניצן שפורש בסוף השנה (או לחלופין מאריכה את מינויו).

אבל המדינה אינה מעוניינת להילחם בשחיתות, המדינה מעוניינת להגן על נתניהו ושותפיו. ומי הם שותפיו? מושחתים שכבר ישבו בכלא ועכשיו נחקרים שוב על אותן עבירות (אריה דרעי) שבגינן נכלאו, או מושחתים־לכאורה שנחקרים בחשד למעשי שחיתות וקבלת שוחד ועומדים לפני הגשת כתב אישום (ליצמן, ביטן, כ"ץ ועוד היד נטויה).

נראה לכם שאנשים כאלה יילחמו בשחיתות? נראה לכם שלמושחתים ולמושחתים־לכאורה שנמצאים בעמדת כוח והשפעה גדולים כאלה חשוב להיאבק בשחיתות? האם חתול יכול לשמור על השמנת?

נראה לכם שאנשים כאלה יילחמו בשחיתות? נראה לכם שלמושחתים ולמושחתים־לכאורה שנמצאים בעמדת כוח והשפעה גדולים כאלה חשוב להיאבק בשחיתות? האם חתול יכול לשמור על השמנת?

הנאשם נתניהו, האיש החזק במדינה, הפך לחזות הכול והכול סובב סביבו. כולנו חיים למענו ומשועבדים לשחיתויות שלו.

שלטון החוק? מה זה?

ואחרי כל מה שנאמר, חייבים לשאול: מה אמור לעשות עבריין אחרי ההפגנה נגד שלטון החוק שארגן הנאשם נתניהו? האם על העבריין לא להגיע למשפטו? לצפצף על רשויות החוק והאכיפה? לנהוג באלימות כלפי נציגיהן (שוטרים ושופטים, למשל)?

מה אמור לעשות עבריין אחרי ההפגנה נגד שלטון החוק שארגן הנאשם נתניהו? האם על העבריין לא להגיע למשפטו? לצפצף על רשויות החוק והאכיפה? לנהוג באלימות כלפי נציגיהן (שוטרים ושופטים, למשל)?

יותר מזה, מה יעשה מי שקיבל דוח חניה? לא ישלם אותו כי לפי הנאשם נתניהו המערכת מושחתת ויש "לחקור את החוקרים"? זה הרי אבסורד! אם ראש הממשלה עצמו (שכאמור, נאשם בפלילים) מתנגד לשלטון החוק, תוקף אותו ומחליש אותו ואף קורא לאזרחים להתנגד לו ולהתקומם נגדו, מדוע שהאזרחים עצמם יכבדו את שלטון החוק ונציגיו?

ובמילים אחרות, אם נתניהו מעל החוק, כולנו מעל החוק. לכאורה, אין סיבה לציית לחוק אם נתניהו עצמו מתעלם בהפגנתיות מהחוק ולא מכיר בשלטון החוק. או שכולם שווים בפני החוק, לרבות נתניהו, או שאין חוק ואיש הישר בעיניו יעשה, ממש כמו בספר שופטים. הפקרות ואנרכייה בחסותו ובעידודו של הנאשם נתניהו.

אם נתניהו מעל החוק, כולנו מעל החוק. אין סיבה לציית לחוק אם נתניהו עצמו לא מכיר בשלטון החוק. או שכולם שווים בפני החוק, לרבות נתניהו, או שאין חוק ואיש הישר בעיניו יעשה, ממש כמו בספר שופטים

ואם כבר חוק, המצדדים בנאשם נתניהו נהנים לדקלם את חוק היסוד שקובע שראש ממשלה רשאי להמשיך בתפקידו גם עם כתב אישום עד למתן פסק דין חלוט.

אלא שהם מתעלמים בהפגנתיות מן העובדה שהמצב הנוכחי לא נדון כלל באותו חוק יסוד, שכן חוק היסוד המדובר מתייחס לראש ממשלה מכהן רגיל, לא לראש ממשלה זמני של ממשלת מעבר זמנית. ובאין חוק ברור בעניין על בית המשפט להכריע בסוגיה זו.

אם בעקבות דברי ההסתה והקריאות לציבור להתנגד לשלטון החוק מישהו (עיתונאי, פוליטיקאי או אזרח מן המניין) יירצח חלילה, דעו כי הרוצח יצא מבית מדרשו של הנאשם נתניהו, שבדברי ההסתות וההשמצות שלו שלח את הרוצח הפוטנציאלי לרצוח.

הבהרה נוספת למי שזה עדיין לא ברור לו: לא יושבים עם נאשם בקבלת שוחד שמסית נגד רשויות החוק והאכיפה. לא יושבים תחתיו כראש ממשלה. בליכוד לא מבינים זאת, לצערם

להזכירכם, כבר היינו בסרט הרע הזה בעבר בגלל אותו ראש ממשלה זמני שלא הפסיק להסית ולפלג מאז ולצערי, לא נלמד שום לקח מאז. אז הוא חמק מעונש ומנשיאה באחריות, היום כבר לא יוכל לחמוק. אל תגידו שלא ידעתם, ראו הוזהרתם!

ולסיום הבהרה נוספת למי שזה עדיין לא ברור לו: לא יושבים עם נאשם בקבלת שוחד שמסית נגד רשויות החוק והאכיפה. לא יושבים תחתיו כראש ממשלה. בליכוד לא מבינים זאת, לצערם. אם ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין באמת אכפת מהמדינה, טוב יעשה אם יאיץ בנאשם נתניהו להתפטר, כי רק הנאשם נתניהו מונע הרכבת ממשלה ורק הוא מעוניין בבחירות נוספות, רק הוא מעוניין למשוך זמן, להימנע ממשפט ולדחות את הקץ.

יאיר בן־חור הוא עורך ספרות, עורך לשון, נקדן, עורך שירה ומשורר. פרסם עד כה חמישה ספרי שירה פרי עטו וספר מאמרים פילוסופיים, וערך וניקד מאות ספרים אחרים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,165 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 22 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

איראן קיבלה את ההצעה להארכת הפסקת האש, טראמפ: יתכן כי השיחות יתחדשו השבוע

דיווח גורס כי הפסקת האש הוארכה לשלושה עד חמישה ימים, מקור בבית הלבן טוען כי אין לוח זמנים; איראן תפסה שתי ספינות במצר הורמוז ● מתנחל הרג פלסטיני בן 25 בכפר באזור בנימין ● דיווח: לבנון תבקש להאריך את הפסקת האש עם ישראל בחודש ● כלי טיס עוין ששיגר חזבאללה יורט בשמי דרום לבנון ● כ-40 ישראלים חצו את הגבול לסוריה, הוחזרו על ידי צה״ל והועברו לידי המשטרה

לכל העדכונים עוד 7 עדכונים

משואה בישראל, דגלי פלסטין בארגנטינה - מחירה של ידידות אמת

הבחירה של השרה מירי רגב בנשיא ארגנטינה חאבייר מיליי להדלקת משואה היא מהלך מדיני מבריק ומוצדק, אך הוא נושא תג מחיר סמוי. כשהדגל שלנו הופך לכלי במלחמות פוליטיות פנימיות בבואנוס איירס, יהודי התפוצות הם אלו שמשלמים את המחיר. הגיע הזמן שנבחרי הציבור יזכרו שביטחון ישראל וביטחון העם היהודי הם שני צדדים של אותו המטבע.

*  *  *

בחירתה של רגב להזמין את מיליי להדליק משואה ביום העצמאות ה-78 של מדינת ישראל, היא מהלך מדיני ראוי בעיניי. במציאות הבינלאומית המורכבת שבה אנו נמצאים, מיליי הוא הרבה יותר מ"ידיד", הוא בעל ברית אידיאולוגי אמיץ שמתייצב לצדנו במעשים, בהצבעות גורליות ובביקורי הזדהות מרגשים בכותל.

ד"ר רחלי ברץ מרצה וחוקרת באוניברסיטת אריאל ובמרכז האקדמי פרס. לשעבר ראש המחלקה למאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית. עוסקת בנושאים גיאופוליטיים, חוסן קהילתי, משפחתי וחברתי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 664 מילים
אמיר בן-דוד

תשאירו לי מקום להתנגד

בערב יום העצמאות ישבתי עם אהובתי מול הטלוויזיה רק כדי לגלות שהשיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שכתבתי לה לפני 35 שנים - שיר קטן ואינטימי נטול פאתוס - טובע בים של קיטש פוליטי מצמרר וקברים מוארים ● טקס המשואות לא היה רק מופע חנפנות למנהיג שחיבר בין אנטבה לעזה, אלא אירוע שהדגים איך פוליטיקאים מוחקים את האמת בעזרת רגשנות מזויפת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,595 מילים

זה תלוי בנו - מימוש הזכויות המובטחות במגילת העצמאות

עבור ישראלים רבים, ציון יום העצמאות נע בין זכר השכול לבין המנגל; זה טבעי. עבורי, זוהי הזדמנות גם לתהות כיצד מתממשות בימינו הזכויות המובטחות על ידי מגילת העצמאות.

כאשר אני מעיין במסמך המכונן הזה, עיניי מתעכבות במיוחד בהבטחות לפיהן ישראל "תקיים שוויון זכויו​ת חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין". אני גם מתמקד בקביעה כי המדינה "תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות".

יהודה יעקב כיהן כדיפלומט מקצועי בין 1989-2025. במהלך הקריירה שירת כראש הנציגות הדיפלומטית בבוסטון, יצר שלוש יחידות חדשות – האחרונה למדיניות אימפקט חברתי – וזכה בפרס למצוינות מטעם משרד החוץ על מעורבותו במאבק נגד האיום האיראני. כמו-כן כיהן כחבר בוועד המנהל של שתי עמותות ישראליות העוסקות בקידום שוויון חברתי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 856 מילים

למקרה שפיספסת

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים

"מקץ" שבע השנים - מי הראוים להשיא משואה?

יום העצמאות ה-78 של מדינת ישראל מוצא אותנו בנקודת זמן סימבולית מאין כמוה. אם נביט לאחור על לוח השנה העברי והקלנדר הישראלי, נגלה שחלף בדיוק "מחזור חיים" מקראי אחד מאז החלה הטלטלה הגדולה של החברה הישראלית.

שבע שנים חלפו מאז נשאבנו לסחרור של מערכות בחירות בלתי נגמרות, מגפה עולמית ששינתה סדרי עולם, קרע חברתי עמוק, ושיא מטלטל וכואב במלחמה הקשה ביותר שידענו מאז קום המדינה – "מלחמת אוקטובר 2023" ונוספות שהגיעו אחריה.

אשת חינוך ואקדמיה. עוסקת בחקר השחיתות השלטונית ובחקר החוסן האישי, הקהילתי והלאומי בארגונים פרטים וציבוריים ובמערכת החינוך בפרט. מרצה וחברת סגל במכללת אורנים ועמיתת מחקר באוניברסיטת אריאל ובמוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית. מנכ"לית מרכז מגדלורים – הכוונה לחוסן מיטבי, מרכז שמעניק שירותי הרצאות, סדנאות וימי עיון בתחומי חוסן וחברה בוערים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 856 מילים

תגובות אחרונות

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים

בין הרבנים ללוחמות

שורת מקרי חיכוך סביב שירות לוחמות חושפת מתחים בין הדרישות הדתיות לבין הצרכים המבצעיים ● משימות משתנות בניגוד לפקודות, וכללי הצניעות נאכפים רק על נשים, בעוד החרדים אינם מתגייסים ● בצה"ל כבר מודים שאין חלופה ללוחמות – אך ההגנה על זכויותיהן עדיין לא מגיעה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 560 מילים

קרבות השליטה בטהרן מקרבים את העימות עם טראמפ

ציטוטים שיוחסו ליו"ר הפרלמנט האיראני השמרני מעידים על מאבקי כוח בצמרת המדינה אחרי חיסול חמינאי האב ● ברקע המגעים עם ארצות הברית, המאבק הפנימי משליך ישירות על קבלת ההחלטות בטהרן ועל הסיכון להסלמה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 626 מילים

קומץ שחיינים מול ים של אדישות: כך נחשפה דליפת הביוב בפלמחים

במשך שבועות במערכה עם איראן היו למים בחוף פלמחים ריח ומרקם של ביוב, אבל שום גורם רשמי לא היה בתמונה ● כמה שחיינים וגולשי סאפ היו היחידים שדאגו לים ואף איתרו את הצינור שממנו דלף הזיהום – שתוקן בסוף השבוע האחרון ● "היו ימים שחזרתי הביתה כשבגד הים וחולצת השחייה שלי מסריחים מביוב. זה הלך והחמיר"

לכתבה המלאה עוד 1,342 מילים

"לא בשביל המדינה הזאת בני נהרג"

הם איבדו את יקיריהם בשבעה באוקטובר – אך בצבא ובמערכת החינוך מסרבים לשמוע את קולם ● המצטרפים לפורום השכול הישראלי–פלסטיני נאבקים להקמת ועדת חקירה, להחלפת הממשלה ולמפגש עם הכאב בצד השני ● "צריך להילחם על הנשמה והאנושיות שלנו"

לכתבה המלאה עוד 1,853 מילים

שופטי העליון עולים להתקפה נגד הקיפאון המניפולטיבי של לוין

המכתב החריג של בכירי העליון לשר המשפטים מסמן נכונות לפעול למינוי שופטים לכלל הערכאות גם ללא שיתוף פעולה מצדו, לנוכח המחסור החמור במערכת ● פרסום רשימות המועמדים והדיון בבג"ץ יכריעו אם חברי הוועדה יוכלו לממש זאת חרף התנגדותו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 925 מילים

סתירות בדוחות הכספיים של העמותה של מרדכי דוד לגבי מקור ההכנסות

עמותת "אחוות אחים לצדק – ביחד ננצח", שהקים דוד יחד עם פעילים מבני ברק ביוני 2025, אספה במהלך 2025 מעל מיליון שקל בתרומות ● אולם בדוח שהוגש לרשם העמותות, העמותה טוענת כי לא אספה תרומות בכלל

לכתבה המלאה עוד 460 מילים

ראש הממשלה מנסה להיפטר מכאב הראש של הפריימריז ודורש שריונים כדי לדחוק מועמדים שמביישים את התנועה ● במקביל, בנט שולט ביד רמה במפלגתו החדשה ומגייס בכירות לשעבר בשירות הציבורי מתוך הבנה ברורה – עדיף אנשי ביצוע פרגמטיים מאשר אידיאולוגים שיעשו לו תרגילי עריקה נוסח שיקלי וסילמן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 807 מילים

הפצצה המתקתקת של המשק הישראלי

השקל מוביל את מגמת התחזקות המטבעות העולמית, ומותיר את היצואנים להיאבק על הישרדותם מול העלויות שהמטבע החזק משית עליהם ● ללא התערבות ממשלתית מהירה, כושר התחרות של המשק הישראלי עלול להימצא בסכנה ממשית ומיידית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 685 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.