JavaScript is required for our website accessibility to work properly. העבריין המורשע רפי קדושים בדיון בכנסת על רצח ימנו זלקה: "הם רק התכוונו לדקור אותו" | זמן ישראל

העבריין המורשע רפי קדושים בדיון בכנסת על רצח ימנו זלקה: "הם רק התכוונו לדקור אותו"

העבריין המורשע רפי קדושים בדיון בכנסת על אלימות בני נוער, 4 במאי 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
העבריין המורשע רפי קדושים בדיון בכנסת על אלימות בני נוער, 4 במאי 2026

פעיל הליכוד והעבריין המורשע רפי קדושים עורר זעם במהלך דיון בכנסת על העלייה באלימות בקרב בני נוער בישראל, כשטען כי הנערים שארבו לימנו זלקה ודקרו אותו למוות "לא התכוונו להרוג אותו".

"אני גם מאמין שהנערים שדקרו את הנער שנרצח, תאמינו לי, לא התכוונו להרוג אותו, רק התכוונו לדקור אותו", אמר במהלך דיון חירום בוועדה המיוחדת לזכויות הילד.

האמירה עוררה גינוי מיידי מצד חברת הכנסת פנינה תמנו-שטה מיש עתיד. "ממש לא, תחזור בך. הילדים האלה תכננו את הרצח שלו. אני ממש לא מוכנה לקבל את האמירה הזאת. זו אמירה שערורייתית, ממזערת", אמרה.

זלקה, עובד פיצה האט בן 21, נדקר למוות בחודש שעבר בערב יום העצמאות על ידי קבוצת נערים בפתח תקווה. עד כה נעצרו 16 חשודים בחשד שארבו לזלקה אחרי המשמרת שלו, לאחר שאמר להם להפסיק להתיז ספריי קצף במסעדה.

קדושים, שריצה ארבעה עונשי מאסר בעקבות הרשעות בעבירות אלימות, חטיפה וסחיטה, הוא כיום חבר מועצת העיר הרצליה. נוכחותו בדיון עוררה ביקורת מצד חברי כנסת מהאופוזיציה.

"לפני ארבעה חודשים נעצר הבן של רפי קדושים, פעיל בארגון הפשע שנקרא הליכוד, על השחתת גלידריית אוטלו בהרצליה", כתבה חברת הכנסת נעמה לזימי מהדמוקרטים בטוויטר. "היום הוא מוזמן כאורח לדיון בכנסת על אלימות נוער".

חבר מפלגתה, חבר הכנסת גלעד קריב, עזב את הדיון בשל נוכחותו של קדושים. "עבריינים אלימים במסיבת יום ההולדת של השר אחראים על המשטרה. עבריינים אלימים בדיון על האלימות הרצחנית בקרב בני נוער. ממשלה עבריינית. קואליציה עבריינית", כתב.

במהלך הדיון הציגו נציגי מרכז המחקר והמידע של הכנסת נתונים מדאיגים המפרטים עלייה חדה בעבריינות נוער מ-2024 ל-2025.

לפי הנתונים, בשנה שעברה נרשמה עלייה של 26% במספר החשודים הקטינים בעבירות פליליות שנחקרו על ידי המשטרה. חמישית מהתיקים שבהם היו מעורבים בני נוער עסקו בחשד לעבירות אלימות.

 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.