JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הטיסה של נתניהו לוושינגטון נדחתה; דיווחים: משבר קואליציוני סביב חוק הגיוס | זמן ישראל

הטיסה של נתניהו לוושינגטון נדחתה; דיווחים: משבר קואליציוני סביב חוק הגיוס

ראש הממשלה בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בתל אביב, 19 במאי 2025 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
מרים אלסטר/פלאש90
ראש הממשלה בנימין נתניהו בבית המשפט המחוזי בתל אביב, 19 במאי 2025

המראתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לוושינגטון נדחתה להערב, על רקע משבר מתפתח בקואליציה: המפלגות החרדיות דורשות לראות נוסח מעודכן של חוק הגיוס השנוי במחלוקת, המסדיר את גיוס תלמידי הישיבות.

ש"ס ויהדות התורה מאיימות להתחיל מחר בחרם על כל הצעות החוק במליאת הכנסת, אם לא יהיו מרוצות מהנוסח שיוצג להן. יושב ראש ועדת החוץ והביטחון, יולי אדלשטיין, צפוי להציג את נוסח החוק המעודכן לחרדים במהלך היום.

לשכת ראש הממשלה מסרה מוקדם יותר היום כי הטיסה, שהייתה אמורה לצאת ב־16:00, נדחתה לפחות בשעה. לפי ערוץ 12, ההמראה צפויה להתקיים לא לפני 18:00.

לשכת נתניהו הכחישה כי הדחייה נובעת מהמשבר סביב החוק, וטוענת כי הסיבה היא התייעצות ביטחונית שבה משתתף ראש הממשלה כעת.

נתניהו צפוי להיפגש ביום שני עם שר החוץ האמריקאי מרקו רוביו והשליח המיוחד סטיב ויטקוף, לפני פגישתו בערב עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שישי, 14 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.