נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי אמר בנאום, המועבר בשידור ישיר לחברי הכנסת: "העם שלנו נודד כעת בעולם, מחפש מקום כפי שגם אתם פעם נדדתם. זו מלחמה כוללת ובלתי צודקת שנועדה להרוס את העם שלנו, את הערים, את התרבות שלנו, את ילדנו".
זלנסקי אמר כי "הרוסים משתמשים בטרמינולוגיה של המפלגה הנאצית. רוצים להרוס הכל. הנאצים קראו לזה 'הפתרון הסופי לשאלת היהודים'".
"הקשיבו לדברים שהרוסים אומרים" – קרא נשיא אוקראינה – "הם אומרים במוסקבה היום שהם רוצים להבטיח פתרון סופי לביטחונם, כביכול. כפי שהדברים נאמרו לפני 80 שנה. אתם רואים כיצד טילים רוסים פוגעים בקייב, בבאבי יאר, באנדרטה לזכר קורבנות השואה. הטילים פגעו גם בעיר אומן, בה עשרות אלפי ישראלים באים לבקר כל שנה".
עוד אמר זלנסקי: "אני בטוח שאתם חשים בכאב שלנו. אבל אנחנו פונים לכל העולם ומבקשים עזרה, אפילו בנושא של אשרות כניסה. אני משאיר לכם את החישובים, את המכסות. אדישות הורגת. חישובים יכולים להיות מוטעים. אבל אי אפשר לטעות בין הרע לטוב".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו