סוכנות הביטחון הימי של צבא בריטניה דיווחה כי מכלית הותקפה ביום שלישי במצר הורמוז, פחות מיממה לאחר ששתי ספינות אחרות, בהן מכלית גז קטארית, הותקפו לכאורה על ידי איראן.
"התקבל דיווח על תקרית נוספת שבה מעורבת מכלית שחצתה את מצר הורמוז", נמסר מהמרכז הבריטי לסחר ימי. "המכלית נפגעה מכלי טיס בלתי מאויש שזהותו אינה ידועה, ונגרם לה נזק מבני קל. לא דווח על נפגעים או על נזק סביבתי".
גם שתי הספינות שהותקפו קודם לכן ספגו נזק, אך ללא נפגעים.
ברקע התקיפות, ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר במהלך ביקור בבסיס חיל הים בחיפה כי ישראל תגן על חופש השיט. "הצבתי יעד פשוט", הוא אמר. "היעד של חיל הים, ושל ישראל כולה, הוא להבטיח את נתיבי השיט ואת חופש הסחר הימי, שכל כך חשובים למדינת ישראל".
עם זאת, נתניהו לא הרחיק לכת ולא הצהיר שישראל תפעל במצר הורמוז, ולכן לא ברור בשלב זה אם להצהרתו יהיו השלכות על הסכסוך האזורי הרחב יותר.
שורת התקיפות האיראניות, לאחר יותר משבוע של הפוגה, עוררה מחדש את החששות בנוגע לחופש השיט. זאת לאחר שמזכר הבנות שהושג בחודש שעבר בין ארצות הברית לאיראן חייב את טהרן להסיר את המצור שהטילה על נתיב המים.
שלוש הספינות הותקפו סמוך לעומאן, שהציעה להקים מסדרון מעבר זמני הצמוד לחופיה. טהרן, המבקשת לגבות תשלום מספינות המשתמשות בנתיב הצר, מתנגדת ליוזמה העומאנית.
קטאר, שסייעה בתיווך השיחות בין ארצות הברית לאיראן, האשימה את טהרן בתקיפת המכלית שלה במהלך הלילה וקראה לה "להפסיק את כל הפעולות שמערערות את הביטחון האזורי או מאיימות על בטיחות השיט הבינלאומי".
"הפגיעה בספינה הקטארית 'אל-רקיאת' בעת שחצתה סמוך למצר הורמוז מהווה פגיעה בלתי מקובלת בביטחון ובבטיחות של השיט הבינלאומי", כתב דובר משרד החוץ של דוחה, מאג'ד אל-אנסארי, ברשת הטוויטר.
"אנו רואים באיראן אחראית משפטית מלאה לתקיפה זו ולכל נזק או השלכה שייגרמו בעקבותיה", הוא הוסיף.
"אל-רקיאת" היא מכלית הגז הטבעי הנוזלי הקטארית הראשונה שמותקפת מאז שארצות הברית וישראל פתחו במלחמה נגד איראן ב-28 בפברואר.
ארבעה מקורות המעורים בנושא מסרו כי פרצה אש בחדר המנועים של המכלית הקטארית בעקבות התקיפה, וכי הצוות לא הצליח לאמוד את הנזק. אחד המקורות ציין כי אנשי הצוות לא נפגעו וכי הספינה שידרה אותות מצוקה לאחר שנפגעה בצידה השמאלי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו