JavaScript is required for our website accessibility to work properly. למרות הצהרות ארה"ב, אזרבייג'ן לא ממהרת להצטרף לכוח הבינלאומי בעזה | זמן ישראל
חיילי צבא אזרבייג'ן בצעדה באסלאמאבאד, פקיסטן, 23 במרץ 2022 (צילום: Ghulam Rasool / AFP)
Ghulam Rasool / AFP

למרות הצהרות ארה"ב, אזרבייג'ן לא ממהרת להצטרף לכוח הבינלאומי בעזה

וושינגטון סימנה את אזרבייג'ן ואינדונזיה כמדינות שכבר הסכימו לשלוח חיילים לכוח הבינלאומי שיוצב ברצועת עזה ● אולם בכיר אזרי מבהיר לזמן ישראל כי לבאקו יש תנאים רבים, הדומים לאלו המונעים ממדינות ערב להצטרף למשימה ● ג'ייקוב מגיד מדווח מפורום דוחה בקטאר

בעוד שארצות הברית הצליחה לגייס תמיכה של חלק גדול מהעולם הערבי והמוסלמי לתוכנית השלום בעזה של הנשיא דונלד טראמפ, הניסיון לשכנע את אותן מדינות לתרום כוחות לכוח הבינלאומי הנדרש ליישום התוכנית מתברר כמשימה קשה בהרבה.

מדינות רבות חוששות שחייליהן, שייפרסו ברצועת עזה במסגרת הכוח הבינלאומי – שנועד להחליף בהדרגה את כוחות צה"ל ברצועה – ייקלעו לאש צולבת; זאת מאחר שישראל לא תעזוב את הרצועה עד לפירוזה המלא, בעוד חמאס מתעקש לשמור על נשקו.

כמו כן, המדינות מהססות להיכנס למוקד של סכסוך כה מפלג, או להיתפס כמי שפועלות למען ישראל – במיוחד אם היוזמה, הזמנית לכאורה, לא תוביל לחזרת הרשות הפלסטינית לרצועת עזה, כפי שדורש חלק גדול מהקהילה הבינלאומית.

המדינות מהססות להיכנס למוקד של סכסוך כה מפלג, או להיתפס כמי שפועלות למען ישראל – במיוחד אם היוזמה, הזמנית לכאורה, לא תוביל לחזרת הרשות הפלסטינית לעזה

אף שמדינות ערב שהיו מוטרדות במיוחד מחששות אלו נמנעו בהתאם מכניסה לכוח, אינדונזיה ואזרבייג'ן נראו מוטרדות פחות. הן הגיבו בחיוב לפניות של וושינגטון בנושא, עד כדי כך ששגריר ארצות הברית באו"ם מייק וולץ נקב בשמן בפומבי כתורמות אפשריות בנאום במועצת הביטחון, רגעים ספורים לפני אימוץ ההחלטה שהעניקה מנדט בינלאומי לכוח הייצוב.

שגריר ארה"ב באו"ם מייקל וולץ נושא דברים במהלך ישיבת מועצת הביטחון שבה הצביעו על הצעת החלטה אמריקאית בנוגע לתוכנית השלום בעזה, 17 בנובמבר 2025 (צילום: Adam Gray/Getty Images/AFP)
שגריר ארה"ב באו"ם מייקל וולץ נושא דברים במהלך ישיבת מועצת הביטחון שבה הצביעו על הצעת החלטה אמריקאית בנוגע לתוכנית השלום בעזה, 17 בנובמבר 2025 (צילום: Adam Gray/Getty Images/AFP)

אינדונזיה ואזרבייג'ן הן מדינות בעלות רוב מוסלמי, וארצות הברית מקווה כי תרומתן תחזק את הלגיטימציה של כוח הייצוב בעזה. המרחק הגאוגרפי של שתיהן מהזירה עשוי להפוך אותן לפחות פגיעות לביקורת פנימית על מעורבות זרה בשטח נפיץ זה.

אינדונזיה הייתה המדינה היחידה שהביעה בפומבי נכונות להשתתף בכוח, ואף הצהירה כי היא מוכנה לשגר 20,000 חיילים. אולם ג'קרטה שומרת על שתיקה מאז אימוץ החלטת מועצת הביטחון לפני כמעט חודש, ובשגרירות אינדונזיה בוושינגטון לא השיבו לבקשת תגובה.

גם אזרבייג'ן טרם התבטאה בפומבי בנושא, אך בכיר אזרי הבהיר לאחרונה כי ההנחות בדבר השתתפותה בכוח הבינלאומי היו מוקדמות. "אזרבייג'ן עדיין לא קיבלה החלטה אם נצטרף או לא", אמר הבכיר בתדרוך לזמן ישראל ולעיתונאים משני כלי תקשורת נוספים בשולי פורום דוחה בקטאר בסוף השבוע.

"אזרבייג'ן עדיין לא קיבלה החלטה אם נצטרף או לא", אמר הבכיר בתדרוך לזמן ישראל ולעיתונאים משני כלי תקשורת נוספים בשולי פורום דוחה בקטאר בסוף השבוע

לדבריו, הסיבה המרכזית לכך היא שארצות הברית עדיין לא קיימה עם אזרבייג'ן שיחה מהותית על מה שיידרש מחייליה אם יצטרפו למשימה. לאחר שתתקיים שיחה כזו, וושינגטון תגלה כי לבאקו יש רבים מאותם תנאים מחמירים שמנעו ממדינות אחרות להצטרף לכוח הייצוב הבינלאומי.

אנשי חמאס במחנה הפליטים נוסייראת שמרכז רצועת עזה, 12 באוקטובר 2025 (צילום: Eyad BABA / AFP)
אנשי חמאס במחנה הפליטים נוסייראת שמרכז רצועת עזה, 12 באוקטובר 2025 (צילום: Eyad BABA / AFP)

סוגיית שתי המדינות

הבכיר האזרי אמר כי באקו רוצה לוודא שהכוח תורם לקידום פתרון שתי המדינות בתוך פרק זמן קצר – דרישה שנראית סבירה יותר כשהיא מגיעה ממדינה שלכאורה מעוניינת להשתתף, לעומת מדינות ערביות שנמנעו מהצטרפות מלכתחילה.

באקו רוצה לדעת אם הכוח הבינלאומי "קשור לסוגיה הפלסטינית הרחבה" או מתמקד רק בעזה. במקרה שהמוקד הוא עזה בלבד, ציין הבכיר, אזרבייג'ן לא תרגיש בנוח להצטרף.

עמדה זו מעידה כי ההתייחסות בהחלטת האו"ם למסלול לעבר מדינה פלסטינית עתידית שהכוח "עשוי" לסייע ליצור, אינה מספקת את אזרבייג'ן. העובדה שישראל צפויה לדחות כל לוח זמנים קונקרטי לפתרון שתי המדינות, מטילה ספק נוסף בשאלה אם אזרבייג'ן תצטרף לכוח הזר.

הבכיר הסביר כי כחברה בארגון לשיתוף פעולה אסלאמי (OIC), המעמיד בראש סדר העדיפויות את מצוקת הפלסטינים, אזרבייג'ן אינה יכולה להיתפס כמי שתורמת ליוזמה שאינה מקדמת את עניינם.

הבכיר הסביר כי כחברה בארגון לשיתוף פעולה אסלאמי (OIC), המעמיד בראש סדר העדיפויות את מצוקת הפלסטינים, אזרבייג'ן אינה יכולה להיתפס כמי שתורמת ליוזמה שאינה מקדמת את עניינם

הבכיר האזרי הוסיף כי גורם קריטי לא פחות שמעכב את באקו הוא שארצות הברית עדיין לא הציגה מתווה מפורט לגבי מה שיידרש מחייליה ומה יהיה תפקידו של הכוח הבינלאומי, וזאת אף שוושינגטון שואפת שהפריסה תחל כבר בתחילת ינואר.

נשיא הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס מארח את שר החוץ של אזרבייג'ן ג'ייהון ביירמוב ברמאללה, 30 במרץ 2023 (צילום: Thaer GHANAIM / PPO / AFP)
נשיא הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס מארח את שר החוץ של אזרבייג'ן ג'ייהון ביירמוב ברמאללה, 30 במרץ 2023 (צילום: Thaer GHANAIM / PPO / AFP)

"אזרבייג'ן לא יכולה להשתתף במבצע לאכיפת שלום. זה חייב להיות מבצע לשמירת שלום", אמר הבכיר, כשהוא מהדהד את עמדתן של מדינות ערביות ומוסלמיות אחרות שאליהן פנתה ארה"ב.

אך גם דרישה זו עשויה להתברר כ"מוקש", שכן החלטת האו"ם קובעת שהכוח הבינלאומי יידרש לקדם את פירוק חמאס מנשקו – משימה בעלת מאפיינים מובהקים של אכיפה.

השלכות פוליטיות מבית

אף שהסוגיה הפלסטינית אינה בולטת במיוחד בקרב הציבור האזרי, עצם הרעיון לשלוח חיילים לאזור עימות הוא נושא רגיש. הבכיר הודה כי עשויות להיות "השלכות פוליטיות פנימיות" להחלטה להצטרף לכוח הבינלאומי בעזה, שכן אזרבייג'ן יוצאת כעת מתקופה של כמעט שלושה עשורים של מלחמה מול ארמניה, שהותירה אלפי הרוגים ופצועים.

הבכיר הודה כי עשויות להיות "השלכות פוליטיות פנימיות" להחלטה להצטרף לכוח הבינלאומי בעזה, שכן אזרבייג'ן יוצאת כעת מתקופה של כמעט שלושה עשורים של מלחמה מול ארמניה

"החברה האזרית סוף סוף נושמת לרווחה כשהמלחמה הזו הסתיימה. תאר לעצמך שמייד אחרי התפתחות כזו, [אנחנו מודיעים] על פריסה למרחק רב בשטח אחר", אמר הבכיר.

אף שהכוחות האזריים מאומנים היטב, הם יזדקקו לסיוע כדי לבצע פריסה במרחק גאוגרפי כה גדול מבסיסם, הוסיף הבכיר, והודה כי באקו מוגבלת ביכולות שבאפשרותה להציע בפועל בשטח בעזה.

חיילי צבא אזרבייג'ן צועדים בבאקו כשהם נושאים את תמונותיהם של החיילים שנהרגו במלחמות נגורנו-קרבאך. 27 בספטמבר 2021 (צילום: AP Photo)
חיילי צבא אזרבייג'ן צועדים בבאקו כשהם נושאים את תמונותיהם של החיילים שנהרגו במלחמות נגורנו-קרבאך. 27 בספטמבר 2021 (צילום: AP Photo)

עם זאת, אזרבייג'ן כבר פרסה בעבר כוחות מחוץ לגבולותיה, וסייעה באבטחת שדה התעופה בקאבול כחלק מכוח הסיוע הביטחוני הבינלאומי בהובלת נאט"ו (ISAF) שפעל באפגניסטן כמעט שני עשורים.

כשנשאל אם חיילים אזריים יוכלו לבצע משימות דומות בעזה, אמר הבכיר כי אינו יכול להשיב ללא מידע נוסף מארצות הברית על אופי המשימה. הוא סיפק תשובות דומות גם כאשר נשאל כמה חיילים תוכל אזרבייג'ן להעמיד באופן סביר לטובת הכוח, ומתי עשויה להתקבל החלטה בנושא.

אף שאזרבייג'ן אכן קיבלה מצגת על הכוח הבינלאומי ממפקד פיקוד המרכז האמריקאי (CENTCOM) ברד קופר במהלך ביקורו האחרון במדינה, הבכיר אמר כי מדובר היה עדיין ב"חזון כללי" שלא התייחס לשאלות הספציפיות של באקו.

ארה"ב לא יכולה לשאת בנטל לבדה

הבכיר הבהיר כי באקו חשה כבוד מכך שארצות הברית רואה בה שותפה פוטנציאלית בכוח הבינלאומי, וציין כי האמון של וושינגטון מעיד על כך שאזרבייג'ן מתקבלת באופן ייחודי הן על ידי ישראל והן על ידי הפלסטינים והעולם הערבי והמוסלמי הרחב יותר.

הרצון לשלב את אזרבייג'ן בכוח הבינלאומי, מחזק גם את "הזהות הגאופוליטית הרב-ממדית" של באקו, אמר הבכיר. אזרבייג'ן רואה עצמה כחלק מכמה אזורים, בהם גם המזרח התיכון

הרצון לשלב את אזרבייג'ן – מדינה חוצת יבשות החסומה לים בין מערב אסיה למזרח אירופה – בכוח הבינלאומי, מחזק גם את "הזהות הגאופוליטית הרב-ממדית" של באקו, אמר הבכיר. במקום להשתייך באופן מובהק לזהות אזורית אחת, באקו רואה עצמה כחלק מכמה אזורים, בהם גם המזרח התיכון.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מארח בבית הלבן את נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב, 8 באוגוסט 2025 (צילום: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מארח בבית הלבן את נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב, 8 באוגוסט 2025 (צילום: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)

הבכיר האזרי גם שיבח את מאמצי ממשל טראמפ על שהצליח לקדם את תוכנית השלום לעזה עד כה, והדף את מי שמטילים ספק ביכולתה של וושינגטון להצליח, מבלי לשלול את האפשרות שבאקו תסייע בסופו של דבר.

"לארצות הברית מגיעות מילות הערכה רבות… אין פתרון קסם לסכסוך הזה, והם עושים דברים מסוימים בדרך מאוד לא מסורתית, כי הדיפלומטיה המסורתית לא הביאה תוצאות"

"לארצות הברית מגיעות מילות הערכה רבות… אין פתרון קסם לסכסוך הזה, והם עושים דברים מסוימים בדרך מאוד לא מסורתית, כי הדיפלומטיה המסורתית לא הביאה תוצאות", המשיך. "אני מצטער שלפעמים [המאמצים שלהם] סופגים הרבה ביקורת, כשמה שנדרש הוא הערכה ותמיכה מצד הקהילה הבינלאומית הרחבה יותר".

"ארצות הברית עושה עבודה קשה, ושותפות אחרות, כולל מדינות אירופה, צריכות גם הם לשאת בחלק מהנטל כדי לתמוך בסדר היום האזורי", סיכם הבכיר האזרי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,062 מילים
כל הזמן // יום רביעי, 20 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

דיווח: ישראל וארה״ב תכננו להציב את אחמיניג׳אד בראש שלטון חדש באיראן

לפי הדיווח, הנשיא לשעבר עודכן על התוכנית והסכים למהלך, אך נעשה חשדן לאחר שנפצע בתקיפה ישראלית על ביתו בטהרן, ומאז לא נראה בציבור ● הסנאט האמריקאי קידם החלטה להגבלת סמכויות טראמפ לנהל מלחמה נגד איראן

לכל העדכונים עוד 4 עדכונים

לא יהירות אלא הטיות - למה מערכות מחמיצות התרעות

החמצת התרעות אינה נובעת בהכרח מזלזול או מחוסר מקצועיות, אלא לעיתים ממגבלות חשיבה אנושיות, הפועלות דווקא בתוך מערכות מקצועיות ומנוסות. 

 *  *  *

בימים האחרונים פורסם, כי כבר בשנת 2025 הוכנה במערכת הביטחון עבודה מקצועית שעסקה באיום רחפני הנפץ, לרבות רחפנים מונחים באמצעות סיב אופטי, ובהפקת לקחים מן המלחמה באוקראינה.

ד״ר עוזי ערן, סא"ל במיל', הוא חוקר בתחום הפסיכולוגיה של המשפט וקבלת החלטות בתנאי אי־ודאות וסיכון. מחקריו עוסקים בהשפעת סגנונות חשיבה, אינטואיציה והטיות קוגניטיביות על שיקול הדעת של שופטים, ומקבלי החלטות מדיניות וצבאיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 852 מילים

הצ'אטבוט לא ישלם מס הכנסה

מס ההכנסה של עובדים אנושיים מממן את תקציבי המדינות, והבינה המלאכותית מאיימת לחתוך את צינור החמצן הזה ● הרעיון להטיל "מס רובוטים" כבר התברר כגול עצמי שרק חונק חדשנות, והמומחים דורשים להגיש את החשבון לבעלי ההון ● כך או אחרת, הממשלות חייבות להתעורר לפני שגל הפיטורים ישאיר אותן עם קופה ריקה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,022 מילים
אמיר בן-דוד

"הגוף בכיתה, הראש עדיין בעזה" - החיים הכפולים של המילואימניקים

"אתמול עוד הייתי באירוע בו התפוצץ לידנו אר.פי.ג'י בעזה והיום אני נדרש להכין מטלה בקורס בכתיבה אקדמית – הראש שלי עוד לא מסתנכרן בין שני המקומות".

משפט זה אמר לי סטודנט במכללת ספיר, תוך שהוא מנסה לתאר את החוויה הבלתי אפשרית של המעברים בין שדה הקרב לחדרי הכיתה בקמפוס.

ד"ר אלה בן-עטר היא מרצה בכירה וראשת מסלול רדיו ופודקסטים במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר. חוקרת תקשורת, מצבי חירום וחוסן קהילתי. קצינת הסברה במילואים בפיקוד העורף, נשואה, אם לשלושה ילדים ומאמינה גדולה בחינוך.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 956 מילים

תרמית "היום שאחרי"

עזה קורסת תחת ביוב, עכברושים וייאוש, בזמן שחמאס וישראל קונים זמן ● למרות תוכנית השלום של טראמפ והקמת הוועדה הטכנוקרטית, שיקום הרצועה רחוק מתמיד ● ישראל מעכבת כניסת פקידים ושוטרים, חמאס נאחז בנשקו, והסיוע ההומניטרי מנוצל להברחות ● הסטטוס קוו לא רק שאינו מקרב הכרעה – הוא מרחיק אותה

לכתבה המלאה עוד 2,107 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

מפלגות שוויתרו על "הקול הרוסי"

סקרים שמתפרסמים לאחרונה מראים, כי אילו הבחירות התקיימו היום, נפתלי בנט או גדי איזנקוט היו ככל הנראה מצליחים להקים ממשלה. אך כידוע סקרים  לא תמיד מנבאים את תוצאות האמת: עתידה הפוליטי של ישראל לוט בערפל, בין היתר בגלל המגזר הרוסי.

כיום, המגזר הרוסי שווה כ-18 מנדטים ורק כ-25% מהם תומכים בקואליציה הנוכחית.

אלכס טנצר הוא פעיל חברתי, לשעבר יו"ר ועדת מעקב אחרי ביצוע הבטחות לעולים. יו"ר מטה למען עובדי הקבלן. 7 דו"חות מבקר המדינה התפרסמו בגלל תלונותיו. נבחר בעבר על ידי עיתון כל העיר בירושלים כאיש השנה. 6 פעמים נבחר על ידי המגזר הרוסי כאיש השנה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 571 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

הפאזל הפוליטי מתחיל להתבהר לקראת הבחירות

לקראת הבחירות לכנסת ה-26, המפה הפוליטית מתחילה להתבהר, אך מספר שאלות מפתח נותרו פתוחות ● מה יעלה בגורל בוחרי סמוטריץ', האם איזנקוט באמת מסוגל למשוך מנדטים מהליכוד, ולאן נעלמו הנשים בפריימריז של חד"ש? ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 811 מילים ו-1 תגובות

בעוד שחוק הגיוס של נתניהו וביסמוט יגיע רק בעוד חמש שנים למקסימום 10,000 מתגייסים חרדים, צה"ל מבהיר כי הוא זקוק ל-12,000 חיילים באופן מיידי ● הנתונים חושפים את הפער העצום בין הצרכים המבצעיים של הצבא שנשחק בשלוש שנות מלחמה לבין הפוליטיקה של הכנסת המתפזרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים

"המחבלים יצרו כאוס והזירות זוהמו. צריך להתאים את דיני הראיות למציאות"

בעוד כשנה יקום בית הדין המיוחד למחבלים שהשתתפו בשבעה באוקטובר ● עו"ד יעל ויאס גבירצמן תייצג שם מאות משפחות נפגעים ● בשיחה עם זמן ישראל, היא מדברת על חשיבות החוק שדן בפשעים חסרי תקדים, הקושי הראייתי, החשיבות לשמירה על זכויות הקורבנות ועל החשיפה לחומרים ● "כשאני בתפקיד יש לי משימה, אבל כשאני אלך לתערוכה - שם אני אבכה"

לכתבה המלאה עוד 1,417 מילים

תחת מסך עשן של נוסחים מתחלפים, שמחה רוטמן דוהר לאישור הצעת החוק שתנתק את המחלקה מהפרקליטות ● החוק נועד לייצר גוף חקירות פרטי של שר המשפטים, כזה שיוכל להפקיע תיקים מהיועמ"שית ולהטיל אימה על המערכת ● התעקשות הקואליציה להעביר את החוק לפני פיזור הכנסת מוכיחה שהם שכחו כלל בסיסי בדמוקרטיה: הכוח הזה יכול ליפול בקרוב לידי האופוזיציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים ו-1 תגובות

הפתק של הרב לנדו מפחיד את נתניהו הרבה יותר מאזהרות הרמטכ"ל

האזהרות על צבא שקורס תחת הנטל לא מרשימות את ראש הממשלה כמו האיום של המנהיג הליטאי לפרק את גוש הימין ● מבועת מהאפשרות לאבד את החרדים רגע לפני אישור חוקי ההפיכה המשטרית, נתניהו פותח במסע לחצים על מורדי הליכוד כדי להעביר את חוק ההשתמטות בדקה התשעים ● התפטרות משה ארבל מוכיחה שגם בש"ס מתחילים להבין לאן נושבת הרוח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 682 מילים

שוק האג"ח מבהיר כי המלחמה כבר חלחלה עמוק לתוך כלכלות העולם

התרסקות שוק האג"ח העולמי בסוף השבוע היא לא עוד "יום אדום" טכני בבורסה – זו כבר אזהרה חמורה שהמשקיעים משגרים אל טראמפ ● בעוד הבורסות שוברות שיאים בזכות כמה חברות AI, משקיעי האג"חים רואים עננים שמתקדרים על הכלכלה העולמית – בהנחה שלא יימצא פתרון עם איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 666 מילים ו-1 תגובות

מסיבות, חתונות, חופשות ופגישות עם ראשי הליכוד

יומן ראש עיריית אשקלון תומר גלאם, החשוד בפלילים, עמוס בלו"ז "אישי", חופשות, חצאי ימי עבודה, מפגשים פוליטיים ומאות בריתות וחתונות ● מה חסר בו? עבודה למען תושבי אשקלון, שזקוקים למיגון, נאנקים תחת קשיי המלחמה וקוראים בעיתונות כיצד העירייה והעומד בראשה מסתבכים בפרשיות שחיתות ● עיריית אשקלון: "ראש העיר פועל לילות כימים למען התושבים"

לכתבה המלאה עוד 1,221 מילים ו-2 תגובות

קרב התאריכים

מאחורי "משבר חוק הגיוס" מסתתר תרגיל פוליטי שקוף של המפלגות החרדיות, והוויכוח האמיתי בקואליציה נסוב כעת על מועד הבחירות ● לנתניהו יש שלל סיבות להתעקש על קיום הבחירות בסוף אוקטובר: מאולם בית המשפט, דרך עצרת האו"ם ועד חופשות הקיץ ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 979 מילים ו-2 תגובות

איומי איראן על זינוק בהעשרת האורניום חושפים בעיקר את הלחץ של המשטר ● בעוד מומחים מעריכים כי התקיפות באספהאן ובנתנז הרחיקו את הפצצה, במערכת הביטחון מזהירים מפני שאננות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 875 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.