כל הצעות החוק הוסרו מסדר היום של מליאת הכנסת, בשעה שהחרם של המפלגות החרדיות על החקיקה הקואליציונית נמשך. במקביל ש"ס ויהדות התורה סירבו להשתתף בפגישה בלשכת ראש הממשלה שנועדה לפרוץ את המבוי הסתום.
החרם, שנכנס כעת לשבוע השני, החל בעקבות סירובה של הקואליציה לקדם להצבעה במליאה את חוק המעונות, שאמור להשיב את סבסוד המעונות לילדי משתמטים מגיוס, אך מאז התרחב לדרישות חרדיות נוספות הקשורות לגיוס.
"המעצרים האלימים כלפי לומדי תורה חייבים להיפסק! הודענו ליושב ראש הקואליציה, כי כל עוד החוק להפסקת מעצרים וחוק יסוד לימוד תורה לא יקודמו – לא נתמוך בשום חקיקה קואליציונית", אמר אתמול יושב ראש ש"ס אריה דרעי לחברי מפלגתו במהלך ישיבת הסיעה השבועית.
המחוקקים החרדים, שהחלו במאי בתהליך לפיזור הכנסת בשל כישלונה של הקואליציה להעביר חוק שנוי במחלוקת להשבת הפטור מגיוס לתלמידי ישיבות, דחפו מאז להעברת חקיקה שתכריז על לימוד התורה כערך יסוד של מדינת ישראל, תשיב את סבסוד המעונות לילדי משתמטים מגיוס ותעצור את מעצרי המשתמטים.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו