JavaScript is required for our website accessibility to work properly. פוטין: נשקול להימנע מתקיפות באוקראינה אם קייב תקיים "בחירות" | זמן ישראל

פוטין: נשקול להימנע מתקיפות באוקראינה אם קייב תקיים "בחירות"

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מבקר במוצב צבאי, 20 בנובמבר 2025 (צילום: RUSSIAN PRESIDENTIAL PRESS OFFICE / AFP)
RUSSIAN PRESIDENTIAL PRESS OFFICE / AFP
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מבקר במוצב צבאי, 20 בנובמבר 2025

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר במסיבת העיתונאים השנתית שלו לסיכום השנה כי מוסקבה מוכנה לשקול מתן ערבויות ביטחוניות ולהימנע מתקיפות בעומק שטחה של אוקראינה, אם קייב תקיים בחירות.

פוטין, ששואף להחליש את אוקראינה בעזרת כפיית בחירות והתערבות בהליך הדמוקרטי הפנימי שלה אחרי שנכשל להשיג את מטרותיו בשדה הקרב, טוען שגם אזרחים אוקראינים המתגוררים ברוסיה רשאים להשתתף בהצבעה. 

לטענתו של פוטין, נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי הוא מנהיג לא לגיטימי. כהונתו של זלנסקי פקעה בשנה שעברה, אך אוקראינה, הנתונה למשטר צבאי בזמן הלחימה בכוחות הרוסיים, מנועה חוקתית מקיום בחירות חדשות.

אם יתקיימו בחירות, אמר פוטין, רוסיה תהיה מוכנה לשקול הפסקה של תקיפות בעומק שטח אוקראינה בזמן ההצבעה. לדבריו, 5–10 מילין אוקראינים החיים ברוסיה צריכים להיות רשאים להשתתף בהצבעה.

וולודומיר זלנסקי באנקרה, טורקיה, 19 בנובמבר 2025 (צילום: Ozan KOSE / AFP)
וולודומיר זלנסקי באנקרה, טורקיה, 19 בנובמבר 2025 (צילום: Ozan KOSE / AFP)

בנאומו, פוטין לא הציע כל פשרה בנוגע לתנאיו לסיום המלחמה באוקראינה, והאשים את האיחוד האירופי בניסיון ל"שוד לאור יום" של נכסים רוסיים. לדבריו, האחריות לצעד הבא לעבר שלום מוטלת על אוקראינה ואירופה.

"הנשיא טראמפ עושה מאמצים רציניים לסיים את הסכסוך הזה. הוא עושה זאת בכנות מלאה", אמר. "הכדור נמצא כולו במגרש של יריבינו במערב, ובראש ובראשונה מנהיגי משטר קייב, ובמקרה זה – קודם כול – נותני החסות האירופיים שלהם. אנו מוכנים הן למשא ומתן והן לפתרון שלום של הסכסוך".

פוטין אמר כי תנאי רוסיה לסיום המלחמה באוקראינה הם אלה שהציג בנאום ביוני 2024, שבו דרש מאוקראינה לוותר על שאיפתה להצטרף לנאט"ו ולסגת לחלוטין מארבעה אזורים שרוסיה טוענת כי הם שטחה.

קייב מצידה אומרת כי לא תוותר על שטחים שכוחות מוסקבה לא הצליחו לכבוש כמעט ארבע שנות מלחמה.

גורם אוקראיני ציין כי אוקראינה תקפה היום לראשונה מכלית נפט של "צי הצללים" הרוסי בים התיכון באמצעות כטב"מים, מה שמשקף את העלייה בעוצמת התקיפות של קייב נגד תנועת הנפט הרוסית.

ראש שירותי הביון של אוקראינה וסילי מאליוק מעדכן את נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי בהצלחת מתקפת הכטב"מים על רוסיה, 1 ביוני 2025 (צילום: חשבון הטוויטר של וולודימיר זלנסקי)
ראש שירותי הביון של אוקראינה וסילי מאליוק מעדכן את נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי בהצלחת מתקפת הכטב"מים על רוסיה, 1 ביוני 2025 (צילום: חשבון הטוויטר של וולודימיר זלנסקי)

פוטין האשים את האיחוד ב"שוד לאור יום"

פוטין דיבר שעות לאחר שמנהיגי האיחוד האירופי זנחו תוכנית להשתמש בנכסים רוסיים מוקפאים כבטוחה להלוואה לאוקראינה, והחליטו במקום זאת ללוות כסף כדי לסייע במימון הגנתה של קייב מפני רוסיה בשנתיים הקרובות.

מנהיגי האיחוד אמרו כי הם שומרים לעצמם את הזכות להשתמש בנכסים הרוסיים כדי לפרוע את ההלוואה, אם מוסקבה לא תשלם פיצויי מלחמה לאוקראינה.

פוטין אמר כי הגוש נסוג מהתוכנית המקורית משום שהיה ניצב בפני השלכות חמורות, וכי הדבר פגע במעמדו כמקום בטוח לאחסון נכסים.

"גניבה אינה המונח המתאים… זה שוד לאור יום. מדוע אי אפשר לבצע את השוד הזה? משום שההשלכות עלולות להיות חמורות עבור השודדים", אמר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ז'לנסקי: נשקול להימנע מתקיפות ברוסיה אם מוסקבה תקיים "בחירות". פוטין: ליצן, מוקיון, פביכופאט צעצוע, שמבין רק את שפת הכוח. ככל שעובר הזמן מצבו של פוטין רק מורע. כל ההתבטאויות שלו זה: תח... המשך קריאה

ז'לנסקי: נשקול להימנע מתקיפות ברוסיה אם מוסקבה תקיים "בחירות".
פוטין: ליצן, מוקיון, פביכופאט צעצוע, שמבין רק את שפת הכוח.
ככל שעובר הזמן מצבו של פוטין רק מורע. כל ההתבטאויות שלו זה: תחזיקו אותי כי אני מסוכן…. הכסף למשטר פוטין בסופו של דבר ייגמר. ואז הוא יתאדה. המשך המלחמה היא האוייב הכי גדול של פוטין…

כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.