JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום ראשון, 6 ביולי 2025 | זמן ישראל
היום ה־639 למלחמה ● 50 חטופים עדיין בעזה

מבצע "דגל שחור": צה"ל תוקף את מעוזי החות'ים בתימן

רקטה פגעה באתר שיקום הבתים שנהרסו ב-7.10 בנירים ● דיווח: "טראמפ רוצה לסכם עם נתניהו את התנאים לסיום המלחמה בעזה" ● נתניהו לפני ההמראה לארה"ב: יש הזדמנות להרחבת מעגל השלום, פועלים לעסקה בתנאים שלנו ● בג"ץ הוציא צו נגד השר קרעי, שהודיע: "לא אמלא את פסיקת בג"ץ" ● צה״ל יחל השבוע בשליחת 54,000 צווי גיוס לחרדים ויגביר את האכיפה: "נאכוף באופן שוויוני לכל האוכלוסיות"

שומר מטעם החות'ים על הספינה "גלקסי לידר" אחרי שהפכה לאטרקציה תיירותית בעקבות חטיפתה ב-19 בנובמבר 2023 (צילום: AFP)
AFP
שומר מטעם החות'ים על הספינה "גלקסי לידר" אחרי שהפכה לאטרקציה תיירותית בעקבות חטיפתה ב-19 בנובמבר 2023

הלילה יורט טיל בליסטי ששוגר מתימן, לאחר שהופעלו אזעקות באזור ים המלח ומדבר יהודה.

לפי דיווח של הטלגרף הבריטי, שהתבסס על נתוני לוויין של אוניברסיטת אורגון, טילים בליסטיים איראניים פגעו בחמישה בסיסים של צה"ל במהלך המלחמה שנמשכה 12 ימים בין איראן לישראל.

הדיווח מציין בין היתר את בסיס חיל האוויר תל נוף, את בסיס המודיעין בגלילות ואת אתר הייצור הצבאי בציפורית כאתרים שנפגעו מהתקפות טילים.

בישראל חלה צנזורה צבאית על פרטי הפגיעות בבסיסי צה"ל. בתגובה לפניית הטלגרף, נמסר מדובר צה"ל: "כלל היחידות הרלוונטיות שמרו על רציפות תפקודית לאורך כל הלחימה".

העיתון מציין כי לפי ניתוח הנתונים שברשותו, שיעור החדירה של הטילים האיראניים דרך מערך ההגנה האווירית של ישראל הגיע לשיא של 16% ביום השביעי למלחמה – וירד לאחר מכן.

הלילה נמסר מלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "השינויים שמבקש חמאס לעשות בהצעה הקטארית נמסרו לידינו אמש ואינם מקובלים על ישראל".

עם זאת, "לאחר הערכת מצב, הנחה ראש הממשלה בנימין נתניהו להיענות להזמנה לשיחות קרבה ולהמשיך את המגעים להשבת חטופינו על יסוד ההצעה הקטארית שישראל הסכימה לה".

נתניהו צפוי להמריא היום לביקורו בוושינגטון – ולהיפגש מחר בערב (לפנות בוקר לפי שעון ישראל) עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שבירך על תשובת חמאס בשבוע שעבר ואמר כי "אולי תהיה עסקה תוך שבוע", על אף שהסביר כי דבר עדיין לא בטוח.

ח"כ מתן כהנא מסביר הבוקר את עזיבת המחנה הממלכתי בריאיון לרשת ב'. "באתי יחד עם גדי", הוא אומר. "טבעי לעזוב יחד איתו".

לדבריו, "כשנכנסתי למפלגה שאלתי את גדי מה העמדות שלו, והוא ענה: 'בכל מקום שתשים את נתניהו, אני נמצא ימינה ממנו'".

כהנא אומר כי היה לאיזנקוט חזון של הקמת גוש גדול במרכז-ימין, אולם העזיבה של סער הראתה לו שהדבר לא יתקיים תחת גנץ.

 

על פי דיווח ב-ynet, הקבינט המדיני-ביטחוני אישר בתום ישיבה שנמשכה חמש וחצי שעות הקמת מרחבי סיוע הומניטריים שיפרידו בין האוכלוסייה לבין חמאס בעזה.

השרים איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ' הצביעו נגד הכנסת סיוע הומניטרי לצפון הרצועה בזמן הביניים, ובמקביל למרחבים ההומניטריים.

בדיון על הכנסת משאיות הסיוע – במקביל לחלוקת המזון על ידי הקרן האמריקאית GHF – אמר האלוף רסאן עליאן, מתאם פעולות הממשלה בשטחים, כי כמעט כל המשאיות נבזזות על ידי האוכלוסייה.

על פי הדיווח, במהלך הדיון הפרץ ויכוח חריף בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לרמטכ"ל אייל זמיר לגבי קצב הקמת המרחבים האלה, וכן עימות בין שר האוצר סמוטריץ' לבין הרמטכ"ל זמיר, שהגיע לצעקות.

שר האוצר האשים את הצבא שלא ביצע את הנחיות הדרג המדיני ביחס להפרדה ההומניטרית, ונתניהו כהרגלו התערב ואף דפק על השולחן.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום חמישי, 14 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

שר החוץ של איראן: ידענו על ביקור נתניהו באמירויות, הם יתנו את הדין

דוברו לשעבר של נתניהו אישר את קיום הביקור לאחר ההכחשה מטעם האמירויות ● פסגה אמריקאית סינית בבייג׳ינג; שי לטראמפ על השטיח האדום: כשאנחנו מתעמתים זה עם זה, שני הצדדים סובלים, טראמפ כינה את מקבילו ״מנהיג גדול וחבר״

לכל העדכונים עוד 3 עדכונים

סוציולוגיה ומשפט בהתמודדות עם מיידי אבנים בגדה המערבית

לאחרונה פורסם כי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר בשיחה סגורה ביחס לפלסטינים מיידי אבנים, כי מדובר בטרור ואף הוסיף: "בשנת 2025 הרגנו 42 זורקי אבנים על כבישים".

בסטטיסטיקה של האלוף בלוט נכלל כנראה עאמר רביע, נער פלסטיני בן 14 ובעל אזרחות אמריקאית, שנהרג בשישה באפריל 2025 בעיירה תורמוסעיא. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוח הצבאי "זיהה שלושה מחבלים אשר יידו סלעים לעבר כביש מהיר עם רכבים אזרחיים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים שהיוו סכנה על האזרחים, חיסלו אחד מהם ופגעו בשני המחבלים הנוספים". אביו של הנער טען שנמצאו בגופו 11 פצעי ירי. ממצאי בדיקה או חקירה של האירוע טרם פורסמו.

אל"מ (מיל') ד"ר לירון ליבמן הוא חבר בקבוצת המחקר "תמרור-פוליטוגרפיה". הוא עו"ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית, ולשעבר ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 626 מילים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

ממבחן הריח נשאר רק הסירחון

המבוכה בבג"ץ סביב תהליך מינויו של רומן גופמן היא עדות נוספת למוסד אחר שקרס: מוסד ה"כך לא עושים", שפעם שם קץ למינויים מופרכים בלי להידרש למנופים משפטיים ● כוחה של המחאה הציבורית הידלדל ותש, ובהיעדרה מכשירים כל שרץ אפשרי: מראש שב"כ בעל ניגודי עניינים לכאורה, דרך חברת ועדת מינויים שבנה עבריין נמלט, ועד ראש מוסד שנפל רבב חמור בשיקול דעתו ● חלקים בעיתונות זורמים עם זה, משום מה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 909 מילים
אמיר בן-דוד

הקריאה ליהודי התפוצות לבוא הביתה היא תחמושת לאנטישמיות

"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים. 

*  *  *

מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 642 מילים ו-1 תגובות

שתי החלטות תכנוניות הזכירו השבוע למי שייכים משאבי הטבע

במדינה שרוב הזמן נראית כמו תאונת שרשרת תכנונית, שבוע שבו גופי התכנון הבכירים מקבלים החלטות ראויות בשני צמתים קריטיים אינו אירוע מובן מאליו ● בנגב ובכינרת הירוקים חוו השבוע כמה רגעים של נחת, אבל המרוויח האמיתי הוא הציבור שיוכל לטייל על שפת האגם בצפון ולשאוף אוויר בדרום בלי שריאותיו יתמלאו אדי נפט

לכתבה המלאה עוד 901 מילים

למקרה שפיספסת

פצצת הניכור המתקתקת

"ואיש אינו שואל את עצמו מאיפה להיכן
ואיש איננו נאבק בגלגלי הזמן
הזמן המתגלגל לו כאן כחפץ
חבית שבקרביה חומר נפץ
עומד אני כתימהוני ומסמן עצור
אולי יחדל הזמן מלעבור".

מילים אלו שכתב בשירו "פצצת זמן", עמירם קופר ז"ל, משורר, חבר ניר עוז, שנחטף בגיל 84 מביתו בשבעה באוקטובר ונרצח אחרי שהצליח לשרוד חודשים ארוכים בשבי, הן דוגמה אחת מני רבות לחוויית החיים בנגב המערבי במהלך השנים שקדמו לטבח ה-7/10.

איתי זידנברג הוא מזכ״ל השומר הצעיר לשעבר ומנכ״ל ומייסד משותף של ברית הנגב וההר - יוזמה משותפת של חברים מקיבוצי הנגב המערבי (בארי וניר עוז) ומגוש עציון, שנולדה אחרי ה- 7 באוקטובר במטרה לבנות מחדש אמון, אחריות הדדית ואמנה חברתית לתיקון מדינת ישראל והחברה הישראלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 843 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

שמונה שעות של דיון בעתירה נגד מינוי ראש המוסד הבא הפכו למעין חקירה נגדית ● השופט שטיין צידד בהחלטת הוועדה המייעצת, השופטת ברק-ארז ראתה בפגמים ההליכיים עילה לביטול, והשופט גרוסקופף התלבט בין כשל ערכי למקצועי ● התוצאה הייתה החלטה חריגה של העליון לרדת לחקר האמת העובדתית, תוך התעלמות מוחלטת משאלת סבירות החלטתו של ראש הממשלה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,310 מילים

יהדות התורה וש"ס שוברות את הכלים אבל יודעות שאין להן באמת לאן ללכת

האולטימטום של הרב לנדו וקריסת חוק הפטור מגיוס סוללים את הדרך לבחירות בספטמבר ● הרחוב החרדי אולי זועם על נתניהו, ודרעי כבר מתכנן קמפיין סליחות וגן עדן, אבל הדיבורים על ברית היסטורית עם המרכז-שמאל הם עורבא פרח ● כשבנט, לפיד וליברמן דורשים שוויון בנטל, המפלגות החרדיות מבינות שגט מנתניהו עלול לעלות להן במנדטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,209 מילים ו-1 תגובות

הקרב על עתיד הכסף עובר לסנאט

לכאורה, חוק "הבהירות" הוא עוד אירוע משעמם שנועד להסדיר את שוק הקריפטו בארה"ב ● בפועל, מדובר בקרב אימתנים רווי אמוציות, אחד החשובים שהתנהלו על השליטה בכסף: מצד אחד הבנקים, שאינם מוכנים לוותר על כוחם; ומצד שני קהילת הקריפטו, הנתמכת על ידי משפחת טראמפ רוויית ניגודי העניינים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 801 מילים

התרגיל התמוה של משרד הביטחון לטובת פמי

מעקב זמן ישראל אגף השיקום במשרד הביטחון ממשיך לשלם לחברת פמי פרימיום עבור שירותי בקרת חשבונות בהיקף של מיליוני שקלים, ללא מכרז, תוך הישענות על מכרז של חיל הרפואה ● גישור כזה בין מכרזים מנוגד לכאורה למנהל תקין, וגם להוראות המפורשות של המכרז המדובר ● בעבר התחייב משרד הביטחון כמה פעמים לצאת למכרז חדש, אחרי שהמכרז הקודם נפסל ● משרד הביטחון: "נוהל פטור מגישור הופעל עד דצמבר 2025”

לכתבה המלאה עוד 1,170 מילים

מבקר מטעם בלפור

עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את הליכוד, את הממשלה ואת נתניהו בשורת הליכים רגישים, עשוי להתמנות למבקר המדינה ● אם ייבחר, הוא עלול להיכנס לתפקיד כשהוא כבול להסדר ניגוד עניינים רחב־היקף ● מי שאמור לבקר את מוקדי הכוח עלול להיות מנוע מלעסוק בחלק ניכר מהם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 796 מילים ו-2 תגובות

איראן מתנהלת ללא "מבוגר אחראי" מתפקד

מאז שנפגע בטהרן, מוג'תבא חמינאי לא נראה בציבור, אבל משמרות המהפכה מתאמצים לשדר שהוא עדיין שולט ● הדיווחים על פגישות ללא תמונות נועדו לייצר רציפות שלטונית וצבאית ● אלא שהניסוחים הזהירים והוויכוחים בצמרת מרמזים על משטר שפועל בשם מנהיג שלא ברור עד כמה הוא מתפקד ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 706 מילים

המלחמה בחזירים בחיפה ירדה למחתרת

בשקט מוזר ובלי לעדכן את הציבור, רשות הטבע והגנים פרשה מהפרויקט המשותף עם עיריית חיפה לצמצום החיכוך עם החזירים בעיר ● הפקח הייעודי עזב, הדוח החודשי חדל להתפרסם והחשש הוא שבלי פיקוח ובלי שקיפות לא יהיה מה שירסן את הירי ברחובות ● עיריית חיפה: "ממשיכים לפעול באופן מקצועי ואחראי. מספר מקרי המתת החזירים ירד לכ־10 בחודש"

לכתבה המלאה עוד 1,566 מילים ו-1 תגובות

בלי הכרזה רשמית, הסיפוח סביב ירושלים דוהר קדימה

אין הכרזה רשמית, אבל הסיפוח סביב ירושלים מעמיק בקצב מואץ ● דוח חדש של "עיר עמים" מתאר כיצד התנחלויות, כבישים חדשים, מחסומים, צווי הריסה ואלימות מתנחלים מבתרים את המרחב הפלסטיני למובלעות מנותקות ודוחקים ממנו את תושביו ● כעת המדיניות הזו עלולה להתרחב גם לשטחי A ו־B ולאיים על מיליוני פלסטינים בגדה המערבית

לכתבה המלאה עוד 1,640 מילים

שר המשפטים ממשיך להתנהל בגישה רעילה ומעדיף לנהל קמפיין פוליטי במקום לאייש את בתי המשפט הקורסים ● הוא מציע פתרונות זמניים שמייצרים כאוס, מכתיב תאריכים רק כדי להתלונן אחר כך, ומסרב להכיר בקיומו של נשיא העליון יצחק עמית ● אלא שהתרגילים הללו קרובים למיצוי, ושופטי העליון בדרך לכפות עליו את כינוס הוועדה - ובהכרח, מינוי שופטים בחלק מהערכאות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 864 מילים ו-1 תגובות

ארדן משדר קריאות מצוקה

השגריר לשעבר חזר לארץ וגילה שראש הממשלה מטרפד לו כל תפקיד פנוי, כולל יו"ר התעשייה האווירית, בגלל קשריו עם ליברמן ● האיום המרומז להקים מפלגת ימין הוא בסך הכול ניסיון לסחוט שריון ברשימת הליכוד ● אבל המתנה הזו לא תגיע, וארדן צפוי למצוא את עצמו ממתין מחוץ למגרש עד שנתניהו יפסיד או יפרוש ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 593 מילים ו-1 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.