JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום ראשון, 12 ביולי 2026 | זמן ישראל
משבר במו"מ בין ארה"ב ואיראן

מרתון החקיקה נמשך: אושרה להצבעה ההצעה להגבלת כוחו של הייעוץ המשפטי לממשלה

לפי ההצעה, שוועדת החוקה, חוק ומשפט אישרה לקראת קריאה שנייה ושלישית, הממשלה תוכל לסטות מחוות הדעת של הייעוץ המשפטי ● דיווח: ארצות הברית תקפה מערכי טילים והגנה אווירית של איראן באזור מצר הורמוז ● צה"ל הודיע שתקף אתר לייצור אמצעי לחימה בעיר עזה; גורמי בריאות פלסטיניים: לפחות ארבעה בני אדם נהרגו בתקיפה

ועדת החוקה, חוק ומשפט דנה בהצעה להגבלת סמכויות הייעוץ המשפטי לממשלה, 12 ביולי 2026 (צילום: דוברות הכנסת)
דוברות הכנסת
ועדת החוקה, חוק ומשפט דנה בהצעה להגבלת סמכויות הייעוץ המשפטי לממשלה, 12 ביולי 2026

ארצות הברית קוראת לרשות הפלסטינית לפרסם לציבור את תוצאות הבדיקה של תוכנית הרווחה החדשה שלה, לאחר שרמאללה הודיעה ביום שישי כי נמצא שמקבלי הקצבאות אינם מקבלים תמריץ לבצע פיגועים נגד ישראלים.

"הרשות הפלסטינית הודיעה שהבדיקה הזאת נערכה. עם זאת, היא לא פרסמה את תוצאותיה. אנו קוראים לרשות הפלסטינית לפרסם באופן רשמי את תוצאות הבדיקה, כדי שיהיה אפשר להעמידן לביקורת ציבורית", מסר דובר מחלקת המדינה לזמן ישראל.

בהודעת מחלקת המדינה הובע גם צער על כך שהבדיקה שערכה חברת הייעוץ הבינלאומית Alvarez & Marsal, או A&M, בחנה ככל הנראה רק את תוכנית הרווחה החדשה עצמה. בכך רמזה מחלקת המדינה כי תשלומים המתגמלים אסירים פלסטינים עשויים להימשך באמצעות מוסדות אחרים. זוהי טענה ישראלית נפוצה שנועדה לדחות את טענות הרשות בדבר הרפורמה.

דובר מחלקת המדינה ציין כי תוכנית 20 הנקודות של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לסיום העימות בעזה מחייבת את הרשות הפלסטינית לבצע רפורמות מקיפות, "ובהן הפסקת כל התשלומים למחבלים ולבני משפחותיהם", לפני שניתן יהיה להעביר לרמאללה את השליטה ברצועת עזה.

"על הרשות הפלסטינית גם לשים קץ להסתה, להאדרת האלימות, לתמיכה בטרור ולסירובה להכיר בזכותה של ישראל להתקיים בתוכניות הלימודים ובחומרי הלימוד שלה", אמר דובר מחלקת המדינה.

רויטרס
רויטרס, 06:57 עריכה

צבא ארצות הברית תקף באיראן לאחר שטהרן פגעה באוניית מכולות, בעוד איראן הודיעה כי סגרה שוב את מצר הורמוז וכמה ממדינות המפרץ הותקפו.

שורת תקיפות בין ארצות הברית לאיראן בימים האחרונים הובילה את נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ להכריז על סיומה של הפסקת האש שנועדה לעצור את הלחימה שארצות הברית וישראל פתחו בה ב־28 בפברואר, אף שטראמפ הותיר פתח להמשך המשא ומתן.

מסוקי אפאצ'י של פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית חגים מעל מצר הורמוז, 17 באפריל 2026 (צילום: US Central Command (CENTCOM) / AFP)
מסוקי אפאצ'י של פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית חגים מעל מצר הורמוז, 17 באפריל 2026 (צילום: US Central Command (CENTCOM) / AFP)

איראן הודיעה כי סגרה את המצר לאחר שירתה יריית אזהרה שפגעה בכלי שיט שנע בנתיב שלא אושר. היא הזהירה כי כל פעולת תגמול על התקרית תיענה ב"תגובה חריפה".

מצר הורמוז שוב במוקד, מדינות המפרץ הותקפו

פיקוד המרכז של ארצות הברית זיהה את כלי השיט כאוניית המכולות M/V GFS Galaxy, הנושאת דגל קפריסין, ומסר כי נגרם לה נזק משמעותי לחדר המכונות וכי אחד מאנשי הצוות האזרחיים נעדר.

מרכז פעולות הסחר הימי של בריטניה מסר כי צוות אוניית מכולות שניזוקה ממזרח לעומאן נטש את כלי השיט ונמצא בסירת הצלה.

כלי תקשורת ממלכתיים באיראן דיווחו על פיצוצים בכמה ערי נמל.

זמן קצר לאחר מכן הודיעו משמרות המהפכה של איראן כי השמידו מרכז פיקוד ושליטה והאנגרים של כטב"מים בבסיס בירדן, בעלת בריתה של ארצות הברית. איחוד האמירויות הודיע כי מערכות ההגנה האווירית שלו פועלות נגד טילים וכטב"מים מאיראן, קטאר מסרה כי יירטה מתקפת טילים, בעוד אזעקות נשמעו בבחריין ופיצוצים נשמעו בדוחה.

פיקוד המרכז מסר כי החל בתקיפות בשעה 19:15 ביום שבת לפי שעון החוף המזרחי של ארצות הברית, 23:15 לפי שעון גריניץ', כשעה לאחר שהאיראנים פרסמו את הודעתם. ההודעה כללה אזהרה שלפיה "בסיסי אויב חדשים" במזרח התיכון יותקפו אם ארצות הברית תגיב לתקרית אוניית המכולות.

טראמפ הורה על התקיפות, מסר פיקוד המרכז. הבית הלבן לא הגיב מייד לבקשת תגובה.

וושינגטון דורשת מטהרן להצהיר בפומבי כי תפסיק לתקוף אוניות במצר וכי כל נתיבי השיט יהיו פתוחים ללא אגרות, אמרו בכירים אמריקאים.

מכליות ואוניות משא במפרץ עומאן, לאורך נתיבי שיט המחברים בין מצר הורמוז לים הערבי, 16 ביוני 2026 (צילום: AP Photo)
מכליות ואוניות משא במפרץ עומאן, לאורך נתיבי שיט המחברים בין מצר הורמוז לים הערבי, 16 ביוני 2026 (צילום: AP Photo)
רויטרס
רויטרס, 06:59 עריכה

כוחות ארצות הברית השלימו השבוע סבב תקיפות שלישי נגד איראן ופגעו בכ־140 מטרות צבאיות איראניות, מסר פיקוד המרכז של ארצות הברית במוצאי שבת בפוסט ברשת X.

לפי פיקוד המרכז, בין המטרות היו אתרי טילים וכטב"מים איראניים, יכולות ימיות, מתקנים לאחסון תחמושת, רשתות תקשורת ואתרי מעקב לאורך החוף.

שר הביטחון האמריקאי פיט הגסת' כתב ברשת X: "איראן עשתה בחירה עלובה. עכשיו הם ישלמו". 

רויטרס
רויטרס, 07:14 עריכה

משמרות המהפכה של איראן הודיעו ביום ראשון כי פגעו בכלי שיט שני במצר הורמוז והשביתו אותו, וכי תקפו בטילים בליסטיים את בסיס חיל האוויר האסטרטגי של ארצות הברית אל־עודייד שבקטאר.

לטענת משמרות המהפכה, בתקיפה הושמדו מרכז התחזוקה של מטוסי הקרב בבסיס ומתקן פיקוד ושליטה.

על רקע תקיפת כלי שיט במצר הורמוז ותקיפות בסיסים במפרץ, ראש צוות המשא ומתן האיראני יו"ר הפרלמנט מוחמד באקר קאליבאף כותב ברשת X כי "עידן העסקאות החד-צדדיות תם: עמדו במילתכם או שלמו את המחיר. המציאות נוקשת בדלת".

קאליבאף משתף קטע מהסכם ההבנות של איראן מול ארה"ב בו נכתב כי איראן תדאג למעבר בטוח במצר.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שישי, 28 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.