JavaScript is required for our website accessibility to work properly. פקחי עירייה ושוטרים פינו דוכן של "חוזרים בתבונה" באשדוד. הארגון: "פינוי לא חוקי" | זמן ישראל

פקחי עירייה ושוטרים פינו דוכן של "חוזרים בתבונה" באשדוד. הארגון: "פינוי לא חוקי"

פקחי עיריית אשדוד וכוח של משטרת ישראל מגיעים לדוכן של "חוזרים בתבונה" בעיר על מנת לפנות אותו, 27 באוקטובר 2025 (צילום: תני גולדשטיין)
תני גולדשטיין
פקחי עיריית אשדוד וכוח של משטרת ישראל מגיעים לדוכן של "חוזרים בתבונה" בעיר על מנת לפנות אותו, 27 באוקטובר 2025

כוח השיטור העירוני של אשדוד, בהשתתפות פקחי העירייה ושוטרי משטרת ישראל, פינה היום דוכן הסברה של ארגון "חוזרים בתבונה" בסמוך ל"פארק המשטרה" באשדוד.

בארגון טוענים שהמפנים פעלו שלא כחוק, מכיוון שאין חוק ארצי האוסר על הקמת דוכני הסברה, ואמרו כי ינקטו הליכים משפטיים נגד העירייה. גורם בעיריית אשדוד וכן הפקחים בשטח מסרו לזמן ישראל כי הפינוי נעשה מכוח חוק עזר עירוני האוסר על הקמת דוכנים ללא אישור מיוחד של העירייה.

במקביל לפינוי, הפעילים הותקפו בידי בריונים שהתקבצו במקום, קיללו אותם, איימו על חייהם ולבסוף החלו לזרוק לעברם ביצים וחפצים. הפעילים ברחו ואיש מהם לא נפגע. מאבטח שליווה את הפעילים לא הצליח להרחיק את התוקפים.

במקביל לפינוי, הפעילים הותקפו בידי בריונים שהתקבצו במקום, קיללו אותם, איימו על חייהם ולבסוף החלו לזרוק לעברם ביצים וחפצים. הפעילים ברחו ואיש מהם לא נפגע

הפקחים והשוטרים לא ניסו להגן על פעילי "חוזרים בתבונה" ולבסוף הסתלקו מהמקום יחד עם התוקפים. עורך "בחדרי חרדים", משה וייסברג, צייץ ברשת X כי מדובר ב"מארב מתוכנן" של המשטרה לפעילי הארגון בתיאום עם הקהילה החרדית. עד כה לא התקבלה תגובה ממשטרת ישראל לאירוע; בעיריית אשדוד מסרו כי הדוכן פונה מפני שהפעילים לא ביקשו אישור להקים אותו.

פקחי משטרה בחיפוי משטרתי מפרקים דוכן של "חוזרים בתבונה" הבוקר באשדוד (וידאו: תני גולדשטיין)

"חוזרים בתבונה" הוא ארגון חדש יחסית שהקים היזם נאור נרקיס לפני כשנתיים, אז נחשף לראשונה בזמן ישראל. הארגון מחלק עלונים בשכונות חרדיות ומפיץ סרטונים ברשת, שבהם הוא קורא לחרדים לרכוש השכלה כללית, להתגייס לצה"ל, לצאת לעבודה, להתערות בחברה הכללית ולהתעלם מהוראות רבנים.

הארגון גם מחלק סמארטפונים לצעירים חרדים ומסייע לצעירים שעוזבים את הקהילות החרדיות ונקלעים למצוקה.

הדוכנים שמקים הארגון בשכונות ובערים חרדיות מעוררים תגובות נזעמות ואלימות, וחלקם כבר פורקו בכוח. זהו הדוכן הראשון של הארגון באשדוד. הפארק נמצא על הגבול בין השכונות החרדיות והחילוניות של אשדוד.

תושבים בשכונה החרדית הסמוכה ותלמידים בכולל הסמוך, "שער רייזמן", הגיעו למקום, ניהלו חילופי דברים קשים עם פעילי "חוזרים בתבונה" – אך ללא אלימות – והזעיקו את הפקחים.

התלמידים הסבירו שפעילי "חוזרים בתבונה" "מפריעים ללימוד התורה ועושים פרובוקציות נגד התורה", ו"מאיימים על הקיום של עם ישראל". הבריונים שהגיעו למקום וניסו לתקוף את הפעילים היו מסורתיים, רובם חובשי כיפות, ולא חרדים.

תושבים באשדוד מניחים תפילין ליד דוכן "חוזרים בתבונה" בעיר, 27 באוקטובר 2025 (צילום: תני גולדשטיין)
תושבים באשדוד מניחים תפילין ליד דוכן "חוזרים בתבונה" בעיר, 27 באוקטובר 2025 (צילום: תני גולדשטיין)

גם אלה וגם אלה הטיחו בפעילים מילים קשות: "אלוהים יהרוג אתכם", "אתם אויבים של אלוהים", "אתם שטן", "שרמוטות", "לכו להחזיר בתבונה בעזה", "פרזיטים, משועממים, לכו תעבדו". חלק מהבריונים נצמדו לפעילים בתנועות מאיימות.

הם הטיחו בפעילים מילים קשות: "אלוהים יהרוג אתכם", "אתם אויבים של אלוהים", "אתם שטן", "שרמוטות", "לכו להחזיר בתבונה בעזה", "פרזיטים, משועממים, לכו תעבדו"

הפקחים והשוטרים, שחלקם הכירו חלק מהבריונים בשמם, ביקשו מהם מדי פעם להתרחק מהפעילים, ובמקביל דחקו בפעילים שוב ושוב לסגור את הדוכן, למרות שאלה התעקשו שאין סיבה שיסגרו אותו וטענו שהפקחים עצמם עוברים על החוק. השוטרות אמרו לפעילים "לא חסר לנו עבודה, ואתם מוסיפים לנו עבודה".

בשלב מסוים, הבריונים הניחו תפילין, קראו לפעילי "חוזרים בתבונה" להצטרף אליהם, והגיבו בזעם כשסירבו; הפקחים והשוטרות הצטרפו לתפילה, ולאחר מכן חזרו לדחוק בפעילים לסגור את הדוכן, ובבריונים – להתרחק.

לצד המהומה, כמה תושבים חרדים ניגשו לפעילי "חוזרים בתבונה" בשקט, לקחו חומרי הסברה והסתלקו במהירות, וכמה אחרים ניהלו עם הפעילים ויכוח ענייני ושקט.

פקחי עיריית אשדוד וכוח של משטרת ישראל מגיעים לדוכן של "חוזרים בתבונה" בעיר על מנת לפנות אותו, 27 באוקטובר 2025
פקחי עיריית אשדוד וכוח של משטרת ישראל מגיעים לדוכן של "חוזרים בתבונה" בעיר על מנת לפנות אותו, 27 באוקטובר 2025

נהג של עיריית אשדוד, בשם ולרי, עצר את רכבו כדי לשוחח עם הפעילים, אמר שהוא מזדהה עם הפעילות שלהם וחושב שהיא חשובה, "למרות שאני סקפטי אם זה יעבוד, כי האנשים האלה אטומים".

נהג עיריית אשדוד עצר את רכבו כדי לשוחח עם הפעילים, אמר שהוא מזדהה עם הפעילות וחושב שהיא חשובה, "למרות שאני סקפטי אם זה יעבוד, כי האנשים האלה אטומים"

לדברי רום גור, רכז השטח של "חוזרים בתבונה": "אנחנו נאלצים לעזוב אבל עוד נחזור לאשדוד. לעירייה אין שום סיבה לפנות אותנו.

"החרדים לא מכירים באמת את החברה החילונית והנוכחות שלנו כאן מראה להם שיש גם אופציות אחרות. הם פוגשים בינינו דתל"שים שהיו חרדים בעצמם ורואים שהם מסתדרים בחיים, שהם לא לבד ושיש מי שתומך בהם".

עיריית אשדוד מסרה בתגובה: "פקחי עיריית אשדוד פעלו בהתאם לחוק ופינו דוכן שהוצב שלא כדין במרחב הציבורי, בהתאם לחוק העזר העירוני לאשדוד (שמירת הסדר והניקיון), תיקון תשנ"ה-1995, ובכפוף לסעיפים 9 ו-10 לחוק העזר העירוני (שימור רחובות).

"המרחב הציבורי שייך לכלל התושבים, ולכן עלינו לשמור עליו פתוח, נגיש ובטוח לכולם. כל אדם באשר הוא מחויב לכבד את החוק, כפי שהעירייה מחויבת לאכוף אותו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 13 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.