מסתבר שממלאי תפקידים בכירים קוראים את זמן ישראל. איך אני יודע? כאשר המפכ"ל והרמטכ"ל נכנסו לתפקידיהם כתבתי להם כאן "מכתבים אישיים" ובהם אמרתי להם בגדול – עשו את מה שמצפים מכם למען המדינה במסגרת תפקידיכם ואל תניחו לפוליטיקאים הממונים עליכם להתערב. שניהם, כך נראה, קראו, הפנימו ונהגו בהתאם לעצה.
עכשיו אני רוצה לתת עצה לראש שב"כ החדש דוד זיני.
אני מכיר את כל הרכילות על כך שהיו לחצים למנות אותך ולא מישהו מתוך השירות. אבל אתה יושב כרגע בראש הארגון שיש לו חשיבות קריטית לגורל המדינה.
עכשיו אני רוצה לתת עצה לראש שב"כ החדש דוד זיני. אני מכיר את כל הרכילות על כך שהיו לחצים למנות אותך ולא מישהו מתוך השירות. אבל אתה יושב כרגע בראש הארגון שיש לו חשיבות קריטית לגורל המדינה
בימים האחרונים הולכים ונחשפים פרטים נוספים על מה שמכונה "פרשת קטארגייט". לא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין שמדובר בפרשה שהיא בין החמורות שנחשפו בישראל מאז ומעולם.
במצב הזה – כאשר מתברר שלפי החשד אנשים שהיו הכי קרובים לראש הממשלה ניהלו קשרים עם מדינת קטאר בזמן מלחמה – חייבים לנהל חקירה מהירה, יסודית שתנקה את ה"אקווריום" הרגיש ביותר במדינה – הכינוי של משרד ראש הממשלה.
הגוף היחידי שיכול לנהל חקירה כזו בפועל הוא שב"כ. אבל עד כה שב"כ לא מצא לנכון להשתתף בחקירה הזו.
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב־מיארה, הורתה כבר בפברואר 2025 לפתוח בחקירה משותפת של שב"כ ומשטרת ישראל בנוגע לפרשת קטארגייט והדלפת סודות המדינה הקשורה אליה.
בפועל, שב"כ כבר מבצע חקירה סביב היבטי ביטחון, ריגול, מגע עם גורם מדינתי עוין והדלפת מידע מסווג, בעוד שהמשטרה (למשל להב 433) מטפלת בחלק הפלילי־שחיתותי הקלאסי של שוחד, הלבנת הון, מרמה והפרת אמונים.
בימים האחרונים הולכים ונחשפים פרטים נוספים על מה שמכונה "פרשת קטארגייט". לא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין שמדובר בפרשה שהיא בין החמורות שנחשפו בישראל מאז ומעולם
אבל מישהו דואג שחלקו של שב"כ יהיה שולי, והוא יודע למה. זה כאמור הגוף היחיד שיכול לחקור ולהגיע למסקנות ברורות בנושאים הרלוונטיים. אבל כאמור מישהו דואג שזה לא יקרה. המישהו הזה לא רוצה ועדת חקירה ממלכתית לאסון ה-7 באוקטובר והוא גם לא רוצה חקירה יסודית מקצועית לקטארגייט.
סמכות שב"כ היא להגן על ביטחון המדינה, על סדרי המשטר ועל הסודות הביטחוניים, כולל חשד למעורבות מדינה זרה, כמו במקרה של קטאר, המוגדרת כקשורה לחמאס, מממנת אותו במשך שנים ומארחת את הנהגת הארגון.
כאשר החשד הוא שגורמים בישראל גויסו או מומנו בידי מדינה זרה לקידום אינטרסים מדיניים/מודיעיניים שלה, תוך אפשרות לפגיעה בביטחון ובסודות מדינה – זה בדיוק תחום העיסוק של שב"כ, ולכן מעורבותו נדרשת ואף מתבקשת.
עבירות כמו שוחד, מרמה, הלבנת הון והטיית מדיניות ציבורית בתמורה לכסף הן עבירות פליליות אזרחיות שמטופלות על ידי משטרת ישראל, פרקליטות המדינה והיועמ"ש, ולא רק על ידי שב"כ.
לכן, המודל הנכון איננו "חקירת שב"כ בלבד" אלא שילוב: שב"כ לטיפול בהיבטי הריגול, מגע עם גורם זר והדלפת סודות, ומשטרה/פרקליטות להיבטי השחיתות והפלילים הפנימיים, תחת פיקוח היועמ"ש וביקורת שיפוטית.
מישהו דואג שחלקו של שב"כ יהיה שולי. זה כאמור הגוף היחיד שיכול לחקור היבטים ביטחוניים מסוימים. המישהו הזה לא רוצה ועדת חקירה ממלכתית לאסון ה-7 באוקטובר ולא רוצה חקירה יסודית מקצועית לקטארגייט
כדי לשמור על אמון ציבורי, נדרש פיקוח צמוד של היועמ"ש ובית המשפט, ואפשרית גם ועדת חקירה ממלכתית/פרלמנטרית משלימה, אך לא במקום החקירה המבצעית הפלילית של שב"כ והמשטרה.
אבל כל זה לא קורה. מישהו עושה הכול כדי למנוע משב"כ להפעיל את הכלים העומדים לרשותו כדי להגיע לחקר האמת, מה שיאפשר להעמיד את האחראים לדין.
לסיכום – פרשת קטארגייט היא בסולם החומרה במקום הגבוה ביותר. אין גבוה ממנו. לכאורה נעשו כאן מעשים שבכל מדינה היו מביאים לנקיטת פעולות קיצוניות נגד המעורבים.
אבל כאן יש התעלמות, התכחשות, העלמת ראיות ועוד מעשים נוראים כדי שהתמונה לא תיחשף במלואה.
אז מול הטירוף הזה, ראש שב"כ, אתה חייב מיוזמתך להורות על פתיחת חקירה, בה יופעלו כל האמצעים כדי להבין איך כל הפרשה הזו קרתה ולדעת בדיוק מי אשם. ללא חקירה כזו – קטארגייט תהפוך לעוד פרשה, אשר פרט לכותרות בתקשורת עלולה לא להיחקר כראוי.
לכאורה נעשו בפרשת קטארגייט מעשים שבכל מדינה היו מביאים לנקיטת פעולות קיצוניות נגד המעורבים. אבל כאן יש התעלמות, התכחשות, העלמת ראיות ועוד מעשים נוראים כדי שהתמונה לא תיחשף במלואה
ראש שב"כ דוד זיני, אתה קצין צה"ל בכיר מוערך מאוד שתרם רבות לביטחון המדינה. מצופה ממך שגם אחרי שפשטת את מדי צה"ל תפעל לשמירה על ביטחון המדינה. אני בטוח שאתה תתעלם מכל רעשי הרקע ותורה על ביצוע החקירה של הפרשה הזו, שהיא ברמת חומרה הכי גבוהה שקיימת.
אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.
























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו–המימד החמישי–
העברת כל פרטי התושבים של מדינת ישראל, המצויים בידי המשטרה, לגורמים שמכינים רשת מעקב דיגיטלית מנוהלת AI למדינה, לאיזור ולעולם. כל זאת במסווה של פרשת שחיתות – שלא תיחקר מכיוון שהפושעים שייכים לצד הנכון של המפה הפוליטית.
קטאר היא זרוע של המימסד האנגלו-אמריקני, ולפי יותר ממקור אחד ישנה כוונה להעביר את ניהול המפיה העולמית משווייץ וה-City of London לשם (אם זה לא נעשה כבר).
פרשת קטארגייט, כמו כל פתיון שמשליכים להמונים, באה להסיח את דעת הציבור ממה שנעשה באמת, וע"י מי. זה גם חלק מהשיטה לתלות בנתניהו האשמות שוא, כדי להסתיר את הפשעים האמיתיים ולהשאירו על כנו.
אבל טוב שיש תקשורת חופשית שמייעצת לשירותים החשאיים – שהם מעצם הגדרתם בלתי דמוקרטיים, איך לנהוג בדרך ה"נבחר" שממונה עליהם.