בנק ישראל החליט להותיר את הריבית במשק ברמה של 4.5%, על רקע "רמת אי־ודאות גיאופוליטית גבוהה" והשפעת המלחמה מול איראן על הכלכלה.
"אי־הוודאות הגיאופוליטית גבוהה, וקיימת קשת רחבה של תרחישים ביטחוניים אפשריים", נמסר. "הפעילות הכלכלית מתאוששת לאחר ירידה חדה במהלך המבצע הצבאי נגד איראן".
עם זאת, הבנק מזהיר כי "אם המלחמה תחריף ותימשך זמן רב יותר, קיים סיכון שהמגבלות בצד ההיצע ימשיכו להעיב על ההתאוששות, הצמיחה תהיה מתונה יותר, והגירעון התקציבי והאינפלציה עלולים להיות גבוהים יותר".
רוב הכלכלנים העריכו מראש כי הבנק ינקוט גישה של "נחכה ונראה", עד שתתבהר התמתנות מחירי הצרכן לפני הורדה נוספת של הריבית. ביולי נרשמה ירידה באינפלציה ל־3.1% לעומת 3.3% ביוני, אך שיעור זה עדיין גבוה מטווח היעד של הממשלה, העומד על 1% עד 3%.
"בחודשים האחרונים האינפלציה מתאפיינת בתנודתיות גבוהה", ציין הבנק. "ישנם סיכונים שונים להאצת האינפלציה או לכך שלא תתכנס לטווח היעד: התפתחויות גיאופוליטיות והשפעתן על הפעילות הכלכלית, עלייה בביקושים לצד מגבלות היצע והחמרה בתנאי הסחר העולמיים".
המלחמה הרב־חזיתית בת 22 החודשים פגעה בכלכלה הישראלית. ברבעון אפריל-יוני נרשמה התכווצות של 3.5% בתוצר המקומי הגולמי, לאחר שהמלחמה בת 12 הימים מול איראן ביוני הובילה להשבתת עסקים רבים ופגעה בצריכה הפרטית, ביצוא ובהשקעות.
בפעם האחרונה הוריד בנק ישראל את הריבית בינואר 2024, אחרי כמעט ארבע שנים של קיפאון, במטרה לסייע למשקי הבית ולעסקים שנפגעו מהמלחמה מול חמאס.
בדצמבר 2024 הודיעו רופאיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אין שום חשד לממאירות או לסרטן". שנה וארבעה חודשים לאחר מכן, באפריל 2026, פרסם נתניהו דוח רפואי שגילה תמונה אחרת.
לפי הדוח שמסר נתניהו, במעקב שלאחר הניתוח התגלה גידול ממאיר קטן בערמונית. נתניהו עבר טיפול קרינתי. הציבור לא ידע. לא בזמן אמת. לא כשהתקבלו החלטות גורליות. לא כשהוא ניהל מלחמה, קבינט, מדינה, וחיי אדם.
פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
צריך להודות. בנימין נתניהו לא חיסל רק את הליכוד כמפלגה אידאולוגית. ברגע שהפך את ישראל בתפקידו כראש הממשלה לשלטון יחיד, אין יותר פוליטיקה של מפלגות אידאולוגיות. נתניהו הוא הקובע היחיד והבלעדי בכל דבר ועניין במפלגתו, ולצערנו גם בממשלת ישראל וכנסת ישראל.
אבל התופעה כבר עברה לכל המערכת הפוליטית. מפלגתו של נפתלי בנט, שרק בימים אלה קיבלה את השם "ביחד", עם החיבור ליש עתיד של יאיר לפיד. יש עתיד עצמה היא מפלגת לפיד. הוא הקים אותה והוא בחר את מועמדיה. לא הבוחרים.
איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולאחר שבועות של מלחמה אזורית חריגה בעוצמתה בין ישראל וארצות הברית מול איראן – שהותירה הרס נרחב בישראל, באיראן, בלבנון ובחלקים נוספים של המזרח התיכון – מתנהלים כעת מגעים בניסיון לייצב את הפסקת האש מול איראן ולמנוע חזרה להסלמה.
במקביל, וושינגטון מגבירה את הלחץ לקידום הסדרים רחבים יותר באזור. מוקדם לדעת אם המאמצים הללו יבשילו לכדי מהלך מדיני יציב או יתפוגגו לסבב לחימה נוסף, אך דבר אחד כבר ברור: גם אם יושגו הסדרים, האתגר האמיתי יתחיל ביום שאחרי – בשאלה כיצד משקמים אזור שלם שספג שנים של הרס, עקירה והתפוררות אזרחית.
יותם פוליצר הוא מנכ"ל ישראייד וחבר הוועד המנהל ב"סיד ישראל", ארגון הגג של קהילת ארגוני הפיתוח והסיוע ההומניטרי בישראל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו