
אוסטרליה תכיר בחודש ספטמבר במדינה פלסטינית בעצרת הכללית של האו"ם, במטרה להוסיף מומנטום לפתרון שתי המדינות – כך הודיע ראש הממשלה אנתוני אלבניזי.
אלבניזי, שהכריז על המהלך לאחר ישיבת קבינט, ציין כי ההכרה תותנה בהתחייבויות שקיבלה אוסטרליה מהרשות הפלסטינית, ובהן הבטחה שחמאס לא יהיה מעורב בשום צורה במדינה עתידית.
"פתרון שתי המדינות הוא התקווה הטובה ביותר של האנושות לשבור את מעגל האלימות במזרח התיכון, ולהביא לסיום הסכסוך, הסבל והרעב בעזה", אמר אלבניזי במסיבת עיתונאים.
גם ניו זילנד בוחנת הכרה במדינה פלסטינית, כך הודיע שר החוץ וינסטון פיטרס. לדבריו, קבינט ראש הממשלה כריסטופר לקסון יקבל החלטה רשמית בחודש ספטמבר, ויציג את עמדת הממשלה בשבוע המנהיגים של עצרת האו"ם.
יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני מסר על רקע הוצאת צו הביניים המונע את כניסתה לתוקף של החלטת הממשלה על פיטורי היועצת המשפטית לממשלה על ידי השופט סולברג, כי "מי שלא הבין אז את מה שמרן הרב אלישיב זצוק"ל אסר על מועמד שהתבקש להתמנות לבית המשפט העליון – הגיע עכשיו השופט סולברג עם הכיפה הסרוגה והוכיח קבל עם ועולם שאין לאדם שומר תורה ומצוות מקום בבית המשפט העליון".
שר התקשורת שלמה קרעי פרסם תגובה להחלטה שבה נמתחה ביקורת חריפה עליו, אחרי שהוציא מכתב לכל עובדי משרד התקשורת שבו הודיע להם כי בהרב-מיארה איננה מוסמכת עוד לתת חוות דעת משפטיות וכי אין להתייחס אליה.
"כבוד השופט סולברג טועה טעות גדולה", מסר השר קרעי. "התנהלות היועמ"שית לשעבר נגד הממשלה והתנהלות בית המשפט העליון בניגוד גמור לחוק היא החמורה כאן. הכול חייבים בכיבוד החוק ומרות הדין, גם שופטי בג"ץ וגם היועמ"שית לשעבר".

צה"ל הודיע הלילה כי תקף במרחב העיר עזה את המחבל אנס א־שריף, שפעל במסווה של עיתונאי רשת אל־ג'זירה. על פי הודעת דובר צה"ל, שריף שימש כראש חוליה בחמאס וקידם מתווי ירי רקטות נגד אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל.
צה"ל חשף בעבר מידע מודיעיני ומסמכים רבים שנמצאו ברצועת עזה, המאשרים את שיוכו הצבאי לארגון הטרור חמאס. המסמכים כוללים טבלאות כוח אדם, רשימות קורסים להכשרות טרור, ספרי טלפונים ומסמכי משכורת למחבל, המוכיחים בצורה חד־משמעית כי הוא תפקד כמחבל של ארגון הטרור חמאס ברצועת עזה.

העיתון הקטארי "אל־ערבי אל־ג'דיד" דיווח כי משלחת של חמאס, בראשות מנהיג הארגון בעזה ח'ליל אל־חיה, צפויה להגיע לקהיר במסגרת מאמצים לחדש את ערוץ המו"מ בין חמאס למצרים על השגת הסכם הפסקת אש בעזה.
לפי הדיווח, טורקיה סייעה לחדש את הקשר בין מצרים לחמאס. הידיעה לא אושרה על ידי מקורות נוספים.
על שערי העיתונים הכלכליים "כלכליסט" ו"דה מרקר" הופיעה הבוקר פרסומת הקוראת להשבתת המשק ביום ראשון הקרוב.
"משביתים את המדינה
מצילים את
החיילים והחטופים"
מודעה הבוקר על שערי עיתונים "דה-מרקר" ו"כלכליסט", מטעם "משפחות החטופים", ו"מועצת אוקטובר" pic.twitter.com/ST3laGggWq— העין השביעית (@the7i) August 11, 2025























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואדון גפני היקר
איך אפשר להבין מילמולים של טרח בן 110 מרן הרב אלישיב זצוק"ל
לא פלא שלא הבינו את המסר
זה בטח היה בכלל ביידיש משובשת
לכל לפוזיציה יש מאיפה לצטט. בתורה ובגמרא הכל ניתן להפרכה דרך דבר והיפוכו. יש כל כך הרבה ספרים וכל כך הרבה 'רבנים' הזויים שתמיד תמצא ציטוט. לכל עמדה לכל פוזיציה
בוא נדבר מה הרמב'מ אמר. אף אחד מרבניך לא ראוי לצחצח לו ת'נעליים
על פי הרמב'מ אין 'תורתו אמונתו'
אין עבודה בשחור
אין תחפושות של 'אני קדוש ממך'
אין 'אני יודע תורה יותר ממך'
אין כת חרדית !!!!
לך הביתה טמבל
השעון מתקתק על הכת שלכם
עשור מעכשיו – בחורות עם חולצות בטן ברחובות בני ברק הולכות שלובות זרוע עם לוחם גולני בחופשה, כולכם עובדים, בלי תחפושות, בלי טפילות, בלי ג'וקים בבית, ובלי 'רבנים' שרלטנים סוטי מין
תיק תק תיק תק
הסוף שלכם מתקרב בצעדי ענק
טפילים
שקרנים
גנבים
סחטנים