דברי ההקדמה של יושב ראש הכנסת מיקי לוי לקראת נאומו של נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי בפני חברי הכנסת –
ערב טוב,
מכובדי נשיא אוקראינה זלנסקי,
חבריי השרים וחבריי חברי הכנסת,אני מתכבד לפתוח את האירוע המיוחד ויוצא הדופן הזה שנערך לראשונה בתולדות הכנסת.
ברצוני להודות לך, אדוני הנשיא ידיד ישראל, על שאתה מכבד אותנו בנוכחותך ומפנה זמן בימים הקשים הללו כדי לדבר בפני חברי הכנסת והממשלה בישראל.
בתוקף תפקידי כיושב ראש בית המחוקקים של מדינת ישראל אני מבקש להביע הזדהות עם כאבו של העם האוקראיני המותקף בביתו וסובל אבידות קשות בגוף ובנפש ולשלוח מכאן, מירושלים בירתנו, תנחומים למשפחות הקורבנות והנפגעים האוקראינים במלחמה.
כפי שאמרתי בשיחתי עם יושב ראש הפרלמנט האוקראיני: ההתקפה הרוסית על אוקראינה מהווה הפרה בוטה של הסדר הבינלאומי וצריך לעשות הכל כדי להביא כמה שיותר מהר להפסקת האש ולסיום המלחמה.
ברוח חזון הנביא ישעיהו –
"וְכִתְּתוּ חַרְבוֹתָם לְאִתִּים וַחֲנִיתוֹתֵיהֶם לְמַזְמֵרוֹת לֹא יִשָּׂא גוֹי אֶל גּוֹי חֶרֶב וְלֹא יִלְמְדוּ עוֹד מִלְחָמָה."כולי תקווה כי מאמצי התיווך של ראש הממשלה בנט וגורמים בינלאומיים נוספים יישאו פרי ויביאו לסיומה של הטרגדיה שעוברת על העם האוקראיני.
ידידי, מכובדי הנשיא זלנסקי, לכבוד הוא לי להעביר כעת את רשות הדיבור אליך.
בבקשה אדוני הנשיא.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו