שר התקשורת שלמה קרעי פועל להקים ועדת בדיקה ממשלתית שתבחן את סוגיית העברת מידע שלא כחוק מצד גורמי ציבור לכלי התקשורת, כך דווח היום ב"ידיעות אחרונות" וב־ynet.
לפי ההצעה הראשונית שמגבש קרעי, הוועדה תתבקש לגבש המלצות כיצד לפעול, מבחינת החוק הפלילי, כלפי מי שהדליפו מידע וכלפי העיתונאים וכלי התקשורת שפרסמו אותו, בדגש על מידע שעלול לשבש חקירות והליכים משפטיים או לפגוע בביטחון המדינה.
לפי הפרסום, חמישה שופטים לשעבר, חלקם כיהנו בבית המשפט המחוזי וחלקם בבית משפט השלום, דחו את בקשת קרעי לעמוד בראש הוועדה.
שר התקשורת מעוניין שבוועדה יכהנו יושבת ראש מועצת הכבלים והלוויין יוליה שמאלוב ברקוביץ', יושבת ראש מועצת הרשות השנייה יפעת בן חי שגב והפובליציסט חנן עמיאור.
בטיוטת ההצעה נכתב ש"הוועדה תתמקד… בשאלה הקונקרטית של אחריות פלילית, מערכתית ומקצועית, מקום שבו גוף תקשורת, עיתונאי, עורך או מנהל מערכת חדשותית נוטלים חלק בקבלה, עיבוד, עריכה, תיווך, הפצה או שידור של חומר שהושג בדרך עבריינית, תוך עצימת עיניים למקורו האסור או תוך שיתוף פעולה בפועל עם מהלך פלילי של הדלפה".
קרעי מסר ש"בשנים האחרונות הפכו הדלפות מגמתיות של מידע רגיש וחומרים מסווגים לדבר שבשגרה כולל פגיעה חמורה בביטחון המדינה. קו הגבול ברור: עיתונות חופשית – כן. שיתוף פעולה עם עבירה פלילית – לא. מי ששותף בזדון לעבירה פלילית או פוגע בביטחון המדינה לא יכול להסתתר מאחורי אותו חיסיון עיתונאי".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו