JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דואר היום ליום רביעי, 1 ביולי 2026: רצח רודף רצח | זמן ישראל
 
  אמיר בן-דוד  
 
דואר היום: ניוזלטר יומי עממי עם אמיר בן-דוד
יום רביעי, 1 יולי 2026
 
רצח רודף רצח

אחת הטענות השמאלניות השחוקות ביותר, שכבר הפכה לקלישאה, היא ש"הכיבוש משחית" ויוביל לכך שהאלימות נגד פלסטינים בגדה המערבית לא תיעצר בגבולות הקו הירוק. בשלוש השנים האחרונות נולדה קלישאה חדשה: האלימות והרציחות לא ייעצרו רק בחברה הערבית אלא יזלגו גם לחברה היהודית.

נראה שקצב התפשטות האלימות הקיץ כה מהיר, שבקרוב כבר אי אפשר יהיה יותר לדקלם את המשפטים הנבובים האלה – שהם גם במידה רבה בלתי מוסריים ונגועים בגזענות: את האלימות בגדה המערבית ואת האלימות בחברה הערבית צריך לעצור לא כי האלימות עשויה לזלוג יום אחד לחברה היהודית, אלא כי היא פוגעת בבני אדם.

זירת הרצח ברמלה, 1 ביולי 2026 (צילום: יוסי אלוני/פלאש90)
זירת הרצח ברמלה, 1 ביולי 2026 (צילום: יוסי אלוני/פלאש90)

גל האלימות החריג הבוקר מחדד את השאלה לאן נעלמה המשטרה ומה עלה בגורל המשילות שהובטחה לנו.

שלושה בני אדם נרצחו בתוך כשעה. ברבע לשש בבוקר נדקר למוות הרב עמוס גואטה בפתח הכולל שלו בנתניה. שתי דקות מאוחר יותר נרצח נהג האוטובוס עלי סואעד ביריות בחניון בשפרעם. כעבר פחות משעה, בשש וחצי בבוקר, נורה למוות כאמל אבו קליב, בן 21, תושב בסמת טבעון, בחניון במתחם קניות ליד קיבוץ יגור.

המקרה של הרב גואטה חריג, כי הנרצח יהודי. ולפיכך המשטרה פעלה במהירות ותוך כשעתיים נעצר חשוד ברצח "המוכר למשטרה"

המקרה של הרב גואטה חריג, כי הנרצח יהודי. ולפיכך המשטרה פעלה במהירות ותוך כשעתיים נעצר חשוד ברצח – צעיר בן 20 "המוכר למשטרה". על פי המשטרה, החשוד בדקירה הוא בחור מעורער בנפשו שהתפלל בקביעות בבית הכנסת של גואטה. הוא התפלל הבוקר עם הרב בחדרו הסמוך לבית המדרש ולאחר התפילה נכנס לביתו של גואטה ודקר אותו למוות.

הרב הראשי לישראל ונשיא מועצת הרבנות הראשית, הרב קלמן מאיר בר, ספד הבוקר לגואטה וכינה אותו "דמות מופת בעיר נתניה, ששימש כמגדלור וכתל תלפיות עבור המוני תושבי העיר, אשר נהרו לפתחו יום-יום כדי לבקש ברכה, עצה, תבונה ותושייה".

עלי סואעד נרצח על רקע סכסוך מתמשך בין שתי משפחות שכבר גבה קורבנות רבים. במשטרה חושדים כי אבו קליב נרצח ביגור כנקמה על רצח שאירע אתמול בחיפה, שבו נורה למוות חייל ממשפחת הפשע חרירי. לפי דיווחים, הנרצח הבוקר קשור למשפחת בכרי שנתונה בסכסוך עם משפחת חרירי.

המספרים הבאים מספרים את הסיפור בצורה הברורה ביותר:

בששת החודשים הראשונים של 2026 נרצחו בישראל 172 בני אדם.

בששת החודשים הראשונים של 2025 נרצחו בישראל 161 בני אדם.

בששת החודשים הראשונים של 2024 נרצחו בישראל 139 בני אדם.

בששת החודשים הראשונים של 2023 נרצחו בישראל 140 בני אדם.

בששת החודשים הראשונים של 2022, השנה שבה כיהנה בישראל "ממשלת השינוי", נרצחו בישראל 66 בני אדם.

 
בג"ץ הקפיא את ראבילו
עו"ד מיכאל ראבילו, נציג הממשלה, בדיון בבג"ץ על העתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון השבעה באוקטובר. 23 באפריל 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
עו"ד מיכאל ראבילו, נציג הממשלה, בדיון בבג"ץ על העתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית לחקר אסון השבעה באוקטובר. 23 באפריל 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

שופטי בג"ץ בהרכב של חמישה שופטים הקפיאו הבוקר את כניסתו של עו"ד מיכאל ראבילו, לשעבר פרקליטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, לתפקיד מבקר המדינה עד לקבלת פסק דין בעתירות נגד בחירתו.

בדיון שהתקיים בתחילת השבוע רמזו שופטי בג"ץ כי הם יורו לכנסת לקיים בחירות חוזרות לתפקיד, אחרי שהקואליציה הפרה בצורה בוטה את תנאי החשאיות של ההצבעה.

בדיון הדגיש נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית את חשיבות החשאיות בהצבעה למבקר המדינה והזכיר כי "יש רק שלוש הצבעות חשאיות – לנשיא המדינה, למבקר המדינה ולנציגי הכנסת בוועדה לבחירת שופטים".

הצבעה חשאית היא האויבת הגדולה ביותר של חובת הנאמנות המוחלטת שראש הממשלה בנימין נתניהו דורש מאנשיו. לכן היא הופרה. שופטי בג"ץ הורו הבוקר על הקפאת המינוי וכתבו כי "בשים לב לסד הזמנים המתחייב נוכח סיום כהונתו של מבקר המדינה המכהן… פסק הדין בהליך יינתן בהקדם האפשרי".

 
שובו של "הניצחון המוחלט"
ראש הממשלה בנימין נתניהו בתוכנית "הפטריוטים" של ערוץ 14, 30 ביוני 2026 (צילום: צילום מסך, ערוץ 14)
ראש הממשלה בנימין נתניהו בתוכנית "הפטריוטים" של ערוץ 14, 30 ביוני 2026 (צילום: צילום מסך, ערוץ 14)

ראש הממשלה בנימין נתניהו התארח אתמול בתוכנית הטלוויזיה "הפטריוטים" בערוץ 14 והתמודד שם עם שאלות קשות ונוקבות (סתם… הוא התקבל בהערצה ובהתבטלות מוחלטת).

בין היתר עימת אותו אבישי בן-חיים עם הטענה שהניצחון המוחלט שהושג היה גדול בהרבה מהניצחון המוחלט שנתניהו חתר אליו בתחילת המלחמה, ונתניהו נאלץ בענווה להסכים.

כשראש הממשלה נשאל איך הוא השתנה מאז שבעה באוקטובר, השיב בחיוך שהוא ירד מאז במשקל, משפט שכנראה ייכנס לפנתיאון המשפטים של הפוליטיקה הישראלית, ועוד יצוטט רבות בקמפיינים ובחידוני טריוויה.

גם אלוף (מיל') ניצן אלון, שעמד בראש מטה החטופים, נדרש לסוגיית "הניצחון המוחלט" בכנס הרצליה באוניברסיטת רייכמן.

"הקבינט וההנהגה המדינית סירבו לעסקאות כוללות מוקדמות יותר בשם אותו 'ניצחון מוחלט', שהוא למעשה כזב", אמר אלון והוסיף באנדרסטייטמנט: "לכן אני לא חושב שהשר (בצלאל) סמוטריץ', שהתנגד לחלק מההסכמים בשלבים שונים, הוא יכול לקחת קרדיט על השבת כל החטופים".

אלון גם אמר:

"בעזה ניהלנו מלחמה ארוכה, שהייתה יכולה להסתיים לפחות שנה קודם לכן. כשמדברים על השבת כל החטופים, צריך לזכור שכ-40 חטופים שנחטפו בחיים נהרגו בשבי, ואני לא שוכח את זה. במקרים מסוימים, בהתנהלות ובהחלטות אחרות, או במשא ומתן אחר, ייתכן שהיינו יכולים להחזיר אותם בחיים".

 
אלף ימים לשבעה באוקטובר
טקס הזיכרון הלאומי לאירועי 7 באוקטובר בפארק הירקון, אוקטובר 2025  (צילום: אקליפס מדיה/דוד גרנות/בני רוטלוי)
טקס הזיכרון הלאומי לאירועי 7 באוקטובר בפארק הירקון, אוקטובר 2025 (צילום: אקליפס מדיה/דוד גרנות/בני רוטלוי)

מחר ימלאו 1,000 ימים לטבח השבעה באוקטובר. האירועים לציון המספר הסמלי ייפתחו הערב בשמונה בעצרת שתיערך בצומת שער הנגב, ויימשכו מחר בשורת אירועים ברחבי הארץ.

אלו יכללו הפגנות במוקדים שונים בארץ בשעה הסמלית 06:29, הפגנות מול בית ראש הממשלה ובתי שרים בשעה הסמלית 07:10, טקס זיכרון של משפחות נרצחי הנובה בחניון רעים, דקת דומיה אזרחית בעשר בבוקר ועצרת בכיכר מוזיאון תל אביב שבסיומה ישונה שם הכיכר ל"כיכר הזיכרון".

לקראת אירועי "יום האלף" לטבח הודיעו הבוקר תנועת "קומו" ופורום משפחות 7 באוקטובר על טקס זיכרון לאומי שייערך ב-7 באוקטובר 2026, זו השנה השלישית, בפארק הירקון בהשתתפות מאות משפחות שכולות, ניצולי שבי, נציגי הקהילות שנפגעו, מיטב אמני ישראל ונציגי ציבור.

תנועת "קומו" קוראת לציבור להשתתף גם השנה במימון האירוע באמצעות גיוס המונים, כדי לאפשר את קיום הטקס, שייערך השנה סמוך מאוד למועד הבחירות ולכן יהיה בוודאי טעון מתמיד. לא נמסר אם מתכוונים לציין באירוע גם את ירידתו במשקל של ראש הממשלה ואת הניצחון המוחלט שהושג.

 
משתלם להיות נשיא ארה"ב
דונלד טראמפ עם כל בני משפחתו בבית הלבן, 27 באוגוסט 2020 (צילום: SAUL LOEB / AFP)
דונלד טראמפ עם כל בני משפחתו בבית הלבן, 27 באוגוסט 2020 (צילום: SAUL LOEB / AFP)

חשיפתם המחויבת בחוק של הנתונים המעידים על הכנסותיו השונות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מגלה כי בשנת 2025 לבדה, עסקי משפחת טראמפ – ובעיקר עסקי הקריפטו שלו – הניבו הכנסות עוצרות נשימה של 2.2 מיליארד דולר. מתוכם כ-1.4 מיליארד דולר מעסקי הקריפטו המשפחתיים.

עסקי משפחת טראמפ – ובעיקר עסקי הקריפטו שלו – הניבו ב-2025 הכנסות עוצרות נשימה של 2.2 מיליארד דולר

לשם השוואה: כל עסקי משפחת טראמפ הניבו בשנת 2024 – לפני שחזר לבית הלבן – הכנסות של 622 מיליון דולר.

אחד ממקורות ההכנסה הגדולים ביותר של עסקי משפחת טראמפ הגיעו מקרן השקעות המקושרת לאיחוד האמירויות שקנתה כמחצית מחברת הקריפטו העיקרית של טראמפ הנקראת "שחרור פיננסי עולמי". אם לא חשתם השנה שחרור פיננסי, ייתכן שבסופו של דבר החברה לא שיחררה את העולם כולו אלא רק את בני משפחת טראמפ.

לא מן הנמנע שההישג הפיננסי הזה הושג גם על חשבוננו. "העסקה הזו", כותבים הבוקר ב"ניו יורק טיימס" בנימוס מופלג, "טשטשה את הגבול שבין מדיניות חוץ ליזמות פרטית".

 
צרפת דוהרת לגביע
כוכב נבחרת צרפת קיליאן אמבפה כובש את השער השלישי של קבוצתו בסיבוב ה-32 מול שוודיה במונדיאל 2026, 30 ביוני 2026 (צילום: AP Photo/Frank Franklin II)
כוכב נבחרת צרפת קיליאן אמבפה כובש את השער השלישי של קבוצתו בסיבוב ה-32 מול שוודיה במונדיאל 2026, 30 ביוני 2026 (צילום: AP Photo/Frank Franklin II)

ברור שבאליפות העולם בכדורגל הכול יכול לקרות; בכל טורניר מתחוללות הפתעות גדולות ורק שלשום חזינו בשתיים כאלה, עם הדחתן של גרמניה והולנד מהטורניר.

אבל צריך יהיה לקרות משהו ממש יוצא דופן כדי שנבחרת צרפת, המציגה כדורגל חלומי ברמות הגבוהות ביותר ונהנית מסגל של כוכבי על, לא תמשיך לדהור עד להנפת הגביע.

צריך יהיה לקרות משהו ממש יוצא דופן כדי שצרפת, המציגה כדורגל חלומי ברמות הגבוהות ביותר, לא תמשיך לדהור עד לגביע

אתמול צרפת הכניעה בקלות רבה את שוודיה 3:0. קיליאן אמבפה הוסיף למאזנו עוד שני שערים, בדרכו לעקוף את ליאו מסי בקרב על התואר מלך שערי המונדיאל בכל הזמנים. ברדלי ברקולה הוסיף שער, והתוצאה הייתה יכולה להיות גבוהה בהרבה, אלמלא נהנתה נבחרת שוודיה ממזל לא מבוטל.

אם צרפת הנהדרת של הטורניר הזה לא תזכה לבסוף בגביע – היא תירשם בתולדות המפעל כמו הנבחרת המופלאה של ברזיל 1982, שהציגה כדורגל מושלם, אבל הפסידה לאיטליה ולא זכתה לבסוף בגביע.

וגם זה קרה אמש ובלילה: נורווגיה של ארלינג האלנד הצליחה במאמץ לגבור על חוף השנהב ולפנות בוקר ניצחה מקסיקו את אקוודור הסימפטית 2:0.

משחקי הערב והלילה: בשבע בערב ייפגשו אנגליה וקונגו, ב-23:00 בלגיה וסנגל, ובשלוש לפנות בוקר ארה"ב ובוסניה.

 
התזכורת היומית

"ראש ממשלה השקוע עד צוואר בחקירות, אין לו מנדט ציבורי ומוסרי לקבוע דברים גורליים במדינת ישראל – כי קיים חשש אמיתי שהוא יכריע הכרעות על בסיס האינטרס האישי של ההישרדות הפוליטית שלו ולא על בסיס האינטרס הלאומי".

בנימין נתניהו, מאי 2008

 
עוד מכותבי זמן ישראל
 
זירת הבלוגים
 
זירת הדמוקרטיה
 
 
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.