JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דמעות התנין של סער: שר החוץ מתלונן על נזקי בן גביר, אך ממשיך לשבת איתו בממשלה | זמן ישראל
שר החוץ מתלונן על נזקי בן גביר, אך ממשיך לשבת איתו בממשלה

דמעות התנין של סער

סער תקף את השר לביטחון לאומי על הנזק הדיפלומטי שגרם ב"מופע המחפיר" מול עצורי המשט לעזה, אך ההזדעזעות שלו מעוררת גיחוך ● הרי סער בחר ביודעין להצטרף לממשלה שבן גביר הוא חבר בכיר בה, ומייצג נאמנה את רוח הקואליציה ● גם נתניהו פרסם הודעת גינוי רפה – אך בפועל ממשיך לאפשר לשר להרוס כל חלקה טובה ● פרשנות

איתמר בן גביר וגדעון סער במליאת הכנסת, 19 במרץ 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
איתמר בן גביר וגדעון סער במליאת הכנסת, 19 במרץ 2025

שר החוץ גדעון סער קונן אתמול ברשתות החברתיות על הנזק שגורם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ליחסי החוץ של ישראל.

"גרמת ביודעין נזק למדינה במופע המחפיר הזה, ולא בפעם הראשונה. הורדת לטמיון מאמצים אדירים, מקצועיים ומוצלחים, שנעשו על ידי רבים – מחיילי צה"ל ועד עובדי משרד החוץ", כתב סער בזעם ברשת X, בתגובה למופע של בן גביר מול עצורי המשט האחרון. "לא, אתה לא הפנים של ישראל".

מאות חיילי צה"ל פעלו בשקט יחסי במשך 48 שעות כדי להרחיק מגבולות המדינה עשרות פעילים שניסו לפרוץ את הסגר על עזה. משטים מסוג זה מתרחשים אחת לכמה חודשים, ומשרדי הממשלה מתאמצים להתמודד עמם באופן מדויק ומדוד, תוך ניסיון לצמצם ככל האפשר את הנזק התדמיתי לישראל.

משטים מסוג זה מתרחשים אחת לכמה חודשים, ומשרדי הממשלה מתאמצים להתמודד עמם באופן מדויק ומדוד, תוך ניסיון לצמצם ככל האפשר את הנזק התדמיתי

אלא שיחסי החוץ של ישראל מצויים בשפל חסר תקדים עוד לפני אירועי המשט. כעת, מדינות שאזרחיהן השתתפו בו כבר החלו להביע מחאה חריפה על המעצרים שבוצעו בלב ים, הרחק מהמים הטריטוריאליים של ישראל.

כך, למשל, הצהיר אתמול נשיא קוריאה הדרומית לי ג'ה-מיונג: "הפעולה הישראלית הייתה מוגזמת וחרגה מן הגבולות. מדובר בפעולה שחורגת מן הנורמה".

משתתפים במשט לרצועת עזה, לאחר שנעצרו בידי ישראל והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בנמל אשדוד, 20 במאי 2026 (צילום: מתוך החשבון של איתמר בן גביר ברשת X)
משתתפים במשט לרצועת עזה, לאחר שנעצרו בידי ישראל והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בנמל אשדוד, 20 במאי 2026 (צילום: מתוך החשבון של איתמר בן גביר ברשת X)

נשיא קוריאה הדרומית אף טען כי ישראל "ביצעה חטיפה" של אזרח מדינתו, וכי סיאול צריכה לשקול כיצד להתייחס לצו המעצר התלוי נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, בדומה לדיונים המתנהלים באירופה.

במקביל, ראשת ממשלת איטליה ג'ורג'ה מלוני פרסמה הודעת גינוי, דרשה התנצלות והודיעה כי השגריר הישראלי יזומן לשיחת הבהרה. גם ממשלות צרפת, בריטניה ואירלנד מיהרו לפרסם גינויים רשמיים.

הפנים האמיתיות של ממשלת ישראל

אולם מבחינת הפוליטיקה הפנים-ישראלית, דמעות התנין של סער מעוררות גיחוך. שר החוץ בחר ביודעין להצטרף לממשלה שבה מחולל הנזק, השר בן גביר, מכהן כחבר בכיר בקבינט המדיני-ביטחוני. בניגוד לדבריו של סער, בן גביר מייצג היטב את פניה של ממשלת ישראל כיום, ובעיקר את פניה של הקואליציה.

יש רבים בקרב שותפיו של סער לממשלה שפועלים ומתבטאים באופן דומה לזה של בן גביר. הרשימה ארוכה: השרים מאי גולן, דודי אמסלם, שלמה קרעי, מירי רגב, עמיחי אליהו, בצלאל סמוטריץ' ואחרים; וחברי הכנסת נסים ואטורי, טלי גוטליב, אביחי בוארון, חנוך מילביצקי, אבי מעוז ונוספים.

הליכוד של שנת 2026 הוא כהניסטי יותר מתנועת כ"ך של מאיר כהנא. שלל ההתבטאויות הקיצוניות של חברי מפלגת השלטון מצוטטות ברחבי העולם, לרבות במסמכים בהאג, ואינן ניתנות להכחשה

הליכוד של שנת 2026 הוא כהניסטי יותר מתנועת כ"ך של מאיר כהנא. שלל ההתבטאויות הקיצוניות של חברי מפלגת השלטון מצוטטות ברחבי העולם, לרבות במסמכים משפטיים בהאג, ואינן ניתנות להכחשה.

ח"כ טלי גוטליב והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בבית המשפט העליון בדיון על תנאי האסירים הביטחוניים בבתי הכלא בישראל, 17 ביולי 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
ח"כ טלי גוטליב והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בבית המשפט העליון בדיון על תנאי האסירים הביטחוניים בבתי הכלא בישראל, 17 ביולי 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

נתניהו הבין לכאורה את הנזק המיידי שגרם בן גביר ופרסם הודעת התנערות. אולם, עם כל הכבוד לטקסט הכתוב והיבש מטעם ראש הממשלה ("האופן שבו השר בן גביר נהג בפעילי המשט אינו עולה בקנה אחד עם הערכים והנורמות של מדינת ישראל"), הוא אפילו לא מגרד את ההשפעה הבינלאומית ההרסנית של סרטון הווידאו שבו נראית אלימות משטרתית כלפי אישה (המוכה בראשה), כאשר בן גביר חולף על פניה ומפטיר: "ככה צריך".

איך תיעוד כזה מתגלגל בראשו של צופה ממוצע ברחבי העולם? המסקנה מתבקשת: אם זה מה שקורה מול המצלמות, אפשר רק לדמיין מה הישראלים עושים כשהמצלמות כבויות.

איך תיעוד כזה מתגלגל בראשו של צופה ממוצע ברחבי העולם? המסקנה מתבקשת: אם זה מה שקורה מול המצלמות, אפשר רק לדמיין מה קורה כשהמצלמות כבויות

השר הגרוע ביותר, ללא תחרות

פועלו המקומי והבינלאומי של בן גביר הוא אירוע מצטבר ומתמשך מזה שלוש שנים וחצי, והאחריות הבלעדית לכך מוטלת על האדם שמינה אותו – ראש הממשלה נתניהו. השנים הללו הוכיחו לשר לביטחון לאומי שהפרובוקציות פשוט משתלמות לו.

בתחילת הקדנציה, נתניהו עוד ניסה להתנער מביקוריו ותפילותיו של בן גביר בהר הבית ולהפגין כלפי העולם הערבי שליטה ב"שר הפרחח". אך רק לפני שבוע, כשבן גביר עלה להר הבית ביום ירושלים, הניף את דגל ישראל וקרא "הר הבית בידינו" – נתניהו כבר לא טרח להגיב. שהעולם ישבור את הראש מול הפרובוקציה; אותו זה פחות מעניין.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בהר הבית לרגל יום ירושלים, 26 במאי 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בהר הבית לרגל יום ירושלים, 26 במאי 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

בן גביר הוא השר הגרוע ביותר בממשלה הנוכחית, וזאת חרף תחרות צמודה על התואר. מאזנו כולל פגיעה חמורה ביחסי החוץ, סיכון חיי החטופים (שחלקם העידו על האלימות שספגו מצד שוביהם כתגובה ישירה להתנהלותו בבתי הכלא הביטחוניים בישראל), זינוק בלתי נתפס בשיעורי הרצח במגזר הערבי והיהודי כאחד, והחרפה באלימות בני הנוער.

בן גביר הוא השר הגרוע ביותר בממשלה הנוכחית, וזאת חרף תחרות צמודה על התואר. מאזנו כולל פגיעה חמורה ביחסי החוץ, סיכון חיי החטופים, זינוק בלתי נתפס בשיעורי הרצח, והחרפה באלימות בני הנוער

השר זכה לתקציבי ענק לגיוס שוטרים וסוהרים ולעיבוי כוח האדם במשטרה. הקמפיינים המעודדים גיוס למשטרה ולשב"ס נשמעים ללא הפסקה ברדיו. עם זאת, הנוכחות המשטרתית ברחובות – בערים ובכפרים – כמעט שאינה מורגשת.

היכן היא כן מורגשת היטב? באירועי התחנפות לשר ובהפגנות של מתנגדי הממשלה. לעומת זאת, בכל הנוגע לאכיפה מול מפגינים חרדים, מעצר עריקים מצה"ל או נוכחות משטרת התנועה בכבישים, השיטור הישראלי רפה עד לא קיים. ועוד לא התחלנו לדבר על מכת הפריצות וגניבות הרכוש.

המציאות היא שבקרב מפלגות הקואליציה קיימת הסכמה מלאה להמשך השותפות הפוליטית עם בן גביר. לכן, התלונות של סער פתטיות וריקות מתוכן.

לא יזיק אם בראיונות הרבים שבהם נשאלים חברי הממשלה שאלות פוליטיות, תוצג להם גם שאלה אחת פשוטה וישירה: האם ראוי שתמשיכו לשבת בממשלה עם אדם שאתם עצמכם מתארים כמי שגורם נזק כה עצום למדינת ישראל?

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 808 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 21 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

איראן קיבלה את עמדות ארצות הברית ובוחנת אותן

על פי דובר משרד החוץ האיראני, פקיסטן ממשיכה לתווך בחילופי המסרים בין טהרן לוושינגטון, וכמה סבבי תקשורת התקיימו על בסיס מסגרת 14 הנקודות המקורית של איראן ● דיווח: כ״ץ מינה לראש המטה ללחימה כלכלית בטרור אדם ללא רקע ביטחוני - לאחר שבמשך שנה התפקיד לא היה מאויש ● סקר מנדטים: הציונות הדתית עוברת את אחוז החסימה, הליכוד נחלש

לכל העדכונים עוד 3 עדכונים

ישראל לא איבדה רגש, היא איבדה את היכולת לעצור

ביום העצמאות האחרון ישבתי עם הילדים על הספה, בזמן שבחוץ עוד נשמעו זיקוקים ושירים. הטלפון היה פתוח על החדשות. ואז עלתה הידיעה על הנער שנרצח בפתח תקווה.

אני זוכרת את התחושה הפיזית בבטן. לא רק בגלל הרצח עצמו, שהיה מזעזע, אלא בגלל משהו אחר שהבהיל אותי כמעט באותה מידה: כמה מהר הכול המשיך.

טלי לאופר היא כותבת, אשת תוכן ומנהלת אמנותית במוסדות תרבות ואמנות. עוסקת בתרבות, חברה, חינוך וסיפורים אנושיים ומביאה קול אישי, חד ורגיש המחבר בין יצירה, אנשים ותהליכים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 836 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

לציבור לא משנה באיזה תאריך יתקיימו הבחירות

הוויכוח הפוליטי על תאריך הבחירות מנותק מהלך הרוח של רוב המצביעים, שפשוט אדישים למועד - כך עולה מסקר חדש של יוסי טאטיקה ● במקביל, סקר המנדטים מראה התאוששות של הליכוד שחוזרת להיות המפלגה הגדולה על חשבון מפלגת ביחד בראשות בנט, שנחלשת מעט

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 295 מילים
אמיר בן-דוד

מחשבות על אירועי האלימות המזעזעים בחברה הישראלית

לאחרונה נחשפנו כולנו לרצח המזעזע של ימנו בנימין זלקה ז"ל על ידי נערים בפתח תקווה. מי שנחשף לתמונות ראה רצח אכזרי בהשתתפות בני נוער רבים – מראות בלתי נתפסים.

לצערי, מאז אנו עדים למקרי אלימות רבים נוספים של בני נוער. בדיוק בעודי כותב על הרצח בפתח תקווה אני קורא על תלמיד יסודי שהכה עד זוב דם את מנהלת בית הספר בו הוא לומד. 

מתן ראב״ד הוא חבר הנהלה רחבה בארגון מנהיגים ומנהל מקיף ש״י עגנון בנתניה. בעל ותק של 16 שנים במערכת הפורמלית, 7 שנים כמנהל במערכת החינוך.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 704 מילים

מירוץ החימוש של הקפה

שינוי האקלים טלטל את עולם הקפה ותרם לעלייה חדה במחירים, אבל הביקוש נותר קשיח: מלחמה או שלום, בצורת או שיטפון, אנשים שותים קפה ● השנים הבאות יעמדו בסימן מירוץ בין האתגרים שיציב האקלים לבין היכולת לנצל כל טיפת מים ● שחר דיין, אגרונום מ"נטפים": "מכיוון שבעל הבית השתגע, המערכות שלנו מנסות להחליף אותו"

לכתבה המלאה עוד 1,563 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

פוחתים הסיכויים של גופמן להתמנות לראש המוסד

החלטת בג"ץ להחזיר את מינוי ראש המוסד לוועדת גרוניס היא סטירת לחי מהדהדת ● השופטים סירבו לאשר את מועמד נתניהו אחרי שהבינו כי הוועדה העלימה עין מחקירת קצינים בפרשת הפעלת אורי אלמקייס, והורו לה לזמן עדים ואף לתחקר את גופמן ישירות ● התצהיר הדרמטי שהגיש תא"ל ג' מעלה חשד כבד לאי-אמירת אמת בתחקיר מבצעי – כתם בל יימחה עבור מועמד לארגון חשאי ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 878 מילים

תגובות אחרונות

אנשי ראש הממשלה טוענים לרוב דמיוני בכנסת שיתמוך בחוק הפטור מגיוס בניסיון נואש לרצות את יהדות התורה - אבל השותפים החרדים חושדים שמדובר בספין ● הכנסת צפויה להתפזר היום ללא תאריך יעד לבחירות, כשנתניהו בונה על הסלמה ביטחונית שתשנה את סדר היום ותדחה את הקץ הפוליטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 522 מילים ו-2 תגובות

הצ'אטבוט לא ישלם מס הכנסה

מס ההכנסה של עובדים אנושיים מממן את תקציבי המדינות, והבינה המלאכותית מאיימת לחתוך את צינור החמצן הזה ● הרעיון להטיל "מס רובוטים" כבר התברר כגול עצמי שרק חונק חדשנות, והמומחים דורשים להגיש את החשבון לבעלי ההון ● כך או אחרת, הממשלות חייבות להתעורר לפני שגל הפיטורים ישאיר אותן עם קופה ריקה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,022 מילים

תרמית "היום שאחרי"

עזה קורסת תחת ביוב, עכברושים וייאוש, בזמן שחמאס וישראל קונים זמן ● למרות תוכנית השלום של טראמפ והקמת הוועדה הטכנוקרטית, שיקום הרצועה רחוק מתמיד ● ישראל מעכבת כניסת פקידים ושוטרים, חמאס נאחז בנשקו, והסיוע ההומניטרי מנוצל להברחות ● הסטטוס קוו לא רק שאינו מקרב הכרעה – הוא מרחיק אותה

לכתבה המלאה עוד 2,107 מילים ו-1 תגובות

הפאזל הפוליטי מתחיל להתבהר לקראת הבחירות

לקראת הבחירות לכנסת ה-26, המפה הפוליטית מתחילה להתבהר, אך מספר שאלות מפתח נותרו פתוחות ● מה יעלה בגורל בוחרי סמוטריץ', האם איזנקוט באמת מסוגל למשוך מנדטים מהליכוד, ולאן נעלמו הנשים בפריימריז של חד"ש? ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 811 מילים ו-2 תגובות

בעוד שחוק הגיוס של נתניהו וביסמוט יגיע רק בעוד חמש שנים למקסימום 10,000 מתגייסים חרדים, צה"ל מבהיר כי הוא זקוק ל-12,000 חיילים באופן מיידי ● הנתונים חושפים את הפער העצום בין הצרכים המבצעיים של הצבא שנשחק בשלוש שנות מלחמה לבין הפוליטיקה של הכנסת המתפזרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים

"המחבלים יצרו כאוס והזירות זוהמו. צריך להתאים את דיני הראיות למציאות"

בעוד כשנה יקום בית הדין המיוחד למחבלים שהשתתפו בשבעה באוקטובר ● עו"ד יעל ויאס גבירצמן תייצג שם מאות משפחות נפגעים ● בשיחה עם זמן ישראל, היא מדברת על חשיבות החוק שדן בפשעים חסרי תקדים, הקושי הראייתי, החשיבות לשמירה על זכויות הקורבנות ועל החשיפה לחומרים ● "כשאני בתפקיד יש לי משימה, אבל כשאני אלך לתערוכה - שם אני אבכה"

לכתבה המלאה עוד 1,417 מילים

תחת מסך עשן של נוסחים מתחלפים, שמחה רוטמן דוהר לאישור הצעת החוק שתנתק את המחלקה מהפרקליטות ● החוק נועד לייצר גוף חקירות פרטי של שר המשפטים, כזה שיוכל להפקיע תיקים מהיועמ"שית ולהטיל אימה על המערכת ● התעקשות הקואליציה להעביר את החוק לפני פיזור הכנסת מוכיחה שהם שכחו כלל בסיסי בדמוקרטיה: הכוח הזה יכול ליפול בקרוב לידי האופוזיציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים ו-1 תגובות

הפתק של הרב לנדו מפחיד את נתניהו הרבה יותר מאזהרות הרמטכ"ל

האזהרות על צבא שקורס תחת הנטל לא מרשימות את ראש הממשלה כמו האיום של המנהיג הליטאי לפרק את גוש הימין ● מבועת מהאפשרות לאבד את החרדים רגע לפני אישור חוקי ההפיכה המשטרית, נתניהו פותח במסע לחצים על מורדי הליכוד כדי להעביר את חוק ההשתמטות בדקה התשעים ● התפטרות משה ארבל מוכיחה שגם בש"ס מתחילים להבין לאן נושבת הרוח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 682 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.