JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אוצר המילים של השבוע: כַּהֲנָא חַי | זמן ישראל
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
כַּהֲנָא חַי 298

בן גביר הוא כבר לא הילד מהסמל, לא הנער שמעריץ את רוצח ההמונים ד"ר גולדשטיין, ולא הפרובוקטור שיעשה הכול כדי לזכות באייטם בטלוויזיה. תנועת "כך" היא כבר מזמן לא העשבים השוטים בשולי הגן הציוני. היא הפנים של ישראל בעולם

איתמר בן גביר היה בן 14 כשהרב מאיר כהנא נרצח במלון מריוט בניו יורק. בן גביר הצעיר היה אז חבר בנוער "מולדת". הוא פגש את נעם פדרמן, בוגר המחזור הראשון של ישיבת "הרעיון היהודי" שהקים כהנא במחנה יהודה בירושלים, ובהשפעתו עבר לתנועת "כך".

מהר מאוד ביטחונו העצמי ורהיטותו מיקדו אל בן גביר תשומת לב. והוא גילה שהוא אוהב את זה. ב"כך" קידמו אותו להיות רכז הנוער של התנועה, ואחרי שצה"ל ויתר על שירותיו – הוא נרשם ללימודים בישיבת "הרעיון היהודי" והפך שם לחביבם ולבן טיפוחם של מיכאל בן ארי ובנצי גופשטיין, מוותיקי "כך" שהיו חברי סגל בישיבה.

חודש לפני שמאיר כהנא נרצח התקיימה בישיבת "הרעיון היהודי" קייטנה לבני 13-14, בני גילו של בן גביר. יו"ר תנועת הנוער של "כך" אז, יקותיאל בן-יעקב, סיפר לעיתון "חדשות" מהו הרעיון היהודי שהילדים לומדים בקייטנה:

"אנחנו מחנכים אותם לפי הרוח של תנועת כך. שיהיו מוכנים להקרבה ולמסירות. אנחנו מחנכים אותם לעקוף מחסומים. להגיע להתנחלויות. וכן להקים התנחלויות ולערוך הפגנות. היחידים שהצליחו לחדור דרך מחסומים היו הקבוצות שלנו, למרות השמירה הצה"לית.

"אנחנו מסבירים להם שבצה"ל לא צריך לפגוע אבל לפעמים צה"ל עושה דברים שהם נגד האינטרסים של העם היהודי… אחד הנושאים שאני העברתי הוא איך עונים לשאלות בחקירה של המשטרה או השב"כ… ראשית כל מלמדים את זכות השתיקה, שהיא כלל ברזל".

בתשובה לשאלה, אישר בן-יעקב שבקייטנה התקיימו גם אימוני נשק.

כיסוי טלפון סלולרי עם תמונתו של הרב מאיר כהנא, נובמבר 2025
כיסוי טלפון סלולרי עם תמונתו של הרב מאיר כהנא, נובמבר 2025

צאצאיהם של הכהניסטים הקטנים ההם מתחילת שנות התשעים מטילים היום את אימתם על הערבים ופעילי השמאל בגדה המערבית. והפעם צה"ל מגן עליהם.

הלווייתו של מאיר כהנא יצאה ממשרדי "הרעיון היהודי" מתחת לבניין התלת-קומתי המשופץ על קו התפר בין שכונת שמואל הנביא לארזי הבירה. אשתו של מאיר כהנא, ליבי, בנותיו ציפי וטובה ובניו ברוך ובני, ישבו על מרפסת הישיבה והמתינו לארונו, כשהם מוקפים בנאמני הר הבית, במייסדי גוש אמונים ובמאות תומכים. כשהגיעו למקום שרי הממשלה יובל נאמן וגאולה כהן, הם סולקו מהמקום בצעקות "שמאלנים בוגדים".

אשתו של כהנא, בנותיו ובניו, ישבו על מרפסת הישיבה והמתינו לארונו, כשהם מוקפים בנאמני הר הבית ובמאות תומכים. כשהגיעו למקום השרים יובל נאמן וגאולה כהן, הם סולקו מהמקום בצעקות "שמאלנים בוגדים"

גאולה כהן – השדרנית הנערצת של רדיו לח"י, שנעצרה על ידי הבריטים והצליחה לברוח מהכלא, ושפרשה מהליכוד בגלל התנגדותה להסכם השלום עם מצרים – התקשתה לעצור את דמעותיה. היא בכתה אז מכל שטות. החצופים חסרי התרבות האלה מעיזים לקרוא לה "שמאלנית בוגדת"?

אבל את ילדי קייטנת "כך" ומדריכיהם אי אפשר היה לעצור באותו בוקר. הם היו בקריזה. ערבי מניאק רצח בניו יורק את מנהיגם הנערץ. המבוגרים ניחמו אותם והזכירו להם את הדברים שהרב כהנא נהג לומר בכל הזדמנות: תנועת "כך" תתפרק רק כשהמדינה כולה תהיה כהניסטית. לילדים שבורי הלב זה נראה אז רחוק.

ביום השנה השני לרצח הרב כהנא, ארבעה קטינים מתנועת הנוער של "כך" זרקו רימון יד בשוק הקצבים בירושלים. הם רצחו פלסטיני ופצעו שבעה. זו הייתה האווירה ואלו היו האנשים שהקיפו את איתמר בן גביר בשנים המעצבות של גיל ההתבגרות.

שלוש שנים אחרי הרצח בשוק הקצבים, בן גביר זכה למנת הדופמין התקשורתי הראשונה שלו, עם סצנת ה"כמו שהגענו לסמל על האוטו של רבין, ככה נגיע גם לרבין עצמו" שהפכה מאז בעצמה לסמל. משם והלאה אי אפשר היה לעצור אותו. וזה לא שלא ניסו.

בן גביר יחגוג בעוד שבועיים 50. הוא השאיר מזמן אבק לכל פטרוניו מתחילת הדרך. נעם פדרמן, מיכאל בן ארי, בנצי גופשטיין ושאר ותיקי "כך" הותירו בקושי הערת שוליים בהיסטוריה הישראלית. בן גביר הולך מחיל אל חיל, צובר כוח ועוצמה פוליטית, ונראה כרגע שהוא יהיה הפוליטיקאי היחיד מממשלת המחדל שיצא מחוזק מהקדנציה המדממת האחרונה.

בן גביר יחגוג בעוד שבועיים 50. הוא השאיר מזמן אבק לכל פטרוניו מתחילת הדרך. נעם פדרמן, מיכאל בן ארי, גופשטיין ושאר ותיקי "כך" הותירו בקושי הערת שוליים בהיסטוריה הישראלית. בן גביר הולך מחיל אל חיל

ארגון טרור

ב-1988, כשבן גביר היה בן 12, תנועת "כך" בראשותו של כהנא נפסלה מלהתמודד בבחירות לכנסת, אחרי שהוגדרה כתנועה המסיתה לגזענות. למפלגות הגדולות היו אז סקרים שהעידו שהפופולריות של "כך" גדולה במיוחד אצל מצביעים צעירים בשכונות העניות ובפריפריה. בליכוד ובש"ס פחדו לאבד מנדטים.

כל חברי הכנסת – כולל "השמאלנים הבוגדים" יובל נאמן וגאולה כהן מתנועת "התחיה" הימנית – דחו אז את רעיונות העוועים של כהנא, לפיהם ארץ ישראל כולה שייכת ליהודים בלבד, ומי שאינם יהודים יוכלו להמשיך לחיות בה רק אם ירכינו ראש ויצייתו ליהודים.

כהנא גם קרא להפריד בין יהודים וערבים בחופי הים, לאסור על נישואים בין יהודים לערבים, לשלול מערבים את הזכות לבחור ולהיבחר, ולהפוך את ירושלים לעיר ליהודים בלבד. ישראל של סוף שנות השמונים לא רצתה להיות כזאת. היא דחקה את הרעיונות האלו אל מחוץ לכנסת, ומחוץ לטווח הראייה, וקיוותה לטוב.

הרב מאיר כהנא בתחילת שנות השמונים, כשהקים את תנועת כך (צילום: משה שי/פלאש90)
הרב מאיר כהנא בתחילת שנות השמונים, כשהקים את תנועת כך (צילום: משה שי/פלאש90)

שש שנים מאוחר יותר, כשבן גביר היה בן 18, שכנו הנערץ מקריית ארבע, ד"ר ברוך גולדשטיין, שהיה פעיל מרכזי ב"כך" וסביר שהיה נבחר לכנסת אם המפלגה לא הייתה נפסלת, רצח 29 מתפללים מוסלמים במערת המכפלה בחברון, בפיגוע הטרור היהודי הגדול ביותר בתולדות המדינה.

בעקבות הרצח מדינת ישראל הכריזה על "כך" כעל ארגון טרור והוציאה את התנועה אל מחוץ לחוק. וכך עשו גם ארצות הברית, קנדה והאיחוד האירופי.

ב-2010, כשהוא כבר עורך הדין הבולט בימין, הגיש בן גביר עתירה לבג"ץ ודרש שיאפשרו לפעילי ימין לצעוד בתהלוכה בירושלים עם דגלי הרב כהנא. העתירה נדחתה והשופטים נימקו את החלטתם בסעיף 4(ז) לפקודה למניעת טרור, שאוסרת על הזדהות בציבור עם ארגון טרור.

השבוע הגיעו באי כוחו של בן גביר שוב לבית המשפט העליון, הפעם כדי ללעוג לשופטי בג"ץ, שעדיין לא הפנימו את השינויים הדרמטיים שעברה המדינה בשנים האחרונות, בהנחייתו ובעידודו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.

בן גביר הוא כבר לא הילד מהסמל, לא הנער שמעריץ את רוצח ההמונים ד"ר גולדשטיין, ולא הפרובוקטור שיעשה הכול כדי לזכות באייטם בטלוויזיה. תנועת "כך" היא כבר מזמן לא העשבים השוטים. היא הפנים של ישראל בעולם

בן גביר הוא כבר לא הילד מהסמל, לא הנער שמעריץ את רוצח ההמונים ד"ר גולדשטיין, ולא הפרובוקטור שיעשה הכול כדי לזכות באייטם בטלוויזיה. תנועת "כך" היא כבר מזמן לא העשבים השוטים בשולי הגן הציוני. היא הפנים של ישראל בעולם.

איתמר בן-גביר נואם באזכרה לציון 27 שנים למותו של מאיר כהנא, 7 בנובמבר 2017 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
איתמר בן-גביר נואם באזכרה לציון 27 שנים למותו של מאיר כהנא, 7 בנובמבר 2017 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

צמרת המשטרה סרה כעת למרותו של בן גביר. ראש הממשלה תלוי בו ומתחנף אליו. רגע לפני שהוא חוגג חמישים, יש לאיתמר בן גביר סיבות רבות להסתכל קדימה ולתכנן את הפסגה הפוליטית הבאה שיכבוש, על אפם ועל חמתם של כל יפי הנפש שזלזלו בו תמיד.

קם לתחייה באמריקה

כהנא מת בניו יורק והוא חי מתמיד בכנסת ישראל. הוא חי מתמיד ברצועת עזה ובגדה המערבית. הוא חי וקיים במשטרת ישראל. ומתברר שהוא גם קם לתחייה באמריקה.

כהנא מת בניו יורק והוא חי מתמיד בכנסת ישראל. הוא חי מתמיד ברצועת עזה ובגדה המערבית. הוא חי וקיים במשטרת ישראל. ומתברר שהוא גם קם לתחייה באמריקה

ב"ניו יורק טיימס" התפרסם השבוע תחקיר המתאר את התחייה המחודשת של "הליגה להגנה יהודית" שייסד הרב כהנא, שהוגדרה בארה"ב "ארגון טרור" ב-2001 (הארגון נמחק מאז מהרשימה השחורה).

מי שמוביל באמריקה את תחיית הליגה להגנה יהודית הוא גבר בן 42 בשם ישראל יעקב בן-אברהם, שהתגייר זמן קצר לפני שבעה באוקטובר ובעקבות הטבח החליט לצעוד בעקבות הרב כהנא שאותו הוא מעריץ ולוודא שכל יהודי, צעיר ומבוגר, יוכל לחסום אגרוף ולהכניס אגרוף, ושתהיה לו גישה לנשק חם ויכולת להשתמש בו.

משטרת ניו יורק עצרה החודש פעיל בתנועה כשברשותו בקבוקי מולוטוב וראיות שהוא התכוון להתנקש בחייהם של פעילים פלסטינים בניו יורק.

מרצ' של ממשיכי תנועצ כך והרב מאיר כהנא: חולצה עם הלוגו של הליגה להגנה יהודית ושרשר של ברוך גולדשטיין. נובמבר 2025
מרצ' של ממשיכי תנועצ כך והרב מאיר כהנא: חולצה עם הלוגו של הליגה להגנה יהודית ושרשר של ברוך גולדשטיין. נובמבר 2025

בן גביר השאפתן, שמכיר היטב את החוק הישראלי ואת חולשותיו, הבין מזמן שהוא חייב לעטות מסכה יותר ידידותית לסביבה. שאסור לו להיתפס כטרוריסט. המסכה הזו הפכה אותו ליקיר אולפני הטלוויזיה, לכוכב נוער ואז למטאור פוליטי.

ממש לא מזמן, ב-2016, הוא עוד אמר שללהט"בים "אין מקום לא בירושלים ולא במדינת ישראל" כי "צריך שיהיה צביון יהודי". בראיון לחנוך דאום הוא הסביר אז, שההבדל בינו לבין הרב כהנא "הוא לא בדעות, הוא לא במידות, השינוי הוא אולי בסגנון. הסגנון הוא קצת אחר".

על פי הדעות והמידות שהנחיל הרב כהנא למעריציו, אחד האידיאלים הגדולים של מדינת ישראל הוא נקמה בגויים. זו הסיבה שכהנא הקים בשעתו את הליגה להגנה יהודית. רעיון הנקמה הכהניסטי הוא זה שהניע את ברוך גולדשטיין לטבוח במתפללים במערת המכפלה.

על פי הדעות והמידות שהנחיל הרב כהנא למעריציו, אחד האידיאלים הגדולים של מדינת ישראל הוא נקמה בגויים. זו הסיבה שכהנא הקים בשעתו את הליגה להגנה יהודית

בספרו "אור הרעיון" כתב הרב כהנא: "אין מידה מעולה וצודקת יותר ממידת הנקמה". הסיבה לא פחות ממדהימה: "גדולה נקמה, כי היא מחייה את ה'".

אלוהים, מתברר, הוא לא תמיד כזה אדיר במלוכה ובחור כהלכה שידו חזקה וזרועו נטויה. לפעמים, ממש כמונו, הוא יכול להיתפס בחולשתו. כמו בשואה. כמו בשבעה באוקטובר.

חסידי הרב מאיר כהנא עולים לקברו בגבעת שאול במלאת 35 שנה להירצחו, 9 בנובמבר 2025
חסידי הרב מאיר כהנא עולים לקברו בגבעת שאול במלאת 35 שנה להירצחו, 9 בנובמבר 2025

ואז, הנקמה היהודית האלימה היא זו שתחזיר את אלוהי ישראל לחיים מלאים ולכן, על פי כהנא, "מי שמרפה מנקמה באויבי ישראל, למעשה מוותר על נקמת הקב"ה".

עזה העומדת בחורבנה, מיליון פליטים בלבנון, הטרור היהודי האלים שמשתולל בגדה המערבית – כך נראית היום נקמת הקב"ה. כך נראית היום ישראל. כך נראה הניצחון המוחלט של הכהניזם

עזה העומדת בחורבנה, מיליון פליטים בלבנון, הטרור היהודי האלים שמשתולל בגדה המערבית – כך נראית היום נקמת הקב"ה. כך נראית היום ישראל. כך נראה הניצחון המוחלט של הכהניזם. מה הפלא שאיתמר בן גביר מחייך לכל עבר? מה הפלא שמעריציו משוכנעים שאנחנו בימים של נס?

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים
כל הזמן // יום שישי, 17 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

חרף האזהרות, עקורים לבנונים שבים לבתיהם שבדרום המדינה

הן צה"ל והן צבא לבנון קראו לאוכלוסייה הלבנונית שלא לשוב לדרום המדינה חרף הפסקת האש ● צבא לבנון: ישראל תקפה מספר יישובים לאחר שהסכם הפסקת האש נכנס לתוקפו ● טראמפ: המלחמה באיראן "אמורה להסתיים בקרוב מאוד" ● דיווח: לאחר שנתיים שהתפקיד לא אויש, נתניהו החליט למנות את ציפי חוטובלי לראשת מערך ההסברה

לכל העדכונים עוד 14 עדכונים

הימור השותף הזוטר

קיימת סחרחורת היסטורית מיוחדת שאוחזת בך כשאתה צופה באותה דרמה עצמה מועלית פעמיים באותו תיאטרון, כשרק התלבושות השתנו. אלה מאיתנו שהקדישו את הקריירה שלהם לחקר הצומת שבין האסטרטגיה הישראלית לפוליטיקה של המעצמות הגדולות חווים כעת את הסחרחורת הזאת.

באוקטובר 1956 פתחה ישראל במתקפת בזק על חצי האי סיני, תוך התקדמות לעבר תעלת סואץ. המבצע היה, בלשון פשוטה, פיסת תיאטרון מתואמת -שנכתבה בפגישות סודיות בסֶוְר עם הבריטים והצרפתים, שתי מעצמות אימפריאליות שהיו נחושות לבטל את הלאמת תעלת סואץ על ידי נשיא מצרים נאצר, ולא במקרה, להפיל מנהיג שנתפס מבחינתם כמי שמערער את הסדר המזרח-תיכוני שנותר בידיהן לטובת הסובייטים.

ד"ר לי-און הדר הוא עיתונאי, פרשן לעניינים גלובליים ומרצה ליחסים בינלאומיים בוושינגטון. לשעבר עמית מחקר במכון קאטו ופרופסור אורח באמריקן יוניברסיטי, הוא משמש כעת כעמית בכיר במכון למחקרי מדיניות חוץ ועורך תורם בנשיונל אינטרסט מגזין.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים
אמיר בן-דוד

השמרנים מסתפקים בהצהרות, הליברלים דורש צעדים אופרטיביים

הרחק מהדיונים התקשורתיים בעניין השר בן גביר, בית המשפט העליון מנהל מאבקים שקטים על גבולות ההתערבות השיפוטית ● פסקי דין שניתנו השבוע מציגים מחלוקות עקרוניות בין מי שמבקשים למחוק עתירות בנימוק של "כיבוד הרשויות", לבין מי שמסרבים להשאיר את המציאות ללא מענה משפטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 964 מילים ו-1 תגובות

האמת תשחרר אותנו

"יש לך סרפדת", הכריז הרופא. "תגובה אלרגית, אני לא יודע להגיד למה, אני אתן לך טיפול תרופתי אבל תצטרכי לאבחן זאת במרפאת אלרגיות".

*  *  *

נסיבות החיים הביאו אותי במהלך השבועות האחרונים להגיע למרפאת חירום. זה היה אחרי לילה עם התראות חוזרות וביקורים במקלט, הצלחתי לחזור לישון (אם אפשר לקרוא לזה ככה), אבל אחרי מספר שעות התעוררתי. שטפתי פנים, ובעודי מחליפה בגדים אני מבחינה שכל הגוף שלי מכוסה פריחה. החלטתי לא לחכות ונסעתי לראות רופא

הגר סידס היא כותבת תוכן ופובליציסטית במגוןן תחומים; אוכל, אופנה, תיירות, אקטואליה ופוליטיקה. הכתיבה מאפשרת לה להעביר את מה שהיא מרגישה וחושבת באופן הטוב ביותר, גם בסוגיות מורכבות יותר כמו רווקות, הגירה, יחסים בינלאומיים ואקטואליה בשילוב סאטירה, הומור וסרקסזם.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,094 מילים

למקרה שפיספסת

סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

איחוד משולש של בנט, איזנקוט ולפיד יניב 38 מנדטים

השלושה יכולים להקים יחד את הסיעה הגדולה ביותר במשכן במערכת הבחירות הבאה, אך נתוני הסקר החדש של יוסי טאטיקה מוכיחים שהשלם גדול רק במעט מסך חלקיו ● בנוסף, תמונת הגושים נותרת קפואה עם או בלי האיחוד

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 225 מילים

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

שבע שנים אחרי השקתו, זמן ישראל יוצא לדרך חדשה ● מכתב לקוראים מעורכת האתר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 197 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

פרמיית הממ"ד מזנקת

המלחמה עם איראן הקפיצה מחדש את הביקוש למיגון והבליטה את הפערים בין האזורים השונים בארץ והדירות: בתל אביב הפערים במחירים הגיעו לעשרות אחוזים, בבאר שבע המשקיעים נשארים עם הישנות, ובצפון הביקוש לממ"ד הפך לתנאי סף ● "אנחנו לא מצליחים לחזור לשגרה"

לכתבה המלאה עוד 1,323 מילים

נתניהו מתגאה שמנע שואה שנייה באיראן, אך המציאות רחוקה מכך

בנאומו ביום השואה ב"יד ושם", ראש הממשלה התפאר כי הבטחתו ההיסטורית לעצור את תוכנית הגרעין של טהרן קוימה במלואה ● אלא שדווקא נתניהו אמור לדעת טוב מכולם שהיעדים המרכזיים עדיין לא הושגו, שהמשטר לא הופל, ושהסכנה הקיומית מרחפת כעת מעל ישראל יותר מתמיד ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,868 מילים

אם בנט ואיזנקוט לא יתעוררו, יש עתיד תקרוס לנגד עיניהם

יש עתיד ממשיכה להוביל מאבק פרלמנטרי אינטנסיבי ולבלום חקיקה, אך הבוחרים במרכז נודדים לבנט ולאיזנקוט ● למרות זאת, השניים מתמהמהים עם איחוד והכרעה על הובלה, ובכך מסכנים גם את ניצול הכוח הארגוני והמשאבים של יש עתיד וגם את סיכויי גוש השינוי לקראת הבחירות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 923 מילים ו-2 תגובות

בניסיון להימנע מסעד דרמטי של פיטורי שר, בג"ץ מסתמן כמי שיכפה על בן גביר את אותו "מתווה עקרונות" שכבר הפר פעם אחר פעם ● אלא שהתזה השמרנית שהדהדה באולם בית המשפט בדיון אתמול, המעניקה לגיטימציה לכל פעולה של שר המיישם את הבטחותיו לבוחר, מכשירה למעשה את הפוליטיזציה המסוכנת של המשטרה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,572 מילים ו-4 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

הנשמה מלאכותית בבג"ץ

בג"ץ שוב נדחק לפינה ונדרש להוציא את הערמונים מהאש, כאשר מערכות האכיפה והחוק האחרות קורסות ● בשנתיים האחרונות התרגלנו למצב שבו כל סוגיה ומחלוקת מובאות לפתחו: מהשאלה מי יתגייס ועד מינוי ראשי שב"כ ומוסד ● כשבג"ץ מתקשה להגיע להכרעה בגלל קושי משפטי, מגיעה, כמובן, "האכזבה" ● אם לא תימצא דרך לחזק את שומרי הסף שמתחתיו, גם בג"ץ עלול לקרוס ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 760 מילים

בשוויץ נוסעות רכבות במנהרות באורך עשרות קילומטרים, ובכל העולם רכבות מטרו מסיעות מיליונים מתחת לאדמה – ורק בישראל, בגלל מנהרה באורך 11 ק"מ, הוחלט להגביל את מספר הנוסעים ברכבת מת"א לירושלים ● בעוד המשטרה והרכבת מגלגלות אחריות זו על זו, עולה השאלה כיצד בפרויקט דגל שתוכנן שנים ועלה מיליארדים, לא נלקחו בחשבון כל סוגיות הבטיחות?

לכתבה המלאה עוד 1,293 מילים ו-1 תגובות

ליל הבסטיליה של בודפשט

ויקטור אורבן שלט ללא מצרים במשך 16 שנים והקים מערך תקשורתי ומשפטי שנועד להנציח את שלטונו ● אבל כשהכלכלה קרסה והשחיתות הגיעה לכל פינה, שום חומת הגנה לא עזרה מול מיליוני אזרחים רעבים ● ישראלים המתגוררים בבודפשט מספרים איך נפל הדיקטטור, ולמה בישראל המצב מסובך הרבה יותר

לכתבה המלאה עוד 1,460 מילים ו-2 תגובות

לבנון מחפשת הפסקת אש, חזבאללה מאיים במלחמת אזרחים

שיחות השגרירים נתפסות במחנה השיעי כאיום משמעותי ● במקביל למגעים בוושינגטון, ישראל אינה מוכנה לנצור את האש בעוד בלבנון מזהירים מהידרדרות למלחמת אזרחים ● בינתיים ישראל מצמצמת את האש, נמנעת מתקיפות צפונית לליטני ומותירה לאמריקאים מרחב תמרון מול איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 758 מילים ו-2 תגובות

קפיטליזם של מקורבים

הסיפור של ממשלת אורבן הוכיח כי פגיעה בדמוקרטיה אינה רק סוגיה של זכויות אדם, אלא גם מהלך הרסני לכלכלה ● כאשר מפרקים את שומרי הסף, מעוותים את שיטת הבחירות כדי לצמצם תחרות, ומחליפים את השוק החופשי בחברות של מקורבים – מי שמשלמים את המחיר הם האזרחים הפשוטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 751 מילים ו-3 תגובות

נשים יוכלו להתמיין לכל תפקיד בצה"ל

לאחר שש שנים של דיונים, בג"ץ מחייב את צה"ל לפתוח את המיונים לכלל תפקידי הלחימה לנשים ולקבוע מועד לפיילוט בשריון המתמרן ● ההכרעה מצמצמת את שיקול הדעת של הצבא מול לחצים פוליטיים וחברתיים ומעבירה אליו את חובת ההוכחה לסגירת תפקידים ● ברקע המלחמה והמחסור בכוח אדם, השופטים מדגישים כי מדובר לא רק בשוויון אלא גם בצורך ביטחוני ממשי

לכתבה המלאה עוד 1,509 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.