JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יעל אגמון נכט: נעים להכיר – אנחנו השמאל המשיחי | זמן ישראל

נעים להכיר: אנחנו השמאל המשיחי

חיילים ופעילי נוכחות מגינה בפרסייה, צפון בקעת הירדן. 24 באוקטובר 2025 (צילום: עומר שרביט)
עומר שרביט
חיילים ופעילי נוכחות מגינה בפרסייה, צפון בקעת הירדן. 24 באוקטובר 2025

חבר הכנסת צבי סוכות מנתץ אנדרטה במו ידיו, השר לביטחון פנים איתמר בן גביר מציע כלא מוקף תנינים, הרשת מזדעקת: "משיחיסטים". רואים בעיניהם זיק בכל מהלומה.

כמה כיף להם, אני חושבת. המוטיבציה שלהם זרה לי, אבל התחושה מוכרת. גם אני, ואלפים רבים של אנשים סביבי, מאמינים בחזון אחרית הימים ובכך שאנחנו חלק מלהביא אותו. נעים להכיר, אנחנו השמאל המשיחי.

המבצר
תיעוד המלחמה שהכריזה ממשלת נתניהו על הדמוקרטיה הישראלית
338
אירועים מתועדים
60
תיקים
16,640
מקורות מקושרים

השמאל המשיחי הוא לא בהכרח דתי. אנחנו האנשים שיוצאים שבוע אחרי שבוע להפגין, עוד לילה ועוד בוקר לנוכחות מגינה בשטחים הכבושים, אוספים שקל לשקל לתרומות לקהילות שנעקרו. כולנו, דתיים, מסורתיים וחילונים, מאמינים בגאולה: מאמינים שיגיע היום שבו ירצה השם ונבנה כוח גדול; ואז, או אז, בכותרות יכריזו שפרץ השלום.

השמאל המשיחי הוא לא בהכרח דתי. אנחנו האנשים שיוצאים שבוע אחרי שבוע להפגין, עוד לילה ועוד בוקר לנוכחות מגינה בשטחים הכבושים, אוספים שקל לשקל לתרומות לקהילות שנעקרו

השמאל המשיחי יודע שאחרי הגלות מגיעה הגאולה. כבר בימות הנביאים הובטח לנו איך ייראה הכול ביום הדין:

"וְכִתְּתוּ חַרְבוֹתָם לְאִתִּים וַחֲנִיתוֹתֵיהֶם לְמַזְמֵרוֹת, לֹא יִשָּׂא גוֹי אֶל גּוֹי חֶרֶב וְלֹא יִלְמְדוּ עוֹד מִלְחָמָה" (ישעיהו ב', ד').

על פחות מכך לא נסכים להתפשר. באחרית הימים, כך אנו יודעים, יגור זאב עם כבש – וכולנו נחיה בביטחון וברווחה כלכלית. תקראו לנו נאיבים, אנחנו נקרא לעצמנו אנשים מאמינים.

השמאל המשיחי לא נבהל ממרחק המציאות מהחזון. כפי שפועל הימין המשיחי כך פועל השמאל המשיחי – מתאבד על כל גבעה; ברור לנו שלבנות עיר על תילה ייקח לנו שנות דור, ולכן אנחנו מתחילים כבר עכשיו.

המשיחיות שלנו אינה תירוץ לחכות, היא הסיבה שאנחנו לא מחכים: אוספים אנשים, מתארגנים, בונים מבנים, קהילות וקבוצות, משכנעים כל סבתא ודודה לבוא איתנו. מגבירים את הווליום ומדברים אל הציבור, כי עם ישראל לא מפחד מדרך ארוכה.

השמאל המשיחי מבועת מהמתרחש, אבל בוערת בו אש. יש כאלה שבוערת בהם אש התורה, ויש שמכלה אותם אש הבושה. כולנו רואים את הבית שלנו עומד על בלימה, ושינה נעדרת מעינינו: אנחנו בוחרים לתרום את גופנו למכות משוטרים וממתנחלים; פורצים לאירועים ציבוריים; משבשים את תנועתם של כלי רכב; מבלים לילות במעצרים. עד שניקח לידנו את מושכות השלטון, מנוף הלחץ שלנו הוא גופנו.

השמאל המשיחי מבועת מהמתרחש, אך בוערת בו אש. יש שבוערת בהם אש התורה, ויש שמכלה אותם אש הבושה. אנו רואים את ביתנו עומד על בלימה ובוחרים לתרום את גופנו למכות משוטרים וממתנחלים

השמאל המשיחי אוהב כוח, כוח מיטיב. הלהט שמניע את נוער הגבעות לא זר לנו, אבל המניעים שלו זרים לנו בהחלט. נשגב מבינתנו איך אדם יכול לגרש את זולתו מביתו – גר או יהודי – כדי לקחת אותו לידיו; איך אדם מרעיל עדר, יורה על חפים מפשע או סתם זורה אימה.

לנו ברור שכל אלה חבלי משיח הם. הלהט שלנו מקורו בקדושת האדם והחיים, שהרי "חביב אדם שנברא בצלם". למי שחי כאילו בעידן זה "כל הרמזורים ירוקים", נדליק את הרמזור האדום.

השמאל המשיחי צומח בדור שראה שרק לימין המשיחי כיף במדינה הזו, ונמאס לנו להתבכיין שהמשחק מכור. אנחנו רוצים גם ליהנות מכמה שערים יפים, וברור לנו שנדרשת לשם כך מידה אמיתית של תקווה.

בכל פעולה שלנו, קשה ככל שתהיה, השמאל המשיחי מתעקש לשנות את המציאות – וגם דואג לעשות חיים משוגעים תוך כדי.

ומה עם השמאל הלא משיחי? הוא מצקצק בלשונו למול החדשות, אומר שהבחירות הן "הדד-ליין" שלו, מזמין כרטיסי טיסה לכיוון אחד או מכריז ש"הלכה המדינה". השמאל המשיחי מחשב את דרכנו הצודקת לשערי הגאולה, ויוצא לרחוב ולשטחים כדי לדחוק בחמור הלבן.

הלהט שמניע את נוער הגבעות לא זר לנו, אבל המניעים לו זרים לנו בהחלט. נשגב מבינתנו איך אדם יכול לגרש את זולתו מביתו – גר או יהודי – כדי לקחת אותו לידיו; איך אדם מרעיל עדר, יורה על חפים מפשע או סתם זורה אימה

תקראו לזה ריקליימינג, או מה שלא תרצו, אבל אם כבר מאמינים בביאת המשיח, אין סיבה להשאיר אותו רק לימין. אז שמאלני יקר, קום מהספה: גם לך יש מקום בעולם הבא.

יעל אגמון נכט, חברת הנהגת תנועת עומדים ביחד שנאבקת למען שלום ישראלי-פלסטיני. חברה בבני אברהם, בעלת תואר שני במשפטים, ירושלמית, דתיה, נשואה לרב דביר ורשבסקי.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 591 מילים
כל הזמן // יום רביעי, 30 בספטמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.