JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום שלישי, 23 ביוני 2026 | זמן ישראל
משא ומתן בין ארה"ב ואיראן

קאליבאף מתעקש: המעבר במצר הורמוז ינוהל על ידי איראן

ראש צוות המו״מ האיראני אישר כי סוגיית שחרור הנכסים המוקפאים, וכן מכירת הנפט האיראני, נדונו בשיחות עם ארצות הברית ● השיחות בין ישראל ללבנון בוושינגטון ייפתחו היום במושב מדיני־צבאי משותף ● בנט: כ״ץ ונתניהו לא אמרו אמת. ידי הבנים שלנו בלבנון קשורות

מכליות ואוניות משא במפרץ עומאן, לאורך נתיבי שיט המחברים בין מצר הורמוז לים הערבי, 16 ביוני 2026 (צילום: AP Photo)
AP Photo
מכליות ואוניות משא במפרץ עומאן, לאורך נתיבי שיט המחברים בין מצר הורמוז לים הערבי, 16 ביוני 2026

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט טוען כי חיילים ומפקדים השוהים כעת בלבנון, או יצאו ממנה ביממה האחרונה, מתארים מגבלות חמורות על פעילות צה"ל מול חזבאללה בשטח.

בנט כותב ברשת X כי שוחח הלילה עם חיילים שרואים פעילי חזבאללה מתבססים מחדש, מתקנים תשתיות, מתחמשים וחוזרים לפעול – אך אינם מורשים לפתוח לעברם באש. עוד כתב כי מחבלים מתצפתים על חיילי צה"ל במשקפות, וגם במקרים אלה הכוחות אינם מקבלים אישור לירות.

כוח של צה"ל באזור נחל סלוקי בדרום לבנון, בתמונה שהופצה על ידי הצבא ב־11 ביוני 2026 (צילום: צה"ל)
כוח של צה"ל באזור נחל סלוקי בדרום לבנון, בתמונה שהופצה על ידי הצבא ב־11 ביוני 2026 (צילום: צה"ל)

בנט טוען כי החלטות שבעבר התקבלו בדרג מפקד פלוגה דורשות כיום אישור של אלוף, וכי בשל הסרבול, גם כאשר מזוהה מחבל הנע עם טיל כתף, האישור מגיע מאוחר מדי והמחבל נעלם. לדבריו, חזבאללה מבין את המגבלות ומנצל אותן כדי להתבסס במהירות, באופן שעלול להביא לפגיעה בחיילים.

עוד טען בנט כי מטוסי חיל האוויר הפסיקו לפעול לחלוטין, וכי באירועים שבהם נפצעו חיילים ונדרש חילוץ, לא הופעלה מעטפת אש מסיבית – דבר שלטענתו הביא לפגיעה בחיילי צה"ל.

בנט מתח ביקורת חריפה על ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ, שלדבריו פרסמו אמש כי לצה"ל יש חופש פעולה בלבנון. "הם לא אמרו אמת. זה לא נכון. האמת היא שידי הבנים שלנו בלבנון קשורות", כתב.

"זאת הפקרות. אין דבר כזה לשלוח את הבנים שלנו מול מחבלי חזבאללה עם ידיים קשורות", הוסיף בנט, וקרא: "תשחררו עכשיו, ברגע זה, את ידי החיילים שלנו".

בהודעה משותפת לראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל נמסר אמש:

לפני זמן קצר התקיימה שיחה בין ראש הממשלה, שר הביטחון, הרמטכ"ל ומפקד פיקוד הצפון.

צה"ל ימשיך לפעול בנחישות לסיכול איומים על חיילינו ואזרחינו, להשמדת תשתיות טרור ולהמשך שמירה על רצועת הביטחון בדרום לבנון.

ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל הבהירו כי ביטחון אזרחי ישראל וכוחות צה"ל ימשיך לעמוד לנגד עיניהם ללא פשרות.

גבר נורה למוות בצפון הארץ, כך מסרה המשטרה, בחשד לרצח.

בן ה־67 נמצא ירוי בכביש 70 סמוך לכפר כאבול שבגליל המערבי. פרמדיקים קבעו את מותו בזירה.

המשטרה פתחה בחקירה.

ראש צוות המשא ומתן של המשלחת האיראנית, מוחמד באקר קאליבאף, מתעקש כי מצר הורמוז ינוהל על ידי איראן ויפעל בהתאם לחוקי הבינלאומיים.

"בתקווה שנוכל להפעיל שוב את המצר, מבחינת מעבר, ולהחזיר את השגשוג לכלכלה האזורית והעולמית", הוא אומר.

קאליבאף אישר כי סוגיית שחרור הנכסים המוקפאים, וכן מכירת הנפט האיראני, נדונו בשיחות עם ארצות הברית.

השיחות השבוע בין ישראל ללבנון בוושינגטון ייפתחו במושב מדיני־צבאי משותף, ולאחריו יתקיימו מושב צבאי אחד ומושב מדיני נוסף, לדברי גורם אמריקאי.

השיחות ייערכו מיום שלישי עד יום חמישי במחלקת המדינה ובפנטגון.

ישראל ולבנון ייוצגו על ידי השגרירים שלהן בוושינגטון, ואילו את ארצות הברית ייצגו יועץ מחלקת המדינה דן הולר ועוזר שר ההגנה לענייני ביטחון בינלאומי דן צימרמן.

ממשל טראמפ מנסה לשמר את הלגיטימיות של הערוץ הישיר שיצר בין ישראל ללבנון, לאחר שלכאורה פגע ביוזמה כשהשתמש בשיחות של ארצות הברית עם איראן כדי להשיג הפסקת אש בלבנון.

חוסר התיאום לכאורה עשוי להיות קשור לכך שהשיחות עם איראן מובלות על ידי סגן נשיא ארצות הברית ג'יי־די ואנס, בעוד שר החוץ מרקו רוביו הוביל את השיחות בין ישראל ללבנון, ובמידה רבה נמנע ממעורבות בשיחות עם איראן.

שר החוץ של ארצות הברית מרקו רוביו בפסגת ה־G7 באוויאן־לה־בן שבצרפת, 17 ביוני 2026 (צילום: AP Photo/Julia Demaree Nikhinson)
שר החוץ של ארצות הברית מרקו רוביו בפסגת ה־G7 באוויאן־לה־בן שבצרפת, 17 ביוני 2026 (צילום: AP Photo/Julia Demaree Nikhinson)

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ נע בין שני הערוצים, ולעיתים מפנה תשומת לב לערוץ ישראל–לבנון בניסיון לנתק את לבנון מהעימות עם איראן, ולעיתים מעניק לגיטימציה לדרישות האיראניות שהעסקה שלה עם וושינגטון תכלול גם את לבנון.

לאחרונה נראה כי הממשל נותן עדיפות לערוץ השני, בעודו פועל לשמר את מזכר ההבנות שהשיג עם איראן בשבוע שעבר, אבל טראמפ ידוע כמי שמשנה את עמדתו באופן חד בעניינים כאלה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 23 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.