שגרירויות ארצות הברית בישראל ובמדינות נוספות במזרח התיכון קוראות לאזרחים אמריקאים להימנע מנסיעות לאזור ולהיערך לאפשרות של עזיבה, על רקע "האפשרות להסלמה בלתי צפויה" בעימות מול איראן.
בהודעות זהות שפורסמו באתרי השגרירויות, מקהיר מזרחה, נאמר כי בשל המתיחות הגוברת במזרח התיכון, המצב הביטחוני נותר מורכב ועלול להסלים ללא התרעה. השגרירויות טוענות כי "המשטר האיראני אינו צפוי", ומצביעות על החלטותיו האחרונות לתקוף אזורים במדינות האזור "ללא אזהרה או התגרות", וכן להרחיב את התקיפות לאזורים שלא הותקפו בעבר, ובהם מצרים.
"אמריקאים באזור צריכים לשקול לעזוב, או להיות מוכנים לעזוב במקרה של הסלמה", נמסר, תוך אזהרה כי המתיחות עלולה לשבש את התעופה והנסיעות.
לאמריקאים מחוץ למזרח התיכון הומלץ לשקול מחדש נסיעות אל האזור ודרכו, ולעוקב אחר מידע על פעילות שדות התעופה וחברות התעופה. השגרירויות ציינו כי הן ממשיכות לפעול ולספק שירותים שגרתיים לאזרחים אמריקאים ולמבקשי אשרות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו